featured

Lufthansa A320’nin yardımcı pilotu uçuş sırasında bayıldı

İspanya- Palma Mallorca’dan Frankfurt’a LH-1507 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştiren D-AIWI tescil isimli Lufthansa Airbus A320-200 uçağı, Frankfurt’a inişten yaklaşık 45 dakika önce FL360’ta uçuyordu. FO, tuvalet ihtiyacı için kokpitten çıktıktan sonra ön galleyde aniden yere yığıldı. FO yere yığılırken aynı zamanda ön galleyde çalışan bir kabin görevlisine çarpıp onu da yere düşürdü.

Tıbbi eğitim almış bir bazı yolcular, FO ve kabin görevlisine tıbbi yardım yaptı. FO bir süre sonra iyileşti ve kokpite dönerek görevlerine devam edebildi. Uçak, 45 dakika sonra Frankfurt’a güvenli bir iniş yaptı.

Bir yolcu, FO’nun tuvalete giderken bayıldığını ve büyük bir gürültüyle ön galleyde yere düştüğünü ve ayrıca mutfakta çalışan bir kabin görevlisine çarpıp onu da yere düşürdüğünü bildirdi.

FO’nun kolu yaralanmştı. Yolcular arasında bulunan bir doktor, FO’in bacaklarını yukarı kaldırdı, kan basıncını ölçtü vb. gibi ilk yardım sağladı. FO bu sırada baygın görünüyordu, yüzü soluk ve açık yeşildi. FO kalan uçuşun büyük bir bölümünde galleyde yattı, sonra kalktı ve kokpite girdi. FO’in düşerken çarparak yere düşürdüğü kabin görevlisi de yaralandı ve görevine devam edemedi.

BFU (Bundesstelle FlugunfallUntersuchung-Almanya Havacılık Kazaları Araştırma Kurulu) tarafından;
“24 Eylül 2021’de tıbbi personel tarafından tedavi edilmesinden ve bir iyileşme görülmesinden sonra pilotun görevine devam edebildiğini bildirdi. Kabin görevlisi hafif yaralandı. Olay, bir kaza veya ciddi bir olay olarak değerlendirilmedi ve bu nedenle BFU tarafından araştırma yapılmayacaktır.” bilgisi verildi.

©AirlineHaber

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir