featured

Özçelik İş sendikası TİS ilk oturumunu gerçekleştirdi

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikası yetkilileri, yeni dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin bugün (28.09.2021) itibariyle ilk oturumu gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Kıymetli Üyelerimiz,

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikamız arasında imzalanmış olan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle sona ermiş, sizlerden aldığımız talep ve beklentiler doğrultusunda hazırladığımız sözleşme taslak çalışmamız ile 7. Toplu İş Sözleşme sürecimizi başlatmıştık.

Bu kapsamda THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikamız yetkilileri, yeni dönem toplu iş sözleşmemize ilişkin bugün (28.09.2021) itibariyle ilk oturumunu gerçekleştirmiştir.

İdari maddelerin görüşüldüğü toplantıda, mevcut toplu iş sözleşme metnimizde yer alan ve herhangi bir değişiklik talebimizin olmadığı ilgili idari maddeler, mevcut haliyle geçilerek tutanak altına alınmıştır.

Bir önceki sözleşmede yer alan ve ilk oturumda herhangi bir değişiklik yapılmadan kabul edilen maddeler aşağıdaki şekildedir:

Madde 1: AMAÇ
Madde 2: TARAFLAR VE TANIMLAR
Madde 3: UYGULAMA ALANI
Madde 4: TARAFLARIN TEMSİL YETKİSİ
Madde 5: SÖZLEŞMEDEN YARARLANMA
Madde 6: ÜYELERE EŞİT İŞLEM YAPILMASI
Madde 7: SENDİKA İŞYERİ TEMSİLCİSİ VE YÖNETİCİLERİNİN GÜVENCESİ
Madde 10: SENDİKA BAŞTEMSİLCİLİK ODALARI
Madde 12: SENDİKA AİDATI
Madde 13: İŞVERENİN CEVAPLAMA ZORUNLULUĞU
Madde 14: GENELGELERİN GÖNDERİLMESİ
Madde 15: DUYURU TAHTASI
Madde 16: SALON VE DERSHANELERDEN YARARLANMA
Madde 18: UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ
Madde 19: SAKLI HAKLAR
Madde 20: BU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE DÜZENLENMEYEN KONULAR
Madde 23: ENGELLİ ÇALIŞTIRMA
Madde 24: DENEME SÜRESİ
Madde 26: İŞTEN ÇIKARMA CEZASINDA USUL
Madde 27: İŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERME ŞEKLİ (SÜRELİ FESİH)
Madde 31: İHBAR VE KIDEM TAZMİNATININ HESAPLANMASI
Madde 41: FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNİN ÖDENMESİ
Madde 42: YILLIK İZİNDE ÜCRETİN ÖDENMESİ
Madde 44: ÇALIŞMALAR ARASI SÜRE
Madde 45: GÜNDÜZ VE GECE ÇALIŞMALARI
Madde 46: YEMEK PAYDOSU
Madde 47: ÇALIŞMALARIN BAŞLAMA VE BİTİŞ SAATİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ
Madde 48: İŞYERLERİNDE VARDİYA (VEYA POSTALAR) HALİNDE ÇALIŞACAK PERSONELİN TESBİTİ VE DÜZENLENMESİ
Madde 51: FAZLA ÇALIŞMANIN ÖNCEDEN BİLDİRİLMESİ
Madde 53: ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE FAZLA ÇALIŞMA
Madde 54: GEÇİCİ GÖREV VE GEÇİCİ GÖREVDE FAZLA ÇALIŞMA
Madde 58: GÖREV BEKLEME YERLERİ
Madde 59: YILLIK ÜCRETLİ İZİNLERİN SAPTANMASI VE DÜZENLENMESİ
Madde 60: YILLIK ÜCRETLİ İZİN SÜRELERİ
Madde 66: ÜCRETSİZ İZİNLER
Madde 70: MANEVRA VE SİLAH ALTINA ALINMA İZNİ
Madde 71: HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞANLARA VERİLECEK İZİN
Madde 82: SAĞLIK YARDIMLARI
Madde 84: GEÇİCİ GÖREVLE YURT DIŞINA GÖNDERİLEN PERSONELİN HASTALANMASI
Madde 86: NAAŞLARIN NAKLİ
Madde 87: YOLLUK
Madde 89: DİSİPLİN CEZALARI
Madde 90: UYARMA VE KINAMA
Madde 91: ÜCRET KESME
Madde 92: KIDEM TERFİİNİN DURDURULMASI
Madde 93: CEZALARIN TEKERRÜRÜ, HAFİFLETİLMESİ VE BİRLEŞTİRİLMESİ
Madde 97: HİZMET ROZETİ VERİLMESİ
Madde 98: SPOR ÇALIŞMALARI VE TESİSLERİ
Madde 100: ÖDÜLLENDİRME

ON BİRİNCİ BÖLÜM YURTDIŞI MERKEZ TAYİNLİ SENDİKALI PERSONELE AİT HÜKÜMLER
Madde 7: SENDİKA TEMSİLCİSİ VE GÖREVLİLERİNİN GÜVENCESİ
Madde 29-30-31
Madde 34: İKRAMİYE (EK AYLIK ÜCRET)
Madde 35: YILLIK KIDEM VE İŞ TAZMİNATI KADEME TERFİİ
Madde 52: NORMAL ÇALIŞMA DIŞINDA FAZLA ÇALIŞMA
Madde 72: ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER
Madde 82-83-84-85-86

Taraflar, toplu iş sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumunu gerçekleştirmek üzere 19.10.2021 tarihinde yeniden bir araya gelecektir.

Sizlerin görüş, öneri, talep ve beklentileri ışığında başlattığımız bu süreçte 7.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizin hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu sürece ilişkin gelişmeler oldukça siz değerli üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

Özçelik-İş Sendikası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

37 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Merak konusu olan şey hala personelin yüzüne nasıl bakabiliyorlar, Allah kalbini düğümlemiş bunların hesabın sorulacağı güne kadar.o gün size yardım edebilecek kimse yok, unuttuysanız ölüm var 1 saniye düşünün bedelini nasıl ödeyeceğinizi bunca vebalin.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    GECİNEMİYORUZ

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Önce pandemi dedim, sadece bekledim.Ama gördüm ki bu yönetim samimi değil. Şimdi hakkımı sonuna kadar gönül rahatlığıyla haram ediyorum. Milletin maaşlar eski düzene girmemişken yeni iş ilanları açılıyor. Yeni iş ilanı, benim durumum iyi benim büyüme hedefim var demek. Eee o zaman durum iyiyse bi zahmet verin insanların maaşlarını eksiksiz. Teknik genel müdür yardımcısı toplantıda fazla NRC açılıyor demiş. İşler düzgün yürüsün diye o NRC ler açılıyor. Bir de gelmiş insanlara işini öğretiyor. Hem para yok hem kırbaç. Hahve de alır mısınız ÇOK SAYIN GENEL MÜDÜR YARDIMCIMIZ(O kendini biliyor)?

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    dikkat et o omzundaki, çavuş olmasın :) işiniz gücünüz kolpa . Çorba parasına , sigara parasına bu iş yapılmaz. Kendinizi biraz ağırdan satın bakın Arap başkan 7500 alıyor . Sefa abinin son köşe yazısındaki son satırı iyi okuyun başkanınız kimmiş bu işi omuzladı dediğin adam kimlere çalışıyor bir bak derim . Kuru sıkı :)

    Cevapla
  5. Müdürlerin maaş durumu düzeltilmiş söylenıyor bilgisi olan varmı,geriye dönük alacaklarımız hakkında 50 bin TL gibi muhabbet var .Sendika sendikacılık yapsın isteklerimizi kabul ettirsin.Vallahı intahara eşiğine kadar geldik yanı,bizden %30 kesitiniz %10 geri verdiniz %20 için ne bekliyorsunuz toplu ölümmü ,yada hacizli çalışanlarmı yada borçlardan dolayı cezaevine girecek teknısyenmı istiyorsunuz.Açımdan, sormadan kestiniz hepsini iade edin.T.C Cumhurbaşkanı bile diyorkı piyasa kötü 5’li market zinciri piyasayı alt üst ediyor diye siz daha bizden nebekliyorsunuz

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Maraşlı Tahsin ve ekibi Allah’ın izniyle bu işi omuzladı. Birileri var…

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Bu insanların derisi nasıl bu kadar kalın olabiliyor,Binlerce insanın hakkını yiyip,binlerce insandan beddua alıp,binlerce insan bunlara ana avrat söverken nasıl oluyor da bu kadar rahat olabiliyorlar.Bu insanlar şaka yapmıyor,hayatında kredi kartının asgarisini yatıracak duruma düşmemiş,icranın i sini bilmeyen insanlar icralık oldu.Her ay maaşlarından yapılıyor bu kesintiler,kimin icrası var ve maaşından ne kadar kesinti yapılıyor herkesten iyi biliyorsunuz.buna rağmen diğer toplantıyı 20 gün sonraya atıyorsunuz.Pandemiyi bahane ederek bizlerin paralarını GASP ettiniz,vallahi de billahi de Allah size bunları soracak,hakkım helal değildir ve artık sizden hiçbir beklentim kalmamıştır bilesiniz…

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Söyle dikildi tuman çekildi

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    5 yıl tecrübeye sahip olan teknik destekleri, şeflerin kendi menfaatlerinden dolayı alt atölyelere sürüldüler.Modülü, lisansı nede L2 oluşuna bakılmadı. Kimse sahip çıkmıyo, bizim emeğimizin iş bilmez bir şefin keyfine kaldı.Emeğimizi çaldılar..

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    5 yıl tecrübeye sahip olan teknik destekleri, şeflerin kendi menfaatlerinden dolayı alt atölyelere sürüldüler.Modülü, lisansı nede L2 oluşuna bakılmadı. Kimse sahip çıkmıyo, bizim emeğimizin iş bilmez bir şefin keyfine kaldı.Emeğimizi çaldılar.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Valla beyler bu sendikayi seven sayan yoktur fakat temsilci arkadaşları herkes tanır. Laf soyleyende kötü art niyet ararım. Zaten herkeste herseyi biliyor. Hayırlısı olsun.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Gençler nasılız? iyi miyiz?Sizin krediler faturalar patlamış, evlilik alyansını bozdurup satmışsınız, gırtlağa kadar borca batmışsınız umurlarında mı?Dostlar alışverişte görünsün bak ne güzel. Yaymışlar her ay 1 toplantı. Ne aceleleri var ki? Uçaklar vızır vızır uçuyor, bakımlar çatır çatır yapılıyor nasılsa.3 ay daha bedava çalıştırırlar.Yılbaşından sonra da bedavadan biraz pahalıya devam ederiz.İyi mi böyle?

    Cevapla
  13. Arkadaşlar lütfen birbirimizi üzmeyelim,sadece görüşlerimizi,isteklerimizi yazalım.Sayın Sendika temsilcileri neden bu görüşmeleri bu kadar uzatıyorsunuz insanlar zaten zor durumda,A.O tığının TİS beklemeyin, isteklerinizi kabul etttirin bizleri artık sevindirin.Genel müdürümüz Mikail AKBULUT hangarımıza bekleriz bizlerle görüşmesini samimiyetini görmek isteriz.Hakımızda hayırlısı olsun tüm isteklerimizin kabul olması dileğiyle.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Malum parti, siyasal İslam, ve aynı görüşün sendikası ve is vereni fazla bir beklentiniz olmasın, herkesin kendi tercihi

    Cevapla
  15. Kusura bakmayın da beyler size fazla bile maaş veriyorlar. %18 zamdan önce 3500 lira alan cqm adamı utanmadan çayda bile çalıştiriyorsunuz. Bu adam üniversite mezunu uçak teknisyeni bim kasiyerden bile az maaş alıyor. İşler tıkır tıkır yürüyor uçağın biri giriyor diğeri çıkıyor. Bu adamlar neden fazla para versin size.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Avrupada en cok ucak ikinci havayolu hala kesintili maas veriyor bilim adamlari aciklayivering gari

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Bilal Bey zamımıza koymuş.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Bol elhamdurillahlı bol maşallahlı bol inşallahlı %50-60 ınızı anlatıyordunuz. Teknik desteği teknisyen yapıyodunuz. İşin sonunda söyledik olmadı diyeceksiniz. Bari ağzınızı açın masada belki yaralı parmağa işersiniz

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Artik parayi dusunmekten kendimi alamiyorum hesabima girip girip cikiyorum,tempoya grip grip cikiyorum maasimi hesaplıyorum odemelerimi hesapliyorum olmuyor… olmuyor hakkimizi gasp ettiginiz yetmedigi gibi oyaliyorsunuz artik yeter cevremizdeki insanlar terfiler maas zamlari alirken bizim maaslarimizi kestiler diyoruz thy personeli acinacak halde oyle baktirmayin bize. market zincirine dondurdunuz kredi kartlari krediler yolun sonuna geldik… Paramizi verin.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Millet dışarıda 5 lira için birbirini öldürüyor bizim emeğimiz yillarimiz geleceğimiz çalınıyor ve malesef biz oturmuş ineğin trene baktığı gibi bakıyoruz

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Sabrın sonu selamet diyoruz da kendimizi kandırıyoruz bunlar bizi koyun olarak gördükçe koyacaklar acıması yok Allahlari yok bunların ne kadar çalışan varsa hepsi borç batağına girdi sayelerinde hala bunlardan medet umuyoruz ..

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    İşveren tüm oyunlarını sahneye sunacak karşisinda basiretsiz desteksiz bir sendika var. Rahatsızlığımızı işverene duyurmazsak bitti bu iş.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Ekim ayında bi cuma akşamı duyarız airlinehaber de imzalar atıldı diye. Sonra BMW li değirmentaşi açıklama yapar çokiyi zam aldık birçok hak kazandık saymakla bitmez diye.enflasyona imza atıp geleceksiniz işte bukadar.kaybettireceğiniz hak kalmamıştı maaştan başka onuda pandemi mandemi kaybettik sayenizde. Geri alabilir misiniz yada bay Fazıl verirmi bilmem.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Görüşme aralarını neden bu kadar uzun tutuyorlar arkadaş.en geç 1 hafta sonra yine görüş.gorunuse göre yılbaşına kadar şöyle görüştük şunu görüştük su kararı aldık diyerekten uzattikca uzatacaklar.sonra Ankara’da yine basın mensuplarının önünde sırıtarak alakasız bir sözleşme imzalayacaklar.ilker ayci yine özverili çalışan personelimize teşekkür ederiz onlara en iyisini verdiğimizi düşünüyoruz diyecekler.bir sonraki hafta ne olacağını tahmin ettiğiniz dizi gibi….

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Ya kardeşim insan biraz utanır, sizin hiç mi şerefiniz yok millet bu kadar kıvranırken nasıl çocuklarınızın suratına bakabiliyorsunuz, Türkiye de maaşını eksik alan tek kurum şu an burası, hiç mi ahlak yok sizde.Ne pandemesi pandemi mi kaldı who bile covidi pandemiden çıkarmaya hazırlanıyor.Bizden aldığınız paralarla kamuda yatan personelin maaşını ödüyorsunuz.Bir tane müdür ve üzeri halen düşürülmüş maaş aldıklarını ispatlasın Allah aşkına…işin gerçekten tadı kaçtı artık.. utanın çoluğunuz çoçuğunuzdan utanın.o sendika müsveddesine hele hiçbir şey söylemiyorum, aidatlarda hemen anlaşmışın hiç gecikmeden şeref yoksunları.sizi varya tarihe gömücez, az daha sabır.

    Cevapla
  26. Bilal Eksi nin attigi mail i okuyun. Zam mam olmiyacagini anlarsiniz. 2023 e kadar ezecekler, seçimden önce paranin kokusunu gösterip oy kasacaklar. ;)

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Tekniği pandemi demeniz 3 vardıya işe cagırdı nız hostes pilot yatarken teknısyen karda kışta çalıstı aklınızı başınıza alın artık 3 hafta sonraya atmak ne demek çay kahvemi içtiniz bütün gün biraz açın halinden anlayın milyonluk arabayla gezmekle olmuyor başkan bu işler

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Sevgili Kurtlar yine kış geliyor , unutamayacağınız ayazlara hazır mısınız ?

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Sayin yoneticiler dardayiz borçtayiz açiz

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    sen kim köpeksinde müdüre verilen paralar hakkında aydınlanacaksın kardeşim

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Personelin hali git gide dayanılmaz hale gelmekte. Kaç personel icralık olmuş hala görüşmeleri 3 hafta sonraya atıyorlar. Yanı ayıptır günahtır bu kadar vicdansızlık olmaz. Personeli rahatlatın artık.

    Cevapla
  32. Şu müdürlere verilen para hakkında bir bilen aydinlatabilir mi

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Çaylar kahveler içildi. Sene sonuna kadar sallarsınız.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Abilerim yeni başlayan çalışan maaşı için kademeler ne kadara tekabül ediyor yazabilir misiniz?

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Bastemsilciden kimse memnun değil taslak çalışması yerine oy topluyor propaganda yapıyor.

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Allah xxxxx versin, diyeceklerim bu kadar.1 parça ekmeğe muhtaç olun inşallah.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Onaylanan maddeleri iş taslağında niye bulamıyoruz?

    Cevapla