LOT, Krakow'dan İstanbul uçuşlarını başlattı

LOT, Krakow’dan İstanbul uçuşlarını başlattı

LOT Polonya Havayolları Krakow’dan İstanbul uçuşlarını başlattı. Türk Hava Yolları ile yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde uçuşlar Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç kez gerçekleştirilecek.

LOT Polish Airlines, ulusal havayolu şirketi Türk Hava Yolları ile işbirliği yaparak Varşova Chopin Havalimanı ve Kraków yakınlarındaki Balice’den İstanbul’a uçuşlar başlattı. İlk uçuş 27 Nisan’da Kraków-Balice havaalanından İstanbul havaalanına gerçekleşti.

İstanbul, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’daki birçok ülkeye seyahat eden yolcular için de çok önemli bir aktarma havalimanı. İstanbul’dan Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’ya transatlantik uçuşlar da gerçekleştiriliyor.

LOT Polish Airlines yönetim kurulu üyesi Michał Fijał’a göre, uçuşlar Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç kez gerçekleştirilecek ve dar gövdeli Embraer 195 uçaklarıyla yapılacak.

Krakow-Balice, Polonya’nın en büyük bölgesel havalimanıdır. 2022 yılında yaklaşık 7.4 milyon yolcu giriş yaptı. Bu yılın ilk çeyreğinden sonra check-in yapan kişi sayısı 1.89 milyon oldu.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir