featured

Kokpit ve kabin ekipleri de 23 haziranda oy kullanmak istiyor

Kokpit ve Kabin Ekipleri de oy kullanmak istiyor…

İstanbul merkezli bulunan, bir çok havayolu kokpit ve kabin personeli, 23 haziran İstanbul yerel seçimlerinde oy kullanmak istiyor. Ancak bir, iki gün önce yatıya gidenler, o gün uçuşu bulunanlar ya da dönüş bacağında olan personelin oy kullanma şansı ne yazık ki yok.

AirlineHaber’e ulaşan kabin ve kokpit ekipleri, aynı yurt dışında yaşayan Türklere genel seçimlerde uygulanan “havalimanında oy kullanma işlemleri” ‘nin bir benzerinin, kendileri için de uygulanmasını istiyor. Uçuş programlarını göstererek vatandaşlık haklarını kullanmanın en doğal hakları olduğunu savunan pilot ve kabin memurları, yasal bir düzenleme getirilmesini istiyor. Binlerce personelin gerek yatıda ve gerekse uçuşta olmasından dolayı oy kullanamayacak olmaları, kendilerini üzüyor ve bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

İstanbul’da ikamet eden ancak görevde oldukları için 23 haziran seçimlerinde İstanbul‘da bulunamayacak binlerce hostes ve pilot, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için yetkililerden yardım bekliyor.

©AirlineHaber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 5 yıl önce

    İngiltere 5 yıldan uzun süre yurt dışında yaşayan vatandaşına oy kullandırtmaz. Çünkü İngiltere’de yaşamayan yönetime de karar veremez der. Bizde ise 40 yıldır Almanya’da yaşayan dayı orada demokrasiyi savunurken, Türkiye’de Şeriat ister. Biz ise uçuşumuz var diye oy kullanamayız. Acaba kim kimin tipine bakıp bu bize oy vermez diyor…

    Cevapla
  2. Nerede demokrasi ? Issiz sapsiz suriyeliler bile bu ulkede secme hakkı var ama gorevini yapan bu vatan evlatlari oy kullanmalarina engel var burada bir pis koku var… bu sistemde yanlışlık var!

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Uçucular bu kadar sewilmıyoken yapılması riskli harkettir. Çünkü kabin kokpit sandıklarından kime oy çıkacağı belli. O sandık sonuçlarından sonra bu meslekler iyice göze batar. Anladınız siz!!

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Padişahım cok yasa saltanat bir gun bitecek… sadece 50 ye sahipsin kalan 50 si sende degil kimin kimi sececegine bugun karisirsan yarinda sana karistiklarinda kimse sesini cikarmaz

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Gerçekten pırıl pırılsın. Okuduğunu anlamak çok önemli

      Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Sonuçta yerel belediye başkanı , meclis üyesi ya da muhtar seçilmeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğiz. Gösterelim ikametkahı kullanalım oyu.

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    23 Hazirana boş istedim şimdiden. Direkt red geldi. Bu mu adalet ?

    Cevapla
  6. Herşey Çok Güzel olacak. Memleketimin güzel insanları güzel bir dilekte bulunmuş….

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Hep aynı durum biz de İstanbul’un vatandaşıyız bizim de seçme hakkımız olmalı.

    Cevapla