featured

Oyun Bitince Şah da Piyonda Aynı Kutuya Konur. THY Pass Bilet Uygulaması Yanlışları

Bu hafta THY’nin pandemi döneminde ne yapıp ettiğini, çalışanların maddi mağduriyetlerini yazmayacağım. Bildiğiniz üzere, önceki yazılarımda, THY önce kendini sonra çalışanlarını kurtarmaya çalışacaktır demiştim. Ancak görüleceği üzere pandemi dönemini, Avrupa’daki şirketlerin hepsinden daha iyi sürdüren THY, maalesef aşağıda yazdığım halledilmesi çok basit ve adil olan bir konuda taraflı davranıyor. 

Nasıl mı? Buyurun birlikte inceleyelim…

THY’nin çalışanlarına ve emeklilerine verdiği ücretsiz bilet ile ilgili sorunları birçok kez gündemime alıp yazdığım ve THY genel kurullarında sözlü olarak eleştirdiğim ve ne yapılması gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulunduğum, çalışanları kategorize eden yanlış uygulamaya bir kez daha değinmek istiyorum.

‘’Değerli okurlar; Bu hafta birçok kez gerek yazılarımla, gerekse THY genel kurullarında sözlü olarak sizin adınıza sürekli gündeme taşıdığım THY’nin çalışanlarına ve emeklilerine verdiği ücretsiz / indirimli pass ve ced bilet ile ilgili sorununu,  son dönemde bana ulaşan yoğun talep ve şikâyetler üzerine; yanlış bir uygulamayla katagorize ederek çalışanları inciten bu konuyu tekrar gündemime alıp irdeleyerek, görüş ve tavsiyelerimi paylaşma ihtiyacı duydum. ‘’

Şu anda önümde 2014 yılında revize edilmiş ve aşağıda yayınladığım bazı maddeler var. Kısaca her gelen yönetim bu yönetmelik üzerinde değişiklik yapa, yapa şimdiki haline gelmiş. Yarın öbür gün bir başka yönetim geldiğinde de yeniden revize işlemlerine başlayacak ve kendine göre yeni maddeler ekleyip ya da çıkaracaktır diye düşünüyorum.

Bu nedenle bu yönetmelik, bir kere de çalışanlardan gelen istekler doğrultusunda yeniden revize edilebilir.   

Bu haftaki konumuz;  daha öncede ilettiğim pass bilet yönetmeliğindeki bazı yanlışlıklar olacak. Bu çok kapsamlı yönetmeliğin ben sadece çalışanlara yönelik maddelerini inceledim. Yönetim kadrolarının kendileri için yazdıkları maddelere hiç dokunmadım. Çünkü konumuz calışanların ayrıştırılması.

‘’Bu hafta sendikaların ve derneklerin yeterince ilgilenmedikleri ve yeterli bir çözüm sunamadıkları çalışanlara yönelik uygulama hakkındaki bütün maddelerini detaylı biçimde inceledim. Mevcut uygulama THY yönetimince bir kez daha incelendiğinde, çalışanlara yönelik birçok hata ve eksiği ile neden oldukları bir takım haksızlıkları göreceklerdir.

“YEDEK VE PASS YOLCU İŞLEMLERİ VE UÇUŞA KABUL SIRALAMASI PROSEDÜRÜ”

Bu tür yönetmelikleri yeniden revize edenler kendi doğrularına göre şekillendiriyorlar. Ancak “herkesin doğrusu kendine sözü” sanırım bu nedenle söylenmiş.

Çalışanların ve emeklilerin pass bilet haklarına bakışı nedir?

Herkesin doğrusu kendine ifadesini, “herkesin doğrusu herkese” diyerek sadece yöneticilere ve üst makamlarda çalışanlara yönelik değil, tüm çalışanların da hakkının yenmemesine çalışayım istedim.

Bu yönetmelikte çalışanlara yönelik maddelerde geçen Yönetim Kurulu başkanı, üyeleri, genel müdür, genel müdür yardımcıları, başkanlar, basın müşaviri, hukuk müşaviri gibi kadrolarda tenkit edeceğim bir durum yok. Eskiden de böyleydi şimdi de böyle…(Ayrıca bu mevkileri paylaşmış olanlar hiç bir zaman kontuarlarda görünmezler)

Benim değinmek istediğim konu, yukarıda yazdığım unvanların dışında kalan calışanlardır.

Tabii ki öncelik her şekilde ücretli yolcularındır.

Ücretini vererek bilet alan yolculardan arta kalan koltuk varsa çalışanların ve emeklilerin cağrılması başlıyor. İşte asıl sorun da burada…

Mevcut yönetmelik;  Uçuşa kabul önceliği 6.2.3 maddesinde yer alan liste esas alınarak belirlenir” deniyor.

Uçuşa Kabul Sıralaması

Seyahat pass bileti veya özel ücretli ekonomi bilet kullanan personelin uçuşa kabulü aşağıda belirtilen öncelik sıralamasına göre yapılıyor.

  1. THY A.O. Yönetim Kurulu Başkanı
  2. THY A.O. Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Kurulu Üyesi
  3. THY A.O. Genel Müdürü
  4. THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
  5. THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Kurulu Üyesi
  6. THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü
  7. THY A.O. Genel Müdür Yardımcıları
  8. THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları
  9. THY A.O. Başkanları, Hukuk Müşaviri ve Basın Müşaviri
  10. THY Teknik A.Ş. Başkanları ve Hukuk Müşaviri
  11. THY A.O. Başkan Yardımcıları, II. Hukuk Müşavirleri
  12. THY A.O. Müdürleri
  13. THY Teknik A.Ş. Müdürleri
  14. Kaptan Pilotlar (Simülatör eğitimine gidenler / dönenler dâhil)
  15. THY A.O. Başmüfettişler, Müfettişler, Müfettiş Yardımcıları, Müşavir Avukatlar, Avukatlar
  16. THY A.O. Diğer Statüde Çalışan Personel
  17. THY Teknik A.Ş. Diğer Statüde Çalışan Personel
  18. THY A.O. Emekli Personel
  19. THY Teknik A.Ş. Emekli Personel
  20. THY A.O. Çalışan Personelin Aile Yakını (Öz anne/baba)
  21. Yönetici Statüsünde Görevli İken Ayrılan Personel
  22. Yabancı Hava Yollarına Ait Pass Biletli ve ZED Biletli Yolcular

Yukarıda Net bir şekilde görüleceği gibi önce THY sonra Teknik AŞ olarak değerlendirilmiş. ( Ayrışma burada başlıyor)

 Teknik A.Ş  %100 THY’nindir ve bence iştirak değildir. Ancak Ana şirket THY olunca ve bu skalayı da THY yaptığına göre bal tutan parmağını yalıyor.

‘’Bu düzenleme tarafsız bir gözle incelendiğinde, THY Teknik A.Ş calışanlarının THY calışanlarından sonra geldiği görülecektir. Bir nevi çifte standart var.  

Teknik A.Ş, THY A.O. nun gölgesinde bırakılmış durumda. 2005 yılına kadar THY A.O.‘nun Genel Müdür Teknik Yardımcılığı altında icra edilen hizmetlerin, büyüyen filoya ve artan bakım ihtiyacına daha etkin biçimde cevap vermesi gerekçesiyle ayrılarak kurulmuş olup, % 100 THY ‘na ait olduğundan bir iştirakten ziyade bir organizasyon el ortaklık tarzında calışmalarını yürütüyorlar.

Ancak günümüzde Ana şirket THY olunca, bana göre organizasyonel ortaklık olan Teknik A.Ş’nin üvey evlat muamelesine tabi tutulduğu liste dikkatle incelendiğinde görünüyor.

THY yönetiminin, et ve tırnak gibi birbirinden ayrılması söz konusu olmayan yapıyı mevcut yönetimin nalıncı keseri gibi hep kendine göre şekillendirmesinin aidiyet duygusuna zarar verdiğini ve bu duygunun iş verimini olumsuz etkilediğini net olarak gözlemlemekle kalmayıp calışanların ve emeklilerin devamlı yakınmalarını duyuyorum.

Bence haksız değiller. Bu konuyu daha önce THY Genel kurulunda da dile getirmiştim. 

Şimdi Aklın Yolu bir diyerek gelin birlikte değerlendirelim.  

Sevgili THY yönetimi; Hadi çalışanları kategorize ettiniz ve THY AO yu Kendi kurduğunuz ve %100 iştiraki olan Teknik AŞ’den ayırdınız. Peki, madde 16 dan sonrakileri neden ayrıştırıyorsunuz? THY ve Teknik AŞ çalışanları ve Emeklilerini neden kategorilere ayırıyorsunuz?

Bu ayrımcılık, THY’nin “BİZ BİR AİLEYİZ” söylemine ters düşmüyor mu? Aile üyelerini neden sıralama gereği duydunuz ki. Baba ve Anne hariç erken gelen biletini alsın. (Burada BABA ve ANNE THY üst yönetimi oluyor.     

Yokkk… İllaki biz böyle düşünüyoruz diyorsanız o halde THY ve Teknik AŞ çalışanlarının şirkete verdikleri hizmet yıllarına göre ayırmalısınız.  THY AO da çalışan ile Teknik AŞ de çalışan THY ailesine çalışmıyor mu?


THY ve Teknik AŞ’nin birlikte kazandırdıkları aynı ailenin kasasına girmiyor mu?

 Bu yüzden pandemide bile neredeyse hangarlarda ve atölyelerde durmaksızın hizmetler sürdürülüyor. THY Teknik A.Ş kârda olmasına rağmen THY A.O nun zararına ortak edilip aynı fedakârlıkta büyük bir özveri göstermiyor mu? Teknik AŞ çalışanları ve THY AO çalışanları kendilerini ayrıcalıklı görmüyorken siz neden illa ki ayrıcalıklı olmalısınız tarzında yönetmelikler yapıp,aile bireylerini birbirine düşürüyorsunuz.

Konu emeklilere geldiğinde ise yine aynı.  THY’den emekli olan ile Teknik AŞ’den emekli olan ayrıştırılmış. NEDEN Kİ? (En merak ettiğim soru) )

THY A.O da birlikte çalışırken sicil sıralamasına göre önde olan çalışanı, emekli olunca mı ikinci sınıf olarak görmeye başladınız. THY Sicili değişti mi ki? Sicil hizmet yılına göre değil mi?    

Bakın, sadece THY yönetim kurulu ve icra kurulu ayrıcalıklı olabilir. Çünkü Onlar Ailenin reisleridir. Bundan sonraki genel müdür, genel müdür yardımcıları, başkanlar, müdürler gibi yönetici pozisyonları, şirket adına göre değil THY ailesi normlarına göre değerlendirilmelidirler.  

Aynı unvanda bulunan THY ve Teknik AŞ yönetimine öncelik verecekseniz, hizmet yılını ve sicil sıralamasını kıstas almalısınız.

Emeklilere de aynı sistemi uygulayın. Malum, oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya atılıyor.  Emeklilerin oyunu bitti ki kutunun içine girdiler. Şimdi aynı kutudalar. Siz onları bile ayırmaya calışmışsınız.  Emekli olan her kimse,diğer emeklilerden hiç bir farkı olmamalı diye düşünüyorum  

Hadi deseniz ki, emekli olana pass bilet yok bakın onu anlarım. Belki de bir gün bizde emekli olacağız pass bilet uygulaması emeklilerden kalkınca bizde uçamayız mı diye mi düşünüyorsunuz?

Aynı kutunun içindekileri “aa bu şahmış, diğeri piyonmuş” diyerek neden ayrıcalıklar sunuyorsunuz. Birini kazanırken diğerini kaybediyorsunuz.

Bir başka örnek vereyim. Ben emekliyim ve sicilim 9108 şimdi siz THY ve Teknik AŞ çalışanlarının emeklilerini bile sıralamaya almışsınız. Şimdi benim pass bilet hakkım olsa, kontuara geldiğimde THY’de eskiden çalışan herhangi bir memurunun hizmet yılına bile bakmadan benden önce mi uçağa kabul ettireceksiniz? Bu mudur mantığınız? Bu mudur Adaletli olmak

Lütfen, çalışanları şu THY’li bu Teknik A.Ş’li diye kategorize etmeyin. Hala faal olarak çalışsın veya emekli olmuş olsun. Bence önemli olan şirkete verdikleri hizmet yılıdır ve bu hizmet yılı sicil sıralamasına göre yapılmış olup senelerdir eşit şekilde uygulandı. Şimdi ne oldu da değişiklik yapıldı?    

Lütfen, çalışanları rencide eden, aileleriyle bankoda bekleten, inciten bu uygulamaya son verin.  Şu THY’li, bu Teknik A.Ş’li diye kategorize etmeyin. Bu meşakkatli süreçte hem maaşından, hem bütün riskleriyle sağlığından fedakârlık yapan çalışanlarınızı birbirinden ayırmayın. Bunun şirkete aidiyet duygusuna ve bu zor günlerde moral ve motivasyonlarına zarar vermesine müsaade etmeyin. Mevcut durumda çalışan ya da emekli olanı ayrıştırmadan,  şirkete kattıkları değeri göz önünde bulundurup, verdikleri hizmet yılını ve sicil sıralamasını gözeten bir düzenlemeye gidin. Kısaca Adil düşünün lütfen…

 Lütfen ipe un sermeyin. Bu yazdıklarımı kulak arkası etmeyin.   

Çalışanların hiç birinin kesinlikle kırılmayacağı, üzülmeyeceği tek çözüm sicil numaralarında yatıyor.

Az kalsın unutuyordum…

Bir de, ücretli rezervasyon meselesi var. THY bir ticari şirket olduğuna göre, pass bilet hakkı olan çalışan veya emekli, belli bir ücret (örneğin tam ücretin %10’u gibi) ödeyerek ilgili sefer için rezervasyon yaptırma hakkı verilmeli ve bileti OK’lenmelidir.

Belirleyeceğiniz ücreti yatırıp rezervasyon yaptırtan çalışanınız, bankolarda beklemeden uçağa alınmalı. 

Önceden rezervasyon uygulamasına gecildiğinde,ücretli uçan yolcu ile eşit haklara sahip oluyorsunuz. Siz hiç eşinizle, çocuğunuzla havalimanına gelip bavullar elinizde eve dönmek zorunda bırakıldınız mı?

Çocuğunuz, Baba veya Anne diye seslenip, birçok kişi pass biletle bindi bizi neden geriye attılar ve şimdide yer kalmadı diyorlar dediğinde, Baba veya Annenin, “evladım ben Teknik çalışanıyım, onlar THY çalışanı, o nedenle önceliği onlara verdiler. Sözünü söylerken ki ruh halini düşünebiliyor musunuz?  

Empati lütfen…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 Yorum

  1. Sefa bey, teknik de kıyım başladı. Teknisyenleri çeşitli departmanlara atamaya, titlelarını düşürmeye başladılar. B1 olan bir adamı bile depoya gönderdiler eleman olarak. Ayrıca içeride isim almalar başlamış. Bir şeyin sağlam hazırlığı yapılıyor. Yazıya dökün bunu lütfen.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    teknik thy nin zarar ortağı nezaman zarar etse maaşı indir karda bişe yok tekniğin zarar etme ihtimali yok tamamen ayrı olsa hiç bir ayrıcalıktan yararlanmasa daha çok kazanır çalşanlar ozaman pass bilete gerek kalmaz.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    3500 tl maaş alan adamın derdinin pas bilet olduğunu düşünmüyorum. hadi verdim sana pas newyork’u 3-5 gün gez desem kredi çekip 24 ayda ancak borcunu ödersin yeğenim. tabi o aldığın maaşa banka kredi verir mi o da ayrı muamma.allah yar ve yardımcın olsun. olsun yol yaptılar. amin.selam ve dua ile.hayırlı cumalar.

    Cevapla
  4. En kötü pass bilette mevcut durum etsin, ama Ced kesilen bilette koltuk garanti olsun. Zaten Ced bilet mevcut kurlar yüzünden hiç ucuz değil. Yurtiçi için sıkıntı değil ama yurtdışı için vize, otel gibi durumlar baya sıkıntı oluyor. Örnek verelim… Mevcut diplomatik ilişkilerde avrupa ülkeleri bazen sadece seyahat süresince vize hakkı tanıyor. 5 günlük vize vermiş adam, giderken dönerken uçağa binebilecek miyiz korkusu yaşıyoruz. Diyelim dönüşte binemedik uçağa, ertesi güne kaldık. Kafadan vizesiz kaçak durumundayız. En azından Ced için bu tarz bir uygulama bence bir gereklilik artık. Türkiye pasaportu maalesef bir Japonya pasaportu kadar güçlü değil.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Hak edilen unvanı gasp etmeye devam edecekseniz kapayın bu okulları üç beş hoca bozuntusu maaş alacak diye bu gençlerin hayatını hiç etmeyin manav mı alır tornacı mı yetiştirir artık bunlar ne yaparsa yapsın

    Cevapla
  6. 4 yıl önce

    artan uçak sayısı ile birlikte uçak teknisyeni ihtiyacı sadece yuksekokullarla karsılanamazdı.bu yuzden apar topar typ diye birşey uydurdular.böylece hem çalışan kalitesini bilinçli olarak düşürdüler hem de ucretleri.shyo mezunu bir kişiyi 3 bin tl küsur maaşla çalıştıramazsınız(şu anki kriz dönemi hariç). ama bilmem ne yuksek okulu otomotiv gak guk uçakla alakası olmayan adamları bim kasiyeri maaşına çalıştarabilirsiniz.çünkü bu adamlar uçaklarla ilgili olmadıkları için sırf instragrama uçaklı foto koymak için ya da köydeki akrabasına hava atmak için bile beleşe çalıştırılabilir. shyo mezunu bir arkadaşım bana sunu demişti. ben oss tercihinde tıp yazmadıgıma buraya gelince pişman oldum.evet canım kardeşim sen baska bir yorumda dedikleri gibi kripto para ,futbol ,araba muhabbetinden başka birsey yapamayan seviyesi belli bir insansın. o yuzden kendi maaşını kabin memurları ile karsılaştırma. çoğunuzun kişisel bakımdan bile haberi yok. saç sakal karışmıs ter kokusu vb. bunu yönetim görmüyor mu sanıyorsun? kalitene göre para alıyorsun. tgs’de bavul atan adam neden ben kabin memuru ile aynı maaşı almıyorum diye soruyor mu? kabin memurları işe giderken içi avm gibi yapılmış lüks bir lobide vakit geçirir.kahvesini içer. sen ise aynı şirkette olmana rağmen hangarda tuvaletini yapmaya yer bulamazsın(ihl hat hangarı).bunun sorumlusu sensin. o sap sarı sendikayı da başımıza sen getirdin. müslüman gümüş yüzüklü adamlardan zarar gelmez diyen de sendin. kendi düşen ağlamaz

    Cevapla
  7. Görev pası hariç Sinyorite ye bakar, çok basit. Yöneticiler Çuvalla para alıyor hala beleş uçma peşinde.

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Sendikasına sahip çıkamayan,tarihinin en düşük maaşına C/S olarak çalışan adamlar olarak bize az bile.Birde çok başarılıymışlar gibi Avrupa yakasında da şube açmışlar utanmada yok bunlarda.Dernekler desen bunlardan beter.Hangisi dile getirebilir ki bunları Genel Kurulda; iki lafı bir araya getiremiyen tipler.Otogar en iyisi bizim için

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Pas bilet önceliğinde FO ile kabin memuru aynı düzeyde, olacak iş mi bu ya!?

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    THY personeli yada yakını olarak bankoya git , saatlerce indirimli bilet alıp uçağa bineceğim diye kapıkulu gibi bekle , senden kıdemlıler gelip önüne geçsin, elin boş olarak eve geri dön. Kaybedilen bunca zamanına mı yanarsın ,moralinin sıfıra indiğine mi yanarsın, ailene karşı mahcup ve rezil olduğuna mı yanarsın .Dünyada böyle garip bir uygulama var mı bilmiyorum!?

    Cevapla
  11. 4 yıl önce

    sefa abi bu koyunları uyandıramıyoruz. Bide şu çelik işin bize hava işten fazla çaktıkları aidatı nasıl harcadıklarınıda yaz, yavuzun istifayla rehin alınan ruhunu, Her ay bizden akan 2 tiriliyonu nasıl okuttuklarınıda yaz. Kızına oğluna tk da iş için emeklisine takviye için tepemizden inmeyen yalakalarıda yazda okusun gardaşlarımız, belki zihni açılır. Koyun gibi hangarlada meleyip kaderlerini kocamış çakalllara bırakmazlar.

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Boş boş onlarca adamı içeri doldurmuşlar aldığımız maaş bile fazla arkadaşlar kendimizi kandırmayalım . Şirkette bunun farkında , dönüp çalışma arkadaşlarınıza bakın bir tane hobisi olan futbol ve borsa kripto dışında muhabbet edebilen , vizyonu geniş , kendini geliştirmiş bir tane insan yok hangarda . Koyun sürüsü gibiyiz nereye güdülürsek oraya gidiyoruz . Sendikaya bile sesimizi çıkartamadık , birleşip herhangi bir direniş kimseye gösteremedik bilet fazla bize . Ben bu şirkette yönetici olsam o maaşları alır asgari ücret yaparım bir tane teknisyende ağzını açıp ben ayrılıyorum diyemez . Son olarak Havacılık fakültesi arkadaşlarıma sesleniyorum . Biz HATA yaptık 5 sene okuduk siz sakın ha sakın böyle bir HATA yapmayın . Bu sektör bu ülkede hayal ettiğiniz gibi değil , tip olmadan yurtdışı zaten imkansız . Şu anda boştayken kendinizi geliştirin başka sektörlere yönelin en azından verdiğiniz emeğin karşılığını alırsınız . Selametle

    Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Çalışana ve yakınlarına tamamda , emekliye pas bilet neymiş ya! Ömür boyu pas bilet mi olurmuş!?

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Tgs ölsün o zaman şaka mısınız yaa. Yolcunun ağız kokusunu cefasini çeken yer hizmetleri bagaj hizmetleri memuru işçisi vs ölsün o zaman. Milletin yanında yokyeaa bizim şirket indirim yapmıyor demek de var başkalarinin hayatinda. Yok yok bize oda yok bırak ikramiyemize bile kesik attılar. Birgün evet birgun o günü beklemeye devam

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Senin şartlarında birisinin eğitimli, yetenekli genç insanlarla rekabet etmek zorunda kalmasının psikolojisi zor olsa gerek :) Anlaşılan bu yarış sonucunda kapı dışı ediliebilirim korkusu yaşıyorsun. Şanslısın ki yeteri kadar havacılık fakültesi mezunu yeterli bilinçte değil haklarını savunmuyorlar. Ama pandemi, işsizlik, ücretlerin düşmesi insanların farkındalığını arttırdı ve güçlü bir tepki oluşmaya başladı. TYP liler liseliler, yuksek okul mezunları o rahat uykuları unutsunlar , yakında kapı dışarı edilme korkusu yaşayabilirsiniz yada bizden düşük ücretlere ünvanlarda çalışabilirsiniz. Sen nice lisanslı gördüm şöyle nice typli gördüm böyle martavallarını 18 19 yaşında çocuklara anlat. Kendinizi bizle bir tutmayın , aldığımız eğitimler, dil sertifikalarımız, modülleri anadolu unide vermemiz… Parayı basıp saçma sapan yerlerden modül veriyorsunuz. Modülleri bile geçemiyorsunuz ki dil öğrenceksiniz güldürmeyin beni. Ben tüm modülleri anadoluda verdim 1 tane typli adam görmedim modüle gelen. Kapasite farkı var. Ben zaten bizim okuduğumuz fakülteler kapansın sizde asgari ücrete çalışırsınız. Bizde böylece bu bölümü tercih etmez uçak mühendisliği yada diğer mühendisliklere yöneliriz. Bu şartlarda çalışmak istemiyoruz. Adalet er yada geç yerini bulacak.

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    Bir bitmediniz artık bitiniz. Liselide de typlide de fakültelide de çok yetenekli kendini geliştirmiş kişiler olduğu gibi , yeteneksiz , yalaka , boş insanlar var. Nice fakulteli gördüm sırtını tarikatlara dayamış her kaymaktan yemiş, ingilizce 90 almış ama dokümanı anlayamıyor. Nice TYPli liseli gordum kendini gelistirmis, yurt dışı istasyonlara bileğinin hakkıyla gitmis. Boş yapmayı bırakın artık. Belli ki yeni mezun işsiz bir gençsin, kimse mezun olunca iş garantisi var diyip sizleri bu okullara zorla yazdırmiyor. Sabret elbet birgün sektöre girersin, herkes mezun olduğu gibi is bulamıyor malesef , sizin yaşadıklarınızı birçok kişi yaşadı. Artik bu dili bırakın, sırt sırta çalışan insanları birbirine düşman edip uçuş güvenliğini tehlikeye sokmayın. İtirazınızı yönetenlere yapın adım başı uni acmasinlar .

    Cevapla
  17. 4 yıl önce

    Teknisyene herşey müstehak. Atı alan üsküdarı geçti. Şimdi istediğiniz kadar ağlayın ancak gülerim size. 10 yıla havacılık fakültelerinin hepsi kapanacak. Typ li, meslek liseli Einstein lar Mükemmel ingilizceleri ve analitik zekalarıyla bakımları gerçekleştirip global de thy nin imajını nasaya çıkarır. Yeni mezun havacılık fakülteleri mezunları ne yapıp edip yurtdışına kaçın kurtarın kendinizi. Boşuna bekleyip hayatınızı mahvetmeyin. 5 yıl teknisyen alımı yapılmaz. İşe girseniz de bu koşullarda çalışmak kafasızlık. Sürünüsünüz. Teknisyenlik typ lilerindir , meslek liselerinindir havacılık fakülteleri kapansın. Yazan havacılık fakültesi mezunu. Biz yandık yeni gençler yanmasın. Tüm bunların sorumlusu sektördeki haklarını savunmayan bizden önceki teknisyenler beter olsunlar. Bizim mezunlarda öğrencilerde aynı gerçi herkes hakettiğini alıyor. Aklı çalışan kim varsa durmasın bu ortamda kaçsın kurtarsın kendini.

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Teknoloji şirketi kurulup tüm BT personeli oraya geçti. Kargo şirketi kuruldu açılacak. Uçuş akademisi diye başka bir şirket. Thy ao nun %100 pay sahibi olduğu bu şirketlerin personeli THY ao personeliymiş gibi uçağa binecek, biz Teknik binemiyeceğiz. Onların kardeşine ced bilet var, bize yok. Bu haksızlıkların biran önce giderilmesi gerekir. Ama bizim sendika uyuyor tek bildikleri ceplerini doldurmak.

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    Bazı arkadaşlar “Param yok,neyleyim bilet sırasını” diyor.Arkadaşlar,Sefa abi zaten demiş ki “çalışanların maddi mağduriyetini yazmayacağım”. Evet maddi olarak sıkıntılar var ama bu pas sırası da başka bir konu.İkisini ilişkilendirmek yanlış.Sefa abi bir mağduriyetimizi dillendirmeye çalışırken olayı başka yere çekmeye gerek yok.Ortada bir haksızlık var ve bu düzeltilmeli artık.

    Cevapla
  20. 4 yıl önce

    Teknik olarak verilen reklamda resmimiz bile yok.Bir var mış bir yok muş :)Ne kadar değerliyiz.

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    Abi bırak onların olsun, pasına pusuna hiçbirşey istemiyorum. Cebimde para yok ne pass bileti Allah aşkına, biz zaten sürünüyorduk üstüne korona geldi ayağına iyice maaşları yok ettiler. Artık hiçbirşeyden umudum yok ne işten ne şirketten ne ülkeden…

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Hadi simdiye kadsr Teknik vardi ayiracak tek, simdi yuzde yuzu THYye ait bilisim , Kargo A.S. ler de cikti. simdiki siralamada nasil bir ayrimcilik olacak…

    Cevapla
  23. 4 yıl önce

    Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Bu şartlarda THY ‘de çalışıyor olsam dahi mutsuz olcağımı ve işimi keyifle yapamayacağımı biliyorum. Ülkede hiçbirşey yolunda gitmiyor , olması gerektiği gibi akılcıl olan yapılmıyor. Ne tarafa kafamı çevirsem başka bir saçmalık, çürümüşlük, haksızlık görüyorum. Bence kafası çalışan insanların şunun farkına varması gerek. Herhangi bir kurtarıcı beklemekten vazgeçip bu ülkede birşeylerin düzelmeyeciğini , bu ülkenin tamamen şu anda yaşadığımız şeklinde olduğunu kabul etmemiz ve kendi bireysel çözümlerimize yönelmemiz gerektiğidir. Ahmet gider mehmet gelir , halk aynı halk , zihniyet aynı zihniyet. Aydınlık yarınların temennisi gençlerdir fakat bizim ülkemizde gençleri öyle bir küstürdüler ki kafası çalışan kim varsa bu ülkeden kaçma kurtulma derdinde ve haklıyızda. Herkes yaptığı işlerin sonucuna katlanır, bireyinden kurumuna devletine kadar. Biz gençler vatanımızı seviyoruz ama bu kadar haksızlık, cahillik, baskı, yoksulluk, işsizlik üstüne suçlanma kimse kusura bakmasın aidiyet falan bırakmıyor. Bizleri bu ithamlarda bulunanların biryerlerden avanta aldığını yada hiçbir değer üretmeden haketmeden vasfının ötesinde kat be kat maaş çok iyi aldığını biliyoruz. Musluğunu kesin bakalım en nasıl 360 derece dönüyorlar. Kısacası yanlış zamanda yanlış coğrafyada genç olmuşuz. Bundan 20 sene önce lise mezunu adam 20 yıl kendine hiçbirşey katmadan kendini geliştirmeden sırf bizden önce doğduğu için yöneticimiz oluyor. Biz universite bitiriyoruz, dil sertifikaları alıyoruz, yazılım öğreniyoruz iş bile bulamıyoruz. Aynen aynen bu ülkeyi hiçbirşey üretmeyen moruklar kurtarcak , gençlere yapılanların sonucu vakti gelince ağır çıkıcak.

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Sefa Bey merhaba, inanın çok önemli bir noktayı kaleme almışsınız. Pass bilet sıkıntısındaki ayrımcılık ve adaletsizlik gerçekten hem çalışan hem de emekli personel için adeta kanayan bir yara gibi. Emekli olmadan önce R2 statüsünde olan personel emekli olduktan sonra R6 statüsüne düşüyor. İnanın yabancı havayolları ile zed alarak yurtdışında uçuyorum ve şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım yurtdışında ve o kadar nazik davranıyorlarki havayolu personeli olduğunuz için biz aynı muameleyi neden THY’ de göremiyoruz diye insanın içi acıyor. Bazı havayoları zed bilet aldığınıda hiç bankoya uğramadan direct security ‘e  gecip kapıya gitme imkanı sağlıyor. Yani en son noktaya kadar gidiyorsunuz hiç bankoya uğramadan. Bazı havayollarında ise   zed bileti bile kiosktan check-in yaptırıp yer secebiliyorsunuz uçuşa örneğin 45 dakika kala.  THY’ de en iyi uygulama sicile göre   uygulama olur diye düşünüyorum. Ama onun öncesinde tüm THY ve Teknik personelinin ve emeklilerinin pass, ced ve zed haklarının eşitlenmesi ve ayrıncılığın kalkması THY ye ye en yakışan uygulama olur. Saygılarımla,

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Sefa Bey,SEVILIYORSUN?, tekniğinin mağduriyetlerini dile getirdiğiniz için tesekkur ederim?.Yillarca Turkish Technic te calistim emekli olup yabanci birsirkette ise basladim.T.technicteyken ailecek pass biletiyle yedek sirasinda 1.sirada beklerken ,diger teknik personeli benim arkamdaydi, A.O.personeli yeni personel 1,5 yillik personel(evladim yasinda) esiyle geldi, yedek listesini ismini yazdirdi, ucak yer acti, TGS personeli memur bana mahcup bir ifadeyle sizin siciliniz cok kidemli ama A.O.personelinin onceligi var dedi ,sonradan gelen taze personel ucaga bindi, ben biz üvey evlatmi oluyoruz dediydim, cok kirildiydik.Bu kirilma noktasi oldu EASA lisansi almaya karar verdim, uzun bir surecten sonra EASA lisansimi alip yurtdisindaki sirketlere CV yolladim 4 sirkete interview e girdim , hepsinden olumlu sonuc geldi, sartlari ve grad i daha iyi oldugu icin simdi calistigim sirketimde ise basladim, bolge mudurum arada arar sorar bir sikintin varmi, eger senin referans olacagin arkadasin varsa CV sini bana iletebilirsin diye soyluyor.Pass bileti sorunu buradada bir defa yasadim desem yalan olmaz.Ucakta bana uygun yer yokmus dedi gorevli memur,icimden genemi ayni uvey evlat muamelesine maruz kalacagim diye aklimdan gecti. Kendisine bu ucakla gorev yerime donemezsem öburku engineer acil ulkesine gidemiyecek dedim.Cpt.la lutfen gorusun cockpit yada cabinseat te ucabilirim dedim.Gorevli dediki economide yer var ama benim pass bilet hakkim B/C mis , F/C ta yer varsa otomatik upgrade mis, Business ve Firstclass dolu oldugu icin alamiyormus.Ben kendisine economide ucmayi kabul ediyorum, sorun olmaz dedim, yazip onayladim imzaladim,iki defa benden economide ucurmak zorunda kaldiklari icin ozur dileyerek economide ucurdular,?.Thy nin ust yonetiminde zamaninda Turkish Technic A.S. yi uvey evlat olarak ayiranlar utansin.

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Sevgili Kardeşim. Bu konuda benimde bir yaşadığım uygulama var. Yazım çok fazla uzamasın diye ileriki bir tarihe ertelemiştim. Biz eşim ve küçük oğlum (şimdi sivil havacılık yönetimi doktoralı akademisyen oldu. Yani oda havacı sayılır) ile birlikte Amerika’ya seyahat etmiştik. Tam yer ve zaman hatırlıyamıyorum malum hafızam eskisi gibi değil. Sanırım CED biletle uçup oradan başka bir yere geçmeyi planladık. Delta havayolları ile Orlando-Miami yapacaktık.
      Neyse uzun etmiyeyim kontuara geldik. Kontuarda ki DELTA havayolları temsilcisi bilete baktı ve lütfen bekleyin sizi gerektiğinde cağıracağım dedi. Biz de ben oğlum ve eşim birlikte beklemeye başladık.
      Ben eşime dönüp sanırım burada bir gün daha kalacağız yer yok gibi dedim. Ancak 15 dakika sonra konturdan bizi anons ederek cağırdılar. Biz tabiki hemen koştuk. Eşim yer açıldımı dediğinde, bankoda ki memur efendim yer sorunumuz yok. Ben siz THY calışanı olduğunuzdan Business Class almak için beklettim demez mi…(Sanırım bu uygulamayı hangi havayolunun olursa olsun personeline yapıyorlar)
      Şasırdım kaldım. Business class ta yer var ve sizi alacağız dedi. Eşim teşekkir etti ve tam konturdan ayrılırken, görevli oğlumun ayağındaki spor lastik ayakkabıları çıkartmamı istedi. Sasırdık kaldık. Eşim ayakkabı ile ne alakası var diye görevliyle tartışıyordu. Sonunda oğlumun ayakkabilerini diğer kösele ayakkabı ile değiştirip business class a bindik. Süper bir hizmet aldık.
      Şimdi düşünüyorumda, biz neyin peşindeyim onlar yabancı bir şirketin calışanını bile Business Class almak için neler yapıyor. Kendine iyi bak. Türkiye’ye gelirsen beni ara mutlaka.

      Cevapla
  26. 4 yıl önce

    Thyde calisirken aileme hic bilet almadim.Olusabilecek rezaleti ve rezillige gerek yok yani.Simdi anne babama 50 tlye bilet aliyorum.Kafam rahat.

    Cevapla
  27. 4 yıl önce

    Ne passı ne Cedi Allah aşkına bittik biz bittik. 1750 kira 600 fatura Kısa çalişmada alınan kredi geri ödemesi 600 TL Elde kaldı 2200 TL Bez mama hastane egitim ulaşım giyim bozdur bozdur harca hangi dünyada yaşıyorsunuz son 5 yılda şirkete giren teknisyenler battı elde satacak birşey kalmadı. Hangi parayla uçaga binecegiz kafa mı buluyorsunuz.

    Cevapla
  28. 4 yıl önce

    Bu okullardan mezun bir abin olarak yazdıklarının altına imzamı atarım üzüm üzüme baka baka kararır misali arkadaslarımız aldıkları tahsilin farkında değil yapılan haksızlığa gözlerini yummuş kendilerini de içerdekilere benzetip hayatlarına devam ediyor vasıfsız adam senin amirin konumunda sen ona eyvallah çekmek zorunda kalıyorsun üniversite okudun diye cezalandırıyor seni sistem önceden alınan para yapılan işin hakkı değil iken şu an vaziyet içler acısı bizim açımızdan adamlar hayatımızı mahvetti kimse bişey demiyor üç beş adam dışında. Bu okulların hocalarına da yazıklar olsun bu saçma unvanı bize takan bilirkisinden yöküne kadar kimin rolü varsa çıkarları için hakkımızı gasp ettiler bize verilen diploma bildiğiniz çöp gidin başka şeyler deneyin modül sınavlarına harcayacağınız emeğinizi yabancı dilinize verin bu ülkeden basıp gidin yapamadınız ailenizin yanında limon satsanız bile inanın şuradan daha mutlu ve huzurlu olursunuz.

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    Tebrikler sefa abii yıllardır sendikanın bizi kucağında ninni gibi salladığı bu konuyu sayende tekrar gündeme geldi. Her konuda olduğu gibi pass bilettlerdeki adaletsizlikte hepimizi çok incitiyo. Bide bodroma bakıp hava iş ten fazla aidat ödediğim için bin kere tiksiniyorum onlardan. 9 bin lira maaş alan a.o çalışanı 100tl öderken, 6 bin lira alan teknik aş li 140 tl ödüyor. Zammı a.o dan düşük al aidatı daha yüksek kes..yatacak yeriniz yok. Bide 2. Şube açıp daha iyi hizmet verecekmiş. Bi kaç yalakaya daha koltuk verip bizi öpecek adam sayısını artırıyoruz desenize. Ulan bırakın bari bizi öpecek adamları kendimiz seçelim.

    Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Ciğerci kedisi gibi bekliyoruz kontuarda

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    TGS de THY nin ama onların boyle bir hakki bile yok.

    Cevapla
  32. 4 yıl önce

    rezerve bilet fikrinize katılmıyorum. Yani personel sayısı kaç olmuş, bunun bayramı var yılbaşısı var. He personele %10 indirim olabilir. Bu şirkete çok da koymaz. Bir de ne bu arkadaş anne baba kardeş dayı hala dıdısının dıdısı. Sadece aile pass hakkına sahip olmalı bekarsa anne baba. Ayrım konusu ise tam bir saçmalık. Bırakın teknik ile ao ayrımını bence müdürle normal personel arasında bile ayrım olmamalı. Sicil esas olmalı. Zaten bulunduğun mevkinin maaş olarak karşılığını alıyorsun. Pass bilet sosyal haktır. Eşitlik esas olmalı. Ama nerde o vizyon da bir adam?

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Anadolu mezunu okurken modülleri tamamlamış ve üstüne dil sertifikaları edinmiş işsiz bir gencim. Gerek anadolu uni gerek kayseri kocaeli gibi sektörün kalbi olan yerlerdeki mezunlar ve öğrenciler de en ufak bir bilinç algılama kapasiteleri yok, köydeki kasabadaki kahvedeki adamdan farksızlar. Buralarda durum böyleyse sektörü ele alırsak eğer typ lisi var , liselisi var , 2 yıllık birçok bölüm var. Bu insanların birçoğu asgari ücrete yada bunun biraz üstüne zaten seve seve çalışcaktır çünkü kapasitesini biliyor dışarda yapacak daha iyi birşeyler bulamayacağını biliyor. Ee durum böyleyken kim kimin hakkını savuncak, hakkı yenen koyun diğeri tavuk kümesine girmiş tilki. Ben bu mesleği bu ülkede yapamıcağımı biliyorum , başka alternatiflere yöneldim .Ben teknisyenlerin asgari ücret almasını istiyorum artık. Bu anadolu kocaeli kayseri gibi unilerde bu bölümler kapatılsın. Liseler meslek yuksekokullark typ lilerle devam etsinler. Bizim hayatımızı mahvettiler gelecekteki gençleri de yakmasınlar. Hakkını aramayan direnç göstermeyen , birileri uğraşırken suskun kalan kim varsa beter olsun.

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    Pass bilet zaten yer varsa binilir yoksa binilmez . Çok acil önemli bir işin varsa alırsın biletini . Thy ve iştiraklerinde binlerce çalışan var her isteyene reserve bilet verseler yolcuya bilet kalmaz . Burası da ticarethane sonucta. Fakat pass bilet kazanılmış bir haktır, alsınlar istemiyoruz demek ben köleyim daha da beni yontun demektir.

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      İşi bilmediğin çok belli..Yahu pas bilet rezervasyonsuz ise zaten seni bindirmiyor. Biletler satıldı ise pas yolcu zaten binemez. Bu yönetmelik uçakta yer varsa personelimiz binebilsin denilerek yapılmış.Senin dediğin yolcuya bilet kalmaz demek sacmalığın daniskası

      Cevapla
  35. 4 yıl önce

    Çok afedersiniz ama kafasız teknisyenler bu paraya çalışırsa daha onları güden çok olur :) Buyrun Lufthansaya , deltaya hatta low cost ryan air bakınız böyle kötü bir sistem var mı ? Taze çıtır hostes 30 senelik çalışandan önce uçağa biniyor . Garibin yüzü gülür mü diyerek bitirmem istiyorum

    Cevapla
  36. Aynı paraya pgsden bilet alıp paşalar gibi binebilirsiniz arkadaşlar iki liralık sandwich yiyecez diye orada aşagılandığınıza değmez ben uçak çok boş olmadıkça tercih etmiyorum.Bilet ile ilgili sorun yaşadığınızda destek hattı biz sadece AO personeli ile ilgileniyoruz cevabını veriyor madem öyle vermeyin pass mass…

    Cevapla
  37. 4 yıl önce

    Siz emekli değilsiniz kidem ihbar alarak isten atildiniz. Emekli olmadiginiz icin pass bilet hakkiniz da yok. Kendiniz ucamiyorsunuz suyu bulandirmayin

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Umarım teknisyen değilsinizdir. Şimdi bile elinize geçen ücret zamanında ekstra dan bizzat tüm teknisyenlere aldığım toplu sözleşmeden hariç %148 zam sayesindedir. İşten çıkarılma nedenim ise yine teknisyenlerin iş tazminatının vergisiz alınmasını sağladığım içindir. Bile bile bu mücadeleyi vermiş ve THY ve Maliye bakanlığını mahkemeye verip kazanmıştım. Binlerce teknisyenin en az bir ev alacak kadar tazminat alması benim sayemdedir. Benim işten çıkarılma nedenim budur. Ayrıca bu davayı kazandığımda işten çıkartılacağımı zaten biliyordum. Şimdi size cevabı diğer teknisyen arkadaşlar verecektir. Ayrıca ben emekli olduğumdan itibaren 2 defa ücretli uçmuşum. Oda onur Air ile olmuştu.

      Cevapla
  38. Seda. Bu ayrimcilik ne olacak ve bunu ya kaldirin yada vermeyin kackere ger dondum neymis yer yok yari parasini ali ve adam gibi yer verin.okadar cok dudurunuz baskaniniz varki sira gelez biz ayleler kahvaltiya gidiyorlar bilet bedava diye bizde cenazemize gidemiyoruz

    Cevapla
  39. 4 yıl önce

    Bir biz bedavaya alışmış bir toplumuz.Artik bu bitmeli

    Cevapla
  40. 4 yıl önce

    Olur olur istersen THY sana çalışsın .Bu nasıl bir görüş açısı böyle.Her çalışan çok doğal bazı haklara sahip olur.Her şirkette var ama bir sınırı var.

    Cevapla
  41. Mevcut yurtiçi ced biletleri, normal yolcu biletleriyle ayni para zaten. Maaşlar kısıldı ancak ced ücretleri artmaya devam ediyor. Aileye alinan ced biletler, yolcu biletlerinden bile daha pahali oluyor zaman zaman. Yolcu nasil personelden daha uyguna bilet alabiliyor ? Daha uygunu mümkünse biz neden bu kadar fazla ödüyoruz ?

    Cevapla
  42. 4 yıl önce

    Çalışanların hiç birinin kesinlikle kırılmayacağı, üzülmeyeceği tek çözüm sicil numaralarında yatıyor.en makul çözüm bu. Bu şirkete emek veren her kimse en çok değeri hakediyor. 1 yıllık çalısanı 10 yıllık çalısandan daha çnce ucaga bindirmek bi garip tabi.

    Cevapla
  43. 4 yıl önce

    Şöle yapalım. AO personeline rezervasyonlu bilet olsun ama parasız olsun. Teknik aş yede +1 yurt içi yurtdısı pass olsun ama R987 falan olsunlar. Sıralamada en arkası neresıyse orası olsun işte. Hepimiz bi aileyiz

    Cevapla
  44. 4 yıl önce

    kimsede demiyor ki hem maaşımız kesildi hem de tüm ay çalısıyoruz. Ne bu ya böyle. Var mı başka böyle bir birim? pass bilete gelince gelen cevap siz tekniksiniz. Maaş kesimi falan olursa aile oluruz o zaman. 

    Cevapla
  45. 4 yıl önce

    Aaaa olur mu canım. Maaş keserken biz bi aileyiz. Pass bilete gelince siz tekniksiniz. Artık ben bunlardan çok sıkıldım. Sendikanın umrunda değil. UTED in zaten hiç sorunu yok. Süper gidiyor herşey. TEKNIK A.Ş tüm ay çalısıyor. Üstüne maaşı kesildi. Üstüne yok yaza yıllık izin girme yok bilmem ne. Üstünede böle ayrımcılık. Sorunyorum var mı daha başka yaapacagınız bir şey?

    Cevapla
  46. 4 yıl önce

    Sefa abi bunlara ne soylesen bos atı alan uskurdari coktann gecti biz gectik artik pass falan biz gecinme derdindeyiz istemiyoruz biz pass bilet veya sosyal hak bize adam akilli maasimizi hakkimizi versinler biz kendi paramizla ucmak istedigimiz zaman biletimizi alir ucariz bunlarin verdigi butun haklar onlarin olsun!

    Cevapla
  47. Bizim de soyleyecek cok seyimiz var bu konuda ama nedense hic bir duzenlemeye sicak bakilmiyor.. Azdir dunyada pilotun bu kadar onemsenmedigi siralama.

    Cevapla
  48. 4 yıl önce

    Televizyonlara çıkıp, pilot ve diğer arkadaşlarımız meselesi de kırıyor. Şirkette dünya standartında maaş alan nadir meslek grubu olmalarını umursamıyorum. Sonuçta arz talep, biz mühendis teknisyenin arzı çok, talebi kısıtlı ama bizde şirket için emek veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımız denilsin programlarda.sürekili pilot ve diğerleri kanıma dpkunuyor. Bizim gram önemimiz yok mu? Biz çöp müyüz şirket için?

    Cevapla
  49. 4 yıl önce

    THY çalışanları emekli olana kadar her ay haklarını alıyorlardı , emekli olunca neden bedava uçsunlar 1.000 lerce emekli var mecburlarmı bedava uçurmsya . Bu avanta sistem bitmeli , THY kimsenin babasının çiftliği değil , herkes çalışırken bütün hakları ödenmiş emeklilik tazminatları verilmiş hukukende bir bağlantıları kalmamıştır . Çalışan insanların pass bilet hakkıdır motivasyon ve aidiyet odaklı bir sistemin jestidir, emekli olduktan sonra bu olaylar bitmeli THY kimsenin babasının çiftliği değildir. Ülkemizde devlet malı deniz yemeyen keriz mantığını desteklemek basının işi değildir herkes menfaatine göre sayfayı doldurmamalı sevgili basın Siz faal çalışanlara destek olun bedavacılığa destek vermeyin .

    Cevapla
  50. Sefa bey pass bilet sorunlarında sendika hiç bir şey yapamıyor konuya el atıp gündeme getirdiginiz için teşekkürler

    Cevapla
  51. 4 yıl önce

    Ömemli bir konu ama şu pandemi dömeminde kimse bunla ilgilenmez haklılarda öncelikler başka şuan

    Cevapla
  52. 4 yıl önce

    Pegasus ve Sunexpress te bu durumun nasıl olduğunu anlatabilecek biri var mı? Daha mı iyi orada bu konudaki standartlar?

    Cevapla
  53. Saçmalama arkadaş her kimsen.Bu nasıl bir düşünce . THY amme hizmeti yapmıyor. Alınan maaşları yolcuların uçaklara rağbeti nedeniyle alıyoruz. Tamam bedava ucursunlar maaşlarıda versinler. Oldu mu şimdi

    Cevapla
  54. 4 yıl önce

    Uzaklara bakmaya gerek yok. Sun Express ve Pegasus çalışan ve emeklilerine ne hak tanıyorsa THY de aynısını yapsa yeter pass konusunda. Yer garantili düşük ücretli bilet yani. 10 lira olmasın 100 lira olsun yeter ki yer garantisi olsun normal yolcu gibi.

    Cevapla
  55. 4 yıl önce

    Harika bir görüş Sefa bey. Eskiden rezervasyon hakkı vardı. Yurt içi veya yurt dışına gidecek personel veya emekli rezervasyon için belirlenmiş ücreti öder ve bankolarda beklemeden uçağa alınırdı. Şimdi o yayınladığınız listeye göre sizin deyişinizle personel ve emekli olarak ayrıştırılmışBu konuyu genel kurulda konuştuğunuzu biliyoruz ama netice yok. Aslında THY bu uygulamadan bayağı para bile kazanabilir. Nasıl olsa uçakta yer varsa binebilecekler . Bırakın rezervasyon yaparken yer varsa rez yaptırsınlar ve rahat ve huzurlu havalimanına gelsinler.

    Cevapla
  56. 4 yıl önce

    Pass tatbiki büyük bir sorun nedeni ise THY A. O ile teknik A.Ş ayrı şirketler olması diye dikte ediliyor. Peki Sefa bey sendika genel merkezi tıpkı işveren gibi teknik a.ş yide ayrıştırarak iki şübe yaptı neden bu konuda tek kelime yazmıyorsun.

    Cevapla
  57. Öncelik niye yolcunundur Sefa abi? Önceliği personeline veren şirketler de var. Hatta ülkemizde de var. Bu konuyu irdelemenizi ve görüşlerinizi paylaşmanızı temenni ederim.

    Cevapla