featured

Koltuğunuzu seçin, uçuşa geçin!

Koltuğunuzu seçin, uçuşa geçin!

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ koltuk detay sayfa 1

Şimdi, geniş diz mesafeli acil çıkış sırası koltuklarını da uçuş öncesi seçebilirsiniz! Koltuk seçimi uygulaması, tercihlerinize göre ücretli ya da ücretsiz olabilir.
Koltuk seçiminizi şimdi yapın ve keyifli bir uçuşa hazırlanın…
koltuk
Sadece Boeing 737-800 uçak tipinde sunulmaktadır.
** Satın Alınabilir Parkurlar (Acil Çıkış Sırası): Delhi
*** Satın Alınabilir Parkurlar (Acil Çıkış Sırası): Atlanta, Bangkok, Boston, Chicago, Dakka, Guangzhou, Hong Kong, Houston, Katmandu, Kuala Lumpur, Los Angeles, Manila, Miami, Montreal, New York, Pekin, San Fransisco, Seul, Singapur, Şangay, Taipei, Tokyo, Toronto, Washington.
Koltuk seçimi

  • Ücretli koltuk sayısı uçak tiplerine göre talep ve zamana bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ücretli koltuk uygulaması codeshare (ortak) uçuşlarda diğer havayolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen uçuşlarda geçerli değildir.
  • Ücretli koltuk uygulaması, grup yolcular (9 yolcudan daha fazlasını içeren rezervasyonlar) için yalnızca rezervasyonun doğrudan Türk Hava Yolları Rezervasyon Sistemleri ile yapıldığı yerlerde geçerlidir.
  • Ücretli koltuk seçimi uygulamasından sadece biletli yolcular faydalanabilir.
  • Ücretli koltuk seçimi uygulaması uçuştan önceki 100 gün ile uçuşa 48 saat kalana kadar geçerlidir, uçuştan önceki 48 saat içinde koltuk seçimi sadece alanda yapılabilir.

Koltuk değişikliği

  • Emniyet, güvenlik ve operasyonel sebepler nedeniyle koltuk seçimi için güvence verilemez. Türk Hava Yolları bu tip durumlarda uygun alternatif seçenekleri sağlar.
  • Yolcu, kendi isteği dışında gerçekleştirilen koltuk değişiminden dolayı memnun kalmadığı seyahat için iade başvurusunda bulunabilir.
  • Ücretli koltuk seçimi satın alan yolcu, bu hakkı sadece satın aldığı uçuşta kendisi için kullanabilir, bir başka uçuşa veya bir başka yolcuya devredemez.

Acil çıkış sırası koltukları

  • Beklenmedik bir olaydan dolayı tahliye sırasında acil çıkış koltuğunda seyahat eden yolcunun acil çıkış kapısını açmaya yardımcı olması beklenir. Bu sebeple, yolcu yapılı (18 yaş ve üstü) olmalı, sıhhatli olmalı ve Türkçe veya İngilizce yazılı ya da sözlü olarak verilen talimatları anlayabilmelidir. Yolcu istekli olmalı ve acil tahliyeye olabildiği kadar yardımcı olmalıdır. İstenildiğinde acil çıkış koltuklarını isteyen yolcular uygun olduklarını doğrulamalıdır.
  • Bebek yolcularla seyahat eden yolcular acil çıkış sırası koltuklarında oturamaz.
  • Hareket etmesi kısmi ya da tamamen kısıtlı olan yolcular acil çıkış koltuğunda oturamaz.
  • İkinci emniyet kemeri talep eden fazla kilolu yolcular acil çıkış koltuğunda oturamaz.
  • Adli muamele ve idari davaları olan yolcular ve refakatçileri acil çıkış koltuğunda oturamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Merhaba
    Thy app üzerinden bilet aldi gida koltuk secimini
    Sunmuyormu yoksa girisi Ben mi yanlis yapiyorum.
    Ne zaman bildet alirsam bu sorunu yapiyorum. .
    Cözüm önerirseniz meinen olurum..

    Cevapla