featured

KRASNODAR İLE SAMSUN ARASINDA DİREKT UÇUŞ

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından kaldırılan Krasnodar ile Samsun arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin protokol, güncellenerek imzalandı.
Uçak seferlerinin başlaması için Rusya ile vizelerin kaldırılması bekleniyor. Rusya ile protokol imzalandıktan sonra Krasnodar kenti ile Samsun arasında direk havayolu ulaşımı kurulmasına ilişkin projeyle ilgili çalışmalar nihayet tamamlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, “Görüşmelerin başlaması için talep Ruslardan geldi” dediği proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, 19 Ocak’ta, Rus muhatapları ile bir araya geldi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, 19 Ocak’ta güncellenen protokol gereğince Rus Havayolları Şirketi Rusline, Samsun’a direk yapılacak tarifeli uçuşların başlamasını taahhüt ettiğini ifade etti. Bu yönde daha önce yapılan protokolün de karşılıklı olarak güncellendiğini belirten Çamaş, “Geçen yıl başlaması planlanan tarifeli uçuşlar, uçak krizi sonrasında iki ülke arasındaki sıkıntılar nedeniyle askıya alınmıştı. Rus tarafı vizeyi kaldırdığı andan itibaren ümit ediyoruz ki, Krasnodar ile Samsun arasında, uçuşlar da başlayacak. Görüşmelerimizde Rusline yetkilileri, bu konudaki kararlılıklarını yineledi ve daha önce imzalanan protokolün arkasında durduklarını deklere etti”  bilgisini verdi.
Yapılan protokole eklenen başka bir madde uyarınca Krasnodar Havalimanı işletmecisi durumundaki Basel Aore firması da, 2 yıl boyunca bu uçuşları desteklemek üzere her türlü kolaylığı sağlayacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi de, Rusline Havayolu şirketinin yapacak olduğu uçuşlarda, herhangi bir zarar oluşması durumunda bu zararın yaklaşık yüzde 50’sini karşılayacak, yüzde 50’lik diğer zarar ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Ilker bey ve ekibi Alman Istihbarat Teşkilatı BND nin bir projesidir. Hedefte 3.hava limanı ve thy var. 3.hava limanına engelleyemezlerse B planı THY yi etkisizleştirmek. Bu yuzden Temel bey ve ekibi YKda surtusme bahanesiyle tasfiye ediliyor. THYdeki Fetöden de gizli destek alınıyor.

    Cevapla