featured

Pegasus’un kurumsal yönetim derecelendirme notu güncellendi

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu güncellendi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ”Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş tarafından şirketimizin yeni dönem kurumsal yönetim derecelendirme raporu tamamlanmıştır.

19 Ağustos 2020 tarihinde açıklamış olduğumuz ve 96,30 (10 üzerinden 9,63) olan bir önceki notumuz 12 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla 96,80 (10 üzerinden 9,68) olarak güncellenmiştir.” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Kurumsal derecelendirme notu mu? Ne işe yaradığını bilmem ama 5 yılı aşkındır çalıştığım ve 2 temmuzda haksız, hukuksuz yere telefonla haber verilerek işten çıkarılmış biri olarak Pegasus da kurumsalligin zerresi yok demek çok doğru olur. İşten çıkarmanın bile bir usulü vardır. Kaldı ki telefonda arayan kişi insan kaynakları biriminden arandigini söylüyor ama ismini vermekten korkuyor. İş kanunun 18. Maddesine göre düşük performansı bahane ediyor ama işten çıkardıkları personelin bir çoğunun takdir ve teşekkür belgesi mevcut. Bir tanemizin bile ne açıklaması ne uyarısı mevcut. 5-8-9 yıllık personeliz ama aldığımız maaş en fazla 3.600 o da en kidemlimiz. Hakkimizi aramak için Sendika istedik ama çok kurumsal bir şirket olan Pegasus un işine gelmedi ve işten cikamr yasağının bitmesiyle hepimizi ekmeğinden ettiler. Bunca zaman geçmesine rağmen hala kıdem ve ihbar tazminatlarımızı yatırmadilar. Devlete çamur atıp iktidarı karalayan, beğenmeyen pegasusun sözüm ona asıl yöneticileri iktardan daha demokratik ve Atatürk cu çıktı. Hakkımız haram zıkkım olsun. Bizi ve ailelerimizi böylesi zor duruma düşürenlerin iki yakası bir araya gelmesin inşallah. Ama biz hakkımızı söke söke alacaz. HAK VERİLMEZ ALİNİR BAY NANE!

    Cevapla