featured

KAYBEDEN SENDİKA KAZANAN İŞVEREN OLDU… CEM YILMAZ’LIK BİR KOMEDİ… İSTİFA ETMELİSİNİZ…

 

Geçtiğimiz hafta Teknik A.Ş deki sözleşme sürecindeki yaşanan hareketlilik ve hararetin yarattığı yoğunluk nedeniyle sitemiz resmen kitlendi. Zaman zaman teknik aksaklıklar yaşansa da size en hızlı ve en doğru bilgilerle gelişmeleri anbean aktardık. Maalesef beceriksiz sendikacılarınızın tutarsızlıkları ile saçmalamalarının hızına yetişmekte güçlük yaşıyoruz.

2021 yılının bence kaybedeni sendikalar, kazananı THY oldu. Krizin bedelini ücreti düşürülen personel özveriyle yaptığı fedakârlıklarla öderken, lüksü ve şatafatı ile adeta mide bulandıran sendikalar bu dönem yine sınıfta kaldı. THY Yönetiminin, her ne kadar yaptığı ücret düşüşü ile izlediği tasarruf politikaları nedeniyle hepimizce çok ağır eleştirilere maruz kalsa da, bu kadar hızlı bir şekilde toparlanmasını takdir etmemek haksızlık olur.

Tabii ki çalışanların her dönem süre gelen sorunları ve talepleri olacaktır. Ama inanıyorum ki havacılık camiasına yakışan ciddi bir sendikacılık ile iyi niyetli işverenlerle ilerleyen zaman diliminde birçoğu çözüme kavuşabilir.

Bugün gördük ki basiretsiz sendikacılarınıza rağmen THY Yönetimi istediğinde çalışanını düşünerek bir parça da olsa mutlu edebiliyor. Kısaca THY ve Teknik AŞ de özverili çalışanlarının omuzunda başarılı bir süreç yönetimiyle kara geçilip, şimdilik pandeminin karanlık denizleri aşıldı. Umarım ilerde acemi sendika ve şirket yöneticileri ile heba edilip kör derelerde boğmazlar koca şirketi…

Bay Hamdi döneminde işçinin birliği ve ortak mücadele ruhu, iş kolları ve sendika yönetimleri değiştirilerek paramparça edilmişti. Çalışanların o dönemden beri süre gelen, her cefasını her sıkıntısını her daim gündeme getirmenin yanı sıra, yaşadıkları mağduriyetlerin en sıkı savunucusu olmaya çalıştım. Fakat pandemi gibi tüm dünyayı saran bir beladan doğrudan etkilenen havacılık sektöründe de mücadelenin hiç de kolay olmadığını, batan, maaşları ödeyemeyip personel azaltan şirketlerle hepimiz gördük. Malumunuz olduğu üzere, virüsün yeni varyantlarından dolayı kriz tamamen aşılmış değil. Şirketlerin ve çalışanların her zaman her olasılığı düşünerek gelecekle ilgili planlar yaparak dikkatli olmalarında fayda var.

Bence başarısızlıkların ve adaletsizliklerin dile getirildiği gibi, doğru atılan adımların da teşvik edilerek (İşverenlerin) takdir edebilmesi de çok önemlidir. Bu açıdan baktığımızda, bu toplu sözleşme sürecinin kaybeden başarısızı sendikalar, kazanını ise birçok eksikliğe rağmen atılan doğru adımlar ve tabii ki, çalışanlarının özverili çalışmalarıyla hızlıca toparlanan THY olduğunu da açıkça dile getirmek lazım.

Hava iş sendikası apar topar imza attığı ücret düşürme protokolündeki performansını, henüz toplu sözleşme dönemi başlamadan yine aynı hızla apar topar TİS ‘i imzalayarak tartışmalara fırsat vermeden bitiriverdi.

Aylarca protokole karşı sözüm ona direnip mırın kırın eden Özçelik iş sendikası, yükselttiği beklentilerin altında kalarak bir sürü skandal olay ve rezaletle yine aynı protokolü imzalamak zorunda kalmıştı. Aynı performansını aylarca uzattığı toplu sözleşme sürecinde de gösterdi. İçi boş oturumlarla, ‘tutmayın küçük enişteyi’ cinsinden çakma çıkışlarla, beklentileri yükseltip HAVA İŞ koşullarındaki bu toplu sözleşmeye imza atarak yine kendini rezil duruma düşürdü.

Ben, bütün bu gelişmeleri, ülkemizdeki sendikal zihniyetin geldiği rezil bir komedisi gibi görüyorum. Biri hiç direnmeden gürültü patırtı çıkarmadan imzalayıp geçiyor, ötekisi de tutunmak için ucuz senaryolarla, güven kazanayım derken her gün yeni bir skandalla daha da güven ve itibar kaybına uğruyor.

Önce Avrupa havacılık şube seçimine baskı ve tehditlerle müdahale edip, ücreti düşürülmüş, her vaatte kandırılmış üyelerinizde öfke patlamasına neden oldunuz.

Yetmedi, taktik değiştirip Anadolu havacılık şube seçiminde planlı ve hileli bir illüzyonla tepki oylarını toplayıp, muhalif gibi sunduğunuz hareketin başına delege bile seçilememiş, kendi adamlarınızı koydunuz.

Tüm bu rezillikler yetmemiş gibi, dağılan şubelerinizin ve birbirinden kopuk genel merkez yönetiminin çatışma dedikodularını da işyerlerine taşıdınız.

Yani bu boş işlerle beceriksizce boğuştuğunuz kadar üyeniz için çırpınmadınız bile… Kendi iç çatışmalarınızdan ve savaş politikalarınızdan yönünüzü bir türlü işçiye döndüremediniz. Kısaca önce kendinize, sonra çalışanlarınıza yönelik bir politika izlediniz

Arkadaşlar gerçekçi olmak gerekirse, şirket Teknik A.Ş de Temmuz ayından itibaren yetersiz de olsa, enflasyon + %10’luk artış yansıtıp, ardından Ekim ayın da %20’lik bir ara artışla kesilen maaşın, bir kısmi iadesini yapmıştı. Yani baştan 6 ay boyunca sarkıtılacağı belli olan toplu sözleşmeye kadar mağduriyeti hafifletmek için önden enflasyon farkıyla toplamda ilk altı ay için %38’lerde bir artış yapılmıştı. Aslında buraya kadar şirket açısından tüm eksikliklere rağmen mevcut koşullarda çok ta karamsar bir tablo yoktu. Artık sorumluluk toplu sözleşme süreci yöneten sendikadaydı.

Sendikalarınızın kayıpların telafisine yönelik objektif bir çalışmayla işverenin masasına oturmak yerine sürekli popülist talep ve yöntemlerle süreci uzatması, üyelerini fazlasıyla gerip daha da güvenini kaybetmesine neden oldu… Nasıl bir süreç yönetimi ve nasıl bir sendikacılık anlayışı izlediklerini inanın ben 40 küsur yıllık tecrübemle anlayamıyor, bir yere oturtamıyorum.

Çalışanlara şirin gözükmek için önce itiraz edip, sonra iddialı ve süslü laflarla vaatlerde beklentileri yükseltip, ardından aynı koşullara imza atıp hep kendi kendinizi yalancı ve rezil bir duruma düşürüyorsunuz.

Madem sonunda yine aynı şeye imza atacaktınız bu süreci ne diye uzatıp işçi ve iş yerini gerip tatava yapıyorsunuz? Madem yine öncekiler gibi (yazılarımda da sık sık vurguladım) biz imzalamadık yok Ankara imzaladı, yok ben yapmadım, biz satmadık, ALİ, AYŞE yaptı tarzında aciz ve korkak savunmalara sığınacaktınız o zaman neden bu görevlere soyundunuz?

Şimdi sözünüzde durup istifa mı edeceksiniz? Yoksa öncekiler gibi, palavradan bir sözcük eşliğinde, sizin için gemiyi terk etmiyorum deyip göreve devam mı edeceksiniz? Bence şube yönetimleri, şube başkanları ve temsilciler olarak tümünüzün toplu olarak istifa etmesi bir nebze de olsa itibarınızı kurtarır. Delikanlılık işte budur.

Sevgili şube başkanları ve temsilciler, ben bu tür bir durumda kalsam, inanın ki değil sendikadaki görevimden Teknik AŞ den bile istifa edip ayrılırdım.

Sendikacılık hiçbir zaman böyle rezil bir duruma düşmemişti. THY yönetim kurulu başkanı sözleşme imzalandı diye mesaj atıp Hayırlı Olsun derken, siz çalışanlara yönelik bildiri nutku atıp, birkaç saat önce sanki imzalayan eller sizin değilmiş gibi bundan sonraki süreçte yapılabilecekleri sıralıyorsunuz.

Cem Yılmaz bu yaşananları duysa, anında bu komediyi kaçırmaz ve rekor seyirci eşliğinde izleyicilerine sunardı. Seyirciler ise gülerek alkışlardı bu rezaleti… Siz bu rezaleti işçinin alkışlamasını ve sizi tebrik etmesini bekliyorsanız bence hemen Cem beye gidin ve hasılattan pay istemeyi de sakın unutmayın.

Bakın yaşanan komediye;

Her iki yazılı mesaj benim elimde var. Biri diyor imzaladık hayırlı olsun… Diğeri bu sözleşmeye imza atmamış gibi, ilgili anlaşmazlıktan sonra çalışanların ne gibi eylem çeşitlerinde bulunabilecekleri anlatıyor.:) Sonuçta bakıyorsun, sözleşme her iki tarafça imzalanmış bile…

Bakın, bu satırları gülümseyerek yazıyorum. Şu anda inanıyorum ki sizler de bir kez daha güleceksiniz. Ya sevgili Özçelik İş yönetimi, Bu nasıl bir maskaralık çeşididir?

Özetle maalesef gördüm ki, dünya beşten büyüktür diyen cumhurbaşkanını deyimiyle ‘’işverenler de sendikalardan büyükmüş’’.

İşveren size rağmen her istediklerini her dönem hayata geçirirken, siz ne istediğinizi bilmeden avare avare ortalıkta dolanıp üyelerinizden aldığınız aidatı harcıyorsunuz.

Ben sandım ki, sizlerin aylarca sözleşmenizin imzalanmamasını, A.O çalışanlarına verilecek oranları ve enflasyon rakamlarını görüp, Teknik A.Ş çalışanlarını ezdirmemek taktiği sanmıştım. Yanılmışım…
Yahu; A.O da maaşından % 50 kesilmiş kaptanıyla %35 düşürülmüş kabin memurun da bile, tüm eksiklerine rağmen Ocak ayından itibaren yapılan enflasyon + % 60 la nerdeyse % 78 lere ulaşan bir zam ve 2 maaş ikramiye büyük ölçüde olumlu karşılanmışken, aynı sözleşmeyi bu kadar değersizleştirip, üyenizde nasıl mutsuz ve öfkeli bir hayal kırıklığına çevirebildiniz.

Açıkçası ben anlayamıyorum? Görüyorum ki hiç kimseye de anlatamıyorsunuz…
Sizde bu işportacı vizyonu, metal kafa oldukça havacılığı anlamanız mümkün değil. Üyenizle samimi ve dürüst diyalog kuramadıkça, onlara yakışır bir sendikacılık yapmadıkça daha çok eleştiri ve hakaret duyarsınız benden söylemesi…

Hatta buradaki ömrünüz imzaladığınız sözleşmenin sonuna kadar da yetmeyebilir. Çünkü ne işvereniniz memnun sizden, ne de üyeniz… Çok toplu iş sözleşmesi gördüm, çok eleştirdim, o zamanki sendikaları tenkit edip adeta bayrak açtım. Ama şimdi o benim beğenmediğim ve muhalefet bayrağı açtığım sendikacılık bile şimdikilere yüz basar…

THY yönetiminin bu defa ayrım gözetmeden, birçok eksiğine rağmen, Teknik A. Ş’ ye de aynı koşulları sunmalarını iş barışı ve işyeri huzuru açısından isabetli bir adım olarak görüyorum.
Ama bu beceriksiz sendikalarına rağmen Teknik A.Ş deki teknik destek gibi çok düşük gelirli iş guruplarının da sesini duymalarını, ilerleyen süreçte onları daha da rahatlatacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyorum.

Tüm yaşananlardan sonra anladık ki her şeyi sendikalarınızdan değil, direk işvereninizden istemek lazım. Baksanıza işverenin verdiğini almayı bile beceremeyen bir işe yaramaz sendikacılarla temsil ediliyorsunuz. Şimdi onları da suya sabuna dokunmadan alacağı zamlı aidatlar teselli edecektir. Onca hakareti ve eleştiriyi başka türlü kaldırmak mümkün değil.

Aynı şekilde TGS gibi THY’nin diğer iştiraklerinde çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin de kulağı İlker beyde. Umarım onları da mutlu edecek iyi haberlerle, umutla beklenen neticeye varılır.

Yeni yılın ve yeni sözleşmelerin tüm eksik ve gediklerine rağmen hepinize hayırlı olmasını diliyorum.

Umarım 2022 yılı, bütün yükü omuzunda taşıyan THY emekçilerinin hak ettiği değeri ve ilgiyi gördüğü mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl olur…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

83 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Arkadaşlar bu köle tüccarı kimdir sendikadan mı biz bunu tanımıyoruz fakat tepkiler büyük ayrıca sendikacıları acil hangara bekliyoruz. 20 şer bin maaşı elde edene kadar deniz gezmiş oldunuz iş bitince devlet Bahçeli gibi kedi .gelin de şu megafonu bi yerlerinizde görelim artık

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    toptancılarda 1.5-2 dolar arasında fiyatı olan bluetooth hoparlör için teşekkür ederim. hesapladım önceki sene 4 bin tl’ye yakın para vermişim sendikaya. güzel kar var bu sendikacılıkta. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLMASIN.2023’e kadar sömürün sömürebildiğiniz kadar. gün gelir devran döner horoz döner tavuk .ömer.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Barzolar size sesleniyorum sendikanın hediye diye dağıttı şeyi hem vermeye hemde almak için sıraya girmeye utanmanızdamı yok

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Bugün de istifa haberiniz gelmedi bırakın ve gidin

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Barkodlu bodrolarda aciklanan. Maasa sadece ikramiye kadar para yansimis. Maasli ikramiye verilmemis

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    İşçinin emeğine alin terine azıcık saygınız varsa şube yönetimleri olarak çekip gidersiniz.istifa haberinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Arkadaşlar bugün milliyette şöyle bir haber okudum bunun hep birlikte takipcisi olalım.Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla, damga vergisi matrahı üzerinden belirlenen sendika aidatlarında ise düşüş meydana gelecek.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    BAY 2 İLE F.K OYUN HAVASI TUTSUN İŞTEEE. TÜKÜRE TÜKÜRE OYNARLAR :)

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Evet maç bitti . Maç sonu yorumlarda Erman Toroğlu , Ahmet Çakar ve Rasim Ozan var . erman hocamın yorumu “ burnuma pis kokular geliyor abi , Ahmet Çakar “ sendikacılık değil düpedüz Yalancılık” Rasim Ozan “ haydaaaaa bunlar Boşnak saxosu yapmış boruyu diplerine kadar hissetmişler hocam “ sanırım Bu YALANCILAR herşeyi hak ediyor . lan kırmızı pijamalı sözünde dur.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Senin arkanda durup kıldığım namazları kaza edecem..

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    İlla tek tek isimlerinizi mi yazalım? Ne yapıyorsunuz istifa etmeyecek misiniz? Yoksa hala sendikanın adamı değiliz mi diyeceksiniz? Hakan bey zaten istifa edicem deyip etmemesiyle meşhur onu biliyoruz. İsim verip ifşa mı edelim llaki.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Söylenecek o kadar çok şey var ki. Biz bu filmi habom da izlemiştik,önceki tıs te gorduk. Bu 3 oldu. 4.film de görüşmek üzere……….Şunu da kafanıza sokun zammı sirket verdi,6 ay boyunca hiçbir gelişme yapamayan sendika değil.İmza yetkisi Yunus bey de. İlker bey sagolsun çözdü yanlış yada doğru.6 ayimizi yiyen sirket değil sendika bu böyle biline

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Istenmiyorsunuz neden hala o koltukları işgal ve meşgul ediyorsunuz. Bırakın ve gidin artık.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Yahu elinizi vicdanınıza götürün. Demekki anlaşılamadı ki bu süreçte bu tis imzası bu kadar uzun sürdü ,saw dan çıktı ilker beyin önüne kadar gitti. Bir irade bir istek bir sıkıntı olmasa sendika bişeyleri talep etmese arabulucunun geldiği gün zaten tis imzalanmış olurdu.Oradada her ne olursa olsun sonu başarısızlıkla sadece 6 ayımız ve tdp için söylüyorum haricinde herkez alınan zamdan memnun iken ilker beyin önündede sıkıntılar kaç saatlerce anlatılmaya çalışıldı. Sonuç???? İşverenin dediği oldu ama bu mücadeleyi dahi görüp sırf çamur at izi kalsın diyip maaş hesabı yapan, tahsine araba tahsis edildi diyip yalan söyleyen çünkü öyle bir araba yok hatta hiçbir şubede sekreterin sendika tarafından altına çekilmiş arabası yok başkanlar hariç ,birine ortalıkta görünmüyorsun halime diye laf söyleyenler diğerine pijamalı diye laf atanlar okana onun bunun adamı diyenler şu adamların yapmış olduğu dürüstlüğü, doğruyu doğru olduğu anda söylemesi, herşeyi şeffaf olarak anlatması hangi birinizde bu anlayış vardı sorarım size. Herşeyi hemen açıklayamazlar ama cevap veremeyecekleri bir onursuzlukları yok hepiniz çok onurlusunuz ya sürekli onurdan bahsetmişsiniz sözüm bahsedenlere bu arada, sendikanın yeri belli hepsinin telefonu belli burda artistlik yapanlar arayında onurluysanız o kadar yüzlerine karşı konuşun lütfen. Yanlarında sizlik bişey yok siz adamsınız dediklerinizin arkasından SAYIN SEFA INAN ın sitesinden atıp tutmayı gelenek etmişsiniz. Saha güllük gülistanlık burası ağlama duvarı olmuş resmen.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Bugün de istifa haberiniz gelmedi.Birakin ve gidin

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Arkadaş 20 liralık bu kadar b**** şeyi hediye diye yollamaya utanmıyor musun? Hicbirsey yollama daha iyi

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Sefa abi neye üzülüyorum biliyormusun burda sendikaya atıp hatta sana bile atıp tutan klavye delikanlılarının hemen hemen hepsi dünden beri sendikanın hediye diye verdiği hoparlörü alıyor beleş ya küfür de etseler sendika şöyle böyle de deseler alıyorlar ben de buna üzülüyorum.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Yalancılar nerdesiniz ? İmzalaığı halde imzam iradem dışında diyen yalancı sözde dürüstlük abidesi .bıçkın delikanlı rolü oynayan trol yalancı Tahsin . İstifa rt bakalım görelim maçanı .

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Arkadaş ben niye yönetime teşekkür edeyim ki? bu basiretsiz sendikayı onlar seçtirmedi mi? sen git çapsız birinin yönettiği sendikayı seçtir sonra de ki vak onlar %18 diyordu ben 60 verdim diye konuş. Hadi ordan!

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Bir şey biliyorsanız paylaşınız sefa bey, klavye delikanlısı değilim sizin beni tanımanız bir şey ifade etmez sizden korkum olması için bir sebep yok gözümün gördügünden korkmam. Siz klavye delikanlılığını iyi bilirsiniz ben anlamam o işlerden sizden ricam kendinizle çelişmeyin yeter. Hayırlı işler size.

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Sizin anlayamamış olmanız sizin yüksek kabiliyetiniz yüzünden olsa gerek, sizin anlamadığınız noktalarda açıkçası pek umurumda değil. Bana attığınız cevapta şuberin suçu yok diyorsunuz geçmiş haberlerinizle çelişiyorsunuz. Daha önceleri delege olun görev almayanın şikayet hakkı yoktur diyordunuz şimdi elindeki kudret kısıtlı olan şb.lere feveran ediyorsunuz, onceleri size saygı duyardım malesef kaybettiniz. Malesef benim muhatabım değilsiniz ki sizi arayayım. Madem çok şeyler biliyorsunuz cesurca yazıp insanları bilgilendirin sadece benim bilmem birşey ifade etmez. Bu arada sene 2022 1985 değil.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      CS’e
      Tamam anlaşıldı klavye kabadayılarındansın:) Bak benim telefonumu bilmeyen çok az kişi var. Sen ver telefonunu ben arayayım veya benim telefonuma ulaşamadıysan telefonumu iste hemen yazayım. Korkma sakın rahat ol. İsimsiz olarak ismi bilinen birine eleştiri getiriyorsan işte bu klavye kahramanlığına girer. Telefonda seni yiyecek değilim ki . Yüzlerce teknisyen arıyor beni sen de ara. Bekliyorum

      Cevapla
  22. Sayın çok muhterem sefa inan.Bu şube yonetimlerini çalışanlar seçti, Size ne oluyor! Teknik A.Ş. Tarihinde görülmeyen demokratik şekilde iki şube yönetimide gorevlerine geldi.Siz şu TDP haberini yapip süreci baltalayan bunamış haber sitesi oldunuz! ya geçin bu işleri.. Tepeden inme ya da emekliliği gelmiş ihtiyar heyeti değilde genç ve bu şirkette en az 20 sene daha daha çalışacak arkadaşlarimizi seçtik.Ve bu düzenin şubelerde sonuçlanmadığını Ankara’dan siyasi olarak en son noktanın imzalayın! Denilen ve dayanamayıp imzalayan Celik-iş gen. Bsk. Yunus değirmenci şubelerdeki arkadaşların baskısıyla iyi bile direndi işverene. Ki grev süreci ne kadar sancılı aklı olan bunlari bilir.Çünkü verilen teklif geri dönük hariç güzel bir oran. Bu oranlarin üzerine Ao da yapılan toplantıda şb. Başkanları toplantıya girmedi ya da girdirilmedi.İlker bey ile sadece genel merkez görüştü.Şube yönetimleri Yunus a imzalama sureci uzat calisanlara soracağız madem işveren Nuh diyor peygamber demiyor çalisan karar versin dendi. Mail geldi (her ne kadar amatörce olsa da) niyet bu idi.Sonrasinda ülkemizin demokrasi seviyesi top seviyede olduğu için. Şube yoneticileri ayrildiktan sonra Yunus bey imzayı basıyor şirketimizde maili gönderiyor. Sürece nokta konuluyor.Şimdi haksız yere bilip bilmeden subeleri eleştiren tatlı su kurnazları maçanız yiyorsa sendikadan istifa edin!Burada ben seçilen şube yöneticileri adına üzüldüm şahsen… o kadar mucadele ettiler enflasyon+ yüzde 60 imzalama bizim başka sorunlarımız da var bunlari kabul ettirmemiz lazım dedikleri için mi kabahatli bu arkadaşlar.Siz varya bunları bilgisizliginizden yaziyorsanız amenna fakat, bilerek yaziyorsanız bu yorumları sizin gibi omurgasız düzen bilmez sadece cüzdanına bakan Turkiyenin gerçeklerinden uzak tek hücreliler. Zam oranlarını görür görmez hesap makinesine koşan şark kurnazları.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      CS okuruma; Bomboş bir yorum atmışsın:) Şube başkanlarının da temsilcilerinin de suçu yok. Onları maalesef kobay gibi kullanıyorlar. Telefonla konuşabiliyorsan beni ara da sana sendikacılığı anlatayım. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derler. Mesajını okumakta çok zorluk çektim. İnanılmaz cümle düşüklüğü ve anlatım hataları var. Bu nedenle ne demek istediğini de tam anlayamamış olabilirim. Benden çekinme rahatlıkla ara ki senin bilmenin mümkün olmadığı bilgiler vereyim.

      Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Ağlama duvarına çeviren tüm arkadaşlarıma ithafen, kimse memnun değil bu sendikadan, buyrun hadi hep birlikte İSTİFA edelim… Hadi bekliyorum erkeksiniz ya…

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Sendika mail atmış tarihi bir başarıdır diye %101,23 diye Allah’ım sen aklıma mukayet ol.ey saçma sendika 1 cisi neden önce %25,47 zam yapildiktan sonra %60 zammimiz verilmiyor neden kümülatif kaybına ugratiyorsunuz bizi 2. Neden verilen sözde jest parasını Aralık’ta alacağımız ikramiyeye esas ücret üstünden aldığımızı ve verilen üç kuruş paranın da %35 vergi bandında ezilip yok edildigini izah eder misiniz lütfedip! 3.aldiginiz bir zam yok şirket ne verdiyse ağzımızı bile açmadan kuyrugunuzu bacaklarınızın arasına sıkıştırıp kabul ettiniz? bizim 6 aylık içerdeki paralarımız hiç ettiniz en az kaybınız 100bin TL bunun hesabını vermeden mi defolup gidiceksiniz? 4.bizim sahi şu tarihi ALAMADİGİNİZ THY tarafindan verilen zam içerisine sokusturulan %10 eskiye dönük maaş alacağımıza ne oldu sahi? Yani %50 zam almış olduk Türkçesi sizin biraz lugat-ı türkceniz kitta ben aptala anlatır gibi anlatıyım belki anlarsınız! 5. Ne yüzle hala bu kadar kişinin emekçinin çalışanın utanmadan sıkılmadan biz aldık ettik başardık nidalarıyla saçma sapan nutuklar atarak kendinizi ayaklar altına alarak yoneticilere teşekkürler sunarak yalakalık yaparak kendinizi kurtarma cabaniz nedendir? Siz nasil.Mesrep i geniş yaratiklarsiniz?Çalışanların haklarını yine bir çırpıda nasıl sattık bunu nasil anlimizin akıyla basardik ayani benimi tebrikler yuzsuzlukte çağ açıp çağ kapattınız!!!!

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Sendika yine atmiş tutmuş. Şunu aldik bunu aldik 😂😂 insan az durust olur. Biz hic bi halt edemedik hepsini şirketiniz verdi der en azindan 👋👋👋

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    %85.47 acayip bi zam valla kimin yaptığı beni ilgilendirmez ister sendika alsın bu zammı ister işveren versin umrumda bile değil beni müthiş rahatlattı,daha para bile yatmadan psikolojik olarak müthiş bir rahatlama yaşadım.kimin emeği varsa kim düşündüyse sağolsun.

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Sefa beye , Kimse kaybetmedi Allaha şükür , pandemi gibi küresel bir krizde şirketimiz hiç bir arkadaşımızın burnunu kanatmadı , maaşlarımız mecburi olarak kesildi eli insaf 2 yıl uçak uçmadı arkadaşlar bu şirkette , havacılık kriz durumlarında bazen etkilenen bir sektördür , işten ayrılmak isteyen arkadaşlarada tazminatları verildi mahkeme kapılarında beklemediler , alınan zamlar iyi , şube yöneticileri temsilci arkadaşlarda bizim arkadaşlarımız hepsi mücadele ettiler ellerinden geldikleri kadar , biz gördük merak etme , şuanki süreçte 6 aylık geçmişe dönük konusunda sorun oldu ama olsun , Allah büyğk hep beraber özverili çalışırsak şirket herkesin hakkını verir , greve gitmeyi gerektiricek çok ciddi bir sebep yok , olayı abartmayın gazlamayın gerçekçi olun

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Şirket de olmasa bu zamları alamazdik,sendika yine hiçbir şey olmadığını gösterdi..yazık diyorum …

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Öncelikle çalışanlar olarak yönetime herhangi bir kızgınlık ve kırgınlık durumu yok. Yönetim adı üstünde vermemek için direnecek. Doğanın kanunu gibi herkes tarafından bilinir. Sendika bizim hakkımızı savunacak,tdp kırmızı çizgimiz,yüzde 110 zam alacaz. A.o bu kadar zam aldı biz üstünü alacaz,farkları alacaz birakmayacaz deyip deyip millette umut oluşturdular. Sonuc ne oldu Yunus bey geldi imzayı attı gitti. Simdi sorum o sendikacı denen sahsiyetlere: 6 ay boyunca yönetimle ne görüştünüz ne konuştunuz. Çalışanlar olarak gördüğümüz koca bir sıfır hicbirsey. Imza yetkisinin Yunus bey de oldugunu bile bile bizlere mesaj attınız A planı var B planı var anketimiz var imzalamiyoruz dediniz. İmzayı atan sizlersiniz utanmadan imzayı kabul etmiyoruz haberimiz yok üç maymun moduna girdiniz. Lafım yönetime değil sadece ve sadece karaktersiz isbilmez sendikacılara. Hadi anket yaptınız ne diye sirket mail i üzerinden cevap istiyorsunuz. Google üzerinden yapma kapasiteniz yok mu. Benim 3 yaşındaki oğlumu getireyim size göstersin bilgisizler sürüsü.Son olarak sendikanın genel merkezine cagrimdir, BU KADAR BECERİKSİZ SURUSUNU BOSUNA TUTMAYIN,AVRUPA VE ANADOLU SUBEYI KAPATIN KIMSEYI DE TUTMAYIN. ONURUNUZ VARSA DA ISTIFA EDIN TABIKI ONURUNUZ VARSA…..

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    1.Konuşunca doğruyu soyleceksiniz2.Emanete hiyanet etmeyeceksiniz3.işi ehline teslim edeceksiniz4.Şeffaf ve hesap verebilir olacaksınız 5.Sadakatli değil liyakatlı olacaksınız. 6.Beceremiyorsaniz bırakıp gidersiniz havacılık şube.

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Atıp tutmaya benzemez haydi istifa et taso.

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Nerdesiniz beyler ? Yalancı beyler

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Küçük enişteyi……

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Bugün de istifa haberiniz gelmedi.Birakin ve gidin.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    1 Ocak 2022 itibariyle %85,48 zammımız hayırlı olsun. Allah bereket versin.

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Şimdi zam oranını 25+60 diyeni hesapliyacaklar 60 İ önce uygulayıp üzerine enflasyonunu uygulayacaklar.gecmus tecrübeye göre toplayıp uygularlar bunlar.o zaman bile bizden baya hak çalmış oluyorlar.ao nün 60 İ Aralık’ta uygulandigi için onlar üzerine ekliyecek ama bizimkiler yine hırsızlık yapacak gibi.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    yukarıdan haber geldi laf söyleyen taş oluyormuş (enflasyon %25+ %60)

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Hırsı, atarlı rüzgarlı konuşmlarından ne kadar boş bi çocuk olduğu belliydi. Öğrendiğimde şaşırmadım. Sendikanın üst sokağında oturuyormuş işe yaramaz bi destek personeli için sendika piyango bileti olmuş. Maaşı 4 kat artırıp beleş yiyip içicek. Yanlız utanmazlığın bu kadarıda şaşırttı yürüyerek 3 dk lık mesafe ye araba nasıl bir utanmazlıktır. Ferhan abisi başarısından dolayı demeki ödüllendirdi..Haram zıkkkım olsun. İşçinin emeği kursağınızda kalsın. Beceriksiz finolar..

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Sayın Sefa Bey, bizleri bu toplu sözleşme döneminde yalniz bırakmayıp dogru ,seffaf ve güncel verilerle bilgilendirdiğiniz için teşekkurlerimizi sunariz.Kalemin kılıçtan keskin olsun.

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Durmak yok ağlamaya devam

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Çalışanlar arasındaki bu kadar maaş farkı iç huzursuzluğu beraberinde getirir.KT ler arasındaki maaş farkı artı.CS ye kota koyuyorsunuz o zaman kt lerin mühürleriniz alın cs sorumluluğunu artırın.KT ler cs üzerinden iş yükünü azltır şirket iş yükünü azaltır eger bunu öngöremiyorsanız KT lerin mührünü alın cs ler her adımı kontrol etsin bakalım ne olucak.Bu şekilde maaş adaletide sağlanır.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Yunus ve Ferhan istediğini aldı yeşilleri de tuvalet kağıdı gibi kullanıp attı.Sizde onların bu basit oyununa çok kolay geldiniz.Kolay adam harcarsanız kolay harcanırsınız.

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Son pişmanlık neye yarar her şeyin bedeli var buraya kadar…

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Yorumları okudum da Hep Burda Salliyorsunuz Ama Bir sendika Bir müdür geldimi koşarak gidip ses cikartamiyorsunuz gülerek dinliyorsunuz alkış tutuyorsunuz…kardeşlerim ben bu şirkete hakkımı helal etmiyorum hele sendikaya hiç helal etmiyorum 23 bin vergi kesintisi ise burunlarindan çıkar inşallah bizi düşük maaşa çalıştırdılar burunlarindan çıkar insallah

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    arkadaş imzayı atmış utanmadan kalkmış bir de milletin aklıyla alay eder gibi hadi arkadaşlar dik durun diyor. Acaba dik durun dik gir..n mi durum? Bu adamların ipinin kimin elinde olduğu belli. Kime hizmet ettikleri belli. Sefa abi seninde dediğin gibi kendi arkadaşlarından oy alamamış bir vasıfsızla başbaşayız. Ya tahsine ne demeli. Yıllardır sekretere araba verilmezken tahsinim seçilmeden arabası kapıya gelmiş. Neyin ödülüydü acaba ? İstifa edin ve gidin . Ya da çalışanların gözünde para yiyiciler olarak devam edin. Sağda solda bağırıp çağıranlar hepinizi tarih kara harflerle yazdı haberiniz olsun. Rabbim sizi bildiği gibi yapsın. Sahaya inmeyin sakın

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Yavrum sen bırak bu yalakalıkları biraz haysiyetin olsa dik duruştan bahsetmezsin dik duruşu gördününüz nede olsa yalancılar sizi yaIklar olsun sizi seçtiğimiz güne bende yeşil delegeyim herkesten özür diliyorum yazıklar olsun

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Dinime söven Müslüman olsa bari, sen git önce dolarla mı maaş istiyorsunuz diyen Serhattan hesabını sor sonra burdakiler ile dalganı geç. Asıl mücadele yeni başlıyor. Unutmayın arkadaşlar bu grup tamamı içinizden çıktı belki teknik desteğin isteklerini yerine getiremedik ama şimdilik. Biz mahkemede kazanıp masada satanlar dan olmadık olmayacağız. Hayırlı işler hepinize.

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Bunlar bir b.ka yaramıyor ama iadat alamaya gelince çok güzel kesiyorlar şirket bürüt ücretleri versin sendikadan ayrılıcam dayanışma iadatı almaya utanmazlar biraz şerefiniz varsa istifa edersiniz yada biraz şerefiniz varsa mecburiyetten sendikada duranlardan iadat fiyatını düşürün hadi bakalım ben 14 senelik çalışanım şimdi verilen bu zamlardan sonra benden en az 400 TL aidat alırsınız onunla maaşınızı ödersiniz çocuğunu za eşinize yada anneni de babanıza helal para diye yerirsiniz utanmadan ŞEREF YOKSUNLARI SENDİKASI

    Cevapla
  49. Anadolu şube başkalığı seçiminde Yunus değirmencinin süpriz haberim var söylemek için sabırsızlıkla bekliyoruz demişti bu haber bu TİS anlaşmasıydı galiba ,bizlere düşen Başkan ve ekıbı bir an önce delegelerle birlikte acil olarak istifa etmeli insanların bizlere olan güvenini kazanmalıyız,bir an önce sendika değişmeliyiz arkadaşlar

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Az bir gurur ve onurlarını varsa. Metal zihniyetli kafaları, havacılıkta ellerini çekerler.

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    İstifanızı verin bekliyoruz sizi yalancılar . İmza attığınız halde bize anket gönderiyorsunuz ..yalancısınız

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    Sözleşmeyi havaiş hemen yayınladı bunlar neden yayınlamıyor? Sosyal yardım vb. son durum nedir kimden neyi saklıyorsunuz , ücret zammı hariç hangi isteğimizi gerçekleştirdiniz?

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Yahu be belayı başımıza kim musallat etti? Hava işi arar olduk vallah.

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Uzun zamandır aklıma takılan bir soru var acaba biz 1984 Romanının içinde mi yaşıyoruz ya :D ya da bu adamlar örnek mi alıyor bu kitabı :D Yoksa simülasyon mu bu yaşadığımız. Valla öyleyse paramı geri isterim B*k gibi olmuş :D

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Babalar bu öz çekiliş sensikasının başındaki adamın sendika aidatlarını kendi zevki için harcamasını, arabasını eleştirdikleri için kaç tane kardeşimiz işinden oldu. Bu sendika mı sizin hakkınızı savunacak, bu sendika mı size kazanım getirecek, bu sendika mı emekçinin yanında olacak. Bu tis te yaşananlara şaşırmanız gerçekten enteresan! Adamlar kendilerine yakışır bir biçimde rezil oldular, şok olmaya, şaşırmaya gerek yok.Bi yanarım 3-5 tane düzgün kardeş bildiğimiz adam arada maşa oldu harcandı. BU ARADA CS KARDEŞLER ŞU İKİ YIL BİRİKİMLERİNİZİ İYİ YAPIN BÜYÜK BORCA HARCA GİRMEYİN. GELECEK TİS ÇOK SANCILI OLACAK!!!

    Cevapla
  56. 3 yıl önce

    Abi süper özetledin. Thy yönetimi bizi düşünmese bunlara bıraksa, bunlar %20 zammı alırdı. Sonra AO ya düşman ederlerdi onlara yüksek zam yapıldı diye. Teşekkür sefa abi , teşekkürler Thy yönetimi

    Cevapla
  57. 3 yıl önce

    Bu sendikanın başkanı Yunus değirmenci değilmi.Yunus değirmenci yi hangarlarda, lokasyonlarda , apron kapılarında gören oldumu. Kendisinden bir açıklama bekliyoruz.Cumhur başkanını Bir çok kez gördüm ama Şu Yunus değirmen ciyi bir kez bile görmedim.Herkez neden böyle biri yokmuş gibi davranıyor anlamıyorum.Böyle sendika olmaz olsun.Haram zadeler. Böyle insanlara ne denmesi gerekiyorsa onu söylüyorum.

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Bakıyorumda mesaj atıldığında koşarak maaşım kaçpara oldu diye konuşan koşturan beyazcıklar gene başlamışsınız klavye delikanlılığına. Hepiniz 10 sn de unuttunuz 6 aylık alacağınızı?? Hepiniz unuttunuz teknik destek kardeşlerimizin derdini ki haber yaptırdınız. Bilselerdi zaten sahanın bukadar memnun olacağını bu 6 ayın parasını kaybettikten sonra zannediyorum onlarda bukadar sahiplenip kendilerini ortalığa atmazdı. Çok iyi gördüm ki bu adamların bir duruşu var ellerinden geleni yaptılar yaptırmayada çalıştılar. Öyle burdan yazmakla delikanlılık olmuyo. Uykusuz kalacaksın hak için koşturacaksın dert dinleyip dert anlatacaksın evinden eşinden feragat edip mücadeleni vereceksin. Şimdi noldu ?? Bütün saha ohhhh paralar geldi sevincinde yan gelip yılbaşını kutladı bu adamlar kahır içinde dertlenip sahiplendiği davasında yediği kazıpın derdinde. Efendi olun gençler abiler bu adamların dik durduğu kadar genel merkezde ve üstündeki hak iş dik durabilseydi taş üstünde taş kalmayacaktı. Onlarda inandılar bişeyler değişecekmi diye ama sonunda İlker bey kazandı. Saha memnun ohhhh ilker bey memnun ohhhh günah keçisi bu şubecikteki adamlarmı oldu??? Güldürmeyin kendinize arkadaşlarınıza sahip çıkın.

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    Bu sefer sizi göreve davet ediyoruz. Arkanızda 9000 kişilik bir ordu var ve bunların hepsi size oy verecektir. Yeter ki evet deyin. Bizim bu sendika ile meslek hayatımızı yürütmemiz mümkün değil kurtarıcı arıyoruz. Lütfen bizi kırma

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    C/D hangarada uğrayıp artistlik yapsana. Sana bir iki sorumuz var. Mesela sence haysiyet nedir?

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Ömrümde bu kadar rezil olanı görmemiştim. Bunca temsilci, delege vs. Gerçekten sizin adınıza ben utanıyorum.

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    Ya bize şu hangarda bağıran pijamalı genç nerde acaba

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    Yılanın başı fero ile iş tutan ortalıkta yok iki üç tane salağı sahaya sürmüş kendi arka planda şeytanlık peşinde 6 kişinin atılmasın sebep olanda kendisi bey 1 iyi bilir bunu ama her defasında sıyrılıyor nedense Okan Tahsin Yasin zaten yalancı ama bu şeytanın önde gideni defolun düşün yakamızdan.

    Cevapla
  64. Bu zamlar falan hiç birisi çalışan için yapılmadı. Ülkenin durumu içler acısı, patır patır gitmeden kendi ceplerini doldurmanın telaşı içine girdiler. Kendileri götürürken çalışanında ağzına bir parmak bal süreceklerdi zaten, sürdüler. Lakin gün gelecek devran dönecek, dünün mazlumları bu günün zalimleri oldular. Az kaldı sadece az kaldı. Sefa Bey, bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan, yazılardan, paylaşımlardan, dolayı sizleri ayrıca tebrik etmek istiyorum. Operasyonun dışında olsanız dahi, operasyonun içinde olandan sürece daha çok hakimsiniz. Saygılar.

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Delikanlılık ve sendikacılık…kuzey kutubu ve güney kutubu kadar birbirine yakın olabilir.Gururu onuru olan bu sendikadan istifa eder,bu çakma şube başkanları bari bi kez işe yarayıp seçmenlerini organize edip sendikadan kurtarın milleti….

    Cevapla
  66. 3 yıl önce

    Allah rızası için Cankut Bey”i ara durumumuzu sor bir senin telini açar diyorlar

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    Kokpit hic de olumlu karsilamadi bu “zammi” Sefa Bey. Ve yaza dogru bunun sancilari yasanacaktir sirkette. Teknik icin de alinan oranin basarili degerlendirilmemesi gerekir diye dusunuyorum. Yanlis hatirlamiyorsam gecmiste bir yazinizda THY’den ayrilmadan onceki son bordronuzu paylasmistiniz ve ~4000$’a karsilik geldigini paylasmistiniz. Su an en kidemli teknisyen bile yanina yaklasamiyordur. F/O maasi su zamlardan sonra o seviyeye anca cikti hatta egitim borcu varsa o bile alamaz. Pilot ve teknisyene deger vermeyip sirf sendikal cogunluga gore yapilan bu iyilestirmeler maalesef buyuk haksizlik.

    Cevapla
  68. 3 yıl önce

    abi eline megafonu alan kendini hangarda kendini Che Guevara sanıyor.. Gördük baharın Yeşili ile Ankaranın mavisini. Hepsi iki yüzlü ve reziller. ALLAH tan şirket bunlardan daha merhametli davrandı. Yoksa bunlar %18 le otrudukları masadan enf+1,2 puanla bile kalkamazdı. Şimdi bunlar şirketin verdiği % 70 lerin artırdıı aidat sarhoşluğuyla dünyadan be haberler.

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Okan ve Tahsin yalan söylediler imzalanan sözleşmeyi bize üyeye soracak anket yapacaklardı akıllarınca ancak şirket 20 dakika sonra yalanlarını çıkardı

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Tahsine araba verilmiş beyler bayanlar siZi takarmı imzala ne olmuşsa olmuş

    Cevapla
  71. 3 yıl önce

    O beyaz listenin hakkını yedik en azından hatada yapsa iner sahaya hatalarını sahiplenir anlatırlardı küfürde yeseler kaçmazdılar bunlar hem yalancı hemde korkak telefonlara bile cevap vermiyor. Ne imzalandı diğer maddeler ne oldu sosyal yardım ne onu bile bilmiyoruz.

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    Şube yönetmdeki arkadaş benim yanımdaydı mail geldiğinde , yanımda şaşırdı. Nasıl sorumlu olsun bu imzadn

    Cevapla
  73. 3 yıl önce

    Ancak laf, sana inanan kişilerin aklı varmı?

    Cevapla
  74. Şubeler istifa etsin, iş veren direk işten atar. İlk defa şubeler iş yaptı. En azından yavuz ve ekibinden daha cesaretliler. Nokta.

    Cevapla
  75. 3 yıl önce

    Yav bunlarda gurur yokki sen kime dion abi

    Cevapla
  76. Tgs ye alım var mı ?

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    Hakkımız Haram Zıkkım Olsun. Allah’ü Teâlâ Hem bu Dünyada hem Öbür Dünyada Halkımızı vermeyenlere Hakkımızı Bırakmasın İnşallah…

    Cevapla
  78. 3 yıl önce

    Allah Belasını Versin Bu Yönetim Ve Sendikanın…

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    Gerçekten anlam veremiyorum TİS imzalanırken arkadaşlar boş kağıda mi imza attılar. Şube başkanı okan ve şube sekreteri Tahsin sozlesmede hangi maddenin kabul edilip edilmediğinden de haberimiz yok diyorlar . Büyük mücadele verdik diyorsunuz peki sorarım size nasıl ve neyin mücadelesini verdiniz ? Üyeye nasıl YALAN söyleriz’in Mücadelesnimi verdiniz ? Delege seçimleri ve genel kurul yapılırken biz dik duracağız, bizim ellerimiz temiz , biz mücadele edeceğiz diyen siz değilmiydiniz? Genel merkeze laf kondurmayıp Şube yönetiminden kimseyi istemiyoruz diyen siz değilmiydiniz? Pazartesi günü arabulucu toplantısından sonra iki gün saha ziyareti yapıp işverenin teklifini kabul etmiyoruz diyen siz değilmiydiniz? Elinize megafon alıp bizler seçildik elimiz çok güçlü masaya yumruğumuzu koyuyoruz irademize güvenin diyorsunuz . Perşembe günü saat 16:30 da imzayı atıp akşam üzeride bize mail gönderip imzalanmış sözleşmeyi anket yapmak istiyorsunuz . Tam 19 dakika sonra şirket yönetimi TİS anlaşmaya varılmış ücretler aşadıdadır diyor . Okan ve Tahsin gruptan bize yazıyorsunuz irademiz dışında süreç gelişti diyorsunuz . Hani seçilmiştiniz masaya yumruk koymuştunuz . Hani iradeniz vardı ? Her ne olursa olsun bize YALAN Söylememeliydiniz. Perşembe imza atmadım ben diyorsun , cuma günü öğleden sonra “arkadaşlar imzalar atılırken ben odaya girdim baktım ismim yazıyor bende imza attım diyorsun “ Madem imzayı Perşembe attın odadan çıktıktan sonra imzalar atıldı açıklama yapılacak diyebilirsiniz ama siz bize YALAN söylemeyi tercih ettiniz . Yine ÇAKTINIZ. Elleriniz değil heryeriniz kirlendi çamaşır suyuyla temizlenseniz yine temiz olamazsınız. İmzaladığınız sözleşme ile ilgili soru soruyoruz “ bilgim yok merkeze söyledim PDF i pazartesi gönderecekler “diyorsun , Yine çaktınız . Biz size ihanet etmedik diyorsunuz ama ihanetin büyüğünü bize yalan söylediniz .Sözleşme masasından görüntü alıp sağda solda arkadaşlarınıza izletip “ bakın nasıl mücadele ettik , bakın yönetime neler söyledik “ diyorsunuz çalışanı şirket yönetimine düşman ediyorsun ama bilmediğiniz bir şey var şirket enflasyon + 60 verdi siz bunun bir puan daha üzerine çıkamadığınız gibi idari maddelerin hiç birinin üzerine bile bişey alamıyorsan ben senin insanlığına bile güvenmem .Derhal istifa edin ve bizlere yalan söylediğiniz için özür dileyin . Sendikacı insan Üyesine yalan söylemez . Perşembe günü saat 16:30 da Sözleşmeyi AHL de imzalayıp sonrasında Abiniz FERHANLA beraber Bize anket maili gönderip “ siz istediniz biz imzaladık “diyecektiniz ama yalancının mumu 19 dakika yandı . Anlaşılan Ferhan abiniz size yalan söylemeyi çabuk öğretmiş Yalancısınız

    Cevapla
  80. 3 yıl önce

    En azından kandırıldık felan deseydiniz nereye kayboldunuz ?

    Cevapla