Odessa'da Uçak Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, Binalar Yandı

Odessa’da Uçak Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, Binalar Yandı

Batı Teksas’ta, Pazartesi sabahı erken saatlerde meydana gelen bir uçak kazasında iki kişi hayatını kaybetti. Federal Havacılık İdaresi (FAA), Cessna Citation ticari jetinin Odessa’da düştüğünü açıkladı. Uçak, Odessa-Schlemeyer Field Havaalanı’ndan havalandıktan sonra irtifa kazanmakta zorlandı.

Uçak Düşüşü ve Yangınlar

Ector County Şerifi Mike Griffis, uçağın irtifa kazanmakta güçlük çektiğini ve elektrik hatlarına çarptıktan sonra bir ara sokağa düştüğünü belirtti. Kazanın ardından çok sayıda bina, özellikle mobil evler, depolama tesisleri ve bir restoran, yangınlara maruz kaldı. Tüm bir blokta etkili olan yangın, saatler içinde kontrol altına alındı.

Bir kadın, yangın sırasında mobil evinde yaralandı ve yerel hastaneye kaldırıldı; durumuyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı. Şerif Griffis, olay yerindeki patlamaların büyük bir yangına yol açtığını ve uçağın düşüşü sonrası çevredeki birkaç yapının alev aldığını bildirdi.

Görgü tanıklarının uçağın irtifa kazanmakta zorlandığını ve elektrik hatlarına çarptıktan sonra düştüğünü belirtti. Pilotun, evlerden uzak durmaya çalıştığı anlaşılıyor. Kaza mahallinde, yanan araçlar, kömürleşmiş tabelalar ve hasarlı elektrik hatları görüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir