featured

Rolls-Royce Uçak Motorları İçin Böcek Robot Geliştiriyor

Rolls-Royce motorların bakım ve onarım yolunda devrim yaratması için uçak motorları içindeki arızaları tespit edebilecek “hamam böceği olarak tarif ettiği” robotu geliştiriyor.

Havacılık fuarında lüks uçan arabalarını tanıtan Rolls-Royce uçak motorları içindeki arızaları tespit edebilecek hamam böceği boyutlarında bir robot geliştiriyor.
Bir kamera ve 3D tarayıcı ile donatılmış olan bu minik robotlar, mühendislerin gerekli ekipmanla donatılmasını sağlamak amacıyla, problemleri uzaktan tespit edip değerlendirmesine izin veriyor. Gerçek adıyla SWARM robotu, aynı zamanda motorun çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmekte olan Rolls-Royce’nin dört akıllı motor projesinin bir parçası.
Bir diğeri  yılan benzeri bir robot olan FLARE, motor ortamını endoskop gibi gezerek, hasar görmüş termal bariyer kaplamalarını yamalamak için diğer robotlarla birlikte çalışacak. Ayrıca kalıcı olarak yerleştirildiği motordan topladığı verileri operasyon merkezine aktaracak ve motorun sağlığını denetlemeye yardımcı olacak kalem kalınlığında, INSPECT (dedektif) robot üzerinde de çalışıyor.
Roll-Royce teknoloji uzmanı Dr. James Kell test edilen robotların önümüzdeki birkaç yıl içinde tanıtılmaya başlanacağını belirtti.
Bu teknolojiler gündelik hayatın gerçekliği olmaktan hala çok uzaklar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir