featured

Rehin Kalan THY Personeli İstanbul'da

Mali’nin başkentinde dün bir otelde rehin alınan ve güvenlik güçleri tarafından kurtarılan Türk Hava Yolları personeli 6 kişi bu sabah Türkiye’ye geldi. 6 personeli taşıyan THY uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, açıklama yaptı. Kotil, “Devletimizin yaptığı bir çalışma oldu, biz izledik sadece” dedi.

Afrika ülkesi Mali’de bu sabah silahlı bir grup tarafından lüks bir otelde rehin alınan 170 kişinin arasında 7 THY personeli olduğu da öğrenilmişti. Rehinelerden 4’i serbest bırakılırken 2 personel de otelde kalmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada 2 personelle iletişimin devam ettiğini söylemişti.
Başbakanın açıklamalarının ardından kısa bir süre sonra diğer 2 personel de kurtarılmıştı. THY personelini getirmesi için dün saat 19.20’de Boeing 737-900 tipi bir uçak Mali’ye gönderilmişti. THY uçağı bu sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.
6 personeli taşıyan THY uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na gindi. Personel dinlenmeleri için evlerine giderken THY Genel Müdürü Temel Kotil, açıklama yaptı. Kotil, “Devletimizin yaptığı bir çalışma oldu, biz izledik sadece” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir