Sabiha Gökçen Havalimanı Satışa Çıkıyor: 4 Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

Sabiha Gökçen Havalimanı Satışa Çıkıyor: 4 Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

İstanbul’un önemli ulaşım noktalarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı, 4 milyar dolarlık bir anlaşma ile satışa çıkıyor. Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yatırımcılar, Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB) hisselerini satın almak için teklif verdiler.

Türkiye’ye yönelik yabancı yatırımların artışı dikkat çekerken, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın potansiyel yeni sahipleri de ilgi uyandırdı. Malezya hükümeti destekli Khazanah Nasional, Employees Provident Fund (EPF) ve New York merkezli Global Infrastructure Partners (GIP) gibi güçlü ortaklar, bu dev anlaşmanın arkasındaki isimler olarak öne çıktı.

Yatırımcı Konsorsiyumu Detayları

Anlaşma çerçevesinde Khazanah Nasional’ın MAHB’deki payı %33’ten %40’a, EPF’nin payı ise %8’den %30’a yükselecek. Böylelikle Malezya, MAHB’nin %70’lik hissesine sahip olacak. Geriye kalan %30’luk hisse ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük devlet fonu ve GIP tarafından paylaşılacak. Sabiha Gökçen Havalimanı için hisse başına 11 RM (2,3 dolar) teklif edildi. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Malaysia Airports, Malezya borsasından çekilecek.

Stratejik Öneme Sahip Havalimanı

Bu büyük yatırım ile birlikte, Kuala Lumpur ve İstanbul Sabiha Gökçen havalimanlarını kapsayan geniş bir ağ oluşturulacak. Sabiha Gökçen Havalimanı, pandemi sonrası toparlanma sürecinde önemli bir rol üstlenmeye devam edecek. 2023 yılında 37,6 milyon yolcu ağırlayan havalimanı, bölgenin en önemli ulaşım merkezlerinden biri. (karar)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 5 ay önce

    Sata sata bir şeyimiz kalmiyacak

2 Yorum

  1. 5 ay önce

    Çok yazık. Bu TÜRKÜYEYE hiç yakışmıyor

    Cevapla
  2. 5 ay önce

    Sata sata bir şeyimiz kalmiyacak