featured

Pegasus CEO'su Mehmet Nane gazetecilerin sorularını yanıtladı

Pegasus CEO’su Mehmet Nane Londra’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıl başından bu yana yaşanan terör saldırıları, artan jeopolitik riskler, darbe girişimi ve Rusya krizi gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerin başından havacılık geliyor. Yılın geri kalanında hava yolu şirketlerinin nasıl bir performans göstereceğini merak eden yatırımcılar için şirketlerden gelen açıklamalar çok önemli oluyor.
İşte Nane’nin şirketin durumuna ilişkin verdiği üç önemli mesaj:

1) TALEP NORMALLEŞTİ

Nane, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından iki hafta içinde talebin normalleştiğini söyledi.
Nane ayrıca hükümetin bayram tatillerini dokuz gün yapma kararının da talebe olumlu katkı sağladığını belirtti. Nane’ye göre şirket bu yıl 24 milyon fazla yolcuyu uçuracak.
Çarşamba günü Ağustos ayına ilişkin yolcu sayıları açıklanmıştı. Verilere göre, Türkiye genelinde yılın sekiz ayında hava yolu yolcu trafiği yüzde 4,7 azalışla 116 milyon 248 bin 734’e gerilerken, dış hat yolcu trafiği yüzde 23,9 azalışla 8 milyon 578 bin 485’e geriledi.
Pegasus ikinci çeyrekte 13,63 milyon lira zarar açıklarken; ilk altı aydaki zararı 203,8 milyon liraya ulaşan şirket, yıl sonu hedeflerini de aşağı revize etmişti.
Pegasus geçen yıl ikinci çeyrekte 35,3 milyon lira net kâr elde etmişti. Şirketin zarara dönmesinde jeopolitik risklere bağlı azalan turist sayısı ve düşen talep ile artan rekabet etkili oldu.

2) 40 YENİ ROTA GELİYOR

Nane’nin yaptığı en önemli açıklamalardan biri şirketin 40 yeni rota için izin aldığı haberi oldu.
Yeni rotaların genelde İstanbul dışında olduğunu belirten CEO, yeni uçuşların ağırlıklı olarak Ankara, İzmir ve Antalya’dan olacağını söyledi.

3) REFORM PLANLARI DEVREYE GİRİYOR

Pegasus CEO’su şirketin önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı reformları da paylaştı.
Hem şirket hem de müşteriler için faaliyetlerin iyileştirilmesinin amaçlandığını belirten Nane, yakıt tasarrufu için iniş ve kalkışlarda kısa yolların kullanmaya başladığını da söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir