Milli Muharip Uçak KAAN için Salan Sistemi Geliştiriliyor

Milli Muharip Uçak KAAN için Salan Sistemi Geliştiriliyor

Altınay Savunma Teknolojileri AŞ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile imzaladığı sözleşme kapsamında Milli Muharip Uçak KAAN Projesi için önemli bir adım attı. Bu işbirliği doğrultusunda, Salan Sistemi’nin geliştirilmesi başladı. Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Türk savunma endüstrisinin gelişimine katkı sağlama gururunu yaşadıklarını belirtti.

Şirket, daha önce ASELSAN’ın alt yüklenicisi olarak özel bir Çoklu Bomba Salan Sistemi’ne ait kritik alt bileşenlerin tasarımı ve üretimini gerçekleştirerek Türk Hava Kuvvetleri envanterine kazandırılmasında önemli rol oynamıştı. Yüksek güvenilirlik, hızlı çıkış, kullanım kolaylığı ve hızlı operasyona hazır hale gelme yetenekleriyle öne çıkan Salan Sistemi, modern uçak bombalarının pnömatik itki gücüyle kontrollü bir şekilde bırakılmasını sağlayan bir teknolojiye sahip.

Bu kapsamda geliştirilen Salan Sistemi, F-16 uçağının iki istasyonuna entegre edilebiliyor ve bir sortide 8 farklı hedefi etkisiz hale getirme imkanı sunuyor. Altınay Savunma Teknolojileri, Milli Muharip Uçak Salan Sistemleri için TUSAŞ’a alt yüklenicilik desteği sağlayarak Türkiye’nin savunma teknolojilerindeki üretim kabiliyetini artırmayı hedefliyor.

TUSAŞ tarafından Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanan yaklaşık 250 uçağa entegre edilmesi planlanan Milli Muharip Uçak Salan Sistemi’nin, Türkiye’nin yeni bir ihracat kalemi olması ve uluslararası alanda önemli bir konum edinmesi bekleniyor. Altınay Savunma Teknolojileri, bu işbirliğiyle yerli sistem ve ürün geliştirme potansiyelini artırarak yüksek teknoloji gerektiren yeni projelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir