featured

Onur Air, altı hattını kapatmaya hazırlanıyor…

Onur Air, yükselen maliyetler nedeniyle yurt içindeki altı hattını kapatmaya hazırlanıyor…
Yükselen yakıt ve işletme maliyetleri hava yolu şirketlerine hat kapattırmaya başladı. Onur Air’in 6 yurt içi hattını ay sonunda kapatacağı öğrenildi. Kapatılması planlanan hatlar şunlar:
İstanbul-Gaziantep
İstanbul-Diyarbakır
İstanbul-Trabzon
İstanbul- Samsun
İstanbul-Malatya
İstanbul-Çanakkale

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bugün büyük sirketler hayatta kaliyor,gerçek bu.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    İstanbul – trabzon hattını kapatıyorsan batmıssın demekdir. Benim bildigim yurt içinde en çok yolcu potansiyeli olan hatlardan biridir trabzon.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Havayolu şirketleri için bu dönemde sorun karlı kalabilmek ya da minimum düzeyde zarar etmektir. Zarar eden her hat mümkünse kapatılmalıdır. Uçağın 1 saatlik uçuş maliyeti, %100 doluluk için USD30 (180TL) civarıdır. 1 saat 45 dakikalık TZX seferi yaklaşık USD50/koltuk (300TL) maliyetlidir. %80 doluluk oranını kâra geçiş noktası olarak belirlersek, USD62.5/koltuk (375TL) maliyet çıkar. Low Cost Carrier olan Onur Air için bu maliyeti müşteriden tahsil etmek biraz problemli olabilir. 180 koltuklu A320 için bir IST-TZX-IST uçuşu 135000TL cirolu olmak zorundadır. 100TL’den bilet fiyatı başlarsa, 600TL’den sona erebilir. O da, bilet üst fiyat limitine ve verilen hizmet, istenen fiyat (fiyat/performans) dengesine takılabilir. Kış sezonu zaten ne yapılırsa yapılsın zarar edilen bir sezondur. Şirketin hayatta kalması adına verilen kararı doğru buluyorum!

      Cevapla