featured

Özçelik-İş ile THY Teknik AŞ arasındaki görüşmeler sonuçlandı

Özçelik-İş ile THY Teknik AŞ arasındaki görüşmeler sonuçlandı.
İşte anlaşma detayları;
Değerli Arkadaşlar;
Sendikamız Özçelik-İş ile THY Teknik AŞ işvereni arasında 30 Mayıs 2018 tarihinde başlatılan 6. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, 30 Ekim 2018 tarihinde uzlaşmayla sonuçlanmıştır.
Sizlerin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için başlatılan bu görüşmeler süresince, siz değerli üyelerimize, Sendikamıza vermiş olduğunuz destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Birçok sosyal ve maddi kazanımın yer aldığı toplu sözleşmemiz boyunca gösterdiğiniz kararlı duruşa, işveren tarafının ise sergilediği sağduyulu anlayışa bir kez daha teşekkür ediyor, sözleşmemizin başta siz üyelerimiz olmak üzere, işyerimize, sendikamıza, çalışma hayatına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Kazanımlarımız;
1-) Sözleşmemiz 3 yıllık imzalanmış olup;
1 Temmuz-30 Eylül 2018 tarihleri arasındaki işyeri ortalamasına %13,68 artış, 01 Ekim-31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki işyeri ortalamasına %22,68 artış sağlanmıştır.
– 2. 3. 4. ve 6. altı aylarda enflasyon oranında, 5. altı ayda ise enflasyon+1 oranında ücret artışları sağlanmıştır.
– Temmuz-Ağustos-Eylül ayları iş tazminatları için %12,5 artış M-N-O kadrolarındaki personele %10 artış. Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise bu zamlara ek olarak %9 zam yapılacaktır. Bu durum da M-N-O kadrolarındaki personele %19 diğer tüm gruplara ise %21,5 zam yapılacaktır. – 2. altı ay için 1 Ekim’de 2018’de uygulanan %9’luk artışa, 01.01.2019 tarihinde ortaya çıkacak enflasyon farkı da yansıtılacaktır.
2-) 01.1, 03.1 iş grubundaki personele 100 TL, 04.1 iş grubu personeline 150 TL, 10.0 iş grubu A0 ve A1 kadrosunda bulunan personele 150 TL, 10.0 iş grubu A-O harfleri arası kadrolarda bulunan personele 100 TL seyyanen iyileştirme yapılmıştır.
3-) EK-1 ve EK-4 cetvellerinde bulunan primler, tüm iş grupları ve kadrolarına Temmuz-Ağustos-Eylül ayları için %12,5 artış, Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise bu zamlara ek olarak %9 artış sağlanarak, Ekim ayı itibari ile toplam zam oranı %21,5 olacaktır.
4-) Sosyal yardım 615 TL’den sözleşmenin 1. yılı 800 TL’ ye, 3. 4. 5. 6. altı aylık dönemlerde ise ücret artış oranında iyileştirme yapılacaktır. 5-) Evlenme yardımı 1353 TL’den 1750 TL’ye yükseltilmiştir. 6-) Evlenme izni eş tayini durumu belgelenmesi halinde 1 ay içinde kullanılması gereken izin 6 ay içinde kullanılabilecektir.
7 ) Ölüm yardımı 1650 TL’den 2100 TL’ ye yükseltilmiştir.
8 ) Ölüm iznine personelin eşinin anne, baba ve kardeşlerinin vefatı da ölüm izni kapsamına alınmıştır. 9-) Doğum yardımı 616’den 800 TL’ ye yükseltilmiştir. 10-) İş kazası, maluliyet ve ölüm yardımı 7700 TL’den 9750 TL’ ye yükseltilmiştir. 11-) Kreş yardımı 1040 TL’ye yükseltilmiştir. 12-) Sözleşme imza tarihinde Özçelik-iş sendikası üyesi olan tüm personele NET 5000 TL sözleşme imza ücreti ödenecektir. 13-) Kalibrasyon atölyesi kapsam sorumlusu personeline iş tazminatının %20 si oranında ek tazminat verilmesi hususunda anlaşma sağlanmıştır. 14-) Personel, A/B1/B2 kategori uçak bakım lisansı aldığında veya işverence belirlenen koşulları sağlayarak yapılacak sınavlarda başarılı olması durumunda 10.0. iş grubuna intibak ettirilecektir. 15-)Hastalık halinde nakil başlıklı 86. Maddede personelin bakmakla yükümlü olduğu ve çalışılan ilde ikamet eden anne ve babası da kapsam içine alınmıştır. 16)Uçuş ekibine dahil edilen personeller ile ilgili TİS’den sonra 6 ay içerisinde bir prosedür yayınlanacaktır. 17)Toplu iş sözleşmesi farkları ve sözleşme imza parası 8 Kasım 2018 tarihinde maaşı ile birlikte hesaplara yatırılacaktır. -Sendikamız hukukçuları birlikte sözleşme metnimiz Redakte edildikten sonra, son hali kitapçık haline getirilip, sizlere dağıtılacaktır.
Bu Toplu İş Sözleşmesinin masa başında sonuçlandırılması için gayret sarf eden, emek veren, fedakârlık yapan, başta siz üyelerimiz olmak üzere işyeri temsilcilerimize, Sendikamızın Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, Teknik AŞ. yöneticilerine, Hak-İş Konfederasyonu Başkanına, THY A.O. yönetim kurulu başkan ve yöneticilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

164 Yorum

  1. Şu an verdikleri zam %12.5 + %8 . A0 veya A1 de olsan 10.3 isen seyyanen yok.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    12.maddede belirtildiği gibi imza tarihinde sendika üye olan herkes net 50000 alacak deniliyor.Duyumlara göre imzadan önce giren sendika üyesi olan personele giriş ten itibaren çalıştığı gün ay sayısı kadar verileceği deniliyor imzayi geçmişe dönük mu ileriye dönük 3 yıl içinmi atılıyor çok merak ediyorum açıklık getirir misin bu konu icin.Kolay gelsin.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Şimdi yeni başlayan fakülte mezunu teknisyenin maaşı ne olucak nasıl bi zamdır bu ya hiçbir şey net değil

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Sefa bey hic bir yanit alamadiniz mi?

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Islak imzalı sözleşme neden sendikaca yayınlanmıyor? Düşündünüz mü? Önceki sözleşme döneminde ve tadil protokolünde de yayınlanmadı. Sebebi şu: sms mail ile vs yapılan açıklamalarla gerçekte maaşlara yansıyacak fark farklı. %21,5 _ %22,625 farkında olduğu gibi. Yani kısaca kasıtlı yanlış bilgilendirme yapılıyor. Aptal yerine konuluyor teknik çalışanı. İlerde mahkeme vs olursa işlerine geldiği gibi bir sözleşme sunarlar.
    Bu muameleyi kendine reva gören teknik aş çalışanlarına saygılar.

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    İçinde olduğumuz 6 ayda enflasyon 9 dan büyük olur ise örneğin %12 şirket yıl sonunda % 3 daha zam yapacak ya. Bu nedenle yapılan %9 un % 3 unu hesap etmişler. Ocak ayında maaştan % 9 çıkarıp, %12 ekleyecekler. Tüm bunlar ise çalışan Lehine % 0,27 gibi Bir zammı yapmamak.

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Ve en onemlısı ne biliyormusunuz bu onursuz sendika aidatlara yaptığı gizli zam ve bunu kımseye bahsetmemesi bu sendika bu kadar seref yoksunu haysıyet yoksunu ama bize zam almaya gelince hic oralı değil ne kerametse ve sendikacılar burda yazıp duruyo beyler dayanısma aidatı öderseniz sendikalar kanununa göre her türlü tis hükümlerinden faydalanırlar herhangi kesinti olmaz kesinti yapamazlar bu sendikaya tarihi bir ders vermenin vakti geldi bizi temsil etmeyen sendikaya bize yalan söyleyen sendikaya vericek tek kurus param yok verdiklerimde haram zıkkım olsun bu kez birlik olun beyler onurlu durun bu sendikaya onur dersi verelim!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      İmza parası 5000tl dahil tüm zamlardan yararlanabilirsiniz. Sendikaya üye olmaya gerek yok. Dayanışma aidatı ödemek ve ikya bir dilekçe vermek yeterli. Bu yasal hak. “Üye olmazsanız imza parası alamazsınız” vs yalan. Açın kanunları okuyun.

      Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Sefa abi, erpden baktım 50-60 liralık oyunlar peşindeler. bana biri izah etsin : işuçuş+150 seyyanen + %12,5 +%9 zam normal işyerlerinde değil mi? ERP de yaptıkaları rakamlar ise bu şekilde çıkıyor : işuçuş + 21,5 +150 TL.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Bizim ölümüz dirimizden daha mı çok para ediyor ki heralde akıllar tutulacak ve ölüm yardımını 1650TL’den 2100’e net %27’lik bir zam ile ortaya çıkartacaklar ya siz beyninizi peynir ekmek ile yediniz yada t..k geçmenin üst düzey versiyonuna eriştiniz.Sizi Allaha havale ediyoruz.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Enflasyon %9 un altında çıkarsa maaşlar düşer mi

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      ahahahhahaha, duyduğum en manidar soru.
      Emeğine sağlık.

      Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      İki tane %9 aldın. Bunun bir tanesi Ocak-Haziran arası. Diğeri ise Temmuz-Ağustos-Eylül enflasyonu %9=%18
      Bunlar yaşanmış ve kayıtlı enflasyonlar. burada düşme olamaz. Sene sonu da merkez bankası %23,5 açıkladığına göre bu rakamları tutarsa %5,5 da ocak ayında alırsın. Sendikadan da 3 yıllık toplu iş sözleşmesi için %3,3 zam aldın yeter sana:):)

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey birkac saat once konustugumuz konu takibinizde hâlâ degil mi? Konustugumuz gibi 1.125 elimizden ucup gitti malum? Şakayla karisik diye yorumluyorum 3.3 aldiniz sözünü ama aklima takildi

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi haba işin Teknik A.Ş deki önceki dönem toplu iş sözleşmelerini ve o dönemlerde çıkan enflasyon rakamlarınızda açıklayarak bu tisi kıyaslayabilirmisin ?

      Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Biz size teşekkür etmiyoruz! Sendika üyesi olanlara net 5000 TL deniyor, dayanışma aidatı verenler ne olacak? 10-0 kadrosuna düşürülen teknisyenlere ne var? zamdan istifade edemeyecekler gibi görünüyor, bunun vebali sizindir en az işveren kadar…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Trolsun birkere dayanisma aidati verirsen her türlü haktan anayasal hukuk cercevesınde sendıkalar kanunu kapsamında faydalanırsın!!! Sen git bu numaralari baska yere cek kanun acık ve net sendikacı senı!!!!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bunu yazan arkadaşın tek amacı sendikadan istifaların önüne geçmek, şimdi de böyle entrikalarla, manipülasyonlarla kaçışı önlemeye çalışıyorlar, istemediğiniz yerde nasıl duruyorsunuz anlamıyorum, çelik is biz seni is-te-mi-yo-ruz !!?

      Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Yıl sonu mesela 2. altı ay için enflasyon mesela 12 çıksın. Eğer yılbaşında bize sadece 12-9=3 verirlerse kazık yemiş oluyoz. Yapılması gereken hesap 12,5 zamlanmış olan 1 Temmuz 18 zammına son 6 ayın(temmuz-aralık 18) enflasyonun eklenmesidir. Aksi halde yine kazık yiyoruz.Elimize geçen para aksi halde daha az oluyor. Sefa abi bu meselenin takipçisi ol lütfen.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Şu anda %21,5 yapacaklar bileşke hesaba katılmayacak daha sonrasında Ocak ayında enflasyon kaç çıkarsa o verdikleri %9 çıkartılıp çıkan enflasyon eklenecek yani konu hakkında kayıp söz konusu değil

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Hayır sorum o değildi? Enflasyon dışında ne kadar aldılar dı?

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Temmuzda 12.5 yaptiysa, 9.17 enflasyon oranini cikartinca 3.33 almisken ve alinan 9 ekstra ile ekim ayinda 22.625 ulasmis olmaliyken 21.5 yaptilar. Bu sebeple 1.125 eksik oran almis olduk. Sonuc olarak 3.3-1.125 =2.175 zam almis oldular. Bu 1.125 eksiklik, enflasyon orani degerlendirildiginde 3 yil sonra kisi basi %5 den fazla etkileme ihtimali cok yuksek.
      Eksiğim veya yanlisim varsa arkadaslar duzeltsinler.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Sena sonu yıllık enflasyon rakamı belli olduğunda bu 9 enflasyon rakamı çıkartılıp yıllık enflasyon miktarı yatırılacak yani.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sizin alttaki yorumda 21.5 un uzerine 9 vermeleri lazimdi diye yorumlamistiniz. Bu konudan emin değilim ama keske olsa ne diyim

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Bakın sözleşmenin ilgili bölümünü size aynen kopyalayıp koyuyorum. ” Temmuz-Ağustos-Eylül ayları iş tazminatları için %12,5 artış M-N-O kadrolarındaki personele %10 artış. Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise bu zamlara ek olarak %9 zam yapılacaktır.” denmesi %12,5 dan sonra %9 u bu rakamın üstüne konacak anlamı taşıyor. Çünkü yazıda EK olarak deniyor. maaşa %12,5 ekleyip, üstüne de %9 u koyduğunuzda çıkan rakam % 12.5 u 1 puan geçer gibi hesaplıyorum. Ancak maaşlar %12.5 zamlı yatırılacak.
        Bu nedenle ilk maaşın ; %21,5 değil %22.625 zamlı yatırılması gerekirdi. %1,25 lik kayıp var . Buda 3 yılda rakamı %5 civarında etkiliyor

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Demin de dedigim gibi benim yanlisim yoksa, temmuzda 12.5 yaptilar ekimde 9 yapinca 22.625 olmaliydi. Yil sonunda ornegin enf. 12 gelirse 12-9 =3 olan orani 22.625 in uzerinden 3 ile carpilarak hesaplanması gerekirken 21.5 un yuzde 3 u hesaplanacak. Her zam doneminde bu fark artacak.

      Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Ve bu %9 ek zam temmuz agustos eylül için 3ay verilicek yapılması gereken ocal subat mart aylarında verılen bu pesın %9 dusulup gerı kalan aylar enflasyon oranı tam verilmelidir yanlız sendika temsilcisi bu %9 verilen eklemenın 6 ay dusulecegini söylüyo peki bana 3ay pesın verip altı ay aynı rakamı dusmek ne alakadır bana 6 ayın 3ayını gerceklesen enf. Oranını tam vermek zorundasınız sendika kücük hileler yalanlar pesınde kosmayi bırakın ayın 8de göreceksiniz bu oyunlarin bedelini teknisyenlerin aklıyla hakkıyla oynamak neymiş göteceksin bize ekim kasım aralık aylarının enf. Oranını tam vermek zorundasınız anayasal bir suctur bu. Bu verdiğiniz %9 temmuz agustos eylül ayı icin gecerlidir laf oyunlarını kesın aklımızla dalga gecmeyi kesin sefa abi durumu biliyorsun takipcisi ol bunlar burdada dümen yapıyorlar…

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      İçin rahat olsun aynen senin dediğin gibi yapılacaktır

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ve sendika temsilcileri yüzünüz onurunuz haysiyetiniz varsa temsilcilikleri bırakın odalarda zafer kazandık edalarıyla gezmeyin yuzunuz az kızarsın 1 kabin amiri nerdeyse 2 cs maası almaya baslıycak ocak ayında siz kalkmıs %12.5 yanı %3.33 zam oranını basarımı sayıyorsunuz ADAMLAR TIS BASLAMADAN PİLOT %56 K/A %20 KABIN MEMURU %10 ZAM ALMIS SIZ NEYIN KAFASINI YASIYORSUNUZ HA!!!!! CS seyyanen nerde hatbakım pirimi nerde sinyorita nerde habom gecıslı arkadasların izin hakları nerde %14 nerde +500 seyyanen nerde ıyılestirme yapılmadan zam konusmayacaktınız tis için bu nerde! +2enflasyon artıs payları nerde ve nerde 2YILLIK SOZLESME!!! YANI KISACASI SIZIN KIZARMASI GEREKEN YUZUNUZ NERDE HAYSIYETINIZ NERDE ONURUNUZ NERDE NERDE SU KIRMIZI CIZGILERINIZ YAVUZ DENEN MUSFETTE NERDE ODALARDA YAPTIGIN ARTISTLIKLER HAAA NERDE YUZSUZLER!!! ULAN ALDIGINIZ AHLAR BEDDUALAR YETER YEDI SULALENIZE ALDIGINIZ KUL HAKLARI YETER BUNLAR SIZDEN CIKAR!!!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey konu basligi git gide asagiya gitmeye başladı, sizden ricamiz bu konu uzerine carpici bir yazi yazmanız ve konuyu hep birlikte takip etmemizdir, gorusmelerinizin sonucunu hepimiz merak ediyoruz. İnsallah gerekli güncelleme yapilabilir.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Sizce sendika bu toplu iş sözleşmesinde ne kadar zam aldı?

        Cevapla
  14. Ayip kardesim ayip ya,ne yalan soyliyim o hesabi yapmak aklima gelmedi sizden gorunce öğrendim ama bu nasil vicdansizlik nasil bir karaktersizlik,bu bu sirket menfaati falan degil bu dupeduz insanlari kiskirtmaya calismak,aptal yerine koymak,nitelikli dolandiricilik. Koca sirket bu hesaplari neden yapiyorsunuz neden bu kadar alçaliyorsunuz? Yuzunuz kizarmiyormu? Cok ilginc adamlarsiniz. Bunu anlasilacagani tahmin etmiyormusunuz? Zaten kotu bir anlasma imzaladik,bari boyle 1 lerle 2 lerle oynamayinda iyice midemizi bulandirmayin.

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    İş tazminatı 2711’di. Normalde 100 lira seyyanen ile 2811 olduktan sonra %12,5 zam yapmaları, ardından çıkan rakama %9 tekrar zam yapmaları gerekirdi.
    Ancak yapılan aynen şu;
    2711’e direkt %21,5 zam. Sonra ortaya çıkan rakama seyyanen 100 lira eklenmiş. Ki bu durum brütte 100 lira zarar sokuyor bizi. Yani sizin anlayacağınız, 100 lira seyyanen zammı da bu şekilde götürmüşler arkadaşlar. Sözleşme zaten yetersiz bir sözleşme oldu. Elle tutulur hiçbir yanı yok. Bir de böyle oyunlarla iyice içine etmişler. Teknik A.Ş. yönetimi genelgeden sonra, şimdi de böyle oyunlarla kanuna aykırı hareket ediyor. Yok böyle bir şey. Ama bu memlekette adalet aramak, genelevde bakire aramak gibi bir şey. Her şey için teşekkürler milli gururumuz havayolumuz.

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Sanki her arkamı kollamadığım an şirketten kazık yiyecekmişim gibi hissediyorum.

    Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Siz iyi niyetli yaklassanizda eger bu topa girmeseydiniz ocakta gelecek enflasyon orani 12.5 olan oranin uzerinden hesaplanacaktı, simdi dogrudan 21.5 yapmislar ve kümülatif olarak 1.15 zarardayiz, yaptiklari zaten 3.3 idi yarisi da boyle gitmis oldu. İlker beyle mi görüşürsunüz yoksa sendikayla mi bilmiyorum ama bu durumun duzeltilmesi gerekli.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Yanlışlığı aynen ilettim. Cevap gelecek. Benim düşüncemde yanlış yok. Ancak hesabı yanlış yapıyorlar. Bakalım ne diyecekler?

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Ayrıca yanlış hesap Bağdat’dan döner.

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sefa abi bugün bi sendika yetkilisi ile görüştüm.%9 u peşin verdiklerinden 12.5+9=21.5 olarak hesaplandı o yüzden kümülatif değil.2019 un ilk 6 ay enflasyonu belli olduktan sonra 9 u düşüp kalan miktar ile 12.5 in kümülatif olarak hesaplanacağını söyledi

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hızlı aksiyonunuz icin teşekkür ederim, Umuyoruz dediginiz gibi bu sefer de döner Sefa bey,

      Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Arkadaşlar herkes erp sini kontrol etsin ! Yüzde 12.5 artı yüzde 9 zam yapılmamış. Direk yüzde 21.5 zam yapılmış. Yani normalde %12.5+%9 yapildiginda %22.625 zam yapılması gerekirken şu an yüzde 21.5 zam yapılmış. Orda bile hile yapmışlar lütfen herkes tepkisini koysun bu kadar da milleti salak yerine koymasınlar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      “– 2. altı ay için 1 Ekim’de 2018’de uygulanan %9’luk artışa, 01.01.2019 tarihinde ortaya çıkacak enflasyon farkı da yansıtılacaktır.”
      ikinci altı ayda da bi kazık yiyebiliriz.

      Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Çok haklısın. Hesap uzmanı büyük muhasebeci Fazıl bey oyunu bu. Aslında %21,5 u verecek sonra %9 u üstüne eklemesi gerekirdi.Sefa İnan

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi bu durumu İlker Bey e iletme imkaniniz varsa lütfen iletebilir misiniz? Ortada düpedüz art niyet var. Şu anki yüzde 1.125 az gibi görülebilir ama 3 yılda bu en az yüzde 5 etkiler herkesin maaşını. Böyle bi rezillik olamaz.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey ilker bey ile gorusecek misiniz bu oyunu bozmak icin

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Şüpheniz bile olmasın. Haksızlığa gelemeyen bir yapım vardır. Yanlış varsa sonuna kadar üstüne giderim

        Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Zamlar erp ye yansımış. Ancak önce %12,5 u yansıtttıktan sonra %9 u yansıtmamışlar. İkisini toplayıp beraber %21,5 yansıtmışlar. Bu da kümülatifte yaklaşık %1 daha az zam demek. Yine aldatıldık.

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Hat bakımdan istifalar konuşuluyor. Doğru mu ? Sayıyı bilen var mı?

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Bence şu da unutulmamalıdır belirli dönemlerde yapılan memnuniyet anketinde oranda değişiklik olmuyor hala yüksek çıkıyor.ciddi oranda düşüş olmalı ki yönetim kurulunun dikkatini çekmeli…

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Sözleşme zammi 12.5 zaten bunun Ocak haziran arası 9.17 yani ala ala %3.33 zam almışlar.Tutmuslar üstüne temmuz Ağustos Eylül için 9.33 olan enflasyonu %9 almışlar.ekim Kasım ve aralik ayinida şimdiden %9 bağlamışlar enflasyon fazla çıkarsa eksigi tamamlayacaklar az çıkarsa %9 almış olacağız.
    Utanmadan başarı demişler hiç biri nde hesap yok ozan yok mizan yok.Adam TDP ye 100 TL seyyanen almış diyor ki %10eder diyor bizim iş üç.taz. 869 TL biliyormusunuz ey şirket çalışanları birbirinizi yiyin siz hala birileri eziliyor.Kimsenin parasinda gözümüz yok makası açıyorlar kapatacaklarina.Lutfen bu işi beceremedim elimizden bu geldi diye konuşun yoksa siz başarı zafer dedikçe yediğiniz bedduanın haddi hesabı yok bu arada sayın sendikacılar 869 100 tlsi %11.5 yapar daha çok övünebilirsiniz.
    Yazmadan geçemeyeceğim.temmuz Ağustos Eylül farklarını alırken %12.5 üstünden hesaplayıp verecekler kimse 21,5 diye hesap yapmasın

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Evet arkadaşlar burdan ağlayıp sizlanmanin manası yok. Yapilmasi gerekenler.
    1. 09.11.2018 dayanışma dilekçesi ile insan kaynaklarına başvurulur. Sendikadan istifa edilir. En azından bizden sonraki adamlar kazanım sağlasınlar. Bu beceriksilerle uğraşmasınlar.
    2. Isının gereği kasmadan altında çalıştırdığım adamları sıkıştırmadan ( c/s, basteknisyen ve şefler için gecerli) isin gereği prosedürü uygulayarak. Tüm güvenlik ekipmanlarını sağlayarak çalışmak.
    3. Bizim işimiz eğer guvenlikse zaman kaygısı yaşamadan ve yasatmadan işimize devam etmek.
    Madem ki şirket çok kazanıp bizimle paylaşmak istemiyor, bu kazancını kaybettiği zamana öder artik…
    Saygilarimla.. işimizin güvenlik ve insan hayatı için önemli olduğunu unutmamak dilegiyle. Herkese kolay gelsin.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      09.11.2018’de istifa edersen sendika imza parası alamazsın ayrıca ben daha önce sendikadan hiçbir dilekçe vermeksizin ayrıldım doğrudan dayanışma aidatı ile sözleşmeden faydalandım fakat imza parasını alacağım gün ve kar payı dağılacağı gün sıkıntılar yaşadım bu konuya dikkat edin iş veren ile sendika sadece bu sözleşmeye dayanmaz gelecek yıllardaki kar kazanımlarından para alabilmek için sendikaya üye olma şartı aranabilir ozamanda şu zamanda şu zamana kadar üye olanlar alabilir derse terse kalırsın şimdi yapacağın ilk iş yargı dağıtmak değil ben gibi abilerini dinleyip sakin gelmen ve çıkılacaksa hep birlikte çıkıp sendikanın yetkisini düşürebilmek olmalıdır kendi başınıza al ben çıktım dersen mum gibi kalırsın ortada bilgin olsun.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu konuda haklılık payınız yüksek. Evet dediklerinizi yapmalarında bi mahsur yok. Imza parasını 08.11.2018 deyatiracaklar zaten ne mahsuru var 9 unda ayrılmanın.
      Ama burda toplu hareket etmekten bahsediyorsanız biz onu kaybedeli çok oldu. Celik is bize dayattiklarinda en on safta koşanlar sağolsunlar. Müdürlerin hangara inmesinden korkanlar ile bugün neden Bana zam yapılmadı diye ağlayanlar aynı kişiler.
      Abilerimizin her lafina kulak verdim. Tabiki derdim sendikayı düşürmek. Ama ona bile inancım yok be abi. Ayrıca yargı dağıtmak değil di amacım nacizane fikir üretmekti.
      Neyse sağlık olsun, yaban kazindan bile soğuttular bize verdikleri değeri göstererk. Kal sağlıcakla.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İnsanları yanıltmayın. 9kasımı beklemek için bir neden yok. Bu yorumlarda kötü niyet arıyorum. İnsanların gözünü korkutmayın. Açın ilgili kanunları okuyun. Yasal hakkını bilmeyen çalışanlara çok bile zam verilmiş. Üye olmaya gerek yok. Dayanışma aidatı ödeyerek sendika uyesinin aldığı tüm zammı, imza parası dahil alırsınız. Hala para yatsın öyle istifa ederim kafası yüzünden bu günlere geldik. Cesur olun. Haklarınızı bilin ve arayın. Üye olmayan 5000tl alamaz diyenle 5000tl sine bahse girerim.

      Cevapla
  24. 6 yıl önce

    SEFA ABİ EYLUL 2018 DE İSE GİRENE 5000 İMZA PAARASI VERİLECEK Mİ ?

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Öncelikle bu tiste emeği geçen başta o.ç sendikası olmak üzere herkesin Allah belasını versin! Evet teknisyenler daha ne bekliyeceksiniz hem hakaret yediniz fazıldan hem de zam alamadınız.Yani onurunuz bile para etmedi.Gün birlik günü değil mi ? Herkesi 09.01.2019 saat 13:00 da sendikadan istifa edip dayanışma aidatı vermeye davet ediyorum.Toplu bir şekilde aynı anda.Tabi mesleğinize gram saygınız varsa…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sizden adam olmaz, kusura bakmayın. Bu kafayla bu sendikaya ve bu muameleye masumsunuz. Hala 9 kasımı bekleyelim diyorsunuz.9 kasımı beklemeye gerek yok. Biraz haklarinizi bilin. 5000tlyi her türlü alırsınız.

      Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Ali GIDIKın telefonun nosunu paylaşsana bizle abi takılalım biraz kendisine “)

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Benim muhatabım değil. Ayrıca konuşmaya değmez. Yine size çok önemli bir makamdan sözleşmenin şimdilik bitmediğini ve üstüne %40 dada ilave alacağınızı söyler:)

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey, asagida bir sorum oldu,gozden kacti sanirim, bu zamlar sadece is tazminatina mi olacak yoksa her zamanki gibi kidem tazminatinda da ayni oranda zam olacak mi bilginiz var mi? Oradan da bir gol yedik mi?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      O soruyu Sefa Bey e değil pek değerli sendika temsilcilerine soracaksın kardeşim.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardeşim ek 1 ve ek 4 bizim kıdem tazminatı ve vardiya primleri. Maddeleri iyi okursan anlarsın. onlara da %12,5 ve sonrasında %9 toplamda %21,5 olarak ekleneceği yazıyor.

      Cevapla
  27. 6 yıl önce

    habom gecislilerin senelik izin haklari ne oldu sendika??????

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ferhan ile mustafa zamaninda fazil beyle o işi konusup kendi aralarinda
      Kapatmış lar.
      Bu son TIS de konu yeni yönetim tarafından gündeme getirildi.
      Ama fazıl bey ferhan ve mustafa zamanında bu olayı kapatmışlar.

      Cevapla
    • O iş yalan oldu haci. Vermiyorlar onlari.

      Cevapla
  28. 10.3 grubu olan CS lere seyyanen zam yok biliyorsunuz değil mi?

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Sadece is tazminatina mi zam yapilacak yoksa eskisi gibi kidem tazminatina da yapilacak mi? Haberde is tazminatina diye bahsedilmis,

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    M N O harflerine zam yapilmaması sirketin istegiydi onlara verilecek zam yerine şirket düşük skalada olanlara zam yapmak istiyordu ama sendikadaki AĞAAABEYLER bunu istemediler çünkü kankaları M N O daydılar.

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    Geçen tis te 10.1 leri kaybettik. 2 yılda bir yapılan sözleşmeler 3 yıla indi. Geçen sefer teknisyen gruplarına bir sürü yeni alt grup eklendi. Daha nelerimizi kaybedicez. Zam alamıyoruz paso kaybediyoruz. Daha neyimizi kaybedecek. Nereye kadar beklicez.

    Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Bakın arkadaşlar tis harici pilot arkadaşlarımıza %50 küsür iyileştirilme yapıldı. Kaptan pilotlarımız arasında en düşük maaş alan 25 30 bin lira arası alsa minimum zam 12.5 ile 15 bin lira arası oldu. Kıdemli pilotlarımızdan hiç bahsetmeyelim :) ve sivil havacılıkta pilotlardan sonra ikinci sırayı alan lisanslı imza yetkisine sahip kalifiye personel olan uçak teknisyenlerine gelelim :) daha da yazmayayım aradaki fark ortada arkadaşlar hepimize geçmiş olsun

    Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Sendikamızın adı öz çelik,özüde sözüde bir.500 Tl seyyanen sözü verip 100 Tl seyyanen zam vererek sözünde durdu tesekkurler size Ayrıca Sendika başkanı yavuz bey bize toplantilarda sefa icin kafayi cekip o kafayla yazı yaziyor diyip sözleşme öncesi sefayi arayip sefanin fikrini ile sozlesme yaptığını unutmuyacagiz.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yavuz doğru mu la bunlar :) mağdur un dedikleri?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Demek ki Sefa abinin kafası Güzelken bile sizden iyi sözleşme imzalayabilecek kapasitesi var. Şeref’e Sefa reis

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      100 TL Seyyanen alt gruplara verildi. Memur uzman mühendis teknisyenlerin bazıları yararlanmadi. O da kadar miktarda. 500 Seyyanen oldu sıfır

      Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Anlamıyorum ya baba bizim bu celik is sendikasında ne işimiz var yok karaambar kamyoncular dernegi

    Cevapla
  35. 6 yıl önce

    isveren ve sendikanin imza atarlarken verdikleri poz ve bakislar herseyi net acikliyor.brut degil altini cizerim.10.00 grubundayim.%14+500 seyyanen ve diger alti aylar icin enflasyon oraninda zam isteginde(biz calisanlarin begenmedigi) sendika direnis gosterseydi ve oyle imzalansaydi.onumuzdeki 1 ocaktan itibaren is tazminatim 4025 liranin ustune cikiyordu.su anki zamlarla 1 ekim itibariyle is tazminatim 3447 ve sozlesmenin 5. alti ayina kadar 4000 i zor gorecegim.iste ince hesap buna denir.isin ozeti reel enflasyon karsisinda hic zam almadik hepimizin maaslari ayni kaldi.3 yil daha umudumuzu hapsettik.

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Su yorumları dısardan birine okut buranın ne mal oldugunu anlar sirketten calısma ortamından insanlarından tiksindim bunca senelik emekler bu is icin miydi yazık begenmiyorsan cek git yazacak aklı evveller yazmadan yazıyım imkanım olsa 1 saniye durmam

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    M.N.O …
    Seyyanen …
    Anladın sen onu işveren (özçelik çomak) sendikası ve teknik işvereni.

    Cevapla
  38. 6 yıl önce

    Denizi geçip derede boğulmak diye buna denir. 3 kuruş daha az vereceğiz diye hem motivasyonu bozdunuz hem de insanları birbirine düşürdünüz. Maalesef bu size değil ama şirkete maliyet olarak geri dönecek ve sizler bunu başarı diye sunacaksınız. İşte sizin yönetim anlayışınız.

    Cevapla
  39. 6 yıl önce

    Şirketin izlediği politikadan anlaşılacağı üzere kaliteli personele yer yoktur. Thy tüm iştirakleri ile ülke istihdamı için ne kadar ucuza ne kadar çok işçi çalıştırabilirim kafasındadır. Bu sebeple etrafınızda da gördüğünüz üzere kaliteli insanlar bir bir uçup gitmektedir. Üzülüyoruz milli değerimiz için ama durum da budur.

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Sefa abi merhaba bugün şube başkanı Yavuz Güver ile konuştum Sefa İnan’ olmasa bunuda yapamayacaktınız dedim ve kendisinin bana dediğini aynen aktarıyorum “ biz bu varyasyonu daha önce işverene ilettik aramızda konuşup tartışıyorduk nasıl olduysa Sefa’ya haber uçmuş ve sanki kendi fikriymiş gibi size lanse etti “ dedi.
    Olay nasıl oldu abi .

    Cevapla
  41. 6 yıl önce

    Yarın öbür gün sendika veya yönetim değişse bile biz toplam 6 yılda olan kayıplarımızı geri toplayamayız. Gitti güzelim yıllar. Ama kimse bana Allah’a havale ediyorum hakkım haram olsun demesin ahirette para geçmiyor para bizi şimdi lazım

    Cevapla
  42. 6 yıl önce

    Sorum sefa abiye, bu sendikaya sadece dayanışma aidatı ödeyip üyelikten ayrılmanın yasal prosedürü nedir? Bizim için dezavantaj olabilecek durumlar neler olabilir, malum karşımızda öyle bir zihniyet var ki her türlü ihtimali düşünmek lazım.
    Bir de sendikaya üye olmayınca zamlardan yararlandırmıyor işveren niyeyse sanki sendika işveren sendikası, halbuki eski sendika zamanı insanlar sendikaya üye olmasın diye özellikle yararlandırırdı.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Bu ay imza paranı aldıktan sonra her şeye serbestsin. Dayanışma ile normal üyelik arasında hiç bir fark yoktur. Tabii ki bu sendikaya aday olmayacaksan:) Aday olamazsın çünkü sen üye değil dayanışma veriyorsun derler

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      herkes sendikadan ayrılıp sadece dayanısma aidatı ödese ileride yapılacak bir dayanışma ile aynı anda başka bir sendikaya uye olup comariş sendikasının yetkisini düşürebilirmi acaba?

      Cevapla
  43. 6 yıl önce

    M,N,O kadrolarının kaldırılması anlamına gelen bu kadrolara daha az zam ve belli kesimlere seyyanen zam uygulamalarını öneren işvereni, kabul eden sendikayı Allah a havale ediyorum. Emeğim üzerinden o yüksek maaşları alan ismi malum teknik yöneticisi ve sendika yöneticileri hakkım size haram olsun, kul hakkıyla öbür tarafınız malum ama inşallah bu tarafta da sizden fazlasıyla çıkar.

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Sefa abi hani senin aklına bu 3 aylık enf farkının şimdiden verilmesi fikri geldiğinde bende altına yorum yapmıştım ya senin iyi niyetin malesef ‘eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak’ oldu diye hatta sende bana tepki göstermiştin ama şu an sendikacılar hatta yanlı haber sitesi bile yüzde 21.5 zam aldılar diye duyurdu herkese. Adamlar 4 aydır söyleyemediği yüzde 10 zamma mükemmel bi kulp bulup yüzde 20 diye gösterdiler ve işleri kolaylaştı. İnanmazsın ama işyerinde bunun yüzde 20 zam olmadığını anlattığımda hadi ya o zaman birşey almamış bu sendika diyenler oldu yani çalışanlardan bile yüzde 20 zam aldık sananlar var. Senin iyi niyetinden şüphem yok ama umarım şimdi ne demek istediğimi anlamışındır.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Hayır anlamadım. THY Teknikte en az ilk okul mezunu olma şartı yok mu? İlk okul mezunu 4 işlemi bilir. 4 işlemi yapan kişi bu rakamın yani %9 ve bir daha %9 (ikisi de enflasyon farkı olduğunu anlayarak.madem THY’nin bize vermesi gereken %9+ %9= %18 i toplar ve geriye kalan rakam olan %3,5 u siz almışınız diye sendika söyler.
      Tabii ki 4 işlemi bilmesi lazım. toplama çarpma bölme çıkarmayı bilmiyorsa anlayamaz.
      Şimdi ben de sana anlatabildim mi)

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadaş sefa bey çok basit ce anlatmış. Gerçekten bu hesabı yapamayanlar varsa lütfen isimlerini yaz. THY bitmiş demektir. Böyle hesap yapıp atıp tutan sendikacılara sen de o halde bu %21,5 un %9 uda Sefa bey kendi cebinden verdi de. Ona da inanırlar.

      Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Sefa bey. İlker beye sorsanız sinyorita sorunu ne oldu. Zamlar neden az . Tek umudumuz sizsiniz offf ya

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    Memura uzmana muhendise 150 tl seyyanen zam yok neden insanlari ayiriyorsunuz hakkimi helal etmiyorum sendika

    Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Sefa bey son bir kez daha İlker bey’i arayıp beklentinin cok altinda kalındığını ve kendilerinin ozel bir ilavesinin herkes icin cok iyi olacagini belirten bir gorusme yapsanız işe yarar mi acaba?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu arada yanlis anlasilmak istemem, herkesin konusma imkani olmuyor malum, bu sebeple dalga amacli degil ciddi sormaktayim.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa beyyyy sesimizi duyun lütfen bunun :(. İlker beyi arasaniz vallahi bunaldim

      Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Pas bilet öncelik sorununun çözülmesine ilişkin talep bizzat işçi dostu (!) İlker bey tarafından uygun bulunmamıştır.Bilginize.

    Cevapla
  49. 6 yıl önce

    100 lira seyyanen niye herkese yok.Ulan 100 liraya dilenir ettiniz bizi. Allahtan bulun.

    Cevapla
  50. 6 yıl önce

    Tamam oranlar elestirilir ama cslere 100 lira seyyanen verilmemesi mantıklı ncs cs arası fark olmalı ok lakin ucurum cok olmamalı yetersiz kalmis hangi meslek grubunda bu kadar fark var

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ulan mal,bana neden az zam yaptınız diyeceğine CS lere yapılmaması mantıklı diyor…Bu zihniyetin ben taaa bi…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Lan bi s.ktr ordan beraber mi bot bağladık beraber mi okul okuduk lisans yetki aldık. Seni yazacaklar benim altıma takımhaneden çıkaramazsın kafanı

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Zam oranina elestirimi söyledim zaten daha okudugununuzu idrak edemiyorsunuz burası sanayi degil vs vs atıp tutmayı biliyorsunuz madem burası askeriye mi iste kalite profosyonellik bu kadar burda nasıl lisans alındıgınizı bilmesek saygı duyacaz kime ne anlatıyorsunuz yer hizmetinden pilotuna samar oglanı olmussun gosterebiliyorsan goster disini onlara sut dokmus kediye donuyorsun ben takımhaneye gitmekten gocunmam

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ya inanmayin noncs felan da degil bu. Bizi birbrimize dusuruyar. Yarin cogumuz yetkilenecegiz. Siz ne kaxanirsaniz biz onu kazaniriz. Allah belalarini versin bu sendikanin da buna imza atanlarinda..

      Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Şimdiye kadar kimsenin yapamadığını yaptılar.Bu şirket için uzun yıllarını vermiş bir o kadar da tecrübeli M.N.O kadrosundaki insanları küstürmeyi başardılar.Tebrikler….

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Başkaları hayal eder bunlar yapar. Böyle bir başarı ancak Özçelik-iş ve Teknik A.Ş yönetimine yakışır.

      Cevapla
  52. 6 yıl önce

    Şimdi biz Kasım ayında maaşımızı %kaç zamlı alacağız hiç birşey anlamadım

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Herkese 100 TL Seyyanen zam verildi sanıyordum. Abowwww bu da yok. Tam komedi. Geriye ne kaldı %3.5 zam Allah tan o da var. Çorba içeriz

    Cevapla
  54. 10 sene önce bir film izlemiştim filmin adı o çocukları di

    Cevapla
  55. 6 yıl önce

    Ağzınız hep laf yaptı icraata gelince tırt…Ateş basıp teknisyen dinlenme odasında elini masaya vurup kendi etrafında dönmeyle olmuyo bu işler… Tis görüşmelerinde yapacaksın bunu sendika yanııık ateşli sendika…

    Cevapla
  56. 6 yıl önce

    Sefa abi adamlar senin yüzünden yuzee 21.5 aldik diye geziyor ortada keşke hiç karismasaydin bu işe ben 10.3 e geçmiş bir cs im ve enflasyon zammindan 3 puan fazla zam aldim başka bişey yok ve senin fikrin ve ugrasin neticesinde adamlar yüzde 21 diye geziyolar ortada tekrar ediyorum keske hiç karismasaydin hakkimizin yenmesine kılıf arıyolardi sende o kılıfı bulmuş oldun teşekkürler.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Millet enayi mi sen ne diyorsun yahu..Yutar mı millet:) onların aldığı zam % 12,5 bundan OCAK-HAZİRAN (6 aylık) enflasyonu düş (mecburen verilecek olan rakam) kaldı sana % 3,5. Yani sendikanın üç ay toplantılar yaparak aldığı zam miktarı %3,5 oluyor.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi bize her zaman el vermiştir. Zararımıza olan bir işin içinde yoktur.

      Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Bak Mehmet kardeşim. Sana çok daha basit bir örnekle konuyu açıklayayım. Şimdi sendika biz 21,5 aldık diyor ya…Şimdi konuyu sana açayım. Ocak ve Haziran ayları arasında ki (yani 6 aylık) enflasyon %9 gerçekleşti. Yani sen sendika olmasa da olsa da %9 unu THY sana vermeye mecburdu. Şimdi bunu bir yere yaz. Sendika bu sana THY’nin borcu olan enflasyon rakamı yani%9 un üstüne tam tamına 3,5 zam aldı. ( Bu zam sendikaya aitdir) Sen otomatik olarak %9 (THY’nin sana borcu) + sendikanın sözleşme sonucunda aldığı %3,5= %12.5 aldık diyor. Tamam diyelim. Peki sendikacı arkadaşlar %21,5 aldı diye ortalarda geziyor diyorsun.
      Şimdi o rakamı sana açayım= %12,5 elinde var. Buna ilaveten %9 daha verilerek % 21,5 oldu. Bu %9 u ben aldım dersem bana güler misin. Tabii ki gülersin.Çünkü bu ekim-kasım-aralık enflasyon farkı diye verilmiş avans gibi bir ödeme. Yani senin Temmuz-Ağustos-Eylül ayları için THY’nin sana olan enflasyon borcu. Şimdi bu en az %9’u sen Ocak 2019 da alman gerekirken şimdiden alıyorsun. Bunu sendika istemedi ki. Bunu isteyen bendim. Ben şimdi sana %9 aldım dersem nasıl gülersen ,sendikacı da sana %21,5 aldım dediğinde aynı şekilde gülümse… Artık çok net anlamış olmalısın. Kısaca sendika bu toplu iş sözleşmesinde sizlere %3,5 aldı bu bir gerçek. Bu %3,5 için onlara teşekkür edebilirsin bence mahzuru yok. Ama illa ki %21,5 u sendika aldı diyorsalar, lütfen benim önerimden sonra verilen %9 umuda unutma:) Sen en iyisi hem sendikaya hem bana gül ve sendikaya bize %3,5 aldınız diyerek sitemde bulun. GERÇEK BUDUR. Sefa İnan

      Cevapla
  57. 6 yıl önce

    Memura,uzmana seyyanen zam yok mu?

    Cevapla
  58. 6 yıl önce

    Memnun olanlara diyecek bir şey yok ama memnun olmayan arkadaşlar bu kadar eleştirdiğimiz sendikadan gelin istifa edelim.sendikaya karşı net bir adım atalım.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Haydin hep beraber yapalım o zaman

      Cevapla
    • Bence hep beraber hem sendikaya hem işverene beddua edelim. Belki kabul olur. Nasıl olsa işimiz Allah a kalmış. Ben kendi adıma başladım.

      Cevapla
  59. 6 yıl önce

    8inde yatcaksa o 5bin net yatmaz bodrodada oyun oynar bunlar

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      O dislike atanlar kim valla gelin bi oturalım konuşalım . Bodro eline geçince ne anlıcaksın çok merak ediyorum

      Cevapla
  60. 6 yıl önce

    Hep bunlar o papazın yüzünden. Doları iki katına çıkardı, devletin cebini boşalttı, devlette varlık fonuyla thy,ye saldırdı, biz de zamı yeterli alamadık. :)

    Cevapla
  61. 6 yıl önce

    yuzde 12.5 hazıran maaşına yaptın. yuzde 9 da hazıran maaşına mı yapıyorsun ? neden topluyorsun rakamları ? yüzde 9u eylül maaşına yapacaksın. o zaman ekim maaşı yuzde 22,625 zamlı yapar. neden toplayıp yuzde 21.5 yazmışla ki ?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kapasiteleri bu kadar beyin yetmiyor. 4 işlemden bile anlamıyorlar.

      Cevapla
    • Yüzde 9 zam , haziran maaşı üzerine ekleniyor. Yani temelde 1,125 zararımız var. Ayrıca yılbaşında da bu 1,125 lik fark kapatılmayacak. Örnek olarak yılbaşında 6 aylık enflasyon yüzde 10 çıkarsa bize yüzde 1 fark verecekler. Kimse içerde yüzde 1,125 vardı, alın size yüzde 2.125 demeyecek

      Cevapla
  62. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini, Temmuz ayındaki yüzde 13.4’ten yüzde 23.5’e yükseldi. 2018 sonunda gıda enflasyonu tahmini de yüzde 13 düzeyinden yüzde 29.5 düzeyine yükseltildi.
    Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın açıkladığı, yılın son Enflasyon Raporu’nda, 2019 yılı sonu tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) tahmini yüzde 9.3 düzeyinden yüzde 15.2’ye, 2020 yılı sonu TÜFE tahmini de yüzde 6.7’den yüzde 9.3’e yükseltildi.Dün sözlwşme imzalandı bugun merkez tahmin açıkladı yunus degirmenci 21,5 a kazanım diyor hımmm ilginç,

    Cevapla
  63. 6 yıl önce

    Simdi siz vereceğinizi verdiniz . Sıra bizde . Ne mi yapacağız. Gidenler gidecek kalanlar prosedür neyse onu adım adım uygulayacak. Üç yıl uzun bir süre …

    Cevapla
  64. 6 yıl önce

    Bu TİS’e imza atan tüm sendikacıları onursuzluk ve haysiyetsizlikleri için tebrik ediyorum. Zaman, sizden daha aşağılık olanları gösterebilecek mi acaba? Şirket yöneticilerine gelince, sizler belki bir kaç ay sonra bile burada olmayacaksınız. Bir kaç yıllık koltuk için küfürlere ve beddualara maruz kaldınız. Karşılığında ne alıyorsunuz çok merak ediyorum. Şerefinizden daha değerlidir umarım!

    Cevapla
  65. 6 yıl önce

    !

    Cevapla
  66. 6 yıl önce

    5.altı aylık zam niye +1 çok merak ediyorum.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Muhtemek genel seçimlere gidecez.Herşey planlı.Bak mesela genel seçimler niye erkene alındı.Çğnkü ekonomik kriz geleceğini biliyorlardı.Millet isyanlarda.

      Cevapla
  67. 6 yıl önce

    10.3 cs için hesaplama yapan var mı?

    Cevapla
  68. 6 yıl önce

    Kahrolsun, burunlarından fitil fitil çıksın gibi söylemlerin gerçek hayatta bir karşılığı yok, boşuna sinirlerinizi bozmayın. Senelerce denedik kahrolmadıkları gibi iyice semirdiler. Ülkemizde Sendikacılık artık böyle. Sizlerin istediğini bile teklif edemediler, olur mu öyle şey dediler. İşverenin verdiğiyle yetinmek zorunda kaldılar. Aksi takdirde rahat koltuklarından anında indirileceklerini biliyorlar. Bu sözleşmenin en çok kazananı Sendika Yöneticileri olmuştur.

    Cevapla
  69. 6 yıl önce

    Gerçekten yazık diyorum başka bişey demiyorum. Yani insanları işten soğutmak için niye bu kadar uğraşıyorlar anlamıyorum. En alt kademede A0 ile iyi personel gelmiyor, en tecrübelileri emekli et, orta kısım da mutsuz. Hiç iyiye doğru gidilmiyor. Inş çok kötü sonuçları olmadan önlem alınır.

    Cevapla
  70. 6 yıl önce

    Utanmadan kazanımlarımız diye paylaşıyorlar birde.

    Cevapla
  71. 6 yıl önce

    CED sorunları?

    Cevapla
  72. 6 yıl önce

    haram zıkkım olsun bizden kestiğiniz o paralar

    Cevapla
  73. 6 yıl önce

    OCAK HAZİRAN ARASI FARK NEREDE ARKADAŞ? Temmuz eylül arası zam verilmiş önceki aylardan bahseden yok.

    Cevapla
  74. 6 yıl önce

    Yeni işe giren işkuru bitmiş bi teknisyen ne kadar maaş alacak birisi reel değerlerle söyleyebilir mi?

    Cevapla
  75. 6 yıl önce

    Ocakla haziran arası enflasyonunu kimse konuşmamış? O 6 ayın enflasyonunu biz almadıkki? Temmuz agustos eylül %12 ekim ksım aralık %9 da ocakla haziran arası? Burda bir saçmalık var

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadas %12.5 i aldin . onun icin de enflasyonun iste %9.17 sen birde %3 zam aldin.diger yuzde dokuz ocakta cikacak olan %28 enflasyonun %9 u .%9 u haziranda verdiler.%9 u onceden verdiler geriye %10 kaldi onuda ocakta alacaksin iste.

      Cevapla
  76. 6 yıl önce

    Masa başında yediğiniz bütün haklarımız burnunuzdan fitil fitil gelir inşallah. Bu kadar insanın bedduasını aldınız tez zamanda cezanızı çekersiniz

    Cevapla
  77. 6 yıl önce

    Allah bin kat belanizi versin helak etsin bu yis te emegi gecenleri, yoneticileri hatta temsilcileri.. adamlar resmen dalga gecti, boyle yuksek hedefleri olan bi sirkette yetismis personeli kacirmak icin atilacak bu adimi atan herkes tartismadiz fetöcü vatan hainidir.!! oncelikle sendikadan istifa ve ilk firsatta sirketi terkediyorum!

    Cevapla
  78. 6 yıl önce

    habomdan kalan haklarimin hepsi haram zikkim olsun.

    Cevapla