featured

Onur Air pilotlarından şirketle ilgili çok çarpıcı iddia

20 aydır alacakları ödenmeyen Onur Air pilotları, şirketin sahibi Cankut Bagana’yı CİMER’e ihbar etti: “Yalan söylemeye devam ediyor. Birçok usulsüzlük ve yolsuzluk yaptı.

Sözcü’nün haberine göre 2020 Şubat ayından bu yana hakettikleri maaş ve harcırahları alamayan Onur Air çalışanları mağduriyetlerini çözmesi için devletten yardım istedi. Başta 150’ye yakın pilot olmak üzere binin üzerinde Onur Air çalışanı, sorunlarının çözümü için CİMER’e başvurdu.

Çalışanlar son olarak 30 Eylül günü şirket önünde protesto eylemi gerçekleştirmiş, Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana kendileriyle görüşmek zorunda kalmıştı.

Şirket önündeki çalışanların temsilcilerle bir toplantı yapan Bagana, dört hafta süre istemiş, şirketin satışını gerçekleştirip borçlarını ödeyeceği sözü vermişti. Süre doldu ancak sözler tutulmadı.

BÜYÜK PROTESTO HAZIRLIĞI 

Şirketi arayan çalışanlara, Bagana ve yönetim kurulunun yurt dışına gittikleri söylendi. Geçtiğimiz hafta yaptıkları tüm girişimler sonucunda da Bagana ya da başka bir yetkiliyle görüşemeyen çalışanlar bir sonraki aşamaya geçtiklerini duyurdu.

CİMER üzeninden ilgili bakanlıklara binin üzerinde başvuru yapan çalışanlar önümüzdeki günlerde şirket önünde büyük bir protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

İDDİA: 2020’DEN BU YANA BİRÇOK USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUK YAPILDI

Çalışanların CİMER’e gönderdikleri ortak metin şöyle:

  • Onur Air Taşımacılık A.Ş’nin halen sigortalı çalışanıyım. Şirket Şubat 2020 tarihinden bu yana birçok usulsüzlük ve yolsuzluk yapmıştır.
  • Devletimize ve çalışanlara verilen bu zararlara sebep olan kişilere ve yetkililere gerekli denetim ve yaptırımların ivedi şekilde uygulanmasını talep ederim.
  • 2020 Şubat ve Mart aylarında pandeminin olumsuz etkileri başlamamışken uçuş operasyonlarımız devam etmesine rağmen çalışanlara maaş ödemeleri yapılmamıştır.
  • Bu durum şirketin yöneticileri tarafından ileride iflasa sürükleneceği sinyallerinin ilk göstergesidir. Şirketimiz üzerinde daha önce SHGM, SGK ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerin, devletimizi ciddi zarara uğratacak boyutlardaki bu yasa dışı eylemlerine karşı hiçbir çözüm olmadığı görülmektedir.
  • Şirketimiz 2020 Pandemi sürecinde ABD, Avrupa ve Rusya ülkelerine ticari uçuşlar gerçekleştirmiştir. Bu uçuşların yapılabilmesi için yöneticiler de dahil olmak üzere, pilotlar, kabin memurları, teknisyenler ve yer operasyon görevlileri çalıştırılmış, fakat tüm personel ücretsiz izinde gösterilerek, sigorta primleri KÇÖ kapsamında devlete ödettirilmiştir
  • Söz konusu operasyonlar esnasında çalışanlara hiçbir maaş, alacak tahakkuk ettirilmeden, SGK veya İŞKUR’a zorunlu bildirimleri yapılmadan uçuşların gerçekleştirilmesi, başta uçuş güvenliği olmak üzere çok büyük riskler barındırmakta, herhangi bir kaza kırım yaşanmamış olması, Türk Sivil Havacılığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet itibarının riske atılması üzerinde durulması gereken önemli bir husustur.
  • Devlet kurumlarımızın havacılık güvenliğini hiçe sayarak hangi sebeplerle uçuş izni verdiğinin araştırılmasını, yine bu yasadışı çalışma ve uçuşların ortaya çıkartılması için SHGM, SGK ve Maliye Bakanlığı nezdinde ortak çalışma yapılıp özellikle KÇÖ döneminde ücretsiz izinde gösterilen teknisyenlere uçakların bakımları için elden para verilip yasadışı yollarla uçakların satıldığının tespit edilmesini…
  • Satılan uçakların, yine aynı şirket sahibine ait olduğu düşünülen Onur Material Service Havacılık Hiz. AŞ üzerinden satılan uçak parçalarının, yapılan uçuşlardan elde edilen gelirlerin nerelere aktarıldığının araştırılmasını…
  • SHGM tarafından yapılan denetimler esnasında rutin olmayan bulgulara rastlanmasına rağmen söz konusu bulgular rapor edilmiş ancak şirket üzerinde olumlu bir değişiklik yaratacak yaptırım uygulanmadığı görülmektedir.
  • Bütün bu düzensizliklerin ve Onur Air Taşımacılık A.Ş. ‘nin iflasa sürüklendiği, bu maksatla sermayesinin boşaltıldığı, 2020, 2021 yılı mali bilançolarında bilerek zarar ettirildiği, çalışanların hak edişlerinin ödenmeyerek milyonlarca dolar zarar ile şirket sahibi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından batırılmak istendiği, devletin kurumları tarafından yapılan denetimlerin pasifize edildiği ve devlete olan borçlarının da ödenmediği göz önünde bulundurularak şirket kontrolünün devletin atayacağı KAYYUM ya da Yöneticilere devir edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

47 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Cankut bey çok dolu, entellektüel , yenilikçi ve hep sistemini revize eden, dahi bir liderdir. Bu özellikleri ile bir İş adamından öte niteliktedir. Sıkıntı; yenilikleri, terkettiği eskilerden maalesef daha donanımsız ve tabiri caiz ise eskiler gitse de bizim önümüz açılsa diye bekleyen erkenlerden oluşur. Sistem içinde kendine gelecek sırayı beklerken gelişimden uzak saadece zamanın sırayı kendilerine getirmesini bekleyen stby daki bu şahıslar havacılık ve şirket dinamiklerine yabancıdır. Tek şansları geçen zamanla eski tecrübelerin terkedilip sıranın kendilerine gelmesidir. Şunu bilirler ki Cankut beyin bir gün onlara da şans verme sırası gelecektir. Ama yeni ekiplerin , şirketi daha yeni güncel olgularla ileri taşımak yerine eski prenslerin yerini alarak , kısa yoldan zengin olmak dışında şirkete katkıda bulunmak gibi bir hevesi yoktur. Bilirlerki , en küçük pozisyondan direk genel müdür veya icra kurulu üyesi olma şansları hep vardır. Çoğu genç çalışan bulunduğu departmanda başarı sağlayarak mesleğinde yükselmek yerine şirketin başı olma, birçok örnek gibi Cankut beyin manevi oğlu, birden bire sağ kolu olup geçmişteki mesai arkadaşlarının tepesine çıkmaktır. Maalesef şirket tarihi bunun gibi örneklerle doludur. Mütevazi olamamak şirkette bir gelenek halini almıştır. Bu tip şahıslar Cankut beyi cep telefonlarına Cankut Ağbi diye kaydederler. Ama hiçbirinin şirketi başarıya taşıyacak vizyonu yoktur. Ne işe yaradığı belli olmayan çok sayıda şef , Gn.Md.Yrd. , Bşk , İcra kurulu üyesi ve danışman görürsünüz. Yahu bu kadar yönetici ile bu şirketin uzaya gitmesi gerekmez mi

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    borajet gibi paravan bir şirkete satıp kaptacaklar!!! ve shgm izliyor:(

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Dediklerinin bir kısmı doğru, bazıları ise kişiye göre değişir. Herkesin Onur Air de kalması için bir sebep vardı. Bence burada kalanların hiç biri para için kalmadı. Bazıları özgür hissettiği, bazıları çabuk yükselebileceği, bazıları da daha iyi bir yerde işe giremediği için buradaydı. Fakat arada bir kaç ( benim bildiğim ) boş kişi olsa da büyük çoğunluğu aldığı parayı hak etmeye çalıştı. Bu kadar kişinin bunca zaman da bu duruma katlanıp mahkemeye vermemelerinin sebebi sadece hak aramak değil, şirketin ayakta kalıp pandemi öncesine dönmesi umuduydu. En azından benim için. Umudum pek olmasa da birilerinin bir şeyler yapmaya çalıştığına “inanmak” istiyorum. Başarırlarsa ve ben de burada olursam ne mutlu. Olmazsa ben belki başka işe girerim ama Onur Air artık olmaz.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Onurair de yalnızca 10 ay çalışabildim. Laubali saygısız ve dilden uzak niteliksiz eleman topluluğu. Uçuşta kimse çalışmıyor. Neden satış yapmıyorsun veya niye böyle davranıyorsun diye sorduğumda bu paraya bu kadar iş. Bende asgari ücrete imza attım ama şirketi hiç kötülemedim. Ekmeğini yedim o ekmeği haketmek için de yan gelip yatmadım çoğunluk gibi. Dolayısıyla zamanı gelince istifamı verdim ayrıldım. 3ay içinde tüm pirimlerim parça parça yattı. Ama ben sözleşmeden uçuş saatime yazdığım mailden dilekçeye herşeyin bir kopyasını da aldım. Ve sessiz kalmadım hakkımı aradım. Sözü şuraya bağlayacağım düşük maaşı kabul ederek bir işten para kazanıyorsanız o işyeri kazanması için sizin maaşlarınızın ödenmesi için çalışmanız lazımdı. Durumun gidişatı göre göre bile bile aylarca yıllarca sustu herkes sırtını özel şirkete dayadı. Sözleşmenizde yazmasına rağmen size bir işyerinin ödeme yapmaması mümkün değil. Çok geç kaldınız şirketi kalkındırmak için de maaşlarınız için de. Bu benim şirketteki eskilerle hala çalışanlarla iritibatım ve 10 aylık sürecimin fikri tabii ki. Maaşlar pandemi öncesinde ödenemediğinde talepte bulunanların sayısı sayılı. Çıkarılan kişilerden hakedişini için şirkete noterle tebligat gönderenin sayısı parmakla sayılı iki yıl sonra bir araya gelip şirketin tüm mal varlığı devredildikten iflas verilme aşamasındayken hak arayanlara üzülüyorum. Bu işi severek yapan işten çıkartılan ve hakkını alamayan arkadaşlara üzülüyorum.Şirketin bu duruma gelmesinin sebebi biraz da çalışanlar niteliksiz elemanlara yıllarca göz yumularak şirketin maaş ödemesine yardımcı olanlar bence. İyi kalifiyeli bir eleman herzaman şirkete artıdır çalışan elemanlar oldukça şirket de kazanır. Ben bunları gördüm biliyorum bu şirkette. Şirketin kazanması için kimse Birşey yapmamış şirket kapanma noktasındayjen herkes hak arıyor. Havayolu şirketi dediğiniz şey emniyetle güleryüzle müşteri memnuniyeti ile konforla hizmet verirse ayakta kalır. Bunlar için çabalayan bir yönetim ve çalışan olmadıkça sonu kaçınılmazdı maalesef. Çoktan istifanızı verip başka bir işte çalışmanız elinizde var olan temin edilen tüm belgelerle de dava açmanız hakkınızı aramanız gereken bir dönemde beklemeyi güvenmeyi tercih ettiniz.Şimdi boşuna konuşup uğraştığınızı düşünüyorum. Umarım yanılırım tabii ki bu durumu haketmeyen çok değerli çalışkan dürüst insanlar da var sonuçta. Hakkınızda hayırlısı olsun en kısa zamanda hakedişinizi almanızı isterim. Ama sosyal medya dan paylaşımla konuşmayla bu mümkün değil arkadaşlar. Birlik olup imzalı yazılı şikayetler dilekçeler lazım şuan. Davalar havalarda uçuşmalı. Cesaret ekip ruhu lazım. Çözüm bu gibi görünüyor bana.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Yav adama niye yükleniyorsunuz ki adamın canı yanmış içini dökmüş. Bide adama sen niye sustum diyorsunuz. Siz niye sustunuz hiç kimse görmedimi haksızlık yapıldığını çalındığını çırpıldığını siz niye sustunuz gevşekler. Ben susmadım işten çıkarıldım. Adama hesap sormaya hakkınız yok boşuna yüklenmeyin ses çıkartanın sesi kesilir güç onlardayken şimdi boş yapmayında dağılın bırakın klavye delikanlılığını g.laleleri. Bide adama yükleniyorlar. 😂😂

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Sen tam bir dangalaksın, patron yalakası

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Ne kadar zoruna gitmiş hersey . madem.bu kadar her şeyin bilincindeydiniz neden hiç bir zaman ses çıkarmadınız dedim.gibi uzun uzun yazmışsın hükümsüze cvp bütün hırsızlıkları gör bütün şerefsiz hassasiyetsizi herseyi izle ses çıkarma gece yastığa basina koy rahat rahat uyu anlasilan seninde bir düzenin vardı düzenin bozulunca pırasa aklına geldi yıllarca pirasayi yalamışsın şimdi tecrübelerinden bana kemir diyosunn yazikk Sana saygilar derim saygıyı seversinn …şirketde olan biten herseyi bilip neden susuyodunuz bide buna cvb varmiii pırasaci ?

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Bu son ile havacılığın çürük elmaları artık sonsuza kadar yok olmuş oldu, yalakalıkla sim geçenler kuşçular ingilizceden bir haber daha türkçeyi konuşamayanlar ve kokpitte arabesk damar şarkı dinleyen laubaliler, enseye şaplak ….. parmaklar, bu son havacılık için hayra alamet.

    Cevapla
  9. Sanıyormusunuzki şayet şirket satılsaydı cb para ödeyecekti? 50 bin alacaklıya 20,100 olana 50 vb komik paralar ortada gezecekti. Devletin tepesinden birilerine güvenmeseydi cb bu kadar rahat bu kadar usulsuzce işler yapabilirmiydi? Şu an memleketde paranın açamayacağı kapı varmı? Atlasda kaç kişinin hakkını gaspeden şu an en tepede bakanım diye oturmuyormu?

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Bu airbus 330u buradan alın her onurair haberinin altına onurair satıldı yazıyor insanları kandırıyor

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Şirketi ben aldim ama Cankut baba maaş vermesin de olur , tekniği çalışır, kabini ,kokpiti uçar hiç sorun çıkarmaz, açlığa alışıktir dedi.

    Cevapla
  12. Sefa bey,onur air satılldı diye duyduk,araştırırmısınız.

    Cevapla
  13. Emin olun siz burada birbirinizi yerken en üst tepedekiler yorumlarınızı güle oynaya okuyordur. Birbirinize saldıracağınıza birlik olup hakkınızın peşinden koşun…

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Kco alip pandemide yasak olmasina ragmen gizli gizli salak gibi ise gidip sagligini hice sayan bizlere az bile!!!

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    isler iyi giderken mudurculuk oynayan vafissiz becereksiz mudurler nerde ???????? Nerde o kalitesiz mudurcukler ????? Haram olsun sizinde yediginiz paralar !!!! Bir parantez Enver bey de nerde? Hani sirketin herseyi idi ? Isler kotu gidince kactimi o da? Hepinizden haram zikkim olsun kat kat ciksin coluk cocugunuzdan !!!!

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    20 ayi gectik iflas tan baska birsey planlamiyorlar kilifi bir uyduramadilar devlete karsi colugunuz cocugunuzdan ciksin sizden degil sizin vakit tamam zaten gitmeden gorun insallah ciktigini

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Allahindan bul teoman tosun batirmadik sirketin kalmadi bu kadar sirket batirip seni ohy nin basina koyaninda Allah belasini versin

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Burada hak arayan mağdurdan çok , fırsat bu fırsat , nasıl olsa kimlik görünmüyor diye birbirine hem de ağız dolusu, ama belden aşağı giydiren bir sürü şaşkın var. Şaşkın şu anlamda , haber neeee , yorumlarda kim hedef. Yahu ; 20 aydır maaş ödemeyen Onur Air, 20 aydır maaş alamayan siz çalışanlar varsınız. Yok kaptan , yok teknik , yok K/A , yok mühendis (bu arada mühendisle yok ben ayırt etmeyim dedim) birbirine eleştiri yorumu yazıyor. Maaş ödemeyenlerde hiçbir etki yaratmadığı gibi eğleniyorlardır burada ;”Bırak yesinler birbirimi “ deyip bir güzel kafa buluyorlardır.“ Bunlardan bir cacık olmaz , birbirlerine saldırmaktan bize sıra gelmez” deyip gülüyorlardır. ve bu onları bir kuruş dahi ödememe , size istedikleri konuda palavralar , hikayeler uydurma konusunda cesaretlendiriyorsunuz. Görüntüde maddi mağdur değil , asıl öncelikleri aralarındaki anlaşmazlıklar olan , mesnetsiz yazı yazan kuru kalabelık var

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Delikanliligi senden ogrenicek degiliz. Sen kco alip evde oturan biriysen senin bu konu hakkinda bsey yazmaya hakkin yok. Burdan sonrasini da okuma milletin arkasindan da sallama. Hee sende kco alamayip hic hangara gelmediysen, ya hangar a gelmek istemissindir is yok mu die aramissindir ya mng de gunluk calismissindir ya da bitcoinden para kazanmissindir.nerden ne kazandigin beni ilgilendirmez.eminim iş var die seni cagirsalardi kosa kosa gelirdin. O zaman bunlari yazabilcekmiydin. Bence sen gelememenin hıncını burdan sallayarak cikariuosun. Olaylar tam tersi olsaydi delikanli kardesim sen boyle zor gunlerde ben 1 ay calistim baskasi gelsin diyecekmiydin?Bence demiycektin.emin ol herkes ister acikta olan herkes gelsin hep beraber eskisi gbi calisalim ama olmuyo. Yanlis konusuyosun ayip ediuosun. Mng de calisanlardan biriysen sen dedin mi ben bir ay calistim simdi benim yerime baskasi gelsin? Bitcoinden kazanan tayfadaysan sen dedin mi bu ara cok kazandim ihtiyaci olan varsa biraz para vereyim? Demedin. Zaten bana cevap yazan adam demez. Empati yapmaz. Sadece kendi penceresinden bakar. Baska yerde iş vardi da biz mi gitmedikte bunlara boyun egdik?

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Sana bu pırasacılıkla çooook semer vuran olur hükmü aklı kadar olan hükümsüz . Tüm personel canını dişine takıp emeğini, Alın terini akıttı bu şirkete. Zimmete geçirilen Milyon dolarlar gökten zembille inmedi. Bizim kenardaki üç beş kötü gün birikintisi bitti ama şirketin çalışan üzerinden kazandığı parayı 5.li çete 2 senedir indir indir biteremedi. Senin alın teri akıtarak bu şirkete bir faydan olmamış demek ki, eğer öyle olsaydı herkez gibi canın yanardı yönetim erkeği. Sen millete sapına gelince meee diyorsun koyun muamelesi yapıyorsun ya biz haklarımızın bilincindeyiz bu durumda ya koyun olan sensin yada üst düzey pırasacısın, hadi git öteye pırasanı kemir, gölge yapma millete, boş yapma. Sen hariç herkeze Saygılarımla…

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Yazın çizin oynayın xxxxx 20 ay önce gitdiler kredi bir turlu çıkmadı iflas bayrağını çekse başta zaten çekerdi kime gebeliği var kimseye 92 den beri çalan çalana hala ayakta durmaya çalışıyor sizlerde haklısınız pırasayı yerken sikinti yok sapına gelince meliyosunuz durdunuz durdunuz birbirinizi gazliyarak eylem yaptınız ne oldi kendi kendinize piknik havası hata bizim üstlerimizde ağlayarak.kapiya gelen herkesi her seferinde ise aldılar çalışanlar diyor çok kötüyüz hazırı yiyoruz hazırı nasıl biriktirdiniz tek.maaşla muamma ah ulen kahbe felek hepiniz evdesiniz yaa berkez klavye erkeği olmuş durdu yerde hep senaryo yazıyor Saygilarrrrr..

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Çok yalan söyleyen kişi gördüm ama bu alanda TT nin eline kimse su dökemez onuda gördüm :) adam ayaklı yalan makinası :) ne iranlısı bitti ne kıbrıslısı bitti ne güney afrikalısı bitti neden bu hafta para gelicek olmadı bu hafta olmadı önümüzdeki hafta bu haftalar hiç bitmezki :)

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Bu kadar şikayet var bu kadar yolsuzluk anlatıldı söylendi Devletin ilgili mercileri neden hala olaya el atmıyor. Sgk ya borç var Vergi borcu var niye haciz işlemi başlatmıyor niye gereken vergi denetimini yapmıyor niye hesaplarına bloke koymuyor. Bi kişi 3 yıl aracının vergisinide ödemezse hesaplarına bloke koymasını biliyorsun başıma geldi bu benim. Bu şirketin 2016 2017 yıllarından kalan sgk borçları var. Kime rüşvet yedirhorsunuzda bu merciler gerekeni yapmıyor. SHGM nerede niye hala işletme Ruhsatı askıya alınmadı. Devlet göz yumduğu sürece patronlar daha neler neler yapar. Pandeminin geleceği belliydi dimi o yüzden Atlas hemen iflas verdi. O yüzden Onur Air Şubat Mart maaşlarını bilerek kasıtlı olarak ödemedi krizin geleceğini biliyorlardı parayı elinde tuttu vermedi kimseye ne personele nede diğer ödemelere hepsini indirdi cebine çekildi kenara bekliyor şimdi.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Evet teknik olarak bir başkaldırı oldu ama arkasına saklandığınız abiniz tarafından satıldık. Bir tek sen eve ekmek götüremedin sen kiranı ödeyemedin değil mi. Elden dolarları alırken aylardır eline bir kuruş geçmeyen arkadaşın aklına geldi mi hiç. Yoksa gelecek ay kaç para teklif edecekler onun hesabını mı yaptın. O kadar delikanlıydın da niye demedin bu ay ben gelmeyeyim de diğer arkadaşlarımız gelsin onların da eline üç kuruş geçsin diye. Şimdi de oms ye geçme planlarını mı yapıyorsun.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Çok haklısın o sol koltuk sana kalacak geri kalan herkes ayıklacak mutluluklar sana. Ayrıca senin gibi dönekler o gruptaki konuşmaları yönetime bildirmelerse merak etme kimsenin haberi olmaz yavrum. Sen o kuyruğunu kıstır ve bir korkak ve yalaka olarak dolaşmaya devam et.

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    PROTESTONUN KRALINI YAPALIM GRUPLARDA ORGANİZE OLUP BU ZAMANA KADAR BİRLİKTE HAREKET ETTİK KİMSE BİZİ BÖLEMEDİ YETER Kİ YER VE ZAMAN VERİLSİN ORGANİZE OLUNSUN ŞEREFSİZLERE HADLERİNİ BİLDİRME VAKTİ !!!!!

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Tt ve yanındakilerin hepsi hırsız haysiyetsiz kansiz insaalah cb bir an önce geberirlerde insanlar rahata kavuşur .Allah belanızı versin oclari

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Tt ve yanındakilerin hepsi hırsız haysiyetsiz kansiz insaalah cb bir an önce geberirlerde insanlar rahata kavuşur .Allah belanızı versin

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Sözde agaları. B.T., Y.Av., Y.A., YT, S.A. E.P., E.P, C.U. A.M., T.U., C.E. E.B. E.K., M.Ç., vs vs vs. şşşşt gençler Onur sizin olacak yakında hepinizde yönetimde yer var. Her gün asla ben asla vazgeçemem Onurdan asla diye şarkı besteledi her biriniz için. Bunca ay helal olsun ne liyakadmış arkadaş size 4 değil 5. çizgiyi vermeyen kurallar yeniden yazılmalı. Onurun demirbaşları sizi. Helal olsun ama. Sizinle gurur duyan 1000 küsğrğn hakkını yiyen, binlerin ahını alan şirketiniz var. Aranızdan 2/3 kişi yakında yine arayın, mesaj atın olurmu, yapma etme, ilk çıkarılan sen olursun, arkadaş kokpit ile kabin birmi diye…. Sizleri en iyi şekilde anıyor ve anmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde Fo cuklar iM.T, O.T, M.Ç. M.K. C.A. C.A., K.Y. B.T., S.A. Ö.M. E.M. B.D., B.A. A.C. Büyük protesto zamanı aramıza bekleriz buyrun gelin, sonra aaaa bizi dahil etmediler ki, haberimiz yoktu diye takla atmak yok ama. Boş şirketin arkasından olur ya belki bir gün uçarız kalan biz oluruz diye bu onursuzluğa sessiz kalmaya bana ne demeye devam edin siz. Yeri gelince herkesi herşeyi acımasızca eleştiren sizler şimd böylesine zulme çıt çıkarmayın. Sizler için ne büyük başarı değilmi…az kaldı merak etmeyin bu batan gemide bizlerin alnı açık başı dimdik olacak peki ya sizlerin? Ama siz her vakit doğru her vakit haklıydınız değilmi! Tüh unutmuşuz bak bunları…

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Büyük oyunu çözmüşsün kardeşim, gerçekte şirket uçuyor herkes maaş alıyor. Biz kokpit olarak sizi gaza getirtip CİMER’e şirketi şikayet ettiriyoruz helal yakaladın bizi iş üstünde, ama ben arkadaşlara demiştim yakalanırız diye.

    Cevapla
  31. Herkes ekmeğinin peşinde, kokpit ekibi gruplarda kandırıp Cimere başvuru yaptırıyor yine kabini harcıyorlar, kabinciler de; ay kaptanım tişikirler tişikkirler. Dua edinde attığınız SS lerden sizi ayıklamasınlar fazla gaza gelmeyin, kaptanlarımızı daha fazla hava sokmayın rica ediyorum artık uçak içinde değilsiniz!

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Atlas filmi bir daha gösterimde aramıza hoş geldiniz üzüldüm yazik bu insanların nasıl Allah korkusu yok elini kolunu sallayarak nasıl rahatça birsey olmamış gibi geziyorlar insan olan bakkala borç yapsa başı önünde geçer parası yoksa dükkanın önünden geçerken yazıklar olsun

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Sen evinde kçö alıp ayda 5000 lira. O calisan adamlar maas alamadi aylarca evde bos bos durdu. İlk cimere sikayet eden yine o teknisyenlerdi. İlk eylemi yapan yine o teknisyenlerdi. Sen nerdeydin? Sen 2 ay maas almadin isyana basladin. O adamlar 4-5 ay alamadi. Elinde avucunda ne varsa bitti. Napcakti bu adam. Keyfine mi gitti calismaya. Kirasini odemek evine yemek goturmk icin mecburdu. Onlar calisti bugune kadar ama calisrken bile sgk dan gelenlere yine ilk onlar konusup sikayet etti. Sen hic gorustun mu sgk li calisanlarla onlar tek tek sikayetlerini edip birebir gorustu. Davulun sesi uzaktan hos gelir. Allah yardimcimiz olsun

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Teknisyen düşmanı Sanada ekibinede kalmadı hangar ekibininde çalıştığı yoktu zaten dedikoduya geliyorlardı .şimdi evinde otur oyununu oynamaya devam et iki yüzlü seni kime söylediğimi merak edenler teknisyen düşmanı deyince anlayan anlar kime söylediğimi.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Bilgi bekliyoruz,son iki yılda teknik binada yapılan varsa OMS için işlerde teknik müdür muysal ın yeri ,sorumulukları nedir,sorumluluklar yerine getirilmişmidir,bakım yetkisi alınmışmıdır , daha öncede benzer yetki iptal olayının olduğu doğrumudur, çalışanların emeklerinin ,kul haklarında silik ve sessiz mi kalmışlardır, ileriye istinaden sorulara hak yiyenler nasıl bir cevap verecekler, yüce Allah herkesin önden gönderdiğini de arkada bıraktıklarını da bilir ,görür , böyle bir vebal altında kim kalmak ister ki..

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Bu tür uçuş ekibinden korkulur… bunları bildiği halde uçar kaçarken sesi çıkmaz… şirket zorda iken sonrasında yaygara kopar… oldu şimdi…

    Cevapla
  37. Engin ve çırağı Tufan siz onca çalışanın emeğini ne zaman hakkettiniz de onca parayı, 1500 kişinin 20 aylık alacağını sadece ikiniz bölüştünüz? Çocuklarınız haramla mı bölüşecek? Hadi Cankut yaşlandı, değerlendiremiyor. Yakışıyor mu adam yaşlandı diye malını mülkünü , uçağını, yedek parçasını , motorunu , gövdesini satıp yağmalamak?Bunlar yanınıza kar mı kalacak yoksa bunların suç olduğunu bilmiyor musunuz ?onur Air den alacaklıların alacağı mal varlığını kullanıyor, satıyor, gelirlerinizi oradan elde ediyorsunuz.Bunlar mahkemelerde gündeme gelecek şekilde takip altında

    Cevapla
  38. Engin ve çırağı Tufansiz onca çalışanın emeğini ne zaman hakkettiniz de onca parayı , 1500 kişinin 20 aylık gelirini sadece ikiniz bölüştünüz? Çocuklarınız haramla mı büyüyecek? Hadi Cankut bey yaşlandı değerlendiremiyoryaşlı adamı kandırmaya utanmıyor musunuz ?

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    TEO iyileştin mi lan? Yakında genel müdürlüğün önüne geleceğiz, yüreğin varsa seni de bekliyoruz. 80 yaşında bir ayağı çukurda insansın utanmadan ÇAKAL TEOya uyup utanmadan arsız arsız can çakişen personeline yalan söyleyip bir sürü dalavere çeviriyorsun patron, keçi boku kadar itibarın kalmadı ahlaksız herif.

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Bu kadar haklı kişinin helal ekmeği sizin çocuklarınızdan çıkar. Bagana patrondun içinin emeğini hakkını yedirmezdin ama para herşeyi değiştiriyor şuan bile ödeyecek paran vardır. Milleti mağdur ettin buraya kelimeler yetmez ne zorluklar yaşıyorlar gerçekten sizin gibi birine çok yazık.

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Öncelikle elden para alanlar hakında konuşalım arkadaşları işsizken onlar elden para alarak devam eden birlik olmayanlar rahatmı şimdi keser söner sap döner misali oluyor hayla elden para alıp çalışanlar genel müdürlük önüne gelip arkadaşlarına destek olmadılar ne oldu şimdi sizde açıkta kaldınız artık elden parada alamazsınız nasıl bakacaksınız mağdur olan destek vermediğiniz arkadaşlarınızın yüzüne neyse allah yardımcınız olsun sizlerin. Birde şirket bize kalacak diye düşünen bazı kişiler vardı insanları işinden eden kişiler bakın sizede kalmadı kalmadığı gibi öbür tarafta hesap veremiyeceksiniz.milletin arkasından konuşup yüzene gülen şeytanlar sizi siz anladınız

    Cevapla
  42. Şirketin uçak bakım yetkisinin (TR145.003) askıya alındığı E38224465-215.01-1720 sayılı karar ile şirkete bildirilmişdir… Sefa bey konuyla ilgili bir haber bekliyoruz…

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın Okurumuz yazılan yazıldı çizilen çizildi. Sizden bazı kaptan arkadaşlarınızla yapılması gereken eylem planı hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. Onlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrıca şu anda Özçelik İş ile Teknik AŞ arasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesi var. Bir dolu sorunlar ile sözleşmeye oturuldu. Çok yakında da THY sözleşmesi var. Kayda değer bir gelişme olursa zaten hemen haber olarak yayınlıyoruz. Merak etmeyin gönlüm ve kalemim sizinle birlikte.

      Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Shgm ye geçen gün gittim , o kaliteli yapının yerine değişik değişik torpilli amaçsız insanlar gelmiş.Bina resmen boş gibi çalışanların bakışları da boş. Ülkenin çoğu kurumu bu şekil olmuş durumda Dhmi vb kurumlar da aynı şekilde . Ama bize.müstehak bizi yönetenleri yine biz seçiyoruz Allah bütün havacıların yardımcısı olsun

    Cevapla
  44. siz de mi iflas ettiniz? neden görevinizi yapmıyorsunuz?

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Umarım basında bunları okuyup rezil olduğundan dolayı uykuları kaçar artık beyimizin…

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    1 ay daha yalan dinledik sefa bey, medyanın önünde çalışanların bütün paralarını ödeyeceğiz dediler, medya gidince ara ki bulasın

    Cevapla