featured

Özçelik iş sendikası ikinci oturum sonuçları…

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikamız yetkilileri, yeni dönem toplu iş sözleşmemize ilişkin bugün ikinci oturumu gerçekleştirdi.

Özçelik iş sendikası tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Kıymetli Üyelerimiz,

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikamız yetkilileri, yeni dönem toplu iş sözleşmemize ilişkin bugün (19.10.2021) itibariyle ikinci oturumunu gerçekleştirmiştir.

Bu oturumda kabul edilen maddeler aşağıdaki şekildedir;

Madde 21: İŞE BAŞLAMA VE İSTİHDAM İÇİN GENEL ŞARTLAR ( 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan haliyle geçmiştir.)

Madde 22: YENİ ALINACAK PERSONELİN ÜCRETİ

Aşağıdaki değişikliklerle kabul edildi, Maddenin geri kalanı 6. dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan haliyle geçmiştir:
f)6 ve üzeri yıllık yüksek okul mezunları, yüksek lisans yapmış olanlar 10. kademe.
g)Bilim doktorası yapmış olanlar 12. kademe

Madde 25: HAKLI NEDENLE FESİH ( 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan haliyle) Madde 29: İHBAR ÖNELLERİ ( Şirkette 1980 öncesi çalışan olmadığı için, madde özetlenerek aşağıdaki haliyle geçmiştir.)

A- Sendika üyesi Personele 4857 sayılı İş Kanunu’nun ihbar tazminatına ilişkin hükümleri uygulanır.
B- Personelin THY A.O.’da çalıştığı süreler, THY Teknik A.Ş.’de geçmiş kabul edilir.

Madde 34: İKRAMİYE (EK AYLIK ÜCRET) ( 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde yer alan haliyle)

Taraflar, toplu iş sözleşme görüşmelerinin üçüncü oturumunu gerçekleştirmek üzere 26.10.2021 tarihinde saat 14:00’de yeniden bir araya gelecektir.

Bu sürece ilişkin gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

22 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Mesai üstüne 4 saat trafik yol soluduğum kimyasalın uygulanan mobbing stress haddi hesabı yok vücudumda sağlam yer kalmadı fıtık menisküs varis genç yaşta ihtiyar gibi kaldım karşılığı ne ? kiramı faturamı zar zor ödüyorum bir hayatım kalmadı gelecek umudum kalmadı bu yaşta gariban babamdan para isteyecek hala düşürdünüz bir de oturup barbekü partisi yapıyorsunuz Allah bin kere belanızı versin her gün söverek işe gelip gitmekten bıktım artık teknisyenler şimdi de bulmuşlar bir masal kendilerine sevmiyormuş da adamların parasını verin diyormuş harbiden buna inanıyorsanız ahmaksınız

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Şirket tarihinde ilk yüzlerce kisiye haciz gelmiş.Nereden tutsanız rezalet.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Yorum yapablar alayı trol. gidin hükümete ağlayın onlara hesap sorun. yanlış yerdesiniz. algıyı bırakın.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Bizimle gerçekten dalga geçiyorlar Allah sizi bildiği gibi yapsın millet kan ağlıyor borçdan pahalılıktan siz hala ücret değil işe girişten konuşuyorsunuz yuh olsun yani yuhh

    Cevapla
  5. Mikail hangara geldi de yok Fazıl’ı sevmiyoda yok haklarımızı verecek de iyi konuşmuşmuş ta bilmem ne…Yahu arkadaşlar mikail atanan bir adam genç yaşta ve torpil akıyor adamın kanından senin benim hakkımı savunmak ona kaldıysa vay halimize.Biraz açın gözünüzü ya.Adamlar dünyanın en ucuz işçisini çalıştırıyor aylardır.Bunlara diyeceğimiz tek söz var Allah belalarını versin.Ha mikail de yiğit çıkar inşallah da bende gelir özür dilerim burdan.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Hicbir talebimiz yok !

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    3 vakte kadar anlaşacaklar dedi falcı teyze neyin kafası bu kasamayın artık hakkımızı verin sadaka istemiyoruz alnımızın terini gasp ettiğiniz hakları istiyoruz vebaliniz vebanız olsun.Beddua etmeye gerek yok hak edene dua etmeye de gerek yok ilahi adalet yerini bulur haliniz nice domuz etinden hallice

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Teknisyenin anası aglar.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Hala bu havacılık fakültelerine yuksekokul vs gidip işe girmeyi düşünen lisansiyer o da ne halt ise varsa tek kelime ile düpedüz enayidir maaşı yok bari gidin bir köy üniversitesi bitirin de daha çok saygınlınız olsun.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Bir kişide çıkıp demiyor hayırdır biz ne yapıyoruz burada, millet ne bekliyor biz ne konuşuyoruz.Dalga geçer gibi görüşmeler oluyor.Milletin canına tak etti artık.Yeter be yeter azcık insafa gelin.Hayat pahalılığı aldı başını gitti, millet borç içinde maaşlar eridi bitti.Anlaşacağınız şeyleri sona bırakın önce şu maaş işini konuşun.Her gün beddua yemek hoşunuza mı gidiyor anlamadım ki.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    toplantı smsle yapıldı heralde. bu kadar madde için gidip gelmeye yazık, israf.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Hatrı sayılır kalabalıkta bir ekip birleşik metal iş ile görüşmelere başladı. Sendika sözleşmeyi imzalayama kadar %50nin birlesik metale geçmesi ile kartlar yeniden dağıtılacak. Herkes gorsun bakalım çalışanın hakkı nasil koparılıp alınıyor… umalım da çelik iş ile yılbaşına kadar sözleşme imzalaması.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Hep aynı hikaye yuzde 10 verirler 10bin TL de imza parası tamamdır.sonra şey gibi çalısma ya devam et derler

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Şuanki şirket yöneticileri bile hazırlık içinde . Ummalı ve itinalı bir şekilde çalışanların suyunu ve nefretini kazanmak için ellerinden geleni yapıyor. Liyakatin adaletin olmadğını çok güzel gösteriyorlar. Adamlar maaşı kesip iş ilanına çıkması bunun açık göstergesidr. Torpilliler sırada işe maaş kesintisi olmadan girecekler. Helal be size çok güzel 2023 hazırlığı .

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    CALISAN OKADAR UMUDU KESMIS KI NE GUVEN KALMIS NE INANCLARI.BIR SESSIZLIK HAKIM DEGIL MI SIZCE.KIMSENIN AMAN SENDIKA SUNU YAP SU KONUYU YETKILILERE ILET DIYESI BILE YOK.HABOM,TEKNIK DESTEK,GENELGE,KAZANILMIS MAHKEME,YUZDE 30,KOKOREC PARTILERI VS VS.GALIBA BU SEFER SON SOZU 2023 DE CALISIN SOYLICEK BU 2023 SESSIZLIGI.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Canım kardeşim maddenin içeriği ihbar önelleri; ihbar önelleri zaten daha önceki sözleşmede habomda geçen süreler thy teknik a.ş’de kıdem’e eklenir diye geçti. O nedenle burada habom’un ekleneceği bişey yok, zaten bir gün ayrılacak olursan ve ihbar tazminatı almaya hak kazanırsan habom’da geçirdiğin süreler eklenecek. Burada bahsi geçen 2006 öncesi çalışanlar için, senlik bişey yok yani. Net…

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Yine söylüyorum kardeşlerim, çare Birleşik Metal-İş

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Her 6 ayda bir enflasyon zammına imza atar gelir bunlar. c/s non c/s hat bakımda canını ve mührünü tehlikeye attığı sürece binecekler, dost acı söyler

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Hepinizi Harran’lı olmaya davet ediyorum… yerse.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Bu sendikanın başında böyle hıyar ağaları olduğu sürece bunlardan ne cacık olur ne de salata…

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    25. Maddenin b şıkkına her habom personeli itiraz etmeli sadece ao dan gecenler eklenmiş oraya habomdan geçenlerde eklenmeli lütfen herkes cevresine bunu yaysin her gördüğü sendikaciya bu konuda itirazını yapsın ayin 26.sindaki oturumda ilk olarak bu gorusulsun lütfen bu konuda bir birinize dusmeyin bu yorumu herkese gosterin ve herkes gerekli mercilere itirazini yapsin

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Bu hızla gidersek her anlamda 2023 ü bekleyeceğiz gibi

    Cevapla