featured

Kontrolörlerden İnkar ve Tehdit Yaklaşımlarına Karşı Sert Uyarı

Bugün bir televizyon programında yapılan açıklamalar, hava trafik kontrolörleri arasında büyük tepki topladı. Programda, İnisiyatif Alınmaksızın Çalışma (İAÇ) faaliyetiyle ilgili yapılan yorumlar, kontrolörler tarafından talihsiz ve tehditvari olarak nitelendirildi.

Hava trafik kontrolörleri, İAÇ’nin önemine vurgu yaparak, bu faaliyetin havacılık mevzuatına uygun olarak yürütüldüğünü belirtti. Son bir aydır havacılık sektöründen gelen açıklamaların, İAÇ’nin etkisini açıkça ortaya koyduğunu ifade eden kontrolörler, Avrupa hava sahasındaki yoğunluk ve ATC yetersizliklerinin rötarlara gerekçe gösterildiğini, bu durumun Türkiye’deki hava trafik kontrolörlerinin taleplerini görmezden gelmek için bilinçli bir yaklaşımın parçası olduğunu savundu.

Kontrolörler, sektördeki inkar ve görmezden gelme yöntemlerinin buzdağının sadece görünen kısmını örttüğünü dile getirdi. Ayrıca, bu çabaların kontrolörlerin haklı taleplerine odaklanmak yerine, sorunları örtbas etmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Hava trafik kontrolörleri, sektördeki tüm kural ve prosedürlerin yazılı olduğunu ve her şeyin kayıt altında tutulduğunu hatırlatarak, kasti geciktirmelerin varlığından söz edilmesinin şaşırtıcı olduğunu belirtti. Somut kanıt olmaksızın kontrolörleri suçlayıcı ifadeler kullanmanın ve mahkeme tehdidiyle göz korkutmaya çalışmanın kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

İAÇ’nin, yalnızca bir özlük hakkı arayışının ötesinde, Türkiye’ye her yıl kaybedilen yüzlerce milyon Euro’yu kazandırma mücadelesi olduğunu belirten kontrolörler, bu mücadelenin ekonomiye katkı sağlanana kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Kontrolörler, herkesin bu mücadeleye destek olması ve çözüm odaklı bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRQBY8VWwAA7Bx Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRQBY8XWYAAsVgkSon Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRQBY8PX0AAvax7

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 ay önce

    Ne oldu Bolat bey orada sendikayı ele geçirip 3 kuruşa kontrolörlerin pestilini çıkaramadınız mı?

    Cevapla
  2. 4 ay önce

    ATC yüzünden havada fazla kalan her bir uçak daha fazla yakıt harcıyor. ATC ler taleplerini DHMİ ye yapsın. Kalkıp havayollarını zarara uğratmasın. Etki tepki yasası diye bir şey var. Sen havayoluna zarar verirsen, biz de kanun çerçevesinde sana zarar vermeye çalışırız.

    Cevapla