featured

ÖZÇELİK İŞ AVRUPA HAVACILIK ŞUBESİNİN SESSİZ VE SEDASIZ BASKIN DELEGE SEÇİMİ!

AIRLINE HABER ailesi olarak siz değerli okurlarımızdan gelen bilgiler ışığında Daha önce baskın delege seçimi haberi yapmış ve şube yönetimindekilerin bile haberdar olmadan yürütülen adaylık sürecini sizlere duyurmuştuk. Maalesef tüm uyarılarımıza rağmen, üyelerin tümüne şeffaf biçimde ilan edilip duyurulmadan oldu bit tiye getirilerek bir delege adaylığı süreci yürütüldüğü bilgisini aldık

Söyle ki;  Adaylık başvurusunda bulunup, resmi başvuru belgesini alan kişilerin adaylık listesinden çıkarılıp listeye konulmadığı iddia edilmekte.

Bu tür şaibelerin demokratik bir seçim ortamını gölgeleyeceği ve sendikanın listesini destekleyeceği yönünde kaygılar dile getirilmekte.

Ayrıca İlan edilen beyaz, mavi ve kırmızı listelerde başı çekenlerin hepsinin önceki sendika şube yönetici ve temsilcilerinden oluşması.  Kiminin istifa kiminin mevcut yöneticilerden oluşması bu seçimin sendika içi hesaplaşmalara kurban edilmesi şüphesi uyandırmakta.

Pandemi döneminde evden ve kısmi çalışanların, yaz dönemi nedeniyle yıllık izin ve görevde olanların çoğunlukta olduğu bir süreçte yetkililerin herkese açık bir mail, mesaj veya ilanla duyurmadan apar topar bir seçim yapılması ciddi rahatsızlıklar uyandırmış gibi görünmekte

Bu listelerin seçim sonrası ittifaklara ve kendi içinde bir takım entrikalara gebe olduğu yönünde kuşkular giderek artarken Sendika odalarına ve bir ilan panosuyla da olsa da bütün üyelerin hür iradesiyle seçime katılım demokratik iradenizi kullanmasını arzu ediyoruz.

Bu nedenle sizleri 4 yıl boyunca işveren karşısında temsil edeceğine inandığınız kimselere destek için herkesi sandığa davet ediyoruz.

Airlinehaber’in sendika konusunda da bilgili kadrosu ile herkese gerekli uyarılarda ve bilgilendirmelerde bulunarak, sorumlu habercilik anlayışımız gereği elimizden geldiğince bilgilendirmelere devam edeceğimizden kuşkunuz bile olmasın.

SEÇİM BİLGİLERİ; (Aldığımız bilgiler çerçevesinde)

Seçim 09 Ağustos Pazartesi günü 07:00 -18:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Oy vermeye gidecek kişilerin TC kimliği ile personel kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve kurallara uygun biçimde hazırlanmış oy verme kabinlerinde gizli olarak oy kullanmaları gerekmektedir.

Her listeden istediğiniz kadar adayları destekleyebilirsiniz. Önemli olan sadece bulunduğunuz lokasyonda ki belirlenmiş aday sayısı kadar kişiyi seçmeniz.

Örneğin; İGA 43 delege seçilecekse siz 44 kişiyi işaretleyip seçemezsiniz. Aksi durumda kullandığınız oy pusulası geçersiz sayılacaktır.

Yani her lokasyonun belirlenmiş delege kontenjanı kadar adayı tercih edebilirsiniz!

Airlinehaber’e atılan bilgilere göre 3 ayrı lokasyonda aşağıdaki Sandık Alanları belirlenmiş.

İSL1 LOKASYONU( ATATÜRK HAVALİMANI B KAPISI MOTOR ATELYESİ) 43 DELEGE ADAYI

İSL2 LOKASYONU (ESKİ MNG HANGARI FLORYA TARAFI 2 KAT SENDİKA TEMSİLCİ ODASI) 16 DELEGE ADAYI

İGA LOKASYONU (YENİ HAVALİMANI LMH HAGARI) 66 DELEGE ADAYI

OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 125 DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK.

Seçimin şimdiden herkese hayırlı olmasını ve demokratik ve şeffaf bir ortamda yasalara uygun biçimde gerçekleştirilmesini diliyoruz.

NOT/ Aday listelerine sandıkların kurulacağı alanlardaki listelerle ilan tahtalarından ulaşabilirsiniz.

Mavi listenin mevcut atanmış yönetim ve merkez destekli olduğu,

Beyaz listenin eski şube yönetimine küskünlerden oluştuğu

Kırmızı listenin ise, eski şube yönetiminden istifa edip ayrılan kimselerden oluşarak ortaya çıktığı belirtilmektedir.

Aslına bakacak olursanız; Demokratik ortamlarda her liste adaylarını ve ortaya çıkış gerekçelerini, oylarına talip olduklarını kitlelere ilan ve beyan ederek duyurması gerekir. Maalesef bizde bu kültür oluşmamış. Mevcut durumda, hiçbir kesimin bizlere ulaşmış resmi bir ilanı ve çağrısı olmadığı için haber kaynaklarımızdan tarafımıza iletilen listeleri sizlerle paylaşamıyoruz.

Birçok üye bu ilan tahtaları ve panolarının yerlerinin bilmediği ve çoğu kimsenin listelere ulaşamadığı belirtilmekte. (Belki de ulaşamaması istenmekte)

(Bilgilerde eksik ya da düzeltme için yetkililerin bizlere yapacağı başvurularla iletecekleri ilan ve duyuruları da sizlerle paylaşacağımızı da buradan bir kez daha belirtmek isteriz.)

©Airlinehaber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

71 Yorum

  1. Aa asmaz olurlar mı asmışlar! Isl1 ve Isl2 deki revizyon vardiyasında çalışan arkadaşlarımız işten çıktıklarından hemen sonra. Mail atmıyorlar çünkü bütün avantajları kendine çeviriyorlar. Çünkü başka türlü yapamayacaklar. Biliyorlar! Kendi çevrelerini arayıp haber vermeyi biliyorlar!

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Bir seçim olacak delegelik için haber veren sendika yok tarihi ne zaman olacak diye sorulduğunda onu bile söylemiyor lar bumu şeffaflık bumu tekniğin hakkını savunacak olanlar. Tek yaptıkları cenaze ve kan ihtiyacı paylaşmak. %18.45 i biz aldık diyorlar o zaman bunlar AO yada aynı miktarı aldılar. Onlar konuşuyor biz ise sadece gülüyoruz. Üzülerek söylüyorum mavi listeye oy verenler %30 dan memnun olanlar mevcut yönetimden memnun olanlardır. Hakan bey sahada duyacağı sözlerden korkmuş olmalıki kadrosuna yeni kattığı aynı atölyeden çalışan Oğuzhan bey i sahaya sürmüş. Ne yazıkki ona buna çamur atmaktan ve tutamayacağın sözleri vermekten başka yaptıkları birşey yok. Seçilecek sendika nın öncelikli aidatların yüklü miktarının ankaraya gitmesini engellemeli. İmza hakkının kendinde olduğunu unutmadan Yunus değirmenci nin güdümünde olmamalı. Biz teknisyeniz sığır veya koyun sürüsü değiliz. Bizim hakkımızı dışarıdan biri değil ancak biz alırız.Bu duyarsız sendikayı göndermek için off ta olsun izinde olsun herkesi elini vicdanına koyup geçmişi göz önüne alıp oy kullanmaya davet ediyorum.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Neden mail atmadınız dediğimizde. Genel merkez böyle uygun gördü dedi. Sefa abi varsa abi tanıdık ara sor istersen. Mail atmak mesaj atmak kaç dakikalarını alabilirki. Kan ihtiyacında atıyorlar. Ölümde atıyor. Şimdide sendikanın kana ihtiyacı var. Ama ölüm gibi sessizlik var.Arkadaşlar kana ihtiyacımız var. Kırmızı pusula son anda haberi olanların katıldığı grup. Lütfen oyunuzu off ta olsanız gececide olsanız kullanın. Not: İstenilse 4 vardiya süren bir seçim planlanabilirdi. Neden olmadı acaba?

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    (MAVİ LİSTE)Mevcut sendikanın atanmış yönetiminin tavrını en başından beri görüyoruz. Baskın seçim yapıp oldu bittiye getirip başkan olmak.(KIRMIZI LİSTE) Sunay ve Recep konuksever’in mevcut sendikaya karşı hareket oluşturduğu kiste(BEYAZ LİSTE) Latif Yılmaz’ın oluşturduğu ama arka planında YAVUZ GÜVER ve ARİF DOĞDUAY’ın olduğu en başından beri teknisyenleri bu hale getiren insanların oluşturduğu listesorsanız herkesin niyeti iyi. Ama benim için bu adamlar karşısına elma koysanız elmaya oy veriririm. Dolayısı ile KIRMIZI listeyi destekliyorum.Lise mezunu, ülkücü gözüken, hak aramaktan çok “kendi” hakkını arayan adamlardan bıktık. Kırmızı listedeki adamlara bakınca zaten durum ortaya çıkıyor. Hepsi okumuş konuşmasını bilen içimizden adamlar. Bu arada evet ben bir delege adayıyım. Her listede arkadaşım var. Ama arkadaşlık ayrı şey. Yapamadınız bırakın artık en azından denesinler.bu işi yarış olarak gören, menfaatleri uğruna seçimi oldu bittiye getiren, hiç bir konuyu açık şekilde bilgilendirmeyen, yangından mal kaçırır gibi seçime giden bir anlayışınız olmasaydı birleşin en iyi yapacaklar ortaya çıksın derdim. Ama birleşip de kirli mantalitenizi başka yerlere bulaştırmayın

    Cevapla
  5. İnsanlar uyandı. Kimin hangi amaçla şube başına geçmeye çalıştığını biliyoruz. Mavi ve beyaz listeyi destekleyecek arkadaşlar sendikanın bugüne kadar attığı adımlardan memnun demektir. Gönül isterdi ki tamamen başka bir sendikayı seçelim ancak genel merkeze ve eski yönetime muhalif olanı desteklemek gerek.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Bu tip haberlerle ve birbirini çamurlamaya çalışan kişilerin delege olarak seçime katılması beni üzdü Herkes biliyor ki bu özçelik sendikasının değil, havacılık şube yönetim seçimi Yani herkes listelere bakıp teknisyenleri en iyi temsil edecek kişilere bakıp kendine göre karar verecektir seçilen hangi liste olursa olsun bizlerden biri olduğu unutulmamalı Özçelik sendika yönetimi birilerinden taraf olsaydı bu seçim hiç olmazdı kanaatindayim kimsede buna itiraz edemezdi kırmızı listede delege olarak yer aldığını söyleyip milleti gerginleştiren yorumun amacı bana göre belli değil özçelik sendikasının nasıl başımıza geldiğini herkes biliyor peki bu kırmızı listeden delege olarak katılan arkadaş veya arkadaşlar bu şirkette çalışmıyordu heraldeTavsiye olarak herkes delege listelerine iyi bakarak en çok itimat edeceği kişilere oy kullanmalı

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Ne hirsli adammissin…birakmadin gitti o koltugu…nasil bir inat nasil bir kindir bu….teknisyenler senin sayende surunur oldular..teknisyenler senin sayende bircok hak kaybina ugradilar..aynada yuzun kizariyormu acaba..

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Seçim olmazdı diyen arkadaşın hiç kanun okumusluğu varmı acaba seçime itiraz nedir ne için yapılır vs bakmış mi hiç çok merak ettim

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Öncelikle sendikamız sarı sendikadir. Sendika degiştirmeye işveren ve hükümet baskısı ile gücümüz yetmiyor. Beyaz liste eskiye ragbet olsa bit pazarına nur yagar geçiniz. Kırmızı liste mavi listede yer verilmeyenler tarafından kurulmuştur.Size tavsiyem renklere takılmayın. Güvendiğiniz tanıdığınız kişilere oy verin. Mavi listede sapına kadar muhalif olan isimleri görüyorum. Başka sendika getiremedik o zaman bunu içten ele alalım diyen kişiler var. En sivri en muhalif adamlara atanmişlar denilmiş.Isl1 mavi listesi için kulağımıza gelen isimler eger yalan değilse ve seçilirlerse zaten çelik iş bu şubeyle baş edemez lagveder. Mustafa Altuner, Muhittin Sandıkçı, Fatih Diken, Hasan Demir, Erçag Coskun, Levent Kaya, Cumhur Kaya, Miraç Aydın, Süleyman Osma Bi çirpida gördüklerim sanki sarı sendika degilde Disk, Metal iş adayları gibi tanımadığınız insanlara çamur atmayın.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Fetöcülerde bu biryerleri illa ki ele geçirme sızma arzusu hiç bitmeyecek sanırım. Utedi zamanında ele geçirmek için eğitimde yoğun çaba harcayanlar şimdi gözünü tekrar sendikaya dikmiş. Bu işlerle mesai saatlerinde uğraşacağınıza milletle kulis yapacağınıza keşke çalışsanız maaşınızı hak etseniz. Sorsanız hepimizden dindar müslüman geçinirsiniz. İşiniz gücünüz alavere dalevere.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Bu mavi liste atanmış değilse bideyin hele hanginiz seçti bunları ? Seçenler çıksın hele ortaya ben seçtim binlari atama yok diyen varsa susup oturalım bizde ?

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    O dediğim kişi benim.Zamanında biz disk diye bir taraflarınızı yırtarken sen ne yapıyordun çok merak ediyorum. Şu anda elimizde bu var ve bu yönetimin değişmesi gerekiyor

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Mevcut şube yönetiminde atanmış başkan motor atölyesinden , disiplin kurulu motor atölyesinden . Delege adaylarının yarısi motor atölyesinden . Oldu olacak bütün yönetimi motor atölyesinden oluşturun . bir önceki başkan da motor atölyesinden di de ne yaptınız . Açık açık söyleyince , biz uçak tarafı bırakalım sendikayı size..

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Yorumlara bakıyorum da yok mavi liste şöyle muhalif böyle muhalif isimler falan filan. Arkadaşlar lütfen düşünün şimdiki yönetim kim? Mavi liste dimi. Pekiiii alel acele delege adaylığını bile saklayıp son gün zar zor imza atmaya yetişenler oldu çoğu kişi yetişemedi. Onu geçtik. Herşeye mail mesaj atan bu mavi liste seçim gününü temsil edecekleri teknisyenlere neden mail ile duyurmadı? Neden daha ileri bir tarih yapıp herkes işini gücünü ona göre ayarlama fırsatı verilmedi? Peki tüm teknisyenlere seçim tarihini duyuran seçim bilgilerini veren kim KIRMIZI LİSTE drğil mi?söyledikleri teknisyenler kendilerini temsil edecekleri kendileri seçsin. Eee kim şeffaf ozaman bir düşünün lütfen. Ayrıca şimdiki yönetim başkanı yani mavi liste başkan adayı bi arkadaşa telefonda “bu bir yarış ve şuan başkan benim elimdeki tüm imkanları kullanıcam” demesi nekadar etik? Elindeki tüm imkanları önceki gibi kimsenin haberi olmayacak şekilde seçim yapmaya kullanmak mı doğru? Arkadaşlar herşey gözünüzün önünde oluyor. KIRMIZI liste hakkında oğuzhan beyde sağda solda yalanlarla manüpüle ediyor. O konuştupunda kendisine sorun arkadaşlar, madem bukadar şeffaf sizdiniz niye seçim duyurusunu siz yapmadınız? Neden saklamaya çalıştınız?neden ortada bilinmezlik var ve neden bizler her haberi kırmızı listede olan kişilerden duyuyoruz. Neden bukadar alel aceleye oldu bitti peşindesiniz? Millet tatilde izinde vs seçime 1.5 gün kala evet tüzük gereği yerine getirildi görünmeyen panolara asıldı, ama bunun yerine seçecek insanları bu seçime dahil etmenin yolları neden aranmadı? ARKADAŞLAR HERŞEY GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE, BUGĞNE KADAR HİÇBİRŞEYDE MUHALİF OLMAYAN BUNDAN SONRA MUHALİF OLAMAZLAR. sizin derdinizi anlatmak yerine çay kahve içmeye devam ederler. Seçim sizin karar sizin, ya birkaç saatimizi feda edip gidip oy kullanıp gerekeni yapıcaz, ya da şikayet ettiğimiz konularda şikayete bir 4 yıl daha devam edicez.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Peki oylar nasıl sayılacak? Eğer oy sayımı da gizli kapaklı yapılacaksa, ki bu mevcut yönetimden herşeyi beklerim, çok yazık olur.

    Cevapla
  16. Arkadaşlar bu zamana kadar hep korktuk hep yanlış kararlar verdik bu sefer bari en azından kötünün iyisini seçelim. En önemlisi kime oy verirseniz verin mutlaka oy verelim. Genel merkeze bir ders vermiş olalım.

    Cevapla
  17. listeleri Tanıyalım kırmızı listede : havacılık şube yönetiminde olan Recep hoca vardı . Etliye sütlüye karışmaz çok iyi dedikodu yapardı . En sonundaysa istifa etti ve herkesin ardından konuştu yine kırmızı listede daha önce pek fazla adını duymadığım Sunay aşık varmış sanırım bu adam eski yönetimin temsilcisiydi . Ne için Başkan adayı oldu anlamış değilim beyaz listede eski yönetimin temsilcisi Latif var Latif mevcut başkanla arkadaş olduğunu biliyorum sanırım bir hesaplaşma söz konusu olabilir . mavi listenin başındaki mevcut Başkan Hakan kamaş . Hakan kamaş atilay ayçin zamanında temsilciydi delegeydi sendikacılığı bilen hakkaniyetli ve ılımlı davranan birisidir . Kırmızı ve beyaz listenin başındakiler birbirlerini tanırlar ancak sözleşme konusunda hiç bişey bilmez anlamazlar . Hakan kamaş hava iş zamanında en az 4 sözleşme görmüş ve ciddi kazanımlar almıştır . sefa abinin dikkatini çekmiş sanırım bir iç hesaplaşma var çünkü 3 grupta eski şubenin yöneticileri yada temsilcileri . Arkadaşlar birlik olmaz zamanı .

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Bakıyorum oto sektörü durgun bu ara belki sendikadan ekmek çıkar , vurun abalıya ..

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Beyler kırmızı liste hariç diğer listelerin hepsi eski sendikacılar ve yandaşları herkes oyunu ona göre versin kırmızı liste tamamen sendikanin istemediği kişiler ve hakkımızı savunabilcek kişilerdir şimdiden sendika yapılanmasını ele alma zamanı

    Cevapla
  20. Arkadaşlar bugün bizlere eski yönetim, genel merkezin adamı diyerek bilgi kirliliği yaratan grupların yıllarca Yavuz Güver ve ekibiyle görev yaptığı tescillidir. Herkes biraz hafızasını zorlarsa hatırlayacaktır, hala Yavuz Güver’in gölge başkanlığında kırmızı ve beyaz listeyle seçime girip THY çalışanlarına ihanet etmeye and içmişlerdir. Bilinmeli ki; mavi liste bağımsız, sadece sizlerden oluşan ve hakkınızı arama adına yola çıkmış ekiptir. Biz kimsenin adamı değiliz, kimse bize emir veremez biz kimsenin talimatıyla iş yapmayız, bizim sizden başka dostumuz da yok yol arkadaşımız da yok bu böyle bilinmeli. Bize şu an iftira atan karalamalarda bulunanlar, gerek şu an Şube Sekreteri görevinde olup görevini hiçbir zaman ciddiye almayan ve asla katkı vermeyen, son 3 ayda bir gün bile görev yaptığı şubesine gelmeyen kişi, yine aynı listede olan ve daha önce yine Havacılık Şube Kadrosunda Şube Yöneticiliği yapan bu kişiler bugüne kadar THY Teknik çalışanları için ne yapmışlarda bugün bi yerlere aday olmaktadırlar. Lütfen bu kişilerin sadece ve sadece kendi menfaatleri için bu görevlere talip olduklarını unutmayın. Bizim amacımız şeffaf, doğru, dürüst bir şekilde çalışanın menfaatini savunmaktır.MAVİ LİSTE

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Emin Selim Öktem amatör şube yönetici maaşını (900 tl) hala almaktadır mevcut şubenin şube sekreteridir.

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Bu seçim başkanlık seçimi değil, delege seçimidir. Tartışmayı başkanların üzerinden döndürmek esas meseleyi ıskalamaktır. Delege seçimi yapılıyorsa durup bakmamız gereken yer delege adaylarıdır. Her baydan, her atölyeden delegesi bulunan tek liste gördüğüm kadarıyla mavi liste. Bu bile aslı astarı olmayan dedikodulardan sıyrılıp önünüzü görmeniz için yeterli aslında. Hangi liste kazanmış olursa olsun umarım bu yolun sonunda kazanan teknisyenler olur. Birbirinize küsmeyin, darılmayın. Amacınız ortak olsun. Yavuz üzerinden birbirinize kutuplaşmayın, bunca yıl içinde Yavuz ile yolu kesişmeyen olmamıştır. Artık geride kalmış biri üzerinden bu kadar diyaloga gerek yok. Kimin ne söz verdiğine bakıp sözlerini tutmaları için peşlerini bırakmayalım bu biz teknisyenlere yeter.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Kırmızı renk insanlara sormadan delege adaylarını listesine yazıyor ,bu kırmızı grubun adayı şahıs Yavuzun baştemsilcisi değilmiydi ? Mavi listenin rengi belli taslağı belli , ve yalan beyanat verip arkadaşların oylarını almaya çalışıyorlar , daha önce sendikadan istifa ettiğini söyleyen bazı şahıslar sendika ağzı ile konuştukları günleri unutmasınlar , hala maaş alıyorlar , ayıptır bu ne rant kavgası ?Tekke ve zaviyeler kapatıldı beyler açmaya çalışmayın :)

    Cevapla
  24. Bu seçim başkanlık seçimi değil, delege seçimidir. Tartışmayı başkanların üzerinden döndürmek esas meseleyi ıskalamaktır. Delege seçimi yapılıyorsa durup bakmamız gereken yer delege adaylarıdır. Her baydan, her atölyeden delegesi bulunan tek liste gördüğüm kadarıyla mavi liste. Bu bile aslı astarı olmayan dedikodulardan sıyrılıp önünüzü görmeniz için yeterli aslında. Hangi liste kazanmış olursa olsun umarım bu yolun sonunda kazanan teknisyenler olur. Birbirinize küsmeyin, darılmayın. Amacınız ortak olsun. Yavuz üzerinden birbirinize kutuplaşmayın, bunca yıl içinde Yavuz ile yolu kesişmeyen olmamıştır. Artık geride kalmış biri üzerinden bu kadar diyaloga gerek yok.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    BÖYLE FÖŞİK SENDİKANINDA, BUNA DESTEK VERİP EMEKLERİMİZİ SÖMÜRENİNDE, ALLAH GANİ GANİ BELALARINI VERİR İNŞ…

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Eyy Mavi listeyi savunanlar, Temsil edeceğiniz Teknisyenlerden delege adaylık sürecini ve ayrıca son olarak seçim tarihini neden sadece tek bir panoya sığdırarak, o da 1.5 gün kala açıklıyor? Herşeye mail ve mesaj atan sendika neden bu insanların seçimine güvenmiyor? Neden bu acele oldu bittilik? 1 hafta sonra olsaydı insanlar planlarını ona göre yapsaydı olmazmıydı? Neden böyle bir işe kalkıştınız? Saygı duyup seçimlerine bile gitmekten korktupunuz bu arkadaşların nasıl yüzüne bakacaksınız? Kırmızı Liste diye hakaretler yağdırdığınız insanların duyuruları ile bunca insanın haberi oldu. Bu insanlar bunun farkında değil mi sizce? Hakaret ettiğiniz insanları nasıl temsil edeceksiniz? Bunca oldu bittiye getirmeye çalıştığınız seçim ortadayken bu insanlara hangi şeffaflıktan bahsediyorsunuz? Rahat olun herkes herşeyin farkında. Herkes gider oyunu kullanır. Ali cengiz oyunlarınıza devam edebilirsiniz… Arkadaşlar herşey gözünüzün önünde olup bitiyor. Seçimi bizlere kırmızı listedeki arkadaşlar duyurmamış olsa yine haberimiz olmadan delege seçildi diye mailden öğrenecektik. Kim şeffaf kim değil siz karar verin…. Hayırlısı olsun….

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Hakan Kamaş ve Yavuz Güver motor atölyesinde beraber uzun zaman beraber çalışmışlar ve Hakan Kamaşı temsilci yapan ve giderken şube başkanı öneren Yavuz güverdir. Yalan desin Yavuz Güver temsilcilik teklifi götürdüğünde sonuna kadar senle beraber yürürüm diyen adam bugün Yavuz’a küfür ediyor. Şaka gibisiniz

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    15 yıldır teknikte çalışan biriyim. Şimdiye kadar bir çok seçim gördüm ancak ilk defa böyle katakullelerin döndüğü seçim yaşıyorum . Arkadaşlar ben seçim olduğunu az önce kırmızı listeden aday bir arkadaşımın araması üzerine öğrendim . Böyle birşey olabilir mi? Bu seçimi yapan mevcut yönetim secimi oldu bittiye getirmeye çalışarak kimin gelecegini sekillendirmektedir hiç düşündünüz mü? Bütün çalışanlara karşı yapılan bir operasyondan başka birşey değildir bu . Ben bu delege krizini ortaya çıkaran KIRMIZI Listeden yana olacağim.

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    ya yeter be! Başlıycam oyunlarınıza bana sormadan mavi listeye yazıyorsunuz binbir türlü iftira atıyorsunuz. Milleti tehdit ediyorsunuz. Silin diyince silmiyorsunuz. Başlıycam algı oyunlarınıza! Hakan kamas seni insan bilirdim sen dende birşey olmazmış. ARKADAŞLAR MAVİ LİSTE OYUN OYNUYOR.BASKIN SEÇİM YAPIP OLDU BİTTİYE GETİRDİLER.DELEGE ÇIKARAMADILAR LİSTELERDEN ADAM ÇALIYORLAR.İSTEMEYEN DELEGELERİ LİSTEDEN ÇIKARMIYORLARHER TÜRLÜ YALAN İFTİRAYA BAŞVURUP SENDİKANIN GÜNÜCÜNÜ KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİP KENDİLERİNE OY VERECEKLERİN TAKSİ PARALARINA KADAR VERMEYİ TEKLİF EDECEK KADAR ALÇALDILAR! KİMİN AİDATIYLA KİMİ GETİRİYORSUN?EL ALTINDAN DELEGELER AYARLAMALARDA YAKALANDINIZKİMSEYE HİÇ BİR BİLGİ VERMEDİNİZSONRA DA BEN TARFAIZIM. ATANMIŞSINIZ OĞLUM SİZ. NE TARAFSIZI!BİLGİ KİRLİLİĞİ OLMASIN MUALİF KİSTE KIRMIZIDIR BENDE KIRMIZIDAN ADAYIM

    Cevapla
  30. Bir seçimi bile hakkıyla yapamadınız… bana haktan hukuktan bahsetmeyin. Delege başvuruları oldu bittiye geldi, el altından delege almaya kalktınız bütün hat bakım şahit, tutmayonca 1 günde kimseye haber vermeden delege kayıtlarını başlattınız. Milleti sendikanın imkanlarıyla sendikaya taşıdınız, seçim gününü söylemediniz, seçim yöntemini değiştirdiniz, karşı listelerden adamlara sormadan listenize eklediz, istemeyenleri silmediniz, kendinize mualiflere karalama yaptınız, tehdit ettiniz. Atanarak geldiniz kimsenin adamı değiliz diyorsunuz! Ama taslağı bile açıklayamıyorsunuz! Kalkmışsınız bana haktan hukuktan bahsediyorsunuz! İnşallah baskıda hata var diyip listenizi kırmızı basmazsınız! sonuna kadar KIRMIZI LİSTE!

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Pardon da bazı arkadaşların isimlerini Mavi listeden sormadan alıp Kırmızı Listeye yazanları neden konuşmuyorsunuz ?Kırmızı Listede ismi olupta haberi olmayanlarıda konuşsanıza ? Kırmızı listenin ne taslağı var ne çalışması , tamamen koltuk sevdası ile hareket ediyorlar , yarın sandıkta sonucu göreceğiz ! Teknisyen ve teknik destek personeli arkadaşlardan oluşan Mavi Liste yi destekliyoruz , Kırmızılardaki bazı öne çıkan kişilerin geçmişlerini söylemlerini biliyoruz , herkese hayırlı olsun

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Mavi liste tam bağımsız liste

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Mavi listeyi hazırlayanlar kişilerin rızası ve haberi olmadan kırmızı listedeki 3 arkadaşı kendi listelerine yazmış. Kişiler silin diye aramasına rağmen artık silemeyiz demişler. Bunca oyuna rağmen insanları siz bunları görüp anlamayacakmı sanıyorsunuz? Şeffafsızsınız öylemi? Teknik destek personeline sizi teknisyen kadrosuna geçirmek ilk işimiz demişler. Yahu sormadınız mı bugüne kadar yönetimdeydiniz de niye geçirmediniz :D pekii zeki mürende bizi gorecekmi mavililer?

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Galerici var bitane araç satışları durunca disiplin kuruluna el attı,baskın seçim kararını başkana o aldırtmıştır kesin.Zeten teknisyenlik dışında her işi yapıyor kendisi.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Arkadaşlar kimse salak değil kırmızı ve mavi listede olan arkadaşların numarası matriste var sorun bakalım kim kimi nereye sormadan yazmış burda yalan yanlış algı yapmayın ne taktınız kırmızı listeye bukadar aglaminın lüzumu yok

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Kırmızı listeye mavi kisteden geçenlerin hepsi benim arkadaşım özellikle ben konuştum. Siz benim kim olduğumu biliyorsunuz…C ekibinde ben varken size adam geçeceğini gerçekten düşündünüz mü? Taslak yok muş! Sizde var yani… keşke söyleseydinizde taslağınızı bilseydik…

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Avrupa havacılık iga nin isl ye boyun eğmesiyle sonuçlanacaktır. İgadan bir tane baskan adayi çıkmıyorsa ve iganin hangi sartlar ve koşulda çalıştığı bilinmiyorsa bu isl nin adaylarıyla igayi esir almasidir

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Arkadaşlar hala yanlış bilgi var TURUNCU LİSTE sadece igada çalışan ve AVRUPA HAVACILIK için en doğru adayların hat bakım tecrübesi olan ve HAT BAKIM PRİMİ için calisan 2018 de PİLOTLARA yapılan %70 zammı unutmayan delegelerle yola çıkmıştır. Kimliğini unutma TURUNCU LİSTEYİ boşlama

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Bak kardeşim size imza atmayacağız deyip imza atanlar nasıl sözlerimde durmadılar ise ( Mavi liste onların atadıkları adamlar) size birsürü sözler verecekler nede olsa sözlerini tutmadıklarında hesap soran yok. Aklı olan insan maviye vermez verirse kazık yemeyi seviyor demektir.

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Merhabalar , mavi renkte hayır vardır anladıgım kadarıyla, hiç olmazsa hesap sorabileceğiniz , sosyal olarak konuşan birşeyleri açıklayan arkadaşları gördüm , kırmızı listenin aday listesinde olupta haberi olmayan arkadaşlarla da konuştuk şaşırmışlar , farklı şeylerde duyduk üzüldük , herkes için hayırlı olsun, ben şeffaf olarak Mavi listedeki arkadaşlara güvenerek oy kullanıcam , hayırlı olsun herkesin kendi kararı

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Yavuz halen sahnede kendisne kazık atanlardan intikamını alıyor. latifi beyaz listesiyle isl2 nin genelge ve protokolle ücret düşüşüşüne bmw ve maaşa olan tepkiyi bildiği için öfkeyi bastrıp milleti süslü recodan ayıklamak için kurulmuş bi hareket. ne gariptiriki eski baştemsilci yavuzun finosu..mavi Hakanda kendi motor atelyesinde bile istenmeyen sendikanın etekleriyle yapışıp yıllardır çay sigara goyguyuyla yavzun eski masasının istetmelerindendir. oynar başılıklı çok kullanışlıdır. Latif ve Arap Arif dün protokolde bizide sizide sattılar diye sövdükleri Ankaranı bu ara en poçik finoları. ee emeklilik yaklaştı kızlarda işsiz belki yunus baba fazıl beye atar bi cv..bu kadar koşturmuşunuz sizde superb binmeyi 20.000 tl yi bol et li gömmeyi hak ediyorsunuz. hayroooda bol yalamalı bol havlamalı sendikanın boynuna tasmayı takacağı günü bekliyor. Kalbide tekliyor artık masa başında çayını yudumlayıp 15000 bini indirmenin hayalinde..bide şu oğlanı atıverse içeri halolacak tüm derdi kederi. HUZUR EMİLEN KANIMIZIN KIRMIZISINDA!!

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Olm bak bırak bu işleri kendi WhatsApp grubundan çocuklar senin ne kadar boş adam olduğunu anladı . Ekran görüntüsü atıp duruyorlar sağa sola . Daha düne kadar yavuz abi diye telefonlara sarılıyordun , şimdi her yerde arkasından salliyorsun. Teknisyenlik yap diyecemde ondan da anlamazsın ki! Cesareti menfaati kadar olan kabadayı seni.. Akçeli işlerin adamı ..

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Çingene kırmızısı süslü Reco.intikamı için yapmayacağı şey yok. hırsı ve hilesiyle demiri eritir. Eğitim sekreteriyken yediği haltlar karıştrıdığı kazanlar kayanayınca üstüne dökülmesin diye kıçın kıçın kaçtı şubeden güya istifa etti. Aslında Herkes gerçek yüzünü görünce bırakıyorum bu işleri deyip fırsat kollamak için biraz kenara çekildi. Sonra ben bu adamlarla güvenmediğim için bıraktım gelin birlik olalım senaryosu yazdı. Yazık olmuş kuyruğuna takılmış garibanlara. Bulmuş kendine emeklisi gelmiş bi kurbanlık şimdide onu sürüyor sahaya..Sunay kaç senedir yavuzu sayesinde emekli listelerinden çıkarılıyordu. Yavuz gidince iş başa düştü. uşaklarda ufak napsın emekli maaşı artı sendika maaşıyla anca döner mutfak..asıl neye üzülüyorum bu adamların peşinden gidenlerde kendini sendikanın sarısına karşı devrimin kırmızı kızılı sanıyorlar. oğlum hepsi aynı tepsinin bulguru kendine daha iyi tabak için çırpışıyorlar, Farkında değilmisiniz hala. Latif abi dışında bağımsız bi adam yok. Yavuza bile restini çekip bıraktı Baştemsilciliği.

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Arkadaşlar herkesin gözü var bırakın bunlar burda ağlamaya devam etsin herkes herkesi tanıyor konuşuyor çok şükür cevap veremediği mız bir soru yok bizi karaliyorlar diyip geçiştirmeye de ihtiyacimiz yok bırakın kendi kendilerine yazsınlar burda Allah calisana kolaylik yatana rahatlik versin iyi geceler.

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Hakan bey sahada duyacağı sözlerden korkmuş olmalıki kadrosuna yeni kattığı aynı atölyeden çalışan Oğuzhan bey i sahaya sürmüş. Ne yazıkki ona buna çamur atmaktan ve tutamayacağın sözleri vermekten başka yaptıkları birşey yok.Uçakçı olarak motorhanecilerin bu yapılanmasını tehlikeli buluyorum.Şube başkanı yavuzun aynı atölyesinden h.kamaş,disiplin kurulu oğuzhan bey aynı motor atölyesinden,delegeler motordan.Bu nasıl iş?

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    herkes ayrı telden çalıyor . Birşeyler anlatmak için gelip birbirlerine sallayıp gidiyorlar madem herkes teknisyen için birşeyler yapmaya çalışıyor, neden birleşip tek aday çıkmıyor .Herkes yolunda sonuçta bu seçimden de sendikadan da bir nane olmaz. Sonunda masa başı oyunlarından Havuz başı partilerine geçiş olacaktır

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    BU NE LAN.Bİ YEŞİLİ EKSİK KALMIŞ LİSTELERİN, KİMİ SARI MAVİ BEYAZ.KİMİ KIRMIZI TURUNCU!! NE HALE GELDİK. RENKTEN RENGE SOKTULAR BİZİ. YOKMU HATTAN UÇAKTAN BUNLARA DEĞMEMİŞ DÜZGÜN BİR ADAM. MİDEM BULANDI VALLA. YARIN GİDİP OY KULLANMASAM KENDİMİ TECAVÜZÜN ZEVKİNE BIRAKMIŞ GİBİ HİİSEDECEM. MAALESEF YİNE SINIFTA KALDI TEKNİK.

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Duyun beyler latif bağımsızmış :)

    Cevapla
  49. 3 yıl önce

    Uçağa crs vereni temsil eden atölyeci takımhaneci sendika artığı o bu olmasın yok mu böyle bir liste ?

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Öyle bir seçim ki diğer havacılık kanalı haber yapmıyor. Ki teknik aş’nin gerçekten beka sorunu gibi bir seçim. Renkler iftiralar hakaretler havada uçuşuyor. Şirket henüz üç maymunu oynuyor. Ona daha dokunan yok. İç hesaplaşma var çünkü. Belki gerçekten görmemiştir ,duymamıştır ,bilmiyordur. Daha teknisyenlerin haberi yok. Yorum sayısına bakın. Kesin gruplar karşılıklı arışmış. O ona bu buna… bir insanın mevcut sendikaya oy atması (mavi liste)veya atanmış sendikaya nasıl bir kafa anlayamıyorum. Bu seçimden eğer mavi çıkarsa, bırakın abi oyun bitmiş diyeceğim. Kendi ayağına sıkmak için can atan tipler var. Bir de inanarak ortada geziyorlar.

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Seçim olacağını millete haber veren şuanda yönetimdeki mavi liste değildir. Kırmızı liste daha adayken bizlere seçimin haberini vermiş oldu bittiye izin vermemek icin çabalamıştır. Bu yüzden yalan yanlış konuşan şuanda mavi lostede bulunanlara değil “kime verirseniz verin ama oyunuzu kullanın”diyen kırmızı listeyedir oyum teşekkür ederim göreviniz olmasına rağmen (mavi listedeki arkadaslarin yani sendikanin görevi ) bizi haberdar ettiğiniz için.Hakkimizi savunmak icin bir firsat verdiniz bizde bunu kullanacağız.

    Cevapla
  52. Atma reco din kardeşiyiz . Sağda solda herkesin ardından konuşuyorsun ama bir sen temizsin . Ulan 4 sene sendikada yönetici oldun çalışan İçin ne yaptın . Sözleşmeye hangi maddeyi sen koydurdun yada taslağa ne katkın oldu . Sen dedikodudan başka bir şey yapmazsın. EASA ve TEF mezunları senin için yok hükmünde senin için varsa yoksa SHGM mezunları ve lisanslılar . Daha 3 ay önce AO teknik başkanlığa geçmek için araya torpil koyup gitmek istiyorum bu şirketten diyordun . O beğenmediğin Yavuz’a minnet rica ediyor beni dış istasyona aldır diyordun . Şimdi Yavuz tu kaka oldu değilmi.

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Easa mezunu ne ya parayı bas lisans al onlar mı ulan zaten bu halde isek sizin gibiler yüzünden bedavadan emek vermeden normalde göremeyeceğiniz statü ve parayı buldunuz sonra her önünüze konulana eyvallah çekiyorsunuz

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Kırmızılar icraat vakti , bekliyoruz yapacaklarınızı tavrınızı , teknisyenin gözleri üzerinizde , insanların yüzüne bakacak icraatlerde olursunuz umarım

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Seçim sonucu ne oldu yazabilecek varmi?

    Cevapla
  56. 3 yıl önce

    Seçim olacağını millete haber veren şuanda yönetimdeki mavi liste değildir. Kırmızı liste daha adayken bizlere seçimin haberini vermiş oldu bittiye izin vermemek icin çabalamıştır. Bu yüzden yalan yanlış konuşan şuanda mavi lostede bulunanlara değil “kime verirseniz verin ama oyunuzu kullanın”diyen kırmızı listeyedir oyum teşekkür ederim göreviniz olmasına rağmen (mavi listedeki arkadaslarin yani sendikanin görevi ) bizi haberdar ettiğiniz için.Hakkimizi savunmak icin bir firsat verdiniz bizde bunu kullanacağız.

    Cevapla
  57. 3 yıl önce

    Galerici ve avanelerinin yüzü çok asıktı. Olmadımı istediğiniz gibi..!

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Bugün dünkü kavgalar iftiralar karalamalar olmadan çok güzel bir seçim oldu. Keşke insanlar bir grubu seçmek yerine tanıdığı güvendiği adamlara oy verebilseydi. Ama gördüğüm kadarıyla dargınlar barıştı. Kimse kimsenin düşmanı değil çünkü herkes aynı gemide. Ama herkes kendi doğrusunda. Bunları fark ettiklerine sevindim.umarım herşey bu şekilde devam eder.iga da çoğunluğu uçak üzerinde çalışan personelin çok büyük bir kısmı yaklaşık 650 civarı kırmızı listeye oy vererek mevcut sendikal sisteme gereken cevabı vererek 66 delege çıkardı. En azından ben öyle düşünüyorum.isl1 lokasyonunda neredeyse başa baş giden bir oylamada 350- 280 arası mavi liste 43 aday çıkardı bunun bence sebebi Şu anki yönetimin başkanının atölyelelerden olması. Çünkü Atatütk havaalanı atölyelerin olduğu bir lokasyon fakat 1 aday iki listede de vardı. İsl 2 lokasyonunda yanlış görmediysem 130-140 arası mavi liste 2. Sırada beyaz liste ve en az oy alan kırmızı liste oldu bence sebepler yine aynı. Doğal delegerden 1 tanesi kırmızı listeyi destekledidiğer 9 u mavi listeyi. sonuç fifti fifti. Çok ilginç şeyler göreceğiz.saygılar

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    İsl mavi, İga kırmızı şeklindeymiş. Yönetim sabit delegeleri ile çogunluk küçük bir farkla mavilerde

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    Mavi liste isl2 den 16 delege çıkardı.

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Genel kurul üstünlük mavide

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    İsl mavi, İga kırmızı dogal delegeler ile çogunluk mavideymiş

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    Hayatımda ilk defa şuraya güzelmbir yorum yazdım. Birlikte çok güzelsiniz dedim oy oranlarını verdim…neden sildiniz?

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    Bir taraflarında ki kıllar kadayıf olsada bazı insanların kendilerine hala hatır gönülle torpille rahat makam koltuk bölüm istasyon aradığını sendikayı falan bu işler için kullandığını ne yazık ki yorumlardan öğreniyoruz. Gençler torpil için tayin için abileriniz gibi yapın sendikacı olun sadece çalışarak hiçbirşey olamazsınız.

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Adam aşağıda açıklamış neyi anlamadınız.İGA: 66+1 doğal delege+ 1 ortak delege = 68 delegeAHL : 42 +1 ortak delege+ISL1+16 ISL2+ 9 doğal delege=68 delegeortak delegenin kırmızı listeden aday olmak istediğini biliyorum. Ayrıca o listelerden sendikayı arayıp beni kendi listenize yazmayın diyenleri dinlemediler. Ne olur bilinmez ama şurası kesin. Kırmızı liste delegelerine güveniyor ancak maviler güvenmiyor. Ferhanın yeni oyunlar loading… muhtemelen kırmızılar onların delegelerini etkilemeden genel kurulu yapıp olayı uine oldu bittiye getirecekler.

    Cevapla
  66. 3 yıl önce

    Arkadaşlar hayro reyiz ortalarda yoktu bizde jant toplamaya daldı sandık ama oy kullanmaya gelen tayfası reyiz nerde diye sorunca anladıkki piyasada yok bir haltlar karıştırıyor dışardan gelip büyyük reyizi soranları görünce yine bir çakallık peşinde olduğunu anladık son saatlerde telaşla atölyelere koşturmana hem güldük hemde acıdık dikkat et kalbin var senin oglum

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    Yalnız Hayro çok gergindi bence bu kadar sinirli olması seçimi kaybedip abisinden azar işiteceği için yusuf yusuf tu Boşver tosunum üç günlük dünya dördüncü

    Cevapla
  68. 3 yıl önce

    madem delikanlısın burada yazdıklarını hayrettin abinin yüzüne konuş . Klavye delikanlısı . Muhtemelen hayrettin abiyi tanıyor ,çayını , suyunu içmişsindir bunları yapmadıysan bile konuşmuşluğun vardır . Az delikanlı ol .

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Ah be Hayro Başkan ne kadar emek hırsızı varsa kuyruklarına basmışsınki ciyak ciyak bağırtıyorsun sana güveniyoruz hepsinin hakkından gelirsin Allah’ın izniyle Reis seninleyiz sonuna kadar seninle olmaya da yeminliyiz Bozkurt yürekli korkusuz abimiz

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    thy teknikten atılmadan sendikadaki arkadaşımdan yardım istedim durumu yöneticilere hüseyin beye anlatsın anlayış gösterirler belki diye fakat arkadaşımda yardım etmedi yavuz güver le konuş dedi yavuz güver de ik ile konuşup yakında atılacağımı söyledi yardım etmedi yavuz ada hüseyin sağlam a da kalmadı şirket ekmeğimle oynayan ayhan ucarcan süleyman alparslan celik mikail akbulut ada kalmayacak yakanıza yapışıp yüzünüze tükürücem hem bu dünyada hem ahirette Allah büyük

    Cevapla
  71. 3 yıl önce

    Taksi parasini veren şube başkanı …cebinden mi verdin …alı osman a. Aliosman sen nerdesin kırmızı dediler mavi dediler rengini belli et nerde olduğunu bilelim …

    Cevapla