featured

NASA’NIN ELEKTRİKLİ UÇAĞI İLK UÇUŞUNA YAKLAŞIYOR

NASA’nın uzun bir süredir için uğraştığı elektrikli uçağı X-57, ilk olarak 2016 yılında Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'(AIAA)nün açılış konuşmasında duyurulmuştu. X-57’yi geliştirme sürecinde 3 yılı deviren NASA, uçağın bütün performansla havalanması için geliştirme safhasını dörde ayırmış halde. Mod I, II, III ve IV olarak belirlenen bu aşamaların her birinde uçak istenilen seviyeye bir adım daha yaklaşıyor. Mod I aşamasını tamamlayan NASA hemen Mod II aşamasındaki ilk uçuş için uçağı hazırlamaya çalışıyor.

Belli Başlı motorlar değişecek

Maxwell kod adıyla da anılan uçakta itiş gücünü temin etmek için bugüne dek benzerine öyle rastlamadığımız yeni bir sistem test edilecek. Değişik elektrikli tahrik olarak isimlendirilen bu sistem uçağın kanatlarının ön kısmına yayılmış 12 ufak elektrikli motor ve iki başlıca motora dayanıyor. Bu motorlar havayı aracısız kanatların yüzeyinden hareket etmeye zorlarken uçağın kalkışını da kolaylaştırıyor. Bu konsept ile tatmin edici kaldırma ve itme gücü meydana getirmek için gerekli olan enerji ihtiyacı azaltılarak verimlilik sağlanıyor. bununla birlikte uçaklarda elektrikli motor kullanmanın getirdiği ağırlık problemi de kısmen de olsa ortadan kalkmış oluyor.

Keza Bkz.Tesla’nın sabotajla suçladığı eski çalışanı kendisini savundu 

Ast bu konseptin deneme edilip onaylandığını söylemekte de menfaat var. NASA X-57’nin çeşitli elektrik tahrik sistemini bir kamyonun üstüne sabitlenen uçak kanatları üstünde test etti ve sistemi onayladı. Böylece Mod I aşaması tamamlanıp sistem birincil testten başarıyla bölünmüş olsa da motorlarda kullanılan bataryalar aşırı ısınma problemine niçin oldu ve NASA, Mod II aşamasında dağıtılmış elektrikli motor sistemini kullanmayacağını ayrı bir sistemi deneyeceğini açıkladı.

Birincil uçuş 2019’da olabilir

X-57 projesinin lideri Nick Borer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bir takım gecikmeler yaşadıklarını ve birincil Mod II uçuşunun 2019’a dek yapılamayacağı açıkladı. Bu konu üzerinde çalıştıklarını ve uçuşu bir an önce gerçekleştirmek istediklerini belirten Borer’in açıklamalarına göre Mod II uçuş testinde çeşitli elektrikli tahrik sistemindeki iki ana motorun yerine gaz türbini motoru yer alacak. Ayrıca uçakta Electric Power Systems’in geliştirdiği batarya modülleri de bulunacak.
Mod II aşamasıyla hibrit elektrikli uçak uygulamasına yakında olacak olan NASA, Mod II uçuşunu gerçekleştirdikten sonradan Mod III aşamasına geçecek ve X-57’nin üzerinde motorları barındıran ince kompozit kanatlarını oluşturmaya çalışacak. Uçağın bundan böyle iyice hazır olacağı Mod IV aşamasında ise X-57 artık çeşitli elektrik tahrik sisteminde baskı alarak ilk yolculuğunu yapacak oysa bu aşamalar için demin net bir süre çizelgesi oluşturulmuş yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir