featured

Qantas B737’ye apronda bagaj arabası çarpması ile delindi

Bugün Perth havalimanında bir bagaj aracı Qantas B737 uçağına çarptı. Bildirildiğine göre, bagaj aracının frenleri durması için yetersiz oldu, uçağın altına girdi ve sürücüyü içeride sıkıştırdı. Olay, 737’nin gövdesinde oldukça büyük bir yırtık oluşturdu.

Raporlar, bagajlı aracı sürücüsünün yaralanmadığını, ancak araç uçak altından çıkarılıncaya kadar uçağın altında kaldığını gösteriyor. Ulaştırma İşçileri Sendikası (TWU), olay sırasında diğer bazı yer işçilerinin de yaralanmadan kıl payı kurtulduklarını belirtiyor.

TWU, şu anda Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesine, Avustralya Nakliye Güvenliği Bürosuna ve WorkSafe WA’ya yazarak Qantas’ın tüm yer operasyonlarını soruşturan bir güvenlik talep ettiğini söylüyor. Sendikanın ulusal sekreteri Michael Kaine bugün Perth’de meydana gelen olayı ‘büyük bir güvenlik ihlali’ olarak nitelendirdi ve bunun ölümcül olabileceğine dikkat çekti. (böyle sendikalar da varmış:)

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ E2TfAIOXMAA1zNB

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir