featured

Pilotlar Derneği: 290 pilot işten çıkarılabilir

06Güney Afrika Havayolları Pilotları Derneği (SAAPA), ödenmemiş ücretler konusunda South African Airways ile bir anlaşmaya vardı. 290 pilot pozisyonu baltalanabilir.

SAAPA, ödenmemiş maaşları için Güney Afrika Havayolları (SAA) ile bir anlaşma sağladı. Bununla birlikte, 290 SAA pilotu muhtemelen işten çıkarılabilir.

SAA pilotlarının %90’ı SAAPA tarafından temsil ediliyor ve anlaşmanın uygulanması için minimum %51 lehinde oy gerekli.

SAAPA başkanı Kaptan Grant Back’e göre, SAAPA üyelerinin %95’i, SAA tarafından sunulan ve yaklaşık 15 aydır ödenmeyen maaşları telafi edecek bir ilkesel anlaşma lehinde oy kullandı.

Grant Back ; “Anlaşma açısından, 15 aydır ödeme yapılmayan SAAPA üyeleri, ödemelerini 72 saat içinde almaya başlayacaklar. İki yıl öncesine ait çekler de dahil olmak üzere anlaşma imzalandı.”

South African Airways’in Aralık 2019’da iflas korumasına girmesinin ardından, 200’den fazla pilot gönüllü kıdem tazminatı paketleri aldı. SAAPA’nın açıklamasına ve News24’ün raporlarına göre, SAA, kurtarma planı hedeflerini karşılamak için 290 pilot daha görevden alınacak.

SAAPA’nın hala Kamu İşletmeleri Bakanlığı ve SAA ile çözmesi gereken eski sorunları var. Bununla birlikte, taşıyıcının yeni özsermaye ortağı, eski sorunları üstlenmeme konusunda kararlı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Atlasjet ve Onurair pilotları bu haberle çok ilgilendiler ve sevmediler. Hassasiyetin hergün yükseldiği bu durumda; Pilotlar iş değil, hayatta kalma mücadelesinde iken, haberin başlığının Güney Afrikada diye başlamaması belki habere ilgiyi arttırmış ama size olan saygınlığı düşürmüştür. En zarif halde bu şekilde ifade ediyorum; siz onu anladınız herhalde.

    Cevapla