featured

KLM DREAMLINER TANITIMI

Boeing firmasının 14 yıl aradan sonra üretime geçtiği yeni model yolcu uçağı Boeing 787 Dreamliner’ın en önemli özelliği; yolcu uçaklarının en verimlisi olması. Kendi sınıfındaki diğer uçaklardan %20 daha az yakıt tükettiği iddia ediliyor. Yolcu kapasitesi 290-330 kişi arasından modeline göre değişmekte. Modeline göre menzili 2500 ile 8500 deniz mili arasında.
Tam yüklü ağırlığı 165 ile 245 ton arası olan uçak 2011 yılında servise girmişti. İlk teslimat  ilk siparişi veren All Nippon Airways-ANA Japon firmasına  Eylül 2011 tarihinde teslim edildi.
Bu sıralamayı Japan Airlines-JAL, Polonya Havayolları-LOT, Qatar ve American Airlines takibetti.
Boeing 787 Dreamliner Yolcu Uçağı; en geniş uçak olması ile biliniyor. 23 sıra koltuğu bulunan Boeing 787 Dreamliner, tamamen kompozit malzemeden üretilen çift koridorlu. Motorları  Rolls-Royce. 787 Dreamliner’in, gelişmiş aerodinamik yapısı ve sahip olduğu yeni teknolojilerin yanı sıra yakıt verimliliği ve düşük bakım maliyetiyle ticari havacılığa yeni bir boyut kattığı iiddia ediliyor.
Kapağı açalım bakalım; önce hangarın kapısını, sonra uçağın kokpit ve kabin kapılarını. Ne gibi özellikler bizi bekliyor.
Videoda Boeing 787 Dreamliner tanıtılıyor. Uçak Hollanda Kraliyet Havayolları’na ait.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir