featured

ONUR AIR MALİ KRİZDE

ONUR AIR MALİ KRİZDE
Ülkemiz ve sektörümüz gerçekten zor günler geçiriyor. Tüm vatandaşlarımız bu zor gidişatın sona ermesi için elinden geleni yapıyor. Bu tür kaos ortamlarında ilk darbe yiyen Turizm ve onun olmazsa olmaz parçası havacılık olduğunu defalarca yazdım. Bu zor günlerde havacılığımızın darbe almaması imkânsızdı.
Havalimanlarımızı ve havayollarımızın bu zor günlerinde her şirket kendi boyutunda zorluklar çekmeye devam ediyor. Kimisi filosunu küçültüyor, kimisi uçaklarını kiralamaya gidiyor, kimisi ise uçaklarını ground ediyor.
Bu şirketlerimizden biri de Onur Air . Bu şirketimiz senelerdir birçok sorunla karşılaştı. Satalım diyorlar satamıyorlar. Geriye alalım diyorlar alamıyorlar. Bu kısır döngü devamlı sürüyor. Tabii ki bu kötü gidişattan en çok etkilenen her zaman olduğu gibi çalışanlar olmakta.
Onur Air’in mali krizde olduğunu ve bu kriz döneminde ödemelerde aksaklıklar yaşandığını sağır sultan bile duydu. Dün tarafıma gelen duyumlarda pilotların bacak(*) paralarını alamadıkları söyleniyor. Bu konuyu teyit etmek için aradığım birkaç Onur Air pilotu bunu doğruladı. Onur Air in her geçen gün daha da çıkmaza giren satılma olayı sonuçlanmadıkça bu şirketimizin eski güzel günlerine dönmesi zor görülmekte.
(*) Bazı şirketler pilotlarına sabit bir ücret ödüyor. Pilotların maaşı yaptıkları her bir bacak uçuş sonrası hesaplanarak toptan ödenen primle yükseliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Detaylı araştırılır sa Onur Air Havayolunun Sahibi gizli. Yönetim Kurulu Başkanı gizli ve CEO’su gizli..!

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Teknik personelin mesai ücretleri 1 yılı aşkın süredir ödenmiyor

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    zam vermemek için , teknisyenlere mesai vermemek için 15 temmuzu fırsat bildiler

    Cevapla