featured

SARHOŞ YOLCU 98.000$ ÖDEYECEK

Hawaiian Airlines uçağında ortalığı karıştıran yolcu yüzünden, New York’a gitmek yerine Honolulu’ya mecburen geri dönen uçak davasında zarar yolcuya kesildi. Federal Mahkemenin kararına göre, havayoluna yaklaşık 100,000 $ ödeyecek.
Haziran ayında üç aya mahkûm edilen New Jersey’li James August’ın tazminat ödemesine karar verildi. Uçuş ve kabin ekiplerine zor anlar yaşatan adam suçunu kabul etti.
FBI’a göre; geçtiğimiz Kasım ayında August sarhoş halde iken, kız arkadaşını ve 3 çocuğunu öldürmekle tehdit etmiş, diğer yolculara ve ekibe uçuş boyunca tehditler savurmuş, bir kabin memurunun da omuzuna vurmuştu. August olayları hatırlamadığını söylerken, karara itiraz etmedi.
Olay nedeniyle Kasım ayında Hawaiian Airlines Honolulu’ya geri döndüğünde adam tutuklanmıştı.
Ödenecek meblağ olan 97,817 $ Hawaiian Airlines’ın yakıt, bakım, yer ekibi, uçuş ekibinin değiştirilmesi, iniş ücreti ve uçağa yeniden ikram alınması da dahil olmak üzere tüm masrafları karşılayacak.
Hawaiian Airlines’ın, yolcularına diğer havayollarında yer bulabilmek için yaptığı ödemeler ile New York’dan Honololu’ya gelmesi gereken ama geciken yolculara dağıttığı 46.900 dolarlık yemek fişleri bu rakama dahil değil.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir