featured

ROLLS ROYCE VE BOEING, KATAR KRİZİ KONUSUNDA RAHAT

Boeing ve Rolls Royce firmalarının yöneticileri, Ortadoğu’daki istikrarsız ortamın uçak siparişlerinde erteleme ya da iptale yol açmayacağını ifade ettiler. Körfez ülkelerinden, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait (BAE) Emirates ve Katar’ın Qatar Airways hava yolu şirketleri son 10 yılda önemli bir büyüme kaydettiler.
Her iki şirket de son yılların en büyük uçak alıcıları olmalarına rağmen, son 12 ayda düşen petrol fiyatları, iş seyahatlerine olan talebi etkiledi. Bu sebeple söz konusu şirketlerin büyüme oranlarının da bu dönemde yavaşladığı değerlendiriliyor.
Katar ve Körfez ülkeleri arasında yaşanan kriz, bölgede seyahat talebini büyük ölçüde etkiliyor. Rolls Royce sivil havacılık şirketinin başkanı Eric Schulz, Paris Hava Forumu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, durumun yakında düzelmesini umduklarını söyledi.
Schulz, “Ortadoğu’da yaşanan herhangi önemli bir kriz şu veya bu şekilde endüstrimizi etkiliyor. Fakat henüz o aşamada değiliz. 6 ay önceki durumla karşılaştırdığımız zaman, daha az stabil bir manzarayla yüzyüze olduğumuzu söyleyebilirim. Ama bu önümüzdeki 6 ayın da istikrarsız olacağı manasına gelmiyor.”şeklinde konuştu.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir