featured

PALMA HAVAALANI'NDA NELER OLUYOR ?

Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramı olan Paskalya dönemi, yaklaşık olarak Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan dönem. Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlanan Paskalya Günü  Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır. İngiliz Turistlerin çoğu bu sene Paskalya tatili için Palma’yı seçti.
Palma de Mallorca; Batı Akdeniz’de, İspanya’nın doğu sahiline yakın, İspanya’nın özerk bölgesi olan Balear Takımadaları’na ait Mayorka adasında bulunan bir belediye.
İngiliz turistler, İspanyol yetkililerin “artan güvenlik kontrolleri” nedeniyle Mayorka’nın Palma havaalanında kaotik sahnelerde baş roldeydiler. Neredeyse baygınlık geçirecek 1.000 İngiliz yolcuya ait görüntüler sosyal medyada yankı yaptı.
Havayolu Jet2, yolculara gecikmelerin artan güvenlik kontrollerinden kaynaklandığını bildirdi. Ancak, aynı tarihlerde yaşanan İspanya ve İngiltere arasındaki Cebelitarık gerginliği, havaalanındaki kaosa sebep olabilir mi sorusu gündeme geldi.
Dışişleri Bürosu, Palma Havaalanı’ndaki izdihamın Cebelitarık’daki ayaklanmayla hiçbir ilgisi olmadığını ve hafta sonu paskalya tatilinden kaynaklandığını söyledi.
https://youtu.be/AUdYJaJ7h4o
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir