featured

LAZER TUTAN ADAMA 3 YIL HAPİS

ABD Missouri Batı Bölgesi Savcısı Tammy Dickinson federal mahkemede, Kansas City’de yaşayan kişiyi polis helikopterine lazer ışığı tuttuğu gerekçesiyle cezalandırdı. 26 Yaşındaki Jordan Clarence Rogers 3 yıla mahkum oldu.
8 Eylül 2016’da suçlu bulunan Rogers, 8 Ekim 2013’te Emniyet Müdürlüğü helikopterini lazerle hedeflediğini itiraf etti. Rogers helikoptere üç kez yeşil lazer yolladı.
Işık o pilotlardan birinin gözüne çarpmış ve olayın ardından birkaç saat süren göz yorgunluğuna neden olmuştu.
Rogers’ın cezalandırılmasında mahkeme, yerleşim bölgesi üzerinde uçmakta olan bir uçağın güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü tespit etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Lazer hiçbir şekilde bir oyuncak olmayıp, gözle kesinlikle temas etmemelidir. Gözle temas eden lazer, direkt olarak çıplak gözle güneşe bakılmasından daha fazla tahribat yapacaktır. Buna ilaveten, lazer tutulan iş makinası, vasıta ve uçak, helikopter gibi araçlar için ciddi kaza yapma ihtimali doğmaktadır. Unutulmamalıdır ki uçaklara lazer tutmak kanunen suç teşkil etmektedir.
    Özellikle yeşil lazerler daha büyük tehlikeyi beraberinde getirmektedir. Yapımı ve yeşil rengin doğası itibariyle, kullanıcı farkında olmaksızın yeşil lazer gözle görülen ve görülemeyen ışınları aynı anda aktarmaktadır. Bununla birlikte son zamanlarda lazerlerin modifiye edilişi genel kullanıcılar arasında yaygınlaşmış olup lazer ışın etkisi bilhassa artırılmaktadır ki bu hem son derece tehlikelidir.
    Umarım lazer konusunda halkımız gereken hassasiyeti gösterir ve kimsenin keyfi kaçmaz.

    Cevapla