featured

PARA DOLU ÇANTAYI İSTANBUL'A GETİRMEYE ÇALIŞTI HAVALİMANINDA YAKALANDI

Koltsovo gümrüğü yetkilileri İstanbul’a gitmek üzere içi para dolu çanta taşıyan bir yolcuyu yakaladı. Yakalanan kişinin uyruğu ve ismi ise paylaşılmadı.
Bu kişinin 200 bin dolar ve yaklaşık 3 bin Türk lirasını ev satın almak için İstanbul’a götürmek istediği öğrenildi. Sorokin adlı gümrükten yapılan açıklamada, “Verilen ifadeye göre, ele geçirilen kişi nakit paranın deklare edilmesi gerektiğinden haberdar değildi, bu yüzden kuralı ihlal etti” denildi.
Yerel tv kanalı ETV’nin internet sayfasında yer alan habere göre bu kişi hakkında 200.1 madde gereğince soruşturma açıldı. “Nakit para ve (veya) para araçlarının kaçakçılığı” suçu en fazla 4 yıllık hapis cezasını öngörüyor. Ayrıca, bu kişinin gümrükten geçirmeye çalıştığı miktarın 15 katı kadar para cezası verilebilir.
Gümrük yetkilileri, Koltsovo’da gümrükten sürekli yüksek miktar nakit paranın geçirilmeye çalışıldığını, fakat yolcuların şüpheli davranışları sayesinde yakalandıklarını belirttiler. Sadece bu sene içerisinde 13 olayın yaşandığına dikkat çekildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir