featured

 Onur Air’in iflası istendi

 

Bir süredir uçuşları durdurulan Onur Air dikkat çeken bir dava ile gündemde. Havayolu şirketinde kaptan pilot olarak çalışan bir kişi, alacaklı olduğu iddiası ile şirketin iflasını istedi. Şirket adına yapılan savunmada ise pilotun herhangi bir alacağının olmadığı kaydedildi.

Geçen yıl uçuşları durdurulan Onur Air’in iflası istendi. 127 milyon TL sermayeli şirkete yönelik Iflas talepli davayı, Onur Air’de kaptan pilot olarak görev yapan Turgut Emre Topçu’nun açtığı anlaşıldı. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda da Topçu’nun 105 bin lira alacaklı olduğu kaydedildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, yakın bir zamana kadar Türkiye özel havacılık sektörünün köklü firmalarından biri konumunda Onur Air, tartışmalı bir satış sürecinden sonra mali yapısını bir türlü toparlayamadı. Köklü marka geçen yıl, pandeminin de olumsuz etkisi ile uçuşlarını durdurdu. Sektörde şok etkisi yaratan bu karar sonrası şirketin yeniden ayağa kalkması için yoğun bir çaba sürerken, dikkat çeken bir davanın açıldığı anlaşıldı.

105 BİN LİRA ALACAKLI

Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davanın taraflarını, halen başka bir havacılık şirketinde pilot olarak görev yapan Turgut Emre Topçu ile Onur Air Taşımacılık AŞ oluşturdu. Anılan dava, itirazın iptali ve iflas istemli…

Dava dosyasından edinilen bilgilere göre, Topçu geçen yıl şirkete yönelik icra takibi başlattı. Şirket avukatları, bu takibe itiraz etti. Bu kez Topçu’nun avukatları, itirazın iptaline ve şirketin iflasına yönelik karar verilmesini istedi.

Dosyaya sunulan bilirkişi raporuna göre Pilot Turgut Emre Topçu 105 bin lira alacaklı görünüyor. Şirket avukatları ise rapora itiraz etti. Avukatlar Topçu’nun, sözleşmeden kaynaklı tüm alacaklarını eksiksiz aldığını kaydetti. Avukatlar, yeni rapor talebinde bulunurken, Topçu’nun avukatları 105 bin liralık alacak için mahkemenin depo kararı vermesini ve bu kararın şirkete tebliğini istedi.

YÖNETİCİ: ÇÖZÜME YAKINIZ

Dava dosyasına ilişkin görüşlerini almak istediğimiz Onur Air’in üst düzey bir yöneticisi, dosyadan haberinin olmadığını, ancak yaşanan süreci işarat ederek “Böyle bir dava olabilir. Muhtemeldir. Ancak sorunun çözümü için yoğun bir çaba içindeyiz ve sonuca yakınız. 1.600 kadar çalışanımızın halen sigorta primleri ise ödeniyor. Çalışanlarımızın tüm alacaklarını toplu bir şekilde ödemeyi umuyoruz” dedi. Bu arada, şirket çalışanları geçen yılki uçuş durdurma kararı sonrası eylem yapmış, ücretlerinin ödenmesi talebinde bulunmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Sefa beye yüklenmenin manası yok site de ki arama yerinden onur air yazarsak her birimiz sefa beye sitem etmeden önce onur air ile ilgili yaptığı haberleri görebiliriz daha önce ben de sefa beye eleştiri yazdım ama bugün itibari ile sefa beye teşekkür ederim diğer haber havacılık sitelerinden daha çok bu konuyu dile getirdiği için.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Sefa Bey o zaman yazin bir Cankut Bagana yazisi bizde susalım

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Cankut Bagana”yi yazacak yüreğiniz yok kopyala yapıştır haber yapıyorsunuz.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Evet nihayet bildin:) Ya kızıp döverse değil mi ama…Kopyala yapıştır haberi bile yapamadık ki…O zamanlar kimse haber yapmıyordu. Bizde Okuduğun haberlerin hepsi uzaylılar tarafından bize yollanıyordu:)

      Cevapla
  4. 3 yıl önce

    dava açacak para mı kaldı açmaya kalsak 5-6 bin tl en az masraf çıkıyor en baştan ne yazık ki bu maddi zorluklardan dolayı hakkımızı bile arayamacağız yazık oldu emeklerimize

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Onurairin para ödememesi salgın la başladı falan diyen bir yönetici olursa inanmayın, salgın öncesinde de para konusunda hiç iyi bir performans göstermedi. Kabin maaşlarını zaten düşük tuttu hep ve gecikmeli ödendi çoğu zaman. Yan gelirlerimizi örneğin 2018in ödemesini 2019da yaptığı bile oldu. Yatı paralarımızı çoğu zaman yatı bittikten sonra ödedi. 2 senedir 1 kuruş ödemesi bile yapmadı. 2019 2020 yıllarından alacağı olan insanlara parasını şimdi verse bile ülkenin ekonomisinden dolayı paranın alım gücü eridi. En kötüsü de onca yıldır çalışan kişilere 2 tane açıklama yapma gereği bile duymadılar. Hadi geçen seneyi anladık uçmayacağını da bu sene ne yapacan onu söyle bari. Birde haberdeki 1600 kişi rakamı 500ün altına düşmüştür çoktan. Kaç kaptan, teknik, yer işletme kaldı ki, kabin ekibi sayısı bile taş çatlasın 200dür

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Şirket batmadan önce beni işten çıkardılar çok üzülmüştüm tam olmasa da tazminatın %60 ni alabildim bugünleri görünce şanslı olduğumu düşünüyorum.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Sizde yazamıyor ve eleştiremiyorsunuz. Sadece haber olsun diye arada bir araya sıkıştıriyorsunuz…… Ve sizde Onur air den yanasınız. Devamlı yazabilsenize

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      ….Kim nickli okurumuz
      Nankör olmayın. Yukarıda Allah var. Onur Air ve Atlas Global’in mağdurlarını ilk günden itibaren sadece ve sadece Airlinehaber yazıyordu. O kadar ki, Atlaszedeler tarafından teşekkür plaketi verilmiş tek haber sitesiyiz. Gördüğümüz kadarı ile artık hukuk devreye girmeli. Devamlı yazabilsenize diyorsunuz. Türkiye’de sadece Onur Ve Atlas yok ki. Okurlara her gün aynı haberi tekrar tekrar koyalım mı? Lütfen mantıklı yorumlar yapın. Onur veya Atlas Global de değişen ne oldu ki biz hemen haberini yapabilelim. Bu haber sitesinde siz hiç Atlas ve Onur Air reklamı gördünüz mü? Bu reklamları aldıkları zaman yazamayıp şimdi reklam alamayınca yazanlara siz laf atın bize değil. NANKÖR OLMAYIN

      Cevapla
  8. Bir de avukata para kaptırmayın. Evinde yakaladığın hırsızın seni beni dövdü diye şikayet ettiği bir memlekette yaşıyoruz. Bakın batırılmış Atlasjet’in eski sahibine; şirket çalışırken şirket onun, şirketi batırınca borçlar şirketin. Umursuzca ortalıklarda dolaşıyor. Bilim, fen adamı kafasıyla adalette aradık hakkımızı; Allah’a havale etmemize az kaldı. Aldığımız aile terbiyesi, din öğretisi, eğitim, havacılık ruhu bunu engelliyor. Ama şimdiye kadar Allah’a havale ettiklerimin hiç biri bu dünyada yaptıklarını çekmeden öbür dünyaya gitmediler. Bagana da gereğini yapmalı, diğer sorumlular da. Vasıflı ve pahalı iş gücünü kaybetti Türkiye. Sorumlular hepsi.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Benim şirketten alacağım iki maaş (uçuş tazminatı ile ) 1300 us dolar harcırah. Ve 23 aydır alamadığım AGİ ve 400 Euro baz maaş. Birde 1600 çalışan yalan söylüyor da birkaç avukat mı doğru söylüyor. O avukatlar sanırım maaşlarını tam alıyor.

    Cevapla
  10. Onur air çalışanları olarak gerek sosyal medya ve tv haber kanalların da sesimizi duyurduk en önemlisi devletin bütün kurumlarına şikayet edilmesine rağmen niçin yetkililer ilgilenmiyor bir de hak hukuk adalet var diyorlar hepsi yalan hep zenginden yanalar

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    engin hakan tufan hala şirkete gidiyorlarmış, bu nedir niyet ne,?

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Bizimde alacağımız var. Dava açacak avukat tutacak paramız yok. Pek çok kişi bu durumda. Yönetim katındakiler keyiflerine bakıyorlar dünyadan haberleri yok. Hergün yöneticilere beddua etmekten başka çaremiz yok. İnşlh iflas eder de alacaklarımızı kurtarırız.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Allah’ınızdan bulun …

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Paramı verin

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Alacaklarımızı er yada geç alacağız. Onur air

    Cevapla
  16. onur air kendi içinde çoktan bitti mağdurlar olarak alacaklarımızın peşine düştük Cankut bey umarım bu mağdurlarımızı karşılar

    Cevapla