featured

MEDYADAKİ KİRLİLİK, UÇUCU TEKNİSYENLER, ÇANAK SİSTEMİ, DELTA VARYANTINA DİKKAT!

Yeni haftaya girerken herkese Merhaba,

Bildiğiniz üzere her hafta bir konu bulup yazmaya çalışıyorum.  Şimdiye kadar hiçbir hafta yazılarımı aksatmadım. İnşallah bundan sonrada aksatmam. Malum yaz ayları geldi ve turizm canlanmaya başladı. Aşı olan vatandaşlarımızın artması ve aşılanmanın hızlanması, turizmimiz için çok önemli idi. Ancak son günlerde Delta Varyantı isimli virüsün yayılma ihtimali bu güzel gidişatın ibresini tekrar terse çevirebilir. Bu virüsün yayılma hızı diğerinden çok daha yüksekmiş. Son derece dikkatli olunması gerekiyor.

Turizm dendiğinde tabii ki ilk olarak bizim aklımıza havacılık geliyor. Çok zor şartlara rağmen Türk sivil havacılığı, kim ne derse desin pandemi döneminden en az zararla çıkmaya çalışanlar arasında yer alıyor.

Haliyle pandeminin en ağır etkilerini hisseden havacılık sektörü tüm olumsuz etkilerine rağmen siz değerli çalışanlarının omuzlarında destanlar yazdı. Gerek yurtdışından tahliyeler gerekse lojistik ihtiyaçların giderilmesinde dünyaya açılan penceremiz oldu. Bu bakımdan tüm kadir kıymet bilmezlere karşın tüm sektör çalışanları ile gurur ve onur duyduğumu belirtmeliyim.

Aşılamalardaki artış hem bizim sağlığımız ve hem de yabancı turistlerin ülkemize gelmesi açısından önemli.

Aşılanma oranlarındaki artış hem sağlığımız ve hem de ülkemizi ziyaret edecek yabancı turistlerin güvenle seyahat ve tatillerini yapabilmeleri açısından çok önemli.  Tatil cenneti ülkemizin turizm alanındaki saygınlık ve itibarını koruması ile hak ettiği değere hızlıca ulaşacağını düşünüyorum.

Sevgili Okurlarım;

Geçen hafta bazı medya mensuplarından adlarının çıktığı ve bir zamanlar THK’nin  Mütevelli Heyet üyesi olarak da görev yaparak Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin en kritik ve hassas kararlarının alınmasında sorumluluk almış biri… Sezgin Baran Korkmaz olayındaki suiistimaller ve kirli ilişkiler maalesef gazetecilik mesleğinin itibarını altüst etti. Tabii ki meslek etiğine yakışmayan bu kirli ilişikler ağına takılan gazeteci sayısının 11 olduğu söylense de biz sektörümüzden ve hatta etrafımızdan bile bu yüzkarası kişi ile irtibatta olanlar olduğunun duyumlarını alıyoruz. Bir an önce bu haysiyetsizliklerin tüm muhataplarıyla mutlaka deşifre edilerek, çürük elmaların ayıklanıp ait olduğu çöplüklere gömülmesi gerekiyor.

Bu haysiyetsizler, yazılı ve görsel medyadan varda, internet haberciliğinde yok mu dersiniz?  

Her ay aldığı reklamı, fatura kesip, kesmediği konusunda şüphelerimizin olduğu, sektörünün sorunlarını araştırıp yazacağına, aldığı siparişlere göre kirli baronlarıyla çıkar sağlayıp manipülasyon yapanları mı dersiniz veya siyasetle ticareti birbirine harmanlayarak kendi siyasi geleceğine yatırım için elindeki medya organını kullanıp, komisyon ve koltuk peşinden koşanlar mı dersiniz…

Ayrıca; Bu tür insan müsveddelerinden medet umarak, siyasi partilerinin kapısını bunlara açarak içinde barındıranlara ne demeli?

Neyse yukarıda yazdığım abidik gubidik işlerle işim olmayacağından, ben yine en iyi bildiğim konuya girip, çalışanlara biraz tavsiyelerde bulunayım.

Kısacası pis işler kirli adamlarla akar gider. Benim hem meslek hayatım boyunca hem de dernek başkanlığı ve sektör haberciliği alanında, bu kirli insanlardan ve kirli tekliflerinden uzak durmaya, özgün ve bağımsız çizgimi korumaya çalıştığımı biliyorsunuz. Bu nedenle ben yine her zaman ki gibi sektörümüzün sesi ve nefesi olmaya kendi köşemden devam edeyim

Şimdilerde TEKNİK A.Ş çalışanlarının hepsi yeni yapılacak toplu iş sözleşmesine kitlenmiş olmalı. Geçmişte yasadıkları hayal kırıklığını bırakıp, yeni toplu iş sözleşmesine odaklanmalılar. Haklı oldukları konularda taviz vermeden sürecin lehlerine bitmesini sağlamalılar.

Geçen hafta köşe yazarımız Arzu Aydın’ınTekniğin Gücü Adınabaşlıklı köşe yazısı teknisyen arkadaşlardan bir dolu müspet yorumlar aldı.

Aslına bakacak olursak, yazdığı yazıda hiç abartı yok. Arzu hanımın anlattığı ekip hiyerarşisinde yaşananların benzerleri bizim zamanımızda da yaşanırdı. Bizim uçuş görevlerine gittiğimiz zamanlardaki ile şimdiki yeni nesil çalışanların aktardığı bazı sorun ve şikâyetlerin hala büyüyerek devam ettiğini gözlemliyorum.

Hala uçucu personelin uçuştaki görev tanımı, uçaktaki koltuğu, dinlenme aralığı ve konakladığı yer ile uçuş esnasındaki kumanyası ve otopark, ulaşım sorunları gibi basit kalemlerdeki sıkıntıları aldığım duyumlardan anladığım kadarıyla tam olarak çözüme kavuşturulmuş değil.

Bu konunun, sendika ve dernekler vasıtasıyla ele alınıp gündeme taşınması, akıllı ve kalıcı çözümler üretilerek gerekli yasal ve hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sendika ve derneklerin üzerlerine adeta ölü toprağı serpilmiş gibi hala sessiz kalmasını anlayabilmiş değilim.

Bizim zamanımızda bu sorunu nasıl çözmüştük kısaca değineyim.

Öncelikle, hangi hatlarda teknisyen uçacağı bellidir. Bu önceden belirlenmiş hatlarda mutlaka teknisyenlere eskiden olduğu gibi önden ikinci sıranın koridor tarafındaki koltuk rezerve edilmeli. Resmi kıyafetli birinin yolcuymuş gibi sıradan yerlerde görülmesi pek de alışık olduğumuz bir görüntü vermez.

Uzun seferlerde ekip yatıya kalıyorsa, ekibin bir ferdi olan teknisyen de aynı ekip mensubu olduğundan o da yatıya kalmalı. Ayrım yapılmamalı. (Bizim zamanımızda ayrım yaptırtmıyorduk) Bu işi çözmek son derece kolay. Ancak, bu yalnızca bir sendikal konu değildir. Aynı zamanda Dernek yönetiminin de yaptırım gücüne ve desteğine bağlıdır. Yapılacak işlem çok kolay… O hatta yapılacak uçuşlarda ilk seferde iki teknisyen gidecek ve biri dönüp diğeri orada kaldığında sorun çözülüyor. Doğal olarak ilk sefer sonrasında sistem yerine oturuyor ve o uçuşa artık tek kişi gidiyor.

Tabii ki uçuşlara katılan teknisyen arkadaşların da kılık kıyafet, hal ve tavırlarına son derece dikkat etmeleri gerekir. Çünkü onlar uçuş görevlerinde sadece kendilerini değil, tüm tekniği temsil ediyorlar.

İkinci sorun ise çok önemli. Adil uçuş görevi… Genelde uçuşa gidecek kişiler bizim zamanımızda vardiya şefi tarafından belirlenir ve göreve yollanırdı. Tabii ki bu sistemde haksızlıklar çok olurdu. Düşünsenize devamlı aynı teknisyenler uçuşa giderken diğerleri hiç gidemiyor veya çok az gidiyorlar.

Bunun da önüne geçmiş ve ÇANAK sistemi uygulamıştık. Uçuşa giden arkadaşımız uçuşa gittiğinde onun yerine bir başkası hangarda veya apronda ter döküyorken birinin uçuş ücreti alıp diğerinin hep hangarda bırakılması yanlış oluyordu. Bu işin çözümü o vardiyadaki uçucu teknisyen olarak her an göreve gidebilecek olanlar belli olduğundan, uçuş ücreti alan teknisyenler bunu bir çanak sistemi doğrultusunda uçuş ücretleri yattığında paylaşırlardı.

Kısaca vardiya şefi veya müdürünün torpilli yaklaşımını engellemenin yanı sıra kimsenin hakkını yedirmemeye dikkat ederdik.

NOT/ Henüz sendika yönetiminden ses seda çıkmayınca bende bu haftayı tekniğin uçuş ekiplerindeki haksızlığa değinmeye ayırmayı düşündüm. Umarım faydalı olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

55 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Sefa bey eski ortağın hakkındaki bildiklerini paylaşırsan havacılık büyük bir kirden kurtulacak

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Onur Air ne olucak Sefa Abi bir haber varsa ne olur yaz.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Senin gibi gerçek havacılarla olacaklise mezunu büfekondu cu aylıkçı zorlareklamalancorendon un maaşlısıbu adam malvarlığını açıklasınDeniz manzaralı milyon dolarlık residence nasıl olmuşlise mezunu muhabir

    Cevapla
  4. “Kısaca vardiya şefi veya müdürünün torpilli yaklaşımını engellemenin yanı sıra kimsenin hakkını yedirmemeye dikkat ederdik.”esb de bunu yapmak mumkun degil. torpilini yapann ucakla alakasi olmayan tip egitimini aliyor.teknisyen sifir degerinde bile degil. eksideyiz ekside. kucucuk esbde bile oyle oyunlar donuyorki ist da neler oluyor hesabi siz yapin.adalet esbde komik bir kelime.basteknisyen olmak sef olmak cok kolay ama insan olmanin cok zor oldugu bir yer esb.esbden ayrilan mudurlere bir sorun bakalim tek kelime iyi soz söleyebilcekmi.is huzurunu is barisini sirket aidiyetini bitirdiniz.esbde personele yemek vermekten acizsinizz

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Bu adamın son 10 yılfa yaptığı tüm tatiller seyahatler ortaya çıkarılmalıdırtüm reklam verenlerle ilişkisireklam verenlerden tek bir şirket hakkında olumsuz haberi yoktur ama vermeyenler!!!hertürlü iftira

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    whtsuptan tehdit edilirsiniz.hakaret olarak gordugunuz yemegi yemediginiz icin.zayi zayi zayi.sef olmak bunu mu gerektirir.yemek yemiyorsanz caninizi yakarim.esbdeki calsma hayatini buraya yazsk roman olur dizi olur.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Hangi havayolu ile kaç kez tatil yaptıhangi firmaların reklamını aldıbunların hangisinin haberini yapmadı!!!!kimden reklam alamadı?bunları manşet yaptımı?milyonluk deniz gören ev in lise mezunu sakini

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Ahh safabeyciğim ahhh zamanında atlas dan aldığı reklam parasının bir tane faturasını göstersin yeterli

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Merhaba Sefa Abi,Arkadaşlar uçucu teknisyenlerin sorunları hakkında sendikadan ve dernekten bir hayır göremeyince sana gelmişler. Ki bende aynı durumlardan şikayetçiyim. Ayda 150 160 saat uçuyoruz. Ekiplere verilen istirahatler bizlere verilmemekte. Otele verecekleri para ile biz 1 hafta uçuyoruz. O yüzden işlerine gelmedikçe yatıda vermiyorlar. Uçak kapı açtıktan sonra 12 saat dinlenme veriyorlar. 12 saatin içinde 2 saat git 2 saat gel ve 8 saat uyku süresi kalıyor ki hemen uyuyabilirsen. Birde bu dediğim arabası olan için. Ekibe tahsis edilen araçlar oluyor. Ahl ye geçmek için. Teknisyenleri a.o. personeli değil diye almıyorlar. Beni 2 defa almadılar.(Heryerden her saat havaist geçiyor sanki.) Diyceklerki uçakta uyu o zaman. Ekonomide gidip gelince uyuyamıyoruz. Uçuşta business bomboş olsa bile ekonomide uçmak zorundayız. Çünkü kaptan kabin amirinden çekiniyor. Memurdan çekiniyor. Sırf durumumuzu farkedip öne alan kaptanı kurula çağırıp savunma almışlar. Biz kimiz. Düşman askeri mi? Uçuş ücreti zaten düşüktü. Birde şu pandemide yarısını kestiler. Ve daha neler neler.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Doğru…atlas tan aldığı reklamların faturaları..kim verdiriyordu bu reklamları:))) ve ne karşılığındacorendon reklamları tatilleri seyahatleri

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Kim

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Şirketlerden kendisine gelen ihbarları haberleştirip havacıık emniyetti için uğraşacağınabunları kendi lehine kullanırey çalışanlaralet olmayınyazdığıjız yorumlarls bile çeteye destek oluyorsunuz mıhabir zengin oluyor

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    eski ortağınız borajet pazarlığının neresindeydi sefa bey? Müthiş bir yazı yazmışsımız.medyadaki kirliliğin temizliğini siz bu sektörde başlatın!tarihe geçersiniz

    Cevapla
  14. Sizin zamaninizda çözülür simdikiler kork kork kork birbirinin arkasindan kuyu kaz ispiyon yap bazi kaliteli abileri tenzih ederim ama birak koltugu araya iskembe atip uçuşa gitmesi hak olan elemanlar var.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Uçucu teknisyenlerle ilgili sorunlar olduğu mevcuttur ama uçucu teknisyen arkadaşlar sorunları üst makama taşıyamıyorsa ve sorunlar kendi aralarında muhabbetten öteye gidemiyorsa ve bu sorunlar düzelmeden uçmuyorum diyemiyorsa kusura bakmayın arkadaşlar.Eski bir uçucu teknisyen atasözü derki:Hayırlı uçuşlar arkadaşlarım…

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    İyi parti yi kirleten bir şahıs haklısın sefa baba

    Cevapla
  17. bu dünya bu kadar birbirine bağlıyken Delta – ingiltere – hindistan varyantları hiç bitmeyecek yolcu kargo hiç durmuyor nasıl bitsin

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    hala yönetici olupta uçuş peşinde koşanlar varmı paraya doymayanlar varmı

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Thy teknik işten attı thy de işe başladım uçak bakım teknisyeniydim thy teknik kuruldu son senelerimde hastalanınca A bakım dar gövdeye gönderildim eskisi gibi çalışamıyor atılma korkusuyla Engelli rapor cıkardım bu seferde emekliliğin doldu dediler 39 yaşımda işten atıldım PERFORMANS 

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Bu çirkef muhabirin çamurundan insanlar çekinmezse kim reklam verirkizorla haraca bağlar gibi aldığı resmi ve kayıtlara geçmeyen ücretlerbu mu temiz siyaset yapacakyazık meral hanıma

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Sektörün satılık ve korkak medya havuzunda bir tek sesimizi duyurabildiiğimiz köşe burası. Başkada hakkımızı savunan eleştiren sisteme muhalefet eden mi var. Sefa abi sen tekniğin son kalesisin. Hangarladaki saygınlığını, bizdeki değerini bil bu çizgini koru. Ne iktidarsız dernek nede yalakalarla dolu yandaş sendikadan bugüne kadar zarardan başka bişey görmedik. Bırakın bir adım ileriye, 10 senedir hep geriye götürüdüler. 10.0 la 5 yıl çaktılar. Yetmedi teknik destek ve işçi maaşıyla burayı iyice sanayi sitesine döndürdüler. Uçuşta insan yerine bile koyulmuyoruz ağırlık olarak yazıyorlar. İşten başımızı kaldıramıyoruz. Dolarla adam saat açıp tl ile maaş dileniyoruz. Bu tiside; yok pandemi, yok A.O nun zararı goygoyuyla geçiştiricekler. Yine mr. Çiftçi iner tehdit eder fötücü der en son çıkan ışığı söndürsün derler.. 2 mazlumu işten atarlar, herkes kedi gibi dağılır. Aidatlarda şubedeki yalamalarla, ankaradaki arabalarla çatır çatır yenir. Bizde anca keriz gibi mırıldarız. Senide kirletirlerse Teknik hepten öksüz kalır bilesin.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sevgili kardeşim sana çok sevdiğim rahmetli babamdan öğrendiğim ve hiç unutamayacağım kadar güzel bir atasözümüzle cevap vereyim. “Asil azmaz bal bozulmaz, bozulursa yağ bozulur çünkü mayası ayrandır” Kısaca, mayam ayran içermiyor. Bu nedenle benim tarzımdan ödün vermem mümkün değil. Ailemden ne gördüysem o…

      Cevapla
  22. 3 yıl önce

    sefa abi teknisyenlere yapılanlar tabi ki kabul edilir değil; ama bunda teknisyenlerinde suçu var. ağlamayan bebeğe mama yok! teknisyenlerin şartları protesto etmek için sadece 1 hafta uçuşa gitmemesi olayı çözer. ama nerde öyle dik duracak teknisyen. çelik çomak sendikasına ve iftar derneğine hiç girmiyorum zaten. bunlar ne zaman düzelir diye sorarsan ilk genel seçimden sonra yönteminin değişmesiyle siyasi propaganda çarpışmasından faydalanıp bir çok hak elde edebiliriz. o yüzden bu tis benim için fis. ben genel seçimi ve sonrasındaki olayları bekliyorum

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Teknisyenlik degerli bir meslek olmasına rağmen saygınlığını yitirmiştir. Sizi temsil eden insanlara bakarak örneğin (Hayrettin Acara karaktersizliğin dip noktası) sizleride onun gibi zannediyorlar. Adam hesabına almıyorlar. Siz önce sizi temsil eden insanları seçmesini öğrenin sonra saygınlık bekleyin. Bir de bu adamla konuşurken dikkat edin ses kaydınızı alıp yönetime götürüyor haberiniz olsun.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Bir de buradaki yorumlara bakarak aman canım üç beş kişi yazmış burda binlerce çalışan var bunlar devede kulak bile demeyin ! Emin olun üç beş yağlı koltuğa kendini atan keyfi yerinde yalayici haricinde herkes burada yazılanlarla aynı görüşte. Ee abicim neden yazıp da dile getirmiyor sunuz diyorum. Ne değişecek ki ? Diyorlar. En acısı da yüzlerindeki ümitsizlik ifadesi.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    sn editör;yazınızda belirttiğiniz gibi şahıslar ile ilgili araştırma yaptınızmı?borajet in yasadışı devrinde rolü nedir? Ne tür yayınlara imza atmıştır?borajetten düzenli aldığı reklam ücreti ne kadardır?maaş almışmıdır?ne tür imtiyazlar almıştır?bu kirli operasyonun neresindedir?araştırmacı gazetecilik adına konuya el atınsayenizde gerçek havacılık haberleri okunuyor artık

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın okurumuz; Ben genelde internet medyacılığına da bir bakış atın diyen kişiyim. İlgili kişi veya yayın organının nasıl çalıştığını bilemem. Fatura keser mi kesmez mi ödemeler kurye vasıtası ile elden mi ödenir onu bilmem mümkün değil. Sezgin Baran Korkmaz ın sahibi olduğu BoraJet’in reklamları olduğunu biliyorum. Bedava reklam konacak değil ya…Mutlaka faturası olmalı. bedava reklam olamayacağına göre fatura yoksa elden ne kadar meblağ alındığını ancak ilgili şahıs bilir. Sefa İnan

      Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Yani en hafif tabirle şirket seni adam yerine koymuyor sen hala uçmak için yalakalık yapıp 40 takla atıyorsun hani cebinizde kuruşunuz yok barı bir duruşunuz olsun sevgili meslektaşlarım.

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    yazdığınız internet sitelerinin karanlık ilişkileri nihayetinde ortaya çıkmalıdır.kurumlar şirketleri üzerinde yarattığı algı operasyonları ile yaratılan Servet sorgulanmaldır.sn editör;tüm havacılık internet sayfaları sahiplerine çağrı yaparak ön ayak olunuzservetlerini açıklasınlarbu çağrınız Türkiye de çığır açacaktır

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Bu malum site;hangi şirketten ne reklam almıştır reklam aldığı şirketler hakkında olumsız haber ve yazı varmıdır?olumsuz haberler sadece reklam alamadığı şirketleremi aittir?

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Bu çağrıyı ilk siz yapın!tarihe geçersiniz..tüm medyaya örnek olacaktır ne kazandılar ..

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    esb deki iki tane şef baltan ve ökan saydın çok değişik insanlar.Şeflikten dolayı öğrendikleriyle(teknisyen/şef çekişmesi/müdür üçlüsü) onlar tam bürokrat yada bakan olacak adamlar.Öğrendikleri deneyimi (insan aldatma/idare etme/ağız yapma vs vs)gibi şeyleri değerlendirirlerse çok seviniriz.Ana akım medyada ekranlarda görmek bizi gururlandırır adfadagadfadfad. neyse ESB tam bir çiftlik fazla düşünmeyin gidin gelin işe memleketimde yaşıyorum diye tabut ta yatar gibi yatın kalkın.Haklısın şefim,çay,sigara,namaz abdest,çaya erken filan çıkın protesto edin işte hahahahh ben bi boyaya gidiyim deyin hahhahhaha yine mi kargo diye hayıflanın yaşayın gidin işte.

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    https://mobile.twitter.com/washatti/status/1407702516154998792senin lise mezunu olabilir mi bunlardan biri

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Sefa bey eksik yorumlar yapmışın.Yıllardır pilotlardaki gibi uçuş duty time konusuna hiç değinmediniz.Bu problemden dolayı görevi olmadığı halde uçurulan teknik personelin uçuş saatleri konusunda hiçbir adım atılmadığı gibi; yöneticilerde zaten yasa yok vur abalıya matığı içinde kaba tabir yerde ve havada bu insanları kullanıyor.Peki insan faktörlerinin kursu mecburi olmasına rağmen vede uçuş emniyeti açışından bu insanları shym ne zaman tanıyacak acaba ….

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    bir insan son sürat hızla şef olabiliyorsa dönüp bakmaliyiz. esb çiftlik cok dogru esenbogada sorundan başka hıcbirşey yok hangarda ucak bakımı yapıldıgına kimse ınanmaz.yıllar olmus yetki almak ıcın ugrasirsiniz sebebi ıse o bahsettigin sefler.yazık gercekten.seflerın anlasamadıgı bıyerde huzur mu olur.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    teknisyenlıgın kokune kıbrıt suyu dokuldu. esbde durum vahım sefler bır yanda bastekler bır yanda sende yetkilencegım dıye ugras dur.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    esbde ne yemek yıyebılıyoruz ne servıse rahat bınebılıyoruz.sef catısması ıcınde baskı ıcınde calısıyoruz whatsaptan tehdit edılıyoruz

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Yeni yetisen nesili itaat et biat et ile yetisrdikleri icin bu basit sorunlarin cozulmesini imkansiz goruyorum. Birbirini cekemeyen sinif ne kadar ilerleyebilir.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Süslü murat ordamısın ? tamaammm süslü murooooo jajadjfasdfasdfahhahahhahahaah hahafhhhahag

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Sefa beybu cahil muhabirin bu ülkenin başına bele olmasında dolaylı emeğiniz varbu günahı temizlemek içinyazınız

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Süslü murooo hızlı okaaann sizi yazacağım her gün….sizi ve esb hangardaki oyunlari yazacağımm.süslü muroo gayseriliye dikkat et.yorumlara yenileceksinizzz

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    25 bin fake paralı takipçisi var bu liselinin

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Sefa bey çağrı yapınhavacılık internet medyasına olanlar malını mülkünü açıklasıntarihe geçin

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Doymadın be liseli!doymadın!milyonluk residence arsalardükkanlar!büfekondu ları saymıyorun..sahi kime kalacak bunlar:)))

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    hala taslaktan haberimiz yok! Ne kadar zam isteyecekler haber yok! Sendikaya soruyoruz cevap ypk. Temsilciler bizde bilmiyoruz bizle paylaşmıyorlar diyorlar. Onlarda bizde son dakika öğrenicez herhalde diyorlar. İşe bak ya!

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Kesintiler temmuzda geri verilip onun üzerinden masaya oturtulması gerekir. Hakkımız olan kesintiye geri verilmesi lazım. Tüm yöneticiler bilmelidir ki ahiret var bunca insanın vebaline girmeyin. Pandemi döneminde kesintili maaş ile kesintisiz çalışan emekçinin hakkını yemeye kalkarsanız eğer ayır duaları değil beddua ve kul hakkı ile gitmiş olursunuz.

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Garipler, teknik destekler ne olacak kesintiler geri verilmezse?

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Çocuk rakunu da anlat

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Ahaaaa kadir’in da adı geçti yavaş yavaş gıdgıdıka geliyor borajet mevzusu

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Editör beygündemden düşmeyen SBK nın borajete çökmesi olayındamalum internet sayfası ve sahibinin ne tür bir faaliyeti olmuştur?o dönemde ne kadar reklam aldı?objektif habercilik adına araştırınız

    Cevapla
  49. 3 yıl önce

    Hazır bugün yks var belki bir genç kardesim bu bölümü yazmak ister buraları okur bizden size abi tavsiyesi sakın ha bu bölümleri yazıp kendinizi harcatmayın

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Sefa Bey ;“Şimdilerde TEKNİK A.Ş çalışanlarının hepsi yeni yapılacak toplu iş sözleşmesine kitlenmiş olmalı. Geçmişte yasadıkları hayal kırıklığını bırakıp, yeni toplu iş sözleşmesine odaklanmalılar. Haklı oldukları konularda taviz vermeden sürecin lehlerine bitmesini sağlamalılar.” yazmışsınız ama, şirketimizin sendikası zaten çalışanlar ile birlikte karar almıyor ki, pandemi süresinde bizlere gelip siz dik durun biz sizin arkanızdayız diyip daha sonrada kesintiye imza atan bir sendikadan bahsediyoruz. Tabi bu durum karşısında herkes in 3 maymunu oynamasıda cabası. Şuan bile bazı sendika temsilcileri şirkette para yok para derken bir beklenti içerisine girmek büyük ihtimalle saçmalık olur. Şirket sendika içerisine yerleştirdiği adamlarına talimatları vermiş personele yolu yapın zam yok diye. Tabiki onlarda çalışmalara başladılar personel olarak birlik olmadığımız sürece şirket daha çok istrdiğini yapmaya devam eder. Umarım yeni hayal kırıklıkları olmaz. Allah fitnecilere fırsat vermesin.

    Cevapla