featured

Kaza kırım ekibi enkazda inceleme yaptı. Enkaz kaldırıldı

 

Bursa Yenişehir Havaalanı’na inmek üzere saat 15.10 sıralarında Yunuseli Havaalanı’ndan kalkan tek motorlu eğitim uçağı, saat 15.20 sıralarında Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta evlerin arasına düştü.

Öğretmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar, düşme neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından Ankara’dan gelen kaza kırım ekibi enkazda inceleme yaptı. İncelemelerin ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AW604732 02 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AW604732 06 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AW604732 07

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Bir hatayı düzeltmek gerek, Furkan Otkum öğretmen pilot değil, FI (Flight Instructor) yetkisi yok. Uçuş bir eğitim uçuşu da değil, PIC (pilot in command) saat doldurma uçuşuşu yapılıyor. Uçuş planında pilot olarak Murat Avşar adı geçiyor ve sorumlu pilot da o. Murat Avşar PPL (Private Pilot Licence) lisansı sahibi ve CPL (Commercial Pilot Licence) lisans sahibi olabilmenin ve IR (Instrument Rating – 50 saat PIC gerekir) yetkisi almanın şartlarından biri olan 100 saat PIC uçuş tecrübesi (kendi kontrolünde sorumlu pilot uçuşu) süresini tamamlamak için uçuş yapıyor. Furkan Otkum ise CPL – IR sahibi bir pilot ve bu uçuşta Safety Pilot olarak yani diğer sorunlu pilotun herhangi bir sebeple uçuş yetisini kaybetmesi durumunda müdahale edebilmek için güvenlik amaçlı uçuyor. Bu uçuşa ait uçuş planında Murat Avşar sorumlu pilot, Furkan Otkum ise yolcu olarak görünür. Yan tarafta oturan öğretmen pilot bile olsa bu uçuşta öğretmen olarak yer alamaz. Zaten kaza yapan uçak bir uçuş okuluna ait değil, herhangi bir şekilde eğitim verme yetkileri yok.

    Cevapla