Mısır'ın Borg El-Arab havalimanına İstanbul'dan ilk Pegasus uçuşu gerçekleşti

Mısır’ın Borg El-Arab havalimanına İstanbul’dan ilk Pegasus uçuşu gerçekleşti

Mısır Havalimanları Şirketi’nin (EAC) resmi açıklamasına göre, İskenderiye’nin Borg El-Arab Uluslararası Havalimanı Çarşamba günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gelen ilk Pegasus Havayolları uçuşunu karşıladı.

EAC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Mansour, uçuş ekibi ve yolculara mümkün olan tüm hizmetlerin sağlanması ve tüm prosedürlerin kolaylaştırılması talimatını verdi.

Açıklamaya göre havalimanı, havayolu şirketinin Mısır’ın Borg El-Arab havalimanına yaptığı ilk uçuşu kutlamak için uçağı geleneksel su takı ile karşıladı.

Uçuş programına göre, Pegasus Hava Yolları Borg El-Arab havalimanına haftada dört uçuş gerçekleştirecek. Uçuşlar Cumartesi, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek ve tek yön uçuş ücreti 2,100 EGP’den (1.972,66 Türk Lirası) başlayacak.

Yeni direkt uçuşun başlatılması, Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı’nın kış sezonunda yeni destinasyonlardan turist çekme çabaları çerçevesinde gerçekleşti.

Mısır Merkez Bankası’na göre, Mısır’ın turizm gelirleri 2021/2022 mali yılında 10.7 milyar dolar iken, 2022/2023 mali yılında yüzde 26.8 artışla 13.6 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

Mısır, 2023 yılının ilk yarısında 7 milyon turist çekti. Sadece Ekim ayında 80 ülkeden 1,3 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Ayrıca Mısır, 2028 yılına kadar yılda 30 milyon turist çekmeyi ve 15 milyon olarak öngörülen mevcut rakamı ikiye katlamayı hedefliyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 ay önce

    Inşallah thy cezayır ede başlamasına musaade eder. SAW dan

    Cevapla