featured

LUFTHANSA PERSONEL ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR…

Lufthansa, yıl sonuna kadar 29.000 çalışanı işten çıkaracak ve Alman havayolu şirketi, koronavirüs ile başa çıkmak için mücadele ederken önümüzdeki yıl kendi ülkesinde 10.000 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı

Lufthansa; Havayolu ve iştirakleri Eurowings, İsviçre, Avusturya ve Brüksel Havayolları programlarını, filosunu ve personelini düşürdü ve hava yolculuğunun 2025’ten önce pandemi öncesi seviyelere gelmesini beklemediğini söylenmekte.

Bild am Sonntag gazetesi, Lufthansa’nın Almanya dışında 20.000 kişiyi işten çıkaracağını, ayrıca 7.500 kişiyi istihdam eden LSG ikram birimini satarak toplam personeli 109.000’e düşüreceğini iletti. .

Gazete, yılın başlarında güvence altına aldığı 9 milyar avroluk hükümet kurtarma paketinin 3 milyar avroyunu (3.64 milyar dolar) şimdiden kullanıldığını yazdı.

CEO Carsten Spohr, geçen ay Lufthansa’nın sendikalara ikramiye kesintileri ve diğer ödemeler karşılığında zorunlu işten çıkarmalar yapmamaya söz vermesine rağmen işten çıkartmalara devam ediyor,

Reuters tarafından gelen bilgide;  Cuma günü yapılan bir oylama sonuçlarına göre, Lufthansa’da maliyetleri düşürmek ve işleri kurtarmak için yapılan bir anlaşma, Alman havayolu şirketi yer personeli olarak çalışan Verdi sendika üyelerinin çoğunun desteğini kazandığı ifade ediliyor

Pazartesi günü resmi bir duyuru bekleniyor.

Verdi ile yapılan anlaşma, sendika yönetimini uçaklarını uçurmak için bir kurtarma paketi aldıktan sonra bile işten çıkarmaya çalışmakla suçladığı aylarca süren görüşmelerin ardından geldi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Çok ilginç bir hal aldı işler, daha bundan 4-5 ay önce Ryan air ceosu şu kdr adam çıkartacam vs atıp tutuyordu daha 2-3 gün önce 75 uçaklık max alımı yaptı toplamı 9 milyar dolar ben bundan bi şey anlamadım.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    yorum yazan arkadaşlara katılıyorum luthansa yanılmıyorsam pandemi öncesi 160k çalışanı vardı, öncelikle Alman ve sonra avrupa vatandaşlarına dokunmazlar. Örnek verecek olursak Lufthansa Amerika’da toplamda 500 tane ABD li yer personeli çalıştırıyorsa bunları çıkarır bide alt şirketleri hesaba katın buna ek olarak çıkarılanların iş kontratı nasıl bir kontrat onu da bilmiyorsunuz bunları hesaba katınca normal yani.

    Cevapla
  3. lufthansa munih ve frankfurttan ucakn ucus ekibinden kimseyi isten cikartmadi . bu cikartmalar lufthansanin alt sektorlerinden oldu alttaki arkadasin belirttigi gibi . thy ye gore cok daha buyuk bi sirket evet

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Lufthansa nın 100 den fazla şirketi var. Thy gibi beş altı değil. Büyük bir grup . Normal yani

    Cevapla