Özçelik İş

Özçelik İş Sendikasından Ek Zam Talebi

Özçelik İş Sendikası geçtiğimiz hafta işveren vekilleriyle yaptığı görüşmelerde, mevcut enflasyon koşullarında son altı aylık zam oranlarının en az asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yapılan iyileştirmeler göz önünde bulundurularak yeniden revize edilmesi yönünde ki talepleri iletildi.

Özçelik İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ; 

Ülkemizdeki enflasyon ve hayat pahalılığının geçim koşullarımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek adına, yürütmüş olduğumuz çalışmaları hızla sürdürüyoruz.

Sizlerden almış olduğumuz talep ve beklentiler ışığında işveren vekillerimizle bir dizi görüşmeler yaparak, siz değerli üyelerimiz lehine düzenlemelerin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta işveren vekillerimizle yaptığımız görüşmelerde, mevcut enflasyon koşullarında son altı aylık zam oranlarımızın en az asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yapılan iyileştirmeler göz önünde bulundurularak yeniden revize edilmesi yönünde talebimizi ilettik.

Özellikle düşük ücretli iş gruplarımızla asgari ücret arasındaki fark dengesinin korunması ve bu üyelerimizin ücretlerinin iyileştirilmesi hususundaki hassasiyetimizi güçlü biçimde dile getirdik.

Ayrıca Eğitmenlerimizin ders saati ücretlerinin iyileştirilmesi, İş sağlığı güvenliği uzmanlarının iş grubunun tadilini, Baş teknisyenlik tazminatının revize edilmesi, mevcut iş gruplarının tadilini, Yetkili Teknisyenlerin yetkilendirme sorunları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu yeni yönetmeliğin neden olduğu sorunlar ve çözümlerine ilişkin önerilerimizi ve sendikamızın kararlı iradesini beyan ettik.

Süreci yakinen takip ederek gelişmelerden siz değerli üyelerimizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 1 yıl önce

    Arkadaş sürekli aynı mevzu niye??
    Düşük maaş alana yüksek yüksek maaş alana düşük zam oranı adil değildir. Makas daralınca yetkili teknisyen olmanın anlamı ne?

  2. 1 yıl önce

    Hangar 901, STS air… Yeni vize kararları vs. derken şirketten çok insan kaybedeceğiz belli.. Gerçek anlamda düzenleme şart. Özellikle TİS zamanında asgari ücretin en az 2,5-3 katı bir alt kademe oluşturulmalı teknisyen için. Her zamdan sonra asgari ücrete daha da yaklaşıyoruz. 3-4 seneye kalmaz asgari ücret alacağız bu gidişle.

  3. Tutmayın küçük enişteyi

21 Yorum

  1. 1 yıl önce

    Burası bir uçak bakım şirketi burada en değerli personel uçağın bakımını yapan sefere veren kişilerdir. Bu kişilerin kağıt kürek işlerini yapan insanlar , uçak görmemiş insanlar , uçak üzerinde hiç bir yetkisi ve bilgisi olmayan insanlar uçak teknisyeninden fazla maaş alamaz. Uçak teknisyeni kadar sorumluluğu olan varsa buyursun alsın maaşı.

    Cevapla
  2. Yetkili arkadaş biraz sorun etmiş sanırım. Yetki almak gönül işi öyle herkes yapamaz. Gövde Motor bölümünü arkadaşlar maaş için mi okuyor sanıyorsun? Kesinlikle yetkili ile yetkisiz arasında maaş farkı olmamalı. İçinden gelen hevesli arkadaşlar yetki almalı :)

    Cevapla
  3. 1 yıl önce

    Memur yeni adı uzman yardımcısı teknisyenden daha çok maaş alıyor destek personelinden kat kat daha fazla alıyor herkes aynı işi yapıyor makas kalkmalı acilen

  4. 1 yıl önce

    Eyt ile düzenleme ne zaman yürürlüğü konulacak.Ahmet ve Mikail bey bu konuda değerli yardımlarınızı rica ediyoruz

  5. 1 yıl önce

    Hangar 901, STS air… Yeni vize kararları vs. derken şirketten çok insan kaybedeceğiz belli.. Gerçek anlamda düzenleme şart. Özellikle TİS zamanında asgari ücretin en az 2,5-3 katı bir alt kademe oluşturulmalı teknisyen için. Her zamdan sonra asgari ücrete daha da yaklaşıyoruz. 3-4 seneye kalmaz asgari ücret alacağız bu gidişle.

  6. Ahahahah her sene ayni terane rabbim yolumuzu dusurmesin sizlerle.

  7. Tutmayın küçük enişteyi

  8. 1 yıl önce

    Arkadaş sürekli aynı mevzu niye??
    Düşük maaş alana yüksek yüksek maaş alana düşük zam oranı adil değildir. Makas daralınca yetkili teknisyen olmanın anlamı ne?

  9. 1 yıl önce

    İstanbul şartlarında verilen maaşlar gerçekten düzenlenmeli her ay geçinme derdi teknisyenlerin hak ettiği değerleri görmeli artık bir uçakta pilot kabin ekibi ne işe teknisyende ondur bu unutulmamalı

    • 1 yıl önce

      Hocam sen ne diyorsun.Senin melbusat,giriş-çıkış takibini vs yapan memur arkadaş senden fazla alıyor.Sen vardiya primiyle falan ancak aynı alıyorsun.Yetmezmiş gibi sen ayda 1 cumartesi nöbete gelirken erken çıkış imtiyazı memur arkadaşlara veriliyor.Çünkü WHITE COLLAR mavi colların üstü-üstünü-padişahı.

      • 1 yıl önce

        Şirkete teknisyenler kâr yaptırıyor. malesef hakkımız verilmiyor sadece hakkımız olan zam verilsin en az yüzde 50 zam yapılmadı lazım.

        Cevapla
        • şirket için ünvanların ne aldığına bakıyorsan sana da yazıklar olsun. şirketten zam isteyeceğine o bunu alıyor şu bunu alıyor ne demek ya. sen önce almam gereken tutar şudur de. şirkete kar yaptıran teknisyenler ise o zaman muhasebesi satış pazarlamacısı satınalmacısı ne iş yapar o-nlar da olmadan iş yapamazsın. boş konusuyorsunuz.

          • 1 yıl önce

            Arkadaşım mesele kim ne alıyor meselesi değil.Mesele 300-400 kişinin uçtuğu uçağı havada tutan ve can güvenliğine direk etki eden Teknisyenlere (TDP de Teknisyendir) sadece elinde 1 tornavida ile dolaşıyor imajı verilirken, Excell kullanıcısı memura Nükleertıp uzmanı gibi hava verenlerdir mesele.

    • Teknisyenin değerini düşüren yine teknisyendir. Senin çözdüğün arızanın ne olduğunu hiç kimse bilmez.
      Senin CRS vermediğin uçağa ne müdür, ne başkan ne de genel müdür yardımcısı CRS verebilir.
      Fakat müdürün bir telefonu ile no-go uçağa crs verecek, işine ve yetkisine saygısı olmayan 10 tane yalaka yetkili teknisyen bulunur.
      Bu olmadığı gün, teknisyenin değeri anlaşılır.