featured

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan savaş uçağı Adana'da sergilenecek

Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan F-4 Fantom savaş uçağı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Park’ta sergilenecek.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan F-4 Fantom savaş uçağı,Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Park’ta sergilenecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Eskişehir 1. Ana Jet Hava Üssü Komutanlığı’ndan temin edilen ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanıldığı bildirilen, 69-7501 kuyruk numaralı F-4 Fantom savaş uçağını, Adanalıların ziyaretine sunmaya hazırlanıyor.
6 yıl önce emekli edilen uçağın Adana’ya getirildiği belirtilerek, uçağın montajının ardından vatandaşlarca ziyaret edilebileceği kaydedildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Şube Müdürü Duran Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Adana’ya daha önce getirilen bir savaş gemisine, halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün girişimleriyle, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılmış, tarihi özelliği olan bir savaş uçağının Adana’ya kazandırıldığını ifade eden Kaya, “Montaj ve çevre düzenlemesinin ardından, 15-20 gün içinde Merkez Park’ta Adanalıların beğenisine sunacağız.” dedi. (Sabah)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 5 yıl önce

    O tarihte F-4 uçakları geldiyse bile kullanılmadı. İlk gelen uçaklar 1973 yılında üretim hattına alınmış ve 73-0017 ile başlayan uçaklardı. 69 ile başlayan uçaklar USAF serisidir ve bizde Kara Panter olarak anılır. Kara Panterler 1984 yılında gelmişti galiba. Bu uçak Kobrıs Harekatına katılmadıysa da, Ege’de de, Güney Doğuda da bir çok harekata katılmıştır. Gerekli saygıyı hak ediyor.

    Cevapla
  2. O tarihte f4 uçakları Türkiye’de yok idi………

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    bu uçaklar kıbrıs savaşından sonra gelmedi mi?

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    1974 yılında Türk Hava Kuvvetlerinde F-4 Phantom uçağı yok idi. Dolayısı ile bu makete kıbrıs harekatına katılan uçak olarak göstermek yanlıştır.
    Bilgilerinize Sunarım

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Miiliyet ve Sabah gazetelerşnden alıntı. Editör arkadaşlar aynen koymuş. Bencede o zaman F100 ler vardı diye hatırlıyorum

      Cevapla