featured

LAPTOPUNUZU THY'YE TESLİM EDERSENİZ BAŞINIZA BU GELEBİLİR

Yolculuk öncesinde hasarsız teslim edilen Laptop ekranı çatlamış olarak iade edildi.
ABD ve İngiltere, Türkiye de dahil 6 ülkeden yapılan direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı. Yapılan yolculuklarda, yolcuların yasak kapsamına giren elektronik aletleri özel bavullara konularak bagaj kısmına alınmıştı.
Girişimci Ekim Nazım Kaya da, Türk Hava Yolları ile yapacağı ABD yolculuğu öncesinde bilgisayarını THY yetkililerine teslim etmişti. Ancak Kaya, yolculuk sonrasında laptopunu ekranı çatlamış olarak buldu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ tweet1
Kaya, yolculuk öncesinde “THY, hasarsız olduğunu tespit edip, bilgisayarı kapıda teslim alıp barkod veriyor.” sözleriyle başlatılan yeni uygulamayı Twitter üzerinden paylaşmıştı. Yolculuk bitiminde laptop’unun ekranının çatlamış olduğunu gören Kaya, şu ifadeleri kullandı: “ve @TurkishAirlines cihazı ekranı çatlamış olarak iade ediyor. Tutanak tuttum, bakalım ne olacak.”

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ C7

Kaya’nın tutanağına THY’nin verdiği cevapta ise “Bagajınızda meydana gelen hata sebebiyle özür dileriz” denildi ve meydana gelen hasarın geri ödemesinin yapılacağı bildirildi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ C7 7ufeU8AAn6K6

Konuyla ilgili Kaya’yla Twitter üzerinden iletişime geçen THY Müşteri Destek Birimi ise özür dileyerek Kaya’dan hasarlı bagaj referans numarasını istedi.
Ardından kendisine THY Bagaj Hizmetleri Yönetim Müdürlüğü tarafından gönderilen e-postayı paylaşan Kaya, “Önce hasarlı bavuldan bahsediyorlardı, şimdi laptop olarak düzelttiler. RT’ler işe yaradı sanırım, gayet hızlı ilerliyor süreç.” ifadelerini kullandı.
Kaya’nın, uçuştan önce hasarsız olduğu tespitiyle barkodla uçağa alınan bilgisayarının yolculuk sonrasında ekranı çatlak olarak iade edilmesi ABD ve İngiltere uçuşlarında başlatılan yeni uygulamanın güvenilirliğini sorgulatır nitelikte.
(Odatv.com)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 8 yıl önce

    AppleCare Technical Support icin 3 yil senior seviyede calistim. Ben yemedim bunu.

    Cevapla
    • Merak etme THY Elmaya benzemez. Mağdur olan yolcunun mağduriyetini giderir her zaman. Bu yolcu da parasını alır.
      Yükleme sırasında İstanbul’da ne kadar da dikkat edilse boşaltmayı yapan Johny ve MR.Brown da bir o kadar dikkatli olmalı. Bu habere Trump’a ağlayan Amerikan ve İngiliz hava taşıyıcıları sevinmiştir. Sizler de aramızdaki İrlandalılar olarak saçma sapan yorum yapmaya devam edin. Bunu yemediysen git elma ye güzel kardeşim.

      Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Canım sen Rusça mı kullanıyorsun macbook’u:) inanmadık.

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Sayın Editör, bu haberle odatv nin taşeronu olmuş gibisiniz.Bu haberin yanında kaç laptopun da hasarsız taşındığı naberini yapabilecek imkan ve kabiliyette olup, yapmamışsınız.Bağımsız ve güvenilir olma sıfatını kaybediyorsunız.Kötüleme hele hele de düşmanların kötüleme yarışı olduğu bir dönemde, ekmeğe kürekle yağ taşıma size yakışmamış.Yazık.

    Cevapla
    • neden ki. THY’nin bir çok haberini yapıyorlar. Haber güzel olunca iyi kötü olunca kaka mı oluyor. Haberi alıp okurlarına paylaşmışlar.

      Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Şikayeti yapan zatı şahaneyi de bi araştırın bakalım.Türk arkadaş, amerikan laptobu, rusça açılış software i, oda tv li tepside sunum. Yanına ne alırdınız.Garnitür olarak airline haber olmuş

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      odatv en çok okunan haber kanallarından biri. Onlar başkasından haber alınca garnitürmü oluyor.

      Cevapla
  5. 8 yıl önce

    Geçen hafta kabin içi elektronik cihazlara getirilen kısıtlama ile ilgili AirlineHaber’deki bir makaleye, THY’nin bebek arabamızı bile hasara uğrattığını (metal çıtalarını kırdıklarını) ve kapıda topladıkları cihazların başına ne geleceğini çok merak ettiğimi yorum olarak yazmıştım. Buyrun, daha haftası çıkmadan düşmeye başladı haberler ki bu sosyal medyaya yansıyan kısmı. Diyorum ben size, THY bu, herşey beklenir ondan.

    Cevapla