featured

Savaş uçağından farksız… Rusya'nın gizemli projesi görüntülendi

Rusya, düşük radar izine sahip insansız hava aracı projesi Sukhoi Okhotnik-B’nin testlerine Novosibirsk’de devam ediyor.
23 Ocak’ta çekilen bir fotoğrafı Rus havacılık forumunda paylaşılan ve uçan kanat tasarımındaki kod adı Hunter (Avcı) olan Sukhoi Okhotnik-B’nin ana hatları ile bir başka Sukhoi tasarımı olan, savaş uçağı Su-57 benzerliği dikkat çekiyor.
Karlı bir pist üzerinde görüntülenen ve mevcut görüntüsü ile Amerikan muadili RQ-170 ile ortak yanları göze çarpan Sukhoi Okhotnik-B’nin gövdesinde elektronik sistemler ve görev yükleri için yeterli alanın olduğu değerlendiriliyor.
Her ne kadar resmi açıklama yapılmamış olsa da Rus basınında yer alan haberlere göre Okhotnik-B’nin testleri Su-34 uçaklarının da üretildiği Novosibirsk Uçak Üretim Organizasyonu (NAPO) tesislerinde devam ediyor.
Geliştirme çalışmaları 2012 yılında başlayan ve de geçtiğimiz haziran ayında tanıtım töreni için şartların olgunlaştığı belirtilen Okhotnik-B projesinin kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen ilk uçuşu ile kamuoyuna tanıtılması bekleniyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 5c49dd8e2bdd7f74470be649 750 500 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ images Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ savas ucagindan farksiz rusyanin gizemli projesi goruntulendi 04e60f Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Sukhoi Okhotnik B Avcı Hunter

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir