featured

ONUR AIR İFLAS MI ETTİ!!!

Sayın Okurlarımız;

Bildiğiniz üzere Onur Air ile ilgili tüm sıcak gelişmeleri sizlere sunmaktayız. Airlinehaber olarak yayıncılık anlayışımızda hiç bir zaman okurlarımıza ve çalışanlara yalan  haber sunmamaya özen gösteriyoruz.
Bu gün tarafımıza atılan yorumlar da Onur Air’in iflas ettiği ve ayın 15 inde İflasın resmen yayınlayacağı iddiaları çoğaldı.

Bu nedenle duyumla haber yapmayıp bizzat Onur Air’in sahibi Cankut Bagana ile irtibata geçtik. Yaptığımız görüşmede Onur Air’in iflas etmediğini ve ortaklık için Türk bir grup ile görüşüldüğü bilgisini aldık. Bu görüşmeler,in sonucu bir iki hafta içinde belli olacakmış.

Bu sözlü iddia ,bizzat Cankut Bagana tarafından bizlere iletilmiş bilgidir.

Bu nedenle dedikodulara kulağınızı tıkayıp, şimdiye kadar olduğu gibi yine Airlinehaber’i takip etmeye devam edin.

ONUR AIR SATILDI DEDİKODUSU… CANKUT BAGANA PES ETMİYOR…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

89 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Ben Onurair çalışanıyım 1 seneden beri de 5 parasız bekliyorum. Bazı arkadaşlar boş yere rüzgar yapıyorlar “yok şirkette böyle çalışanlar olduğu sürece semer vuran çok olur” gibi havacılık üslubuna yakışmayan bir ağızla varsa o kadar şeyiniz açın davanızı ve ilişkinizi kesin arkadaşım biz bekleriz beklemekten başka çaremiz de yok. Siz daha şimdiden pes etmişsiniz umarım bu kafa yapısıyla bir an önce gidersinizde çelik gibi psikolojiye sahip bu işi hakeden ekiplerle uçarız.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Pandemiden önceki uçak sayısı ve cirosuna bakarsan şirketin göreceksin. Masal ı millete anlatan ben değil kişisel fantezilerinizle istatistik ve gerçek dışı olan , sadece fikirlerinize dayalı yorum yapıyorsunuz. Atlas ile Onur u karşılaştırmak da elma armuttan başka bişey değil. Piyasa varken batan ile pandemiye yakalanan aynı mı dır? şirketler hayır kurumu değildir.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Fıkra resmen Onur Air kim 50 uçak kim :) Masal anlatmayın millete. Atlas da yaz sezonu için sözde Boeing 777 getiriyordu, sonunda ne olduğunu herkes gördü. Pandemiyi günah keçisi yapmaya da gerek yok, pandemi öncesi de bu şirket kaptanların aylarca uçuş tazminatlarını ödememekle defalarca gündeme geldi. Pandemi öncesi doğru dürüst maaş ödüyor muydu pilotlarına? Pilotlarından tip eğitimi adı altında 35.000 € peşin ücret isteyip 6 aylık eğitim boyunca maaş vermeyen line’a geçince de asgari ücretten hallice maaşla uçuran bir şirketten söz ediyoruz. Sene olmuş 2021. Corendon, Freebird, Sunexpress, Pegasus, Türk Hava Yolları gibi milletten cash type parası istemeyip hem eğitimlerde hem uçuş hattında adam gibi maaş veren şirketler varken pilotundan para kazanmaya çalışan OHY’nin kapısını çalmak büyük gaflettir. Kendinize yoksa uçuş eğitiminize, lisansınıza saygınız olsun.

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Türkiye’nin dinamik nüfusuna ,önümüzdeki yazın rusyadan gelecek talebe , eylül ekim de üniversite öğrencilerinin şehir değiştirmesine , turizm yatırımcılarına falan bakmadan şirket bazında Türk sivil havacılığı 2.5 şirkete kalır falan demek bence vizyonsuzluk , pandemi olmasaydı Onur air şimdi 50 uçaklık filoyla uçuyor olacaktı , pandemi bitince de Onur ayakta kalırsa yine büyür ,kalmaz ise de başka şirketler yine büyür , büyümek zorunda , Antalya ya gelecek milyonlarca turisti başkalarına taşıtacaksak o ayrı , alttan gelen sivil havacıların, okullardan mezun olanların önümüzdeki 20 yılda Türkiye de shgm , dhmi vb gibi vesayet altındaki kurumlarda çooook şeyleri değiştireceğine inanıyorum, Türkiye 5 yılda sivil havacılığı öğrenmeye araştırmaya yatırım yapmaya başladı değişim ve büyüme kaçınılmaz. Hiç olmadığı kadar yetişen pilotları sadece işçi olarak görenler büyük yanılır, bu çocuklar Z kuşağı çocuğu , bilgi çağı insanları geliyor öyle 15 sene sol koltukta kendini geliştirmeyen adama artık maalesef yer kalmayacak.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Türkiye’nin dinamik nüfusuna ,önümüzdeki yazın rusyadan gelecek talebe , eylül ekim de üniversite öğrencilerinin şehir değiştirmesine , turizm yatırımcılarına falan bakmadan şirket bazında Türk sivil havacılığı 2.5 şirkete kalır falan demek bence vizyonsuzluk , pandemi olmasaydı Onur air şimdi 50 uçaklık filoyla uçuyor olacaktı , pandemi bitince de Onur ayakta kalırsa yine büyür ,kalmaz ise de başka şirketler yine büyür , büyümek zorunda , Antalya ya gelecek milyonlarca turisti başkalarına taşıtacaksak o ayrı , alttan gelen sivil havacıların, okullardan mezun olanların önümüzdeki 20 yılda Türkiye de shgm , dhmi vb gibi vesayet altındaki kurumlarda çooook şeyleri değiştireceğine inanıyorum, Türkiye 5 yılda sivil havacılığı öğrenmeye araştırmaya yatırım yapmaya başladı değişim ve büyüme kaçınılmaz. Hiç olmadığı kadar yetişen pilotları sadece işçi olarak görenler büyük yanılır, bu çocuklar Z kuşağı çocuğu , bilgi çağı insanları geliyor öyle 15 sene sol koltukta kendini geliştirmeyen adama artık maalesef yer kalmayacak

    Cevapla
  6. 4 yıl önce

    OHY’deki arkadaşların şuna karar vermesi lazım. Kaliteli işsizlik mi süründüren çalışanlık mı? 1 yıldır doğru dürüst maaş alamıyorum diyen bir kaptan niye uçuşa gitmeyi kabul eder? Sen kaptansın yahu EK, QR geçtim Vietnam’daki birçok şirket aylarca yandım yandım A320 & A330 kaptanı aradı durdu pandemi öncesi. Aşağıda bir FO yazmış şirketin uzun dönem ayakta kalması için bir takım fedakarlıkların yapılması gerekir diye. Kusura bakma kardeşim sen profosyonel bir çalışansın, bu şekilde düşünmeye devam edersen senden çok fedakarlık yapmanı bekler yöneticiler. Sabancı’nın 2,5 şirket kehaneti gerçekleşecek bu gidişle. Çok küçük şirketler hariç Türkiye’de bir pilotun çalışabileceği üç şirket var: Sunexpress, Pegasus ve THY. Diğer şirketlerde çalışmak maceradır, hatadır.

    Cevapla
  7. Hepimiz zor durumdayız burası kesin. En çok da büyük umutlarla eğitim alan arkadaşlar ile aylık 1168TL ye mahkum olanlar. Bu durumdan şikayeti olan çoğunluğu ise , belki de bu dönemde evde oturmalarına rağmen para almayı bekleyen insanlardan oluşuyor. Unutmayın bu şirket bir hayır kurumu değil, kar edip şirket ortaklarının finansal durumunu güçlendirmek için kurulmuş bir şirket. Kar etmeden varlığını sürdürmesi beklenemez. Tabii ki çalışanların önceden hak edilmiş kazançlarını (şubat,mart ve yaz dönemi hak edişler) ödenmesi gerekse de, şirketin uzun dönem ayakta kalabilmesi, pandemi süreci sonunda hepimizin işlerine dönebilmesi için bir takım fedakarlıkların yapılması gerekliliğidir. Bu süreci atlattıktan sonra hemen başlayabileceğiniz bir işi mi tercih edersiniz yoksa pandemi sonrası iş bulma sürecinde harcayacağınız aylarca işsiz kalmayı mı? Nisan sonunda maaşınızı aldığınızı sonrasında ise işinize son verildiğini düşünün. İnşallah bu şirket bu zor dönemi atlatabilir de bizde sonrasında işimize çabuk kavuşabiliriz. Bu güzel şirketin uzun yıllar ayakta kalabilmesi ve bu zorlu süreci hep beraber atlatabilmemiz dileğiyle.

    Cevapla
  8. Okeye devam ediyormu acaba, ArslanGürbüzKişmir efendiler ve diğerleri. Allah bizlerin düştüğü durumdan, daha kötüye düşürsün inşallah bunları.

    Cevapla
  9. Holiday Europe haberi tamamen algı. Geçen sene mağlum Almanlar Türk ekibi uçurmayığ eve yolladı. Daha eğitimler bile başlamadı, onca pilot pas tuttu. Sezona hazırlandılar önce eğitimden başlanılırdı, ama hala tık ses yok. 12 ay oldu, tek kuruş yok. Yalan dolan dedikodu çok….

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Canlarım battık! Maaşlariniza alacaklarına geçici bir süre el koymak zorunda kaldı şirket. Para bize daha çok lazımdı. Biliyorum canlarım siz idare edersiniz. Öpüyorum hepinizi.

    Cevapla
  11. üç tane kendilerine ait hurda yaşında uçakları var, haciz gelse alacak mal yok, elinizi çabuk tutun avukat bulun, oyalıyorlar çalışanları. Bir gecede boş binanın kapısında kalır bekler durursunuz.

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Yoruma gerek yok çalışan emeği olan alın terini akıtan arkadaşlarımızın hakların çalıyorlar. Açıkça sermaye kaçırıyor lar . Acilen el konulmalidir. SHGM hadi bari burda bir iyilik yap arkadaşlarımızın alın teri ATLAS gibi olmasın. Bekleme ilgili birimini harekete geçir. Kokpit kabin herkesin içerde parası var buhar olmasın yazık günah.

    Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Bedava uçarım diyen kaptanların olduğu bir şirketteyiz herkes kendine gelsin bu rüyadan uyanın artık!!!…3-5 uçuş olur çiçek böcek uçar gider işte sen anladın onu!!!

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Saygınlık,şeref, haysiyet ,itibar gibi kavramlarin vücut bulmuş halisiniz, insanlar size güveniyor, size inanıyor, çok iyi gazetecilik yapıyorsunuz.

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Bu gece yeni açıklamalar geliyor diye yazdınız. İnanın tüm personel nefeslerini tutup sizi bekliyor

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    1-cinliler alacak2-Turk ortak gelecek3-iranli ortak4- hollandali ortak5- kredi cikti cikacak6-cumhurbaskani devreye grip sirketi kurtarcak7- 1 seneyi gecen harcirah ve maaslar yatacak8-sim ve egitim planlancak9- cepten verilen saglik yenileme parasi odenecek10- Subat ayinda Amerika , Mart ayinda Misir baslayacakArkadaslar hepimiz belli bir zekaya sahibiz diye dusunuyorum artik yalanlardan biktik , baticaz desinler herkes onune baksin,ayiptir gunahtir bu yapilanlar.

    Cevapla
  17. 4 yıl önce

    OnurAir bünyesinde duyduğunuz her şey yalan. Yok Mart ayı Mısır, yok kredide faiz antlaşması, yok Cangut bey veya devlet Onurun batmasına müsade etmez vs vs vs… Son perdeyi size ara gazı vererek oynuyorlar. Muhtemelen bir sonraki adımları varsa harcirah alacağınız, onları yatırıyoruz der, ağzınıza bal çalarlar. Bir an önce birlik olun. Elimize ne geçer ki demeyin. Bu işlere hiç belli olmaz. Açık ve net olan şey sizlerin tüm alacaklarınızı bu herifler içkilerini yudumlayarak buhar etti. Sezona başlayacak bir şirket olsa şimdi bir çok arkadaşa başta simülatör ve diğer gerekli eğitimleri planlardı, varmı gözüken plan? Biraz dik durmak, mücadele etmek gerek yoksa sizleri ciddi manada maddi manevi büyük boşluklar bekliyor.

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Onurairin başında Teoman tosun olursa bu yaşananlar gayet doğal tosun bey kac şirketi yönetiyse,o şirket batmıştır.patronlar kazanmıştır.ozellikle tercih edilen yönetici yapısında olduğu için ,patronlar çalışanın hakkı alın teri emeğin karşılığını düşünmezler.onurair de calisanlarini düşünecek bir şirkette değil.calisanlarindanda şirkete karşı atlastakiler gibi tepki vereceğini de sanmıyorum.ucan kuşa borcu olan uçakları olmayan bir şirkette uçmayi düşünen arkadaşlarin biraz gerçekleri görmeleri gerekiyor asparagas oyalama satış haberlerine kanarak sessizliğe bürünüp hayal aleminde yasarsaniz büyük hüsrana ugrayacaksiniz .şimdiden geçmiş olsun .tosunsuz bir sirkette ucmaniz dileğiyle.

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    Sefa Bey, sizden ricamız ay sonunda bizler için bir güncelleme yaparmısınız. Çünkü hala bir haber yok ve sanırım sizin vesileniz olmazsa hiç bir şey duymadan böyle kahr olup gidiyoruz. Teşekkürler. Saygı ve sevgiler.

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Bu gece yayınlayacağım köşe yazısı ONUR AIR ile ilgili.Çok önemli notlar var. SEFA İNAN

      Cevapla
  20. 4 yıl önce

    Onurair sessizliğini sürdürüyor.

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    Kardeş sen keyifler çakır, bir burada ev, çoluk çocuk aile geçindirme derdindeyiz. Rahatlık filan ne ile oluupr bilğrmisin ?? 12 aydır kuruş ödeme ve satır açıklama yapmayan, insan yerine koymayan bir şirketten bahsediyoruz. Rahat bizi kurtarmıyor, evi, geçimi döndürmüyor can cağızım. Sen bak işine boşver bizim rahatımızı!

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Kardeş, insan ne için alın teri döker! Rızkını kazanıp ailesini geçindirebilmek için. Bu 1 değil, 3 değil 5 değil, 7 değil tam bir senedir bu şirket 2000 e yakın çalışana tek kuruş para vermiyor tek satır açıklama yapmıyor. Demek senin cepler dolu, zamanında cukkayı indirmişsin ki alın yerini talep eden ve alacağını alamayan insan yerine koyulmayan bunca insanın sitemi sana vız gelmekte. Acep sen kimin trolüsün, şöyle yandan gel beri beri bakalım…

    Cevapla
  23. 4 yıl önce

    arkadaslar bu kadar kolay mi boyle yazmak gercekten.. ekmegini yediginiz kaba guzelce pisleyin bakalim neler kazanacaksiniz cok merak ettim? Ne kadarda memnuniyetsizmissiniz ne kadarda zormus sizin icin istifa.:) mlletin yuzune soyleyemeyeceklerinizi buraya yazmak ne kadar kolay degil mi ? Hadi ote tarafa birazda oraya sumkurun :)

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Olarak siz cok mu iyi saniyorsunuz her sirketin yonetim kurulunun mukemmel ve iscilerine efsane baktigina? Ne battida size sirketiniz icin boyle konusuyorsunuz.. hakikaten bundan sonra baska sirkette onur air kadar mutlu ve rahat olucaginizi. Zihniyetinize yazik.

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Yönetim kurulu değişmedikçe değil ortak bulmak, şirketin tamamını satsanız yine değişen bir şey olmaz. Yaklaşık 10 aydır çalışanlarına tek bir bilgi vermeyen, çalışanlarının alın teri ile hak edişlerini vermeyen, şirketi acemi yöneticiler ile yönetmeye kalkarak istediklerini yaptırmaya çalıma zihniyeti bu şirketin batmasına neden olmadıysa da yakında olacaktır.

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    Sefa Bey oncelikle Onurzedelerin durumuyla ilgilenen tek kisi oldugunuz icin tesekkur ederim, malumunuz uzerine iki hafta gecti ve sirketten bir haber cikmadi sizce ne yapalim ,bir abimiz olarak tavsiyelerinizi bekliyoruz? saygilar sunar,iyi calismalar dilerim.

    Cevapla
  27. 4 yıl önce

    O iki hafta ki …. o iki hafta var yaonur air de o iki hafta hiç bitmez…hep bir kenarda vardır.Şiir gibidir.Su gibidir.iki hafta…

    Cevapla
  28. Bi yürü git beeee, insanlar neyin derdinde sen neyin derdindesin.

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    3 haftaya anasi Amerikali,babasi Hintli ama kendisini Vikingli hisseden bir ortak gelecek ve dertler bitecek.

    Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Bir iki hafta gecmedimi daha

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    ..bir bilgilendirme mail i atmak

    Cevapla
  32. 4 yıl önce

    bir kiside Allahin adini zikrederek şu insanlari kandirmasin, Allah buyuk Allah sabredenlerle beraber bu sozleri isinize geldigi gibi kullaniyorsunuz yetim hakkini calisanin hakkini da gozet diyor Allah

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Onur Air güzel bir şirket arkadaşlar sabredin Allaha tevvekul edin herşey güzel olucak Cenabı ALLAHIN izni ile anlıyorum sizleri ama ekmek yediğiniz yere kapa bir şeyler yapmadan önce düşünün örneğin bu firmadan çıkıp gittiniz tekrar girebilme imkanınız var mı kendinize bi sorun eger çıkmak istiyorsanız kendinize bu firmada yeşil bir ışık bırakın herşey güzel olucak ben hissediyorum ALLAHIN izni ile .

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    Suan tüm şirket çalışanları ve mağdurlaeı bu haberin yorumlarını takip ediyor ve belki yeni bir bilgi vardır diye bakıyor. Şirketten ve yöneticilerden okadar beklentileri azki Sefa Bey herkes adına dillendirmek istedim yeni bir yazı daha yazın. En azından haftalardır değişen birşey olmadığını bilelim. ( haciz gelen 3 uçak var tabi thy ve airbus tan)

    Cevapla
  35. 4 yıl önce

    arkadaşlar, havacılık bu yıl geçen yıl ile benzer olacak. farklı birşey beklemeyin. onur, corendon, tailwind gibi şirketlerin buna dayanacak gücü yok. en zayıf halka onur du. şimdiden herkese geçmiş olsun. bu şirketin sırf çalışanlara borcu 100 milyonları buldu. bu paraları şu saatten sonra kimse ödemez. kimsede ortak olmaz. line daki tip teki arkadaşlara ayrıca geçmiş olsun. onur air öyle dolandırıcı yöneticilerle insanlarla dolmuş ki atlastan gelenlerden bile yine tip parası istemişti. bence onurda batsın da, bu sülük kaptanlar, yöneticiler piyasadan gitsin. bu şirketlerden çıkanlar şu saatten sonra havacılıkta iş bulması zor.

    Cevapla
  36. OHY ‘ denilen şirket çooookkk eskide kaldı, Tertemiz şirket, zihniyetler ve çalışanlar vardı. Şimdi ise 8Q ve diğer Q lar var. Nerde cambaz, iftiracı, yalancı dolandırıcı orada. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylerler, utanmaz bunlar..Bunlar bakkal bile yönetemezler ve iş bilmeyenleri alt kadro seçerler, merkez yönetimdekilerin hepsinin hileli iflasları vardır.Onlar şirket batırmayı çok iyi bilirler ..Bulgaristan’dak şirketi ve OMS şirketi son vurgunlarıdır..Allah ve vicdanları yoktur..Pandemiyi kullanıp devleti yontmaya çalışıyorlar..Ha bu arada hiç birinin üstünde mal mülk yoktur ki o bile bilinçlidir..

    Cevapla
  37. 4 yıl önce

    Onurair ailesi olarak sonun başlangıcı sizin için. Artık başka sirketler de ararsın o rahat samimi sıcak kucaklari ve eminim hiç bir is yapmayan GM yalakası ve vasıfsız bir fosilsindir. Artık devir değişti corona big bang i bitirdi sizi hayal görmeyin lütfennnn

    Cevapla
  38. Umuyorum ki batmaz zaten sanmiyorumda batacagina.. ekmek kapiniza pisleyin anca, para gelirken ucuslarda diger sirketlere gore rahatken her sey laylaylom, pandemide maas alamayinca eeh piss öghk.madem bu kadar kotu sirket bassaydiniz istifayi? Baska sirkete gecmeyi poposu yemeyen anca konusuyordu..onur air gelmis gecmis en rahat ve en samimi sirkettir. Aksini iddaa eden de olamaz.! Rapordan uzak birbirine yardimci olan cooook calisan vardi.ozluyorum seni onurair geri donmek icinde can atiyorum..

    Cevapla
  39. Kçö Şubat sonuna kadar uzatıldı.Mevcut ekonomik konjonktür devam ederse Haziran sonucuna kadar uzatılacak.

    Cevapla
  40. 17 Ocak’ta hükümetin işverenlere verdiği “Ücretsiz izin / KÇÖ desteği sona eriyor, uzatmazlarsa. Dolayısı ile bir hafta içinde Onurair’in bu eylemsizlik duruşunda bir değişiklik olabilir. Çalışanların mağduriyeti ortada, iş bulabilen gitti zaten. Temininde zorluk çekilen olarak anılan pilot, kabin ve teknik personel ise sektördeki daralmadan dolayı duruyor. Yurtdışı dahil her yeni işe açık bekliyorlar. Sadece ücret alabilecekleri bir işe razı hale geldiler. 10 aydır bu insanlar da maaş almıyorlar. Acil çözüm bulunmalı.

    Cevapla
  41. 4 yıl önce

    Sizde gercekten güzel haber yapıyorsunuz. Herkes biliyor Onur Air iflasın eşiğinde bir şirket. Bir menfaatiniz olmadan çalışanlar için haber yapmanız çok güzel. Keşke, airporthaber, airturkhaber, havahaber gibi havacılık siteleride sizler gibi olsa. Habercilik konusunda çok bilgisizler

    Cevapla
  42. 4 yıl önce

    Sanırım bir sonraki açıklamada “uzaylı ortak arıyoruz” diyecek? iranlı- hindistanlı-çinli şimdi de Türk ortak arıyomuş ? sayın bagana sana yaradandan biraz ahlak vermesini niyaz ediyorum TT hep niyaz ediyo da maillerinde ordan alıntıladım??‍♀️yanlış anlaşılmasın utanmaz adam dini bayramları sektirmeden mail atmıstı en son yeni yıl niyazı geldi onun dısında bilgilendirme maili falan niyaz etmedi?

    Cevapla
  43. 4 yıl önce

    Emeğinize çok teşekkür ederim. Madem kendisine sorabiliyorsunuz. Lütfen sorar mısınız kendisinde haysiyet görebiliyormuymuş???? Bu kadar kul hakkıyla hangi yüzle insan içine çıkabiliyormuş? Personeline bilgi vermek adına mail gönderecekmiymiş?artık sinirlerimiz o kadar bozulduki bu şirketin yöneticilerinin ölü taklidi yapmaları yüzünden? sorabilirseniz sevinirim

    Cevapla
  44. 4 yıl önce

    İflas ertelemede olan bir şirket , neden saklıyorsunuz??? yöneticiler ölü taklidi yapıyorlar. Sayın Tosun bey yeni yıl mailinde yine bişeyler niyaz etmiş. Geçenlerde Hindistan ya da Çin’den ortak arayışı içindeyiz demişti sayın Bagana… Edecek bedduam kalmadı , avukatımın söylediği şekilde iflas ilanını bekliyorum. Bu şirkete girilmiyormuş, düşülüyormuş ne acıdır ki bunu yaşarak öğrenenlerdenim. Kaç yıllık alacağım var hesap yapmak için bir muhasebeci ve bordrolar lazım??‍♀️ Çalışanları bile üç kağıtçı olan şirketin yönetiminden dürüst olmasını beklemek???‍♀️ siz leş karakterli bile değilsiniz , ne denir sizin gibilere benim lügatımda karşılığı olan bir kelime yok ??‍♀️bu arada unutmadan; yönetici olanlar hani o koltuklara yapıştınız ya yıllarca, size kötü bi haberim var. Şirket iflas bayragını çekmeden gidip koltuğunuzu alın evinize koyun ,bu saatten sonra öyle yerlerde-mevkilerde çalışamazsınız evde oturur minnoş psikolojinizi korursunuz. ?çocuklarınıza eşinize çemkirebilir misiniz orasını bilemicem?zira o koltuklarda anca oturan yerlerinizi büyütüp sadece çemkirip göz deviriyordunuz?Haydi selametle??‍♀️

    Cevapla
  45. 4 yıl önce

    Kazandığı parayı Bodrum’a yatırdı. Kimsenin gözü yok Allah artırsın . Kızı ile birlikte binlerde dönüm toprakta organik tarım yaptığı iddia ediliyor Allah var etsin.Ancak şunu unutma by bagana;O parada kokpitten ,kabine ,yer hizmetlerinden tekniğe kadar çalışan arkadaşlarımızın alın teri ve kul hakkı var . Ölümlü dünya bunu unutma öncelikle bu gariplerin alacaklarını öde sonra ne yapıyorsan yap. Kul hakkı ile gitme helalik al.

    Cevapla
  46. 4 yıl önce

    ONUR AIR YÖNETİCİLERİNDE ONUR OLSA HALA O KOLTUKLARI MEŞGUL ETMEZLER. NE KADAR AİDİYET DUYGUSU VAR YA DA UTANMA YOK.şİRKETİ SON 5 YILDA BİTİRDİNİZ. AHHH BOLUKÇU AHHH KIYMETİN BİLİNMEDİ.

    Cevapla
  47. 4 yıl önce

    bir yıl geçti. para yok, haber yok, böyle şirket YOK

    Cevapla
  48. şirket iflas eder ise içerdeki ücretsiz izin ,kıdem ve ihbar alabilirler.ama etrafta da iş olmadığı için kimse bir adım atamıyor belki bir htimal… ihtimal…. diyerek bekleniliyor.atlasta bunları yaşadık.tanıdığınız var ise buyrun sorun kendilerine veya internetten araştırın.tememnnim olmaması yönünde bizim düştüğümüz hataya düşmeyin.

    Cevapla
  49. 4 yıl önce

    Temmuzda line için 35 bin euro verdik. Marttan beri ucmuyacaksınız bile demediler.bir senede ne oldu.no line yes taxi driver olduk.paralarımız ne olacak bari onu geri versinler önümüze bakalım

    Cevapla
  50. Ya arkadaşlar neyi tartışıyosunuz biz bu seneryoyu Atlas’da yaşadık adam alacaklarınızı vermiyor uçmuyor para kaçırıyor daha neyi bekliyorsunuz bizim yaptığımız hataları yapmayın bi an önce bi avukat tutup alacaklarınızı tahsil etmeye çalışın.Bagana muhtemelen Ali Murat Ersoy’la çok takılmış onun yolundan gidiyor ama kaçırdığınız bişey var bu adamlar Allah’a inanmayan modeller.Bu arada Hakkım haram olsun Ali Murat Ersoy

    Cevapla
  51. 4 yıl önce

    Sizden başka bi delikanlı da çıkıp iki satır yasamıyor. Bu cesaretinizi AtlasGlobalim hileli iflas haberleriniz de de görüyoruz.Umarım Onur un sonu da Atlas a benzemen. Lakin tarih tekerrür ediyor sanki. Ersoyların düştüğü Rezil duruma Pagana düşmez inşallah.

    Cevapla
  52. 4 yıl önce

    THY DEN KOŞAR GİBİ ONUR AİR E GİDEN ARKADAŞLARA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.. BU SEFER GÜLDÜRMEDİ

    Cevapla
  53. 4 yıl önce

    Ben böyle komedi görmedim :) 3 ayda bir dizi çekimi gibi yeni bir dallas yeni bir senaryo.Biri çıkar 330 harcırahlarını hesapla dön,öbürü der 320 leri hesapla :) kimi neyi oyalıyorsunuz bunların hesabını bakkal bile tutar pes yani…Yeni yıl maili atmaktan aciz insanlar harcırah maili atıp başka konuları sormayın diye de tembih ediyorlar :) Siz bedava uçmaya devam edin , bu omurgasızlık oldukça bizim gibi eşşeklere daha çok binerler.

    Cevapla
  54. 4 yıl önce

    Bagana malum genel müdürün banka hesabını bi incelese kafasına kurşun sıktırır. Baktırsın bi hesaba. Kaç milyon dolar indirmiş. Bagananın alın teriyle bu zamana kadar taşıdığı firmayı, 3 5 çapulcuya teslim etmesı de tuhaf. Koskoca TR de genel müdür mü kalmadı da, kan emicileri almış firmaya. GM maaşını 50 yıl toplasa bile biriktiremez o parayı. Ayrıca Bu kadar çalışanın maaşları Şubat ayında kesilmeye başlandı. Nereye gitti onca paralar.

    Cevapla
  55. 4 yıl önce

    Onur air’in iki üç adet uçağı var onlarda hurda sıfatında.. para edecek her şeyi pandemi başlamadan OMs ye geçirdiler.. daha sonra Enver Arslanın yoğun çalma çabalarıyla Bulgaristan da bir havayolu şirketi kurdurlar.. tekniği tufan, engin vs gibiler boşaltırken GM binasında da teoman ve enver bugün de ne çalabiliriz derdindeler.. yenecek bir şey kalmadığına kanaat getirdiklerinde battık diyeceklerdir… hepsi 70 yaşında dayanmış viagra bazlı tipler kaç sene daha yaşayacaksınız.. kandil mesajı bayram mesajı attığınıza göre bir Allah bilinciniz var veremeyeceğiz hesplarla gebereceksinz..

    Cevapla
  56. 4 yıl önce

    Teknisyen arkadaşımız Ozan Çetin yakın zamanda vefat etti nur içinde yatsın Şirketten alacağı vardı harcırahları ödenmemişti nasıl insansınız siz insanlar ölsün diyemi bekliyorsunuz. Kaldı ki Cidde personelinin hepsinin sözleşmesi bitti ve ilşlerine son verildi onların da şirkette alacağı kaldı şimdi hepsi mahkeme kapılarında alacağı için uğraşacak

    Cevapla
  57. 4 yıl önce

    Dolandırıcı Cankut bagana paramızı ver 7 ay oldu utanmaz insan

    Cevapla
  58. 4 yıl önce

    Alınan ahlar,yiyilen haklar,atılan iftiralar,yalanlar,dolanlar!!! Onur Air cahil cühelanın elinde yıllardır, gene de batıramadılar.Kimler geldi kimler geçti! Onur air hala yerinde sayıyor! Kabin yönetimi berbat bitik, diktatör gibi bir khb süslü ofisinde, etrafında yanlışa yanlış diyemeyen üç beş saçı uzun kulağı küpeli yalaka, ohh ne ala! Siz mi ,inanın size bir tavuk kümesi emanet etmem, tilkiye ederim size etmem.Tilki acı çektirmeden alıyor canı, sizin gibi murdar etmiyor. Öyle mutluyum ki sizin gibi çapsızlardan talimat alıp çalışmadığım için.Siz kimsiniz çıkın dışarı bakayım sizi evlere temizlik için bile işe almazlar bu kadar net ve iddialıyım.Cankut Bey zannediyor ki şirketim var hala.Yazık Cankut Bey ver şu telefonunu sana olan bitenleri bir bir dökeyim , bekliyorum !

    Cevapla
  59. 4 yıl önce

    Yıllardır şirketine cefasını, başarısını, emegini verenleri harcadınız.Yerlerine İthal ettikleriniz gideni arattı ama,Büyük kibirle kör gözlüğü takıp durdunuz. Sn. BaganaÖnce şıracı getirdin sonrası malüm oldu zaten. Bozacısından sirkecisine doldu otomatikmen… ehhh Artık muradına erdin sonunda!!! gül gibi koklayarak büyüttüğün şirketi, içini gübre ile doldurup, hem şirketi hem bizi kuruttun. Kim beklerdiki!!!? 10 yıl önceki mükemmel anketi sunan çalışanların şimdi neler diyor??? Nankörüzdür şimdi biz kesin…. Bakalım adını nasıl yadettireceksin?Malum bizler Allah ‘ın kulu olarak haklarımız hala sende.

    Cevapla
  60. 4 yıl önce

    Ben onur airlen sikayetciyim 27.01.2020 istanbul hava alanindan kölne geliyordum bagaj verilen yerde 4 görevli pasaport kontrolü yapıyorlardı beim pasaport tumu kontrol eden kişi tirnagiylen bilerek zarar verdi defalarca sikayete bulundum ban cevap vermediler.Alaeddin buyankara bu onur air hic iyi bir virma diyil ve guvenilir bir firma deiyil bundan sonra bu firmaylan uçuş yapmayin tavsiyemdir bu sikayetimi göz önünde bulunarak yapilmasini istiyorum yetkili kisilere duyrulur Alaeddin Buyankara

    Cevapla
  61. 4 yıl önce

    Onur Air ilk göz ağrım,şimdi yollar ayrı olsada Onur air ekipleri 1 sandiviçi bölüşür zorluklara göğüs gerer ve nereye giderlerse gitsinler akılları yürekleri Onur air de kalır.Onur air tökezler belki sürünür ama batmaz çünkü çalışanlar 3 kuruş maaş alsalar bile şirketlerini severler.Biz bir aileyiz derler ya hani onur air öyledir işte.Başka yerler mi soğuk muhhabbetsiz,samimiyetsiz…Onur air batamaz batmamali batmasin

    Cevapla
  62. 4 yıl önce

    Çanlar kimin için çalıyor ? Biran düşündüm de senaryo… Malum iflas eden firma aklıma geldi .., hakları peşinde halen koşan 1 yıldır kıdem , içerideki maaş ve ihbar tazminatlarını alamayan 2000 veya 3000 e yakın personel………..

    Cevapla
  63. 4 yıl önce

    Şuan kızgınlık ve sinirle konuşmuyorum. Buradaki yorumları yöneticilerin okuduklarına eminim. Dünyada havacılığın hali ortada. Tamam bu zamana kadar hiç konuşmadılar, personeli bu ortamda yapayalnız bıraktılar. Ama Cankut Bey ve yöneticilerden isteğim satacaksanız satın, iflas ilan edecekseniz edin. Biz de yolumuza bakalım artık. Tabiki herkes iflasa üzülür fakat arafta kalmak hayatımızda daha da kötü sonuçlar doğuracak. En azından kabullenip başka sektörde şansımızı deneriz. O kadar sene çalışan insanlar var onların emekleri boşa gitmesin derseniz de son bir iyilik yapın derim, ben anlamam yönetimden ama bir şekilde yürümesi için satın. Sizden ricam bunları Ocak ayı içinde yapın. Bu zor günlerde tüm çalışanlara Allah sabır versin.

    Cevapla
  64. 4 yıl önce

    Size çok teşekkür ederiz acaba içerde kalan maaşlarımızı ne zaman öderler Sefa Bey ?

    Cevapla
  65. 4 yıl önce

    Onurair’ı yillardir ayakta tutan Suudi Arabistan icin Wetlease operasyonundan gelen riyallerdi.Covid sebebiyle, anlasma bitti, yurtici ucuslarla cark donemezdi,sirket batar.Bir sanslari var,ucaklar , ekipler yollanip, sadece Onurair Technic olarak ellerindeki bakim yetkileri ve tecrubeli teknik personeliyle hangarlarinda musteri ucaklarina periyodik bakim yapmak.Aci recete bu.

    Cevapla
  66. 4 yıl önce

    Ş Can diyen arkadaşlar, teknisyene gitmeyin kalın diyen, kalanlar kazanır zam sözü veriyorum diyen adam neden ilk fırsatta kaçtı gitti?

    Cevapla
  67. 4 yıl önce

    Bu kadar uçağa sahip bir şirketin batması bana mantıksız geliyor.Sefa beyin de belirttiği gibi 17-18 uçak varsa şirkete ait bu kadar insanı nasıl mağdur ederler?Pandemininde yavaş yavaş hız kesmesiyle umarım bu kadar insanın ekmek yediği bir şirket tekrar eski günlerine kavuşur

    Cevapla
  68. 4 yıl önce

    Onur airde tavla ve okey sesleri inliyor koridorlarda meğersem çok çalışkan yöneticiler şirketi kıraathane gibi yönetir olmuşlar haberimiz yokmuş

    Cevapla
  69. 4 yıl önce

    Sizce her yere borcu olan şirkete kim ortak olur, kim alır.? Yok İranlılar, yok Hollanda vatandaşı İranlı, yok eski flyairin sahibi Çebiler? Yauw bu şirketi alan sadece personel maaşlarını ödeyip alırsa alır başka hangi al benisi var onuruairin söyler misiniz? Diğer borçlarla birlikte alırsa var Onurair personelinin haline. Uçmay başlarlarsa bile 5 6 ay tek kuruş alamazlar. Borçlu şirketi şu zamanda alan ayakta nasıl kalır bilinmez. Onurair tam bir kara kutu. İzleyip hep birlikte göreceğiz.

    Cevapla
  70. 4 yıl önce

    Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca işverenin 3 aylık süre ile çalışanını işten çıkarma yasağı, 27 Ekim 2020’den itibaren 2 ay daha uzatıldı. İşten çıkarma yasağı bitiş tarihi 17 Kasım’da değil de 17 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek.23 Ara 2020

    Cevapla
  71. 4 yıl önce

    4. Kat okeye devam o zaman. Krizi firsata ceviyorlar. Bu sirketin tek olayi Saudi operasyonuydu onu kim ayarladiysa artik Allah razi olsun ondan sirket yilladir o operasyon sayesinde ayakta kalmistir. Yoksa mevcut yonetim kadrosuyla Saudia dan para gelmese sirket 1 hafta ayakta kalamazdi. Saudia bitti, daha ordan bir sey cikmaz, siz hayal edebiliyormusunuz Onur Air pegasusla vs ayni kulvarda yarisacak tarifelide saudiasiz ayakta kalacak. Hangi vizyonla? N.G ile mi T. T ile mi? E.A ile mi? T.Ö ile mi? Teknik tarafa gelince zaten begenilmeyen Sükrü Cani bile deli gibi aranir oldu. Tek yonetici orda oymus orda megersem. Gittikten sonraki hali icler acisiydi. Cankut Bey bir tane mi kaliteli yonetici bulamadin su sirkete, sahipsiz gibi yillardir. Ben ucus isletme vs ilgilenmiyorum bu pozisyonlar sirketin rotasini belirlemez ondan onlari anmadim pilotlar anar zaten. Sorsan bu yoneticilere kendilerini Steve Jobsdan iyiyiz derler. Egolari Steve Jobsdan fazla verimlilik 0, vizyon 0. Somut iş yapma 0. Sorumluluk alma zaten 0. Ama game of thrones gibi hepsi yonetimde agirlik bireysel cikar savasi pesinde. Sirket yaniyor desen donup bakmazlar ama cikar alan savasi olunca da kimseyi yaklastirmazlar.. Uzuluyorum sinirliyim Onur Air bu durumlara dusmemeliydi ne firsatlar kacirdi, yillari bosa harcadi bu yonetici kadroyla… Onlara bir sey olmaz zaten yeterince paralar kazandilar ama alt kadrodaki garibanlara olan olacak.

    Cevapla
  72. 4 yıl önce

    Tek dürüst olan varsa oda zaman, ortak olacak kimse yok herkes cankurt demeden kendini ikna etmeye hazır. Cankurt da bulmuş milletin yumuşak karnını insanlara istedikleri hayali satıyor. Yazık airlinenı var diye gözünüzde büyüttüğünüz bu küçük insanlara.

    Cevapla
  73. 4 yıl önce

    Önce lafım şirkette ünvan peşinde olup başka hiç bir şirkete gidemeyecek eski ağır godaman kaptanlara. Aylar öncesi dik duran sadece bir kaç Kpt nın arkasında bile durmadı sözde abi, hocam dediğimiz, yeri gelince bizlere Rajon kesip artzzzlik yapan bu godamanlar. Tek dertleri mevcut konumlarını korumak ve cukka derdi. Gidip sorunca, abicim düzelecek, sabırlı olun vs vs. Uçuş işletme başkanı bile istifa edip giderken tek bir satır yazı yazmadan çekip gitti. Yerine atama bile yapılmadı. Kçö altında insanlar uçuruldu, harcirah bile verilmedi, yeni kptlar ve First officerlar ceplerinden yedi içti. Şimdi sorarım nerede kaldı saygınlığınız, hocalığınız ve gençlere örnek olacak duruşunuz. Neredesiniz, Sn: BT, EP, YT, TÖ ve diğer sözde yöneticilik yapan ve hala pozisyon kollayan kendilerince yüce insan olan Kpt lar? Tek derdiniz kendiniz ve egolarınız…ve yönetim: 11 aydın tek kuruş ödemeyen OnurAir yönetimi tek bir bilgi verme tenezzülünde bulunmadı ama 4. Katta okey oynayıp içkilerini yudumlamaya devam ettiler. Gidip sorulduğunda da, şirketi sattık hayırlı olsun işte yeni ortaklarımız diye bilinmedik insanları gösterip durdular. Dava açanlara bizim size borcumuz yok ne yaparsanız yapındediler. Yaklaşık 2 bine yakın çalışan ve onların ahını almaya devam eden yöneticilere diyorum ki; bizlere yarattıklarınızı yapamadan can veremeyin!!! Çünkü yüzlerce insanın alın teri ve emeğini hiçe saydınız. Umarım aynılarını yaşarsınız. HARAM OLSUN!!!

    Cevapla
  74. 4 yıl önce

    Onur un sadece 3 uçağı var onlarda motorsuz yani 5 para etmez,şirkete bir şey olsa avucumuzu yalarız,mail atmaya bilgi vermeye üşenen ve bu durumda olan şirketi kim alır?Marka değeri mi kaldı?Çalışanların itibarı mı kaldı?Keşke bir babayiğitte çıkıp maaşları sorsa :)

    Cevapla
  75. Haber için teşekkür ederiz. En azından sayenizde bu olanlar tarihe not düşülebiliyor. Açıklamaları, konu belirsizlik dahi olsa yetkili bir yöneticiden duymak/okumak çok daha şık olurdu. Umarım şirket ve tüm sektör bu bataklıktan bir an önce çıkar.

    Cevapla
  76. 4 yıl önce

    Çalışanların hiç bişeyden haberi olmadığını, yönetimin, onurun gerçek çalışanlarını hiçbir şekilde önemsemesiğini adam yerine koymadığını, Emekçilerin hakettiğinin sürekli daha da altında maaş aldığını,Yöneticilerin çalışanlarla olurda bir ihtimal iletişime geçtiğinde her lafının yalan olduğunuDa söylediniz mi.? Bunca şeyi bilmiyor olamaz.. Umarız yöneticiler tarafında değildir cankut bey..

    Cevapla
  77. 4 yıl önce

    Şu zamanda ortaklık teklifi pek mantıklı gelmiyor açıkçası

    Cevapla
  78. 4 yıl önce

    Rezil herifler alacakları verin milletin.İşten çıkarmalar başladı söz eden yok oyalamaya devam.

    Cevapla
  79. 4 yıl önce

    bu saatten sonra onur batsa ne olur batmasa ne olur .oms nin başında piyasanın en tehlikeli insanları var sadece cep doldururlar onur air uçaklarından komponentler sökülür oms ye gider oms den de allah bilir nereye bagana nın haberi bile olmaz uçaklar yerde rep ler motorlarını alma peşinde personelin dağ gibi alacağı var ayrılmak isteyene ver mahkemeye deniyor bakırköy iş mahkemesi artık numara vermeyecek onur air diye ayrı birim kuracak personeli bırak piyasanın alacaklarını kendi uçakları bile olsa satsalar ödeyemezler bunların ne hakk korkusu var ne vicdanları var bunların hepsini diğer havacılık haberi yapan sayfa çok iyi biliyor ama yandan beslendikleri için yazamıyor kimin kimle ahbab olduğunu kimin kimlerle iş yaptığını çok iyi biliyoruz/um çakma mahalle raconcusu bile onurun içinde hava yapma peşinde yok şunla iş yaptık yok şöyle ettik vs keltoş akıllı ol kaç nefes aldığını kaç adım attığını takipteyiz abilerinle çökerticez seni

    Cevapla
  80. 4 yıl önce

    Bildiğim kadarıyla kendine air 3-4 tane 320 vardı. Tabi onlarıda başkalarına devretmedilerse. zaten planespotterdan bakabilirsiniz. Üyelikle uçakların gerçek leasing firma sahipleri görülüyor. Bu devirde kimin 15-16 uçağı var ya. Pegasusun okadar uçağı yoktur kendine ait

    Cevapla
  81. 4 yıl önce

    Onur air satılıp başına şükrü can gibi bilğili genel müdür getirilmesi lazım şükrü can gitti teknik perişan oldu.

    Cevapla
  82. 4 yıl önce

    İlk önce calişan larin parasini ödesin hep oyalama taktikleri oms Onur Air in içini boşalt sin cankut beyde sallayıp milleti uyutsun akli dengesi yerinde mi acaba ilk önçe emekçilerin parasini ödedin

    Cevapla
  83. 4 yıl önce

    Airlinehaber sitesi olmasa şirket çalışanı olarak biz nereden kimden haber alıp bilgilendirileceğiz acaba .Teşekkürler Sefa Bey Yazıklar olsun Onurair yöneticileri Herkes kendine yakışanı yapmaya devam ediyor yani…Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah bunca insan bu kadar mağduriyet hiçmi vicdan kalmadı sizlerde bizler bunca yıldır ne zalimlerin ne vicdansızların yanında çalışmışız da haberimiz yokmuş .Unutmayın bunun birde ahirette hesap vermesi var…tabii hala biraz olsun Allah korkusu kaldıysa

    Cevapla
  84. 4 yıl önce

    Madem soru sorabiliyorsunuz ? Ucaklarin kaci sizin diye soramadiniz mi ?

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      KENDİLERİNE AT A320-21 VE A330 TİPİNDE 16 VEYA 17 UÇAKLARI VAR

      Cevapla
  85. 4 yıl önce

    Bu kadar asagilik bir yonetim olamaz, kabin kokpit teknik ve tum genel müdürlük çalışanları 10 aydır ne halde. Bir mail atmaktan acizler. Bir de dalga geçer gibi yeni yıl maili atmış malum bir müdür! Yeni yılınız sizin olsun kan emiciler! Kesesini dolduran rahat rahat geziyor. Olan çalışanlara oldu!haram zıkkım olsun !

    Cevapla
  86. 4 yıl önce

    Tebrik ediyorum airlinehaber onur air yönetiminden ses seda yok bu tür haberleri sizlerden öğreniyoruz. İnşallah iflasını vermez ortak veya devir olur biz çalışanlarda daha fazla mağdur olmayız. Gelişmeleri sizin ışığınız doğrultusunda takip etmeye devam edeceğiz. Umarım şirket yetkilileri de bizleri detaylı bir şekilde aydınlatır.

    Cevapla
  87. 4 yıl önce

    Evet insanların yüreğine su serptin Sn İnan! Teo nerelerde bilen var mı?

    Cevapla