Türkiye’deki hava kargo kapasitesinin önemli bir kısmını elinde tutan MNG Havayolları, geçtiğimiz yıl filo yenileme çalışmalarına hız verdi. Hem yüksek taşıma kapasitesi hem düşük karbon emisyonu açısından avantajlı olan iki A330-300 uçağını filosuna ekledi ve kargo uçağına dönüştürme yatırımı yaptı. Kasım ayında Türkiye’nin ilk yolcu uçağından kargo uçağına dönüştürülen A330-300P2F uçağını teslim alan MNG Havayolları, ikinci uçağını da dönüşüm için Almanya’ya gönderdi.
25 yıl önce tamamen yerli sermaye ile kurulan MNG Havayolları, 9 geniş gövdeli kargo uçağı filosuyla Türkiye’deki hava kargo kapasitesinin önemli bir kısmını elinde tutuyor. Tarifeli seferlerinin yanı sıra müşterilerine arzu ettikleri türde uçak ve kapasite hizmeti sunan charter seferleriyle de büyümesini sürdüren MNG Havayolları, Türkiye’yi hava kargo pazarında öne çıkarmayı ve tecrübesiyle hizmet ağını ve çeşitliğini genişletmeyi hedefliyor.
MNG Havayolları, 2020 Aralık ayında A330 uçaklarının kargo uçağına dönüştürülmesi için Almanya’da yerleşik Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) firmasıyla anlaşma yapan ilk Türk firması olmuştu. Yaklaşık 61 tonluk yük kapasitesi ile önceki nesil kargo uçaklarından daha yüksek taşıma kapasitesi bulunan A330-300P2F uçaklarının daha az emisyon salınımı yaptığı biliniyor. Türkiye’nin ilk A330-300 yolcu uçağından kargoya çevrilen uçağı A330-300P2F uçağı, 17 Kasım’da Almanya Dresden’den yola çıktı. Uçak EFW’deki 7 aylık dönüşüm sonrası, TC-MCM adıyla MNG Havayolları filosuna katıldı. TC-MCM uçağı Kasım ayından beri sayısız uçuş yaptı ve tonlarca kargo taşıdı. Serinin ikinci üyesi A330-300 uçağı da dönüşüm süreci için Şubat ayında Almanya Dresden’e uğurlandı.
kardeş internetin hayırlı olsun “std at DRS 7 Feb 2022 for conversion” yazıyor sitede herhalde bitmek üzeredir
A332F ile A333P2F arasında ne fark var? o öndeki A330Flerde olan NLG fairing neden yok A333P2Flerde? loading system çalışmazsa 333’te loading yapılamaz mı?