featured

Özçelik İş Sendikasından THY Teknik A.Ş Çalışanlarına Duyuru

Özçelik İş Sendikası tarafından THY Teknik A.Ş. Çalışanları duyuru yaptı. Yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;

Değerli Üyelerimiz,

Kıymetli THY Teknik A.Ş Çalışanları,

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde THY Teknik A.Ş. ile Sendikamız Özçelik-İş arasında yapılan anlaşma neticesinde, gerçekleştirilen ücret zammına ilişkin, THY Teknik A.Ş tarafından bir duyuru yayınlanmıştı.

Bu duyuruda yer alan bazı ifadelerin net anlaşılamadığı bize yapılan dönüşlerle belirlenmiş olup tarafımızca bu mailin atılması zorunluluğu doğmuştur.

Yapılan anlaşma gereği, 01.07.2021 tarihinden geçerli olmak üzere %18,45 oranında ücret zammı yapılması, 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ilk dönemi için belirlenecek olan zam oranından 2021 yılının ilk 6 aylık enflasyon (%8.45) oranının mahsup edilmesi(düşülmesi) kararlaştırılmıştı.

Şöyle ki; 01.07.2021 tarihinde uygulamaya konulan %18.45’lik zam uygulamasının, yüzde 10’u geçmişteki kayıplarımızın telafisinin bir kısmına tekabül etmekte olup, %8.45 ise (bu oran 01.01.2021-30.06.2021 tarihlerini kapsayan enflasyon oranı) 01.07.2021 tarihinden geçerli olacak 7.Dönem Toplu İş Sözleşmemizin imzalanmasından sonra birinci 6.ay ücret zammından mahsup edileceği yönündedir. (Yani, 7.Dönem Toplu İş Sözleşmemizin birinci 6. Ayına %X ücret alacağımızı varsayarsak, “%X-8.45=çıkan sonuç” ücretlerimize artı yansıyacak zam miktarı olup, 1 Temmuz 2021 tarihinden toplu sözleşme imza tarihine kadar oluşacak ücret farkları da tarafınıza ödenecektir.)

Toplu iş sözleşme masasında olduğumuzdan dolayı toplu iş sözleşmemizin ipotek altına alınmasının önüne geçmek, taraflar arasında ihtilafa sebep olmamak ve toplu iş sözleşme görüşmesi daha başlamadan bitirilmiş gibi bir intiba oluşturmamak, sendika-işveren-çalışanlar nezdinde çalışma barışına zarar verebilecek herhangi bir algıyı engellemek için ilgili duyuruya tarafımızca Mahsuplaşma ibaresi işverene ekletilmiştir.

Ayrıca üyelerimize net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; kayıplarımızın %10’unun telafi edilmesi bizleri bir nebze olsun rahatlatmış olsa da geri kalan kayıplarımızın telafisi için Toplu İş Sözleşme masasında canla başla mücadele vereceğimizden hiçbir üyemizin şüphesi olmasın.

Pandemi döneminde Türkiye Sevdalısı olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin nasıl yanında olduysak, normalleşme sürecinin başladığı bugünden sonrası için de aynı hassasiyeti Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’den beklediğimizi net bir şekilde ifade ediyoruz.

Tüm üyelerimize sağlıklı günler diliyoruz…
Özçelik-İş Sendikası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Bu sendikadan hala bir beklentisi olan net gerizekalidir

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Son oyununuzu oynayin 2 sene sonra defolup gideceksiniz doldurun doldurabildiginiz kadar

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Șimdiden haram olsun hakkim evladinizdan ciksin. Simdi baslayabilirsiniz tiyatronuzu oynamaya nasilsa sonunda sahiplerinizin dedigini yapacaksiniz

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Adiler sizi adam.olsaniz çalışanların hakkını savunursunuz zami herşeyi geçtim arife günü çoğu bölüm çalışmıyor ama bir kaç bölüm çalışıyor herşeyi geçtim ben ise gelip yarım gün çalışıyorsam çıkışta servis çıkarmak zorunda ama adamlar memur yok diye s…. Git nasıl gidiyorsan git diyor servis bilene çıkarmıyor benim hakkım Beşikteki bebenizden mezardaki ninenizden çıktığunuzdan çocuğunuzdan eşinizden bacinizdan abinizden yegeninizden yedi çettinizden çıkar inşallah hak arayın hak kaybetmeye gelmişsiniz merak etmeyin sizlerde geldiğiniz gibi gideceksiniz öğünler yakın

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    %30 düşen maaşın eski seviyesine gelmesi için %42,857 artması gerekir. Madem hakkımızı koruyacaksanız mahsuplaşma geyiğini bırakıp, bu verilen zammın %8,45’i enflasyon farkı, %10’u da pandemi sürecinde ezilen teknisyenin hakkıdır zaten, herşey normale döndüğünde % 42,857 zam isterim diye imza atsaydınız. Nerde sizde o vizyon, nerde sizde o matematik bilgisi. Geldiğiniz gibi gidecek, bağırarak öleceksiniz. Hakkım haram olsun.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    bizde havalimanında temizlikteyiz sosyal haklar yok taşöreni kaldır artık Tayyip baba bizim hakkımız yiyen yiyene eksik paralar yatıyor her ay işletmeler neden temizlikgi bünyesine geçirmiyor yayıp baba bizede sahip cık

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Çok güldüm… önce protokolü kesintilerin geri dönüşü ile ilgili hiç bir ön şart koymadan imzala sonra da “mahsuplaşma” ibaresini ben koydurdum diye böbürlen. Alkışlar sana…

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    PARAM YOK ŞAK ŞAK ŞAK PULUM YOK ŞAK ŞAK ŞAK VARSIN MÜLKÜM OLMASIN ZİYANI YOK BEN TEKNİSYENİM, HANGARDA EZİLENİM, CEBİMDE MÜHRÜM OLSADA DEĞERSİZ OLAN BENİM. AH AH ZAMANINDA ÇOK DEDİK BUNLARLA OLMUYOR DEDİK GÜÇ SENDE BENDE DEDİK DİNLETEMEDİK. ŞİMDİ İSE SEÇİM ZAMANI YAKLAŞIYOR MEVCUT ŞUBE BİZİ UMURSAMIYOR SA BİZDE ONU DEĞİŞTİRİRİZ. ÖNCE SANDIĞA GİDİP OYUNUZU KULLANIN GEÇMİŞE BAKIP YALANLARA TEKRAR KANMAYIN.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Zamanında uted i ele geçirmek için uğraşan ara ara mevcut yönetimlere elemanlarını sokmak için uğraşan malum yapının kalıntıları 15 temmuz sonrası karanlık geçmişlerini gizlemek ve aklanmak adına işverene yakın olmak için sendikaya kanalize oldu. Kumpas malesef bunların ruhuna işlemiş kanserli hücre misali sessiz sedasız içimize yayılmak zarar vermek için sürekli fırsat kolluyorlar.Bu olanlara yaşananlara göz yumanların ses çıkarmayanların vay haline.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    zamanından bu sendikacılar GÜMÜŞ YÜZÜKLÜ NAMAZ KILAN İNSANLAR BUNLARDAN ZARAR GELMEZ diyen gençleri uyardık. bakın burda tarikatçı adamlar bile atilay ayçine oy veriyor. çünkü dinsizin hakkından imansız gelir dedik. dinletemedik. bu sendikayı başımıza getiren habomcu eski tayfanın torpilli olanları yurtdışı istasyonunlarında keyif çatarken sen bim kasiyeri maaşına kelle koltukta iş yapıyorsun. şimdi de iga’ya gitmek için hergün bir saatin yolda geçiyor. TEK ÇARE 2023 SEÇİMLERİ..

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Ak neferler ağlamasın hedef 2023 , padişahım çok yaşa

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Hiçbir şeyden çekmedik ,namuslu gibi görünen namussuzlardan çektiğimiz kadar..

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    verilen onca emeğe özverili çalışmalara yazık oluyor.siz bizler mühendis unvanı isterken bizlere eleman demeyi hak buyurdunuz.sizler bizleri pandemi donemi 3500 liraya calistirdiniz.ogle yemeginde 2 poğaça 1 portakala pandeminin kol gezdigi zamanlarda herkes evinden çalışırken 9 saat sirkette diktiniz, gelecek ümidimizi iş sevgimizi yokettiniz.artik gün sayıyorum elbet bu sirketten gidecegim günler gelecek. sektör sizden ibaret değil.teknik yaptıklarınızı unutmayacak!!!

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Var mı bi nebze rahatlayan ?

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Eski teknik eğitimin gülü, teknisyenlerin biricik aşkı,bacak arası soruların babası,uzun civata hala sendika

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Basit hesapla enflasyonun olmadığını varsayarsak (enflasyon zam değildir) 100 lira aldığın maaşın yüzde 30 indirim yapılınca 70 lira olur. Zaman geçer maaşını eski haline getirmek istiyorum deyip yıl sonuna kadar toplamda yüzde 30 verse maaş 91 lira olur. İnşallah çalışanlar olarak bu kadar matematik biliyoruzdur. Çünkü şu anda yüzde 10 yerine yüzde 30 zam yaptım deselerdi çok şükür maaşım eski seviyeye döndü diyecek yüzlerce çalışan var.

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    kayıpların yüzde 10 u telafi edildi ne demek. koskoca sendika da hesap kitap bilen yok mu. adamlar dört işlem bilmiyor bir de tis e oturuyor. Sendikalardan çok işverene güveniyorum yemin ederim. Bunlar cehaletinden bize kaybettirir de işveren kıyamayabilir.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Hakettiği gibi yönetilir..

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Ulan kafamızı rahat bırakmadılar ki işimizi yapıp evimize güler yüzle dönelim. Evladınızdan çıksın gözlerinizin önünde.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Arkadaşım üye olmuşsun .. yetki vermişsin bir sözleşme yapmış geçirmiş ikinciyi geçirmek üzere hala boş beleş eleştirirsiniz yoksa madem begenmiorsun neden üyesin… madem üyesin neyin eleştirisi şaka gibi bir meslek grubu bunlar… havacılıkla alakası olmayanlarla çalışılıyor…. metal iş az bile tahta iş olsa amca paklar kimse kusura bakmasın… aidatlara devam güzel güzel ödeyin..

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Burda yorum yapanların %90 ni bos kuzu kuzu çalışacaksınız kuru gurutusunuz beter olun…

    Cevapla
  22. %10 ‘u %30 dan 7 puan düzeltmedir. 23 puan , hâla yok. Çalışma ve iş yükü % 100. Covid fırsatçıları, çalışanın sırtından günü kurtarmaktan başka, bir sey bilmiyor. TÜRKİYE Cumhuriyeti vatandaşlarını, glolabaly köle işçi, memleketi de satılık ( ihtiyaçtan (sarayın)), yaptılar. Deniz bitti. Vatandaşının, emeğini de , kalan bir şey var sa hepsi kelepir. Batırılmış, dar-ül harp görülen TC nin, ganimet ve hak görülen, herşeyini, satmak, ganimettir. İşçinin teri ve emeği de, askerinin kanı da, rehinde veya satılık görülüyor. Durum , bundan farklı ise, lütfen bana hatalısın, veya yanlışsın deyiniz?

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Yalan var, ihanet var, sahtekarlık var, dolandırıcılık var, adam satmak var, ispiyonculuk var var oğlu var. Masaya oturmuşlar yalana bak, daha yetki başvurusu yaptık süreç işliyor diyor, hemen masaya oturursak enflasyon oranında zam verir diyor bide canla başla mücadele edecekmiş. Yaw hehe bizde yedik. %10 a sevinmiş bunuda başarı sayar. Tabi o 10 luk oranın %5 anca edecdğini idrak edebilecek kapasite olmadığından kaynaklanıyor. Ağustos gelmiş daha ortada taslak bile yokken ne görüşmesinden bahsediliyor, varsayalım ki taslak mevcut gizli taslak çalışması mı yaptınız, tami bir organize suç sendikası. Bu sendikayla tuvalete bile gidilmez. Şirket para vermese bunlar 1 bardak su alamaz.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Fetöcü,üçkağıtçı,uyanık,iş güzar sendikacılar istemiyoruz.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Tek yol DİSK tek çare DİSK bunların hakkından ancak disk gelir sarı olmayan sendika

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Beyler siz kendiniz başrı eldedikmi saniyorsunuz tabik sizlerin ve THY üst düzeylerin tuz kuru boşuna o mevkileri doldurup nemalanmayı bırakın ve vicdanınızın sızlamadığını anlıyorum

    Cevapla
  27. Teknik A.Ş var başımızda. Şükür zammimizi veriyor. Sendikaya ne hacet. (Ruhlar aleminden çelik iş bizi duyuyorsan ortaya çıkma):-)

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    O kadar bozuklar ki açıklamanın açıklamasını yapma ihtiyacı duydular. Çıkıp net bir şey söyleyemeyen sendika sözde bizim hakkımızı sonuna kadar savunacakmış.

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Şimdi %10 kesilenden verdiniz 8.45 zam verdiniz düz hesap yapalım ozaman 10.000 maaş alan kişinin%8.45 zami 850 TL brüt yapar ama bu adamın maaşı 7000 ne düştü bu paranın %8.45 zami ise 595 TL yapıyor yani 255 TL fark oluyor her yerden geçiriyorsunuz zamanı gelince emekli olanlar o farkı bilene sizden söke söke alır siz rahat olun şirket.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Atilay ayçin yok kürttü yok komünistti yok bilmem neydi diyolar. E siz sagcı , müslüman vatansever sendika olarak şu yaptıklarınız ne peki? Bu şirkete DİSKi çelik iş getirecek. Evet teknik çalısanlarını zorla diske itiyolar. Diski teknik çalışanları seçmeyecek. Bu zulüm seçtirecek. Çünkü bu kadar zulümün sonu budur.

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Darbe girişimi sonrası işten atılmadığı için zil takıp oynayan fetöcüler sendikayı kendileri için koruma kalkanı olarak görmeye ve adeta iktidara yanlamaya başlamış. Aman dikkat…

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Enflasyonu da şuan ki ücretlerden değil hakkımız olan kesilen ücretten vermeliler oradan da bize iteleyecekler zaten ne beklersin ki başka alternatifi olmayan bı siz varsınız bı Şenol Güneş bı bitmediniz

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Balık beslemeye devam

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Mevcut sendikanın önümüzdeki aylarda şube seçimi var. TÜM teknik çalışanlarını sandığa bekliyoruz. Seçimde yarışacak kişileri size tanıtim ✈️1. tarafta atananlar yani mevcut olanlar kendilerinden habersiz zam alanlar herşey den Bi haber olanlar ? 2. tarafta eski şube başkanı çalışanların sığdıracak kadar çok sevdiği yavuz (bey) in desteklediği latif bey ki hatırlayınca 5 Tis bizi öptüren yavuz bey e saygılarımı tekrar sunuyorum 3.tarafta ise tekrar şubeden ayrılma recep bey var geçmişi düşünüp elinizi vicdanınıza koyarak seçiminizi yapın. Şaşkın …. 1 kere s……lir.Bu 6. Tis olacak.Sarı öküz gitti başkaları gitmesin.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Tam hesap şu şekilde oluyor 10.000 alan birinin maaşı 7000 e düştü buna %43 zam olursa 7000 tekrar 10.000 e dönebiliyor.Ama tabi teknikte katakulliler bitmez………….

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Ben mi halis görüyorum yoksa hakkımız olan şey için mücadele mi edeceklermiş? Aklımızla alay edenlere alkış tutmuşlar resmen. Ne kadar hakkım varsa haram olsun. Gençliğimizi heveslerimizi elimizden aldınız. Teknisyenliği yerlere düşürdünüz. Neresinden tutsan elinde kalır bu mail. Paşalar lütfedip 3 gün sonra mail göndermek akıllarına gelmiş. Dilerim bu dünyada çekmeden öbür dünyaya gitmeyin.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Ucun birini telafi etmis iste millet bir bir batarken

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Türkiye sevdalısı ne alaka la Almancı gibi yazmışsınız. :) ben geldim Türkiye’ye dötchland çok berbat. keşke burda yaşasam

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Özkeriz-iş, kafa bulmaya devam Desene…. Yüzde 10 muş, neyin yüzde 10 u siz bu kafayla toplu sözleşme imzalayacaksiniz birde vay halimize ki ne vayyyy….. Hatta anlaşma yapılmıştır da nasıl anlatiriz, yada nasıl kıvırrız onu düşünüyor olmalısınız.

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Yapılan %10 geri iade ile %70’e düşürülen maaşlar %76,45’e çekilmiştir. Bu hesapla %100’e ulaşmak için şu aşamada %30,8 ((100-76,45)/76,45*100) daha geri iade zammı yapılmak zorundadır.

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    %30 düşürülen bir değere %10 zam yapıldığında eskiye göre telafi edilen değer %10 olmaz, %7 olur.100 – %30 = 7070 + %10 = 7770 iken 77 olunca eskiye göre %7 iyileşme yapılmış demektir.Saygılar.

    Cevapla