featured

KENDİ HAVAYOLUNDA AŞAĞILANAN KADIN

Ayrımcılık nedeniyle, havayolu acentası tarafından yeri değiştirilen kadın havayolundan bir özür bekliyor. Monk rahipleri Kaliforniya’lı bir kadın ile uçakta aynı sırayı  paylaşmayı reddetti.
19 Eylül’de, 47 yaşındaki Mary Campos John Wayne Havalimanı’nda (Orange County)Houston uçağına binmek için sırada beklerken aniden kontuara çağırıldı. Kendisine başka bir koltuk tahsis edildiği bildirildi. Görevli, yerini değiştirdiklerini, uçaktaki 2 adamın bir kadının yanında oturamayacaklarını bildirdi.
Kültürel inaçları doğrultusunda, kadınlarla iletişim kurmak, konuşmak ve birlikte oturmak onlar için mümkün değildi.
Campos, CBS Los Angeles’a verdiği röportajda, kendisini aşağılayıp yanlarında istemeyenlerin portakal renkli giysiler ile dolaşan rahipler olduğunu söyledi. “Bir azınlığın inançları uğruna başka bir ulusa ayrımcılık yapılmamalı” diyen kadın, United Airlines’ın CEO’suna bir mektup yazdı. Şirketin olaya bakışını sordu. Şirketten isteği; hem bir özür hem de uçuşlarında, kadın haklarını korumak için politikalarını değiştirmesi.
Kanaldaki programdan sonra şirket, pişmanlık duyduklarını, çalışanlarının profesyonel davranış standartlarını yüksek tutmak konusunda kararlı olduklarını ve ayırımcılık için özür dilediklerini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Zuahahha bizim burada ayrimcilik degil hatta firmalar ozellikle bayananin bayan koyuyorlar

    Cevapla