featured

Meksika’nın Ulusal Havayolu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Federal Aviation Administration-Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı FAA, Meksika’nın ulusal ve bayrak taşıyıcı havayolu şirketi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma nedeni; başka bir ticari jet tarafından kullanılmakta olan yanlış pist üzerine iniş yapmak istemesi. Uçağın inişine durdurma talimatı verildi.
Mexico City’den San Francisco’ya (SFO) gelen AM668 sefer sayılı Aeromexico’nun inişi için, hava trafik kontrolörleri 28R pistini verdi. Ancak havalimanından yaklaşık bir kilometre uzakta Kailua-Kona, Hawaii’ye hareket etmeyi bekleyen Virgin America Airbus A320 jetinin bulunduğu 28L’ye yönlendiği tespit edildi.
Kule, Aeromexico Boeing 737-800 uçuş ekibine inişi iptal etmesi talimatını verdi. “Aeromexico 668 dolaşın”.
Pilot, hızlı bir şekilde inişi durdurma talebini onayladı, “Aeromexico 668 dolaşıyor”.
Ses kayıtlarında hava trafik kontrolörü duyululuyordu. Olay anında, havalimanında hem 28L hem de 28R pisti kullanıyordu, ancak Aeromexico AM668 için 28R temizlendi. VX1041 Sefer sayılı Virgin America Airbus A320 tipi uçak, 28L pistinden Kailua-Kona, Hawaii’ye kalkışını yaptı. 16 Dakika sonra AM668 sayılı Aeromexico 28L’’ye inişini gerçekleştirdi. Aeromexico aletli iniş sistemini kullanarak SFO’ya yaklaşıyordu. O sırada SFO’daki hava koşulları yaklaşık 10 mil uzaktan görünürlükle bulutluydu.Olay FAA tarafından soruşturuluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir