featured

KIRŞEHİR'E İKİ AYRI HAVAALANI YAPILACAĞI AÇIKLANDI

Kırşehir’e iki ayrı havaalanı yapılacağı açıklandı.
Kırşehir Milletvekilleri kente iki ayrı havaalanı yapılacağını müjdeledi.
İşte o haber; ”Vekillerimizden sıradışı müjdeler geliyor. Kırşehir ve civarına 2 ayrı havaalanı yapılacak Havaalanlarından birisi Kayseri-Nevşehir-Kırşehir ve Yozgat’a hitap edecek Kırşehir merkeze Charter uçakların ineceği havaalanı yapılacak”. 2 ayrı havaalanı yapımı için yer tespiti ve gerekli bir kısım ödeneğin hazırlandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre; Kırşehir-Kayseri karayolu üzerinde belirlenecek bir bölgeye Kayseri, Kırşehir-Nevşehir ve Yozgat illerinin faydalanabileceği bölgesel havaalanı yapılacak. Kırşehir’e 40-45 km mesafede olması planlanan bu havaalanı ile birlikte gerek yurt içine gerekse yurt dışına her saat uçak kalkacak.
CHARTER UÇAKLARI İÇİN İKİNCİ HAVAALANI
Diğer yandan, bölgesel havaalanının yanı sıra Kırşehir sınırları içerisinde belirlenen bir bölgeye de özel seferlerin yapıldığı havaalanı yapılarak, turist taşıyan Charter uçakların Kırşehir’e inmesi sağlanacak. Charter uçakların Kırşehir’e inmesi ile birlikte turizm sektörünün Kırşehir’de daha da canlanması planlanıyor. Turist taşıyan Charter uçakların yanı sıra bu havaalanına VIP uçaklar da iniş yapacak.
‘SİVİL HAVACILIK ETKİN HALE GELECEK’
Kırşehir il sınırları içerisine yapılması planlanan havaalanı, sivil havacılık içinde kullanılacak. Sivil Havacılık tarafından açılan kurslar ve eğitimlerle, Kırşehir’de uçak kullanmak isteyenler bu havaalanından faydalanacak.
‘ÜNİVERSİTEDE HAVACILIK BÖLÜMÜ AÇILACAK’
Diğer yandan, sivil havacılığın geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmalar arasında, Ahi Evran Üniversitesi’nden Sivil Havacılık Bölümü açılması ile ilgili çalışmalara başlanacak. Üniversitede açılan bölümlerde eğitim gören öğrenciler, bu havaalanında eğitimlerini uygulamalı olarak sürdürebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Umarim öyle olur bu haber beni çok mutlu etti

    Cevapla