featured

Onur Air’in kulağı SHGM’de

Onur Havayolları, işletme ruhsatlarının tekrar uzatılması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. 31 Aralık’ta ilk uzatma tarihinin biterken Onur Air, ikinci uzatma ile ortaklık görüşmelerini tamamlamak istiyor. Şirket iki yılı aşkın süredir binlerce personeline maaş vermiyor.

Önce Suudi Arabistan’ın sona erdirdiği hac-umre operasyonu, ardından başlayan salgın ile Onur Air uçuşlarını önemli ölçüde durdurmak zorunda kalmıştı. Salgında sadece yolcu uçağı ile kargo taşıyabilen şirket, iki yılı aşkın süredir personeline maaş veremedi.

Filosundaki kiralık uçaklarının bakımları yapıldıktan sonra kiralama şirketlerine iade eden Onur Air’in bazı uçaklarının motorlarının söküldüğü görülürken şirket bir süredir yabancı ortaklık için görüşmelerini sürdürüyor.

Personelin alacakları için yaptığı başvurularda sürekli bu görüşmeleri ortaya koyan Onur Air yönetimi ise henüz hisse satışı konusunda da bir ilerleme kaydedemedi.

Londra üzerinden İranlı yatırımcı iddiası

Yeni ortaya atılan iddia ise İranlı yatırımcının Londra üzerinden Onur Air’e ortak olacağı. Bu konuda görüşmelerin devam etmesi nedeniyle şirket geçtiğimiz günlerde SHGM’ye başvurarak uzatılan işletme ruhsatı için ek 3 aylık süre almaya çalışıyor.

Bu konuda SHGM’nin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak : tolgaozbek.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Sürekli 2 yıldır maaş vermiyor deniliyor. Kardeşim bu havayolu 2 yıldır uçuş bile yapmıyor. Sanki çalıştırıp da maaş vermiyormuş gibi algıya gerek yok. Senin yapman gereken şey istifa edip içeride kalmış bir alacağın varsa mahkemeye başvurmak. Zaten Freebird, Corendon, Pegasus sürekli alım açtı pilot/hosteslere yönelik. Başvurun alacağınız varsa da mahkemeye gidin. Hala belki şirket devam eder diye düşünüp istifa etmeye bile korkanlara şaşırıyorum. Kardeşim bırak Türk sivil havacılık tarihini dünya havacılık tarihinde 24 ay uçuş yapmadığı halde devam eden bir havayolu yok. Pandemi öncesi 27 olan uçak sayıları 11’e düşmüş durumda. Filonun yarısı zaten erimiş. Uçan kuşa borcu olduğu (170 milyon dolar deniyordu en son) söyleniyor. Böyle bir şirketi kim neden devralsın? Biraz mantık. Bitti bu iş artık. Kabullenin.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    atlasla birebir aynı süreç arkadaşlar. birde bu iranlı işadamı sevdası bitmek bilmiyorum. her taşın altından çıkıyorlar. 2023 ü bekleyin işe alımlar için bu yıl boş geçecek omikrondan dolayı. açın davanızı bekleyin. 2 yıl önce açsaydınız şimdiye sonuçlanmıştı.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Oyy siz ne akıllısınız öyle 🙂

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    22 aydır maaş ödememe durumunu araştırırsanız anlarsınız.İnsanlar 22 aydır içeride kalan ödenmemiş maaşlarını istiyor uçuş primlerini,istiyor, yatı harcirahlarını istiyor verdikleri emeğin karşılığını istiyor, dava konusuna gelince açanıda var açmayanıda herkesin kendi iradesi.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    3 kez “istiyor” yazmışsın. İstemekle oluyor mu öyle? Demek bu kadar iddiaya rağmen dava açmayanlar da var? Dava açmayanların da kendi iradesiymiş. Peki yasal haklarını kullanmaktan çekiniyorsa 22 aydır bekleyen bir 22 ay daha bekleyebilir. “İstediği” kişi/kişiler “istediğini” verir herhalde. Kardeşim kime ne anlatıyorsunuz? Bu işler haber sitelerinde şirket yöneticilerini/sahiplerini eleştirip, twitter’da hashtag açmalarla olmaz. Bu kadar süre alacağını alamayan basar şirketten istifasını, yoluna bakar. Havacılıkla ilgili ya da değil bir işe girer, alacağı varsa mutlaka davasını da açar bekler. Pandemiden bu yana filodan 16 uçak gitmiş, 11 uçağı kalmış. Hala Bagana’nın şirketi bir başkasına satmasını bekliyorsunuz. Olacak iş mi? Hangi havacılık geçmişinde 24 aydır uçmayan şirket tekrar uçmaya başlayabilmiş? Neyse size iyi beklemeler.

    Cevapla
  6. Batıracaksanız adam gibi batırın, b.. kunu çıkardınız artık. Halen utanmadan umut popalıyorsanuz millete. Şerefsizliğinde en dibini gösterdiniz. Ahlak yoksunları.

    Cevapla
  7. En güzel şirkete yazık ettiler. Yönetimi güzeldi , tekniği yer işletmesi güzeldi , kabini kokpiti güzeldi.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Arkadaşlar Cankut bey Teoman tosun ikiside şirkette hergün gidiyorlar şirket te gidipte hakkınızı isteyin güzelce yada istifa edin benim gibi başka şirkete geçin bu kadar basit açın alacak davasını. Verin mahkemeye şuan herkesin haklı fesih açma hakkı var ve inanın herkes mahkeme de hakkını sonuna kadar alacak ama bu şirketin uçmsını sakın beklemeyin zararınıza olur kimsede almaz bu şirketi çünkü ortada uçacak uçak bile yok olan da gitti

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Tk ya gelin emekliligi garanti edin etliye sutluye garismayin yok sendika falan he seye he deyin sikilirsaniz buraya gelip beddua edersiniz

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Ne uçak ne personel kaldı, hâlâ uzatma derfindeler ayıptır!!! Işiniz gücünüz yalan dolan

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    SHGM AOC yi iptal ederse ONUR AIR in patronunun ve gen md ünün ekmeğine yağ sürer. AOC nin iptal edildiği yazısının geldiği gün onur air çalışanlarına noterden şöyle bir yazı gönderecek. “” AOC miz SHGM tarafından iptal edildiğinden iş akdiniz fesh edilmiştir. “” sonra kilidi asıp yurtdışına yerleşecekler … biz yapmadık shgm yaptı…

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Onurcular atlascilar siz evde bekleyin örgü örün sizi istemek için sirketler sıraya girecek .ülkenin en iyi pilotlari sizsiniz.baska şirketler sizin bilgi seviyenizden dolayı birbiriyle kavga ediyorlar .oturduğu yerden uçuş yapan pilotu kim istemez.siz onurda uçmak için bekleyin .kimse üzülmesin žarar görmesin. Siz onursuz onur sizsiz olmaz.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Sefa Bey Bagana”yi bir arasanız son kez bizler için çok makbule geçer.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Aoc yi uzatsalar bile bu sadece boşaltamadıklarını boşaltmak için, yetişdiremediklerini yetiştirmek için. 1600 küsür Personele en son maaş yatırılış tarihi 5 Ocak 2020! Kalp yok, vicdan yok, insanlık yok, ahlak yok, edep yok.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Böyle bişey yok. Bu bilgiyi kim söylediyse yalan. Shgm ye herhangi bir uzatma talebide yok. Cankut ile Teomanda her gün şirkete gidip gelmiyorlar. Sadece bi kaç tane Gmy gidiyor onlarda okey oynuyorlar okadar. Bide ptt den gelen tebligatları teslim alıyorlar. Şirketin borcuna gelince Personel Sgk vergi vs. 60 Milyon dıolar. Uçacak uaçkları yok daha doğrusu uçak var ama motorları yok bakım yapacak personel yok bakım yetkisi yok para yok alıcı yok şirketin neresinden bakarsan bak bir sürü yok var. Yorumlarda yazılan tek mantıklı şey 24 aydır uçmayan bir şirket dahada uçamaz bu net. Havacılık tarihinde böyle bir şirket yok. Tüm çalışanlara geçmiş olsun yeterince oyalandınız daha fazla vakit harcamayın bu defteri kapatın önüze bakın.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Ortaklık mı yoksa yüzde yüz satış mı. Cankut bey biraz akıllı ise Ortaklık yaparak ilermesin çünkü Havacılık sektörü ve personelleri artık ona itibar etmez yeterince yalan dolan dinlendi biraz akıllı ise tamamını satmalı. Tabi ortada satılıcak birşey kaldıysa. 7 Ocak tarihine kadar personellerin hesaplarına para yatırıldı yatırıldı yatırılmaz ise dahada bişey beklemeyin burdan

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    7 ocak diye belirttiğiniz tarihin anlamı nedir? neden 7 ocak?

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Aklınız varsa özel sırkette calısmazsınız.thy dısında butun sırketler batmaya mahkum olucak..pandemı vs..devlet destek vermıyor..sonuc onur air gıbı ..😔

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Şirkete 6 yıl, 5 yıl, 4 yıl, 3 yıl ve sonrasında dava açan onlarca çalışan var zaten. Herşeyi bilen gerizekalılar, bu kişilerin hiçbiri alacaklarını alamadı hâlâ. İş bulabilen de yasal olarak şirketten ayrılıyor bulamayan da tek çaresini yapıyor. Bu şirketle Derdiniz yoksa bakın kendi işinize, insanları birde siz bunaltmayın azıcık insan rolü yapıverin…

    Cevapla