featured

KASAPLARIN TARTIŞMASINDA, KOYUNLARIN TARAF TUTMASI, KOYUNLARIN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEZ…

 

Değerli okurlarım,

Bu haftaki köşe yazıma internette gezinirken rastladığım, sıklıkla kullanılan bir hiciv ile başlamayı uygun gördüm. Tabii ki, ilgili başlık kesinlikle art niyet taşımamaktadır.

Geçtiğimiz hafta Özçelik İş sendikasında kazanlar kaynamaya başladı. Bu kazan kaynatma, çalışanların mağdur olması ile ilgili olsaydı saygı duyardım ve sonuna kadar desteklerdim. 

Ferhan ÖNER ve Recep AKYEL’ in seçim çalışmalarına şimdiden başladığını sizlere özel haber olarak duyurmuştum. Bu arkadaşları yakinen tanımam. Sadece Bay Hamdi’nin, ucuz iş gücü yaratmak için THY çalışanlarına attığı en büyük kazık olarak hatırlarım. O zamanlar bu girişimi birçok yazımda eleştirdiğimi hatırlayanlarınız vardır. Bu kazık halâ çakıldığı yerde duruyor.

Hayati önem taşıyan iş kollarında, ucuz iş gücü adına yapılan bu tür eylem planları, işveren nezdinde değer bulsa da uzun vadede, sorunlar yaratır demiştim ve yarattı da… Havacılıkta bilhassa iki meslek grubu ile oynamayacaksınız.  Bunlardan biri pilotlar diğeri teknisyenlerdir. Bu ikilinin ne kadar önemli olduğunu sizler de en az benim kadar biliyorsunuz. Ancak, Bay Hamdi bilmiyordu ve hayati ehemmiyet taşıyan teknik grubu, sıradan birer işçi imiş gibi ucuz iş gücü altında çalıştırmaya başladı. İşte o zamanlarda, işverenin seçtiği bazı kişilerin, çalışanları otobüslere bindirip oy kullanmaya götürdükleri söyleniyordu. Bu kişiler tabii ki işveren ve sendika nezdinde ödüllendirildi. Bu uygulamada işveren ucuz iş gücü sağlarken sendika da bol bol üye buluyordu.  

Günümüzde sendikalar, üyelerine doğru dürüst bir hizmet veremeyen, lüks ve şatafatlı koltuk savaşına kapılmış kişilerle doldurulunca, işçinin halinden bihaber tam bir entrikalar dünyasına döndü… Sendikalar, çalışanların emeğini, alın terini savunup daha kaliteli bir hizmet vermek gibi derdi olmayanların her türlü kirli işe bulaştığı çiftliklere döndü.

Çünkü düzen, işçiyi yüceltmek, korumak üzerine değil, tamamen koltuğunu koruma adına, her türlü oyunun döndüğü talan düzenine döndü. Bazen düşünüyorum da, acaba bu sendikacılık, aidat sız, ücretsiz ve gönüllük esaslı olsa yine bu kadar rağbet görür müydü? Bu kadar mücadele ve entrika olur muydu? Yine herkes birlikte yola çıktığı kişilere, ilk dönemeçte kazık atıp, çelme takmaya çalışır mıydı? 

Bay Hamdi, senelerin taşımacılık (havacılık) iş kolunda çalışanları bir anda metal iş koluna nasıl sokuverdi. Adeta, pazardan amele toplar gibi hangarlardan ve atölyelerden sendikacı toplandı. 

Bu durum kaliteli ve düzgün insanların vicdanında kabul görmediği ve yapılması istenen tuzağa mesafeli yaklaştıkları için, meydan vasıfsız boş ve yetersiz insanlara kaldı. İşte bu yüzden onların kirli hırs ve emelleri peşinden sürünüp duruyorsunuz.

Havacılık şubeye sektörde daha 2 yıl bile çalışmamış, havacılıktan ve sendikacılıktan bihaber birini atayıp adam yokluğunda hızlıca en tepeye çıkarırsanız şimdi indirmek için böyle kırk takla atarsınız. Kısa bir sendika temsilciği ardından hızlıca şube başkanı ve atamayla genel merkez yöneticisi olunan bir sistemden ne kadar demokrasi ve adalet bekleyebilirsiniz ki. Bu sendika havacılık sektörüne bu kadar yabancıyken birde kalkıp hem iş yerine hem sektöre bu kadar yabancı ve hiç sendikal geçmişi olmayan acemilerle yol yürünürse oradan ne beklenir ki?

Sürekli hata üstüne hata yapan, üyesine yalan söyleyen, onu layığı ile temsil edemeyen, tek derdi kendisini tekrar seçecek adamlar devşirmek olan sendikacılardan ne çıkar… Bunlar, birbirlerine çamur atıp, genel merkeze tutunmak için seçimlerde hilelere başvurup, sizin aidatınızla sizi satın almaya sandıkta oy olarak kullanmaya çalışırlar. Yahu bu kadar mı safsınız. 

Bu kişilerin, günahı çok, aldığı ah ve beddua çok. Biraz kurcaladıkça karsınıza çıkacakları yazmaya ve anlatmaya ahlakınız müsaade etmez. Sekiz yıldır, bu işyerinden hoplaya zıplaya sendikaya yönetici olacaksınız, birlikte yönetip her aşamada başarısız olacaksınız. Sonra suçu başkalarında arayıp günah çıkaracaksınız. Yemezler kardeşim. 

Çalışanların, Genelge ile iş gurubu düşürülüp, maaşı %30 kesildiğinde, aidatlar 2 katı artırıldığında, bol sıfırlı sözleşmeler imzalandığında, sizi eleştirdi diye işten atıldığında hepiniz o masalarda ve o koltuklardaydınız.  İşte o zamanlar, elini masaya vuramamış hiçbir yanlışa meydan okuyamamış korkak ve çömezlere şimdi çalışan kesim nasıl güvensin. Halen oturduğunuz koltukların imkânlarıyla, o sendikanın maaşı ve arabasıyla seçim kampanyası yürütmeye utanmıyor musunuz? 

Sağ olsun giderayak İlker Aycı’nın verdiği zammı bile almayı beceremediniz. Onu bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. HAVA İŞ toplu sözleşmesi başlamadan ile %85 e varan zammı duyunca hemen bastı imzayı geçti sesiz sedasız kenara. Siz sarhoş atlar gibi 6 ay git gel, bol goy goy ve palavralarla milleti oyalayıp durdunuz. Peki, Toplu İş Sözleşmesinin İdari maddeleri ne oldu? 

Yahu %14 -18 derken açık artırmayla işportacı kafasıyla %110’ a çıkardığınız zam talebinizle zaten kendi zekâ seviyenizi ispat ettiniz. Bu kadar cahil, bu kadar acemi sendikacılığı ben 40 yıldır hiç görmedim. Yok, muydu bunlara yol gösterecek bir tane akıllı adam. Şimdi çalışanların karsısına hangi yüzle çıkmayı düşünüyorsunuz?  

Bakın şimdi bir başka rezillik daha;  6 ay boyunca idari maddeleri aşamadık yalanıyla ücrette ağzını açamıyorsun sonra HAVA İŞ le aynı sözleşmeyi imzalayıp birde yalandan size sormadan imzalamayacağız diye mail atıyorsunuz? Yahu hiç mi utanma hiç mi sıkılma yok sizde. Hangi yüzle duruyorsunuz hala oralarda. Ben bu zam haberini ilk defa sizlere duyururken, sendikacılar milleti toplamış eylem planlarını açıklıyorlardı. Komediye bakın yahu… Ben Airlinehaber olarak manşet atıp sözleşme imzalandı diyorum. Bu sendikacı bozuntuları hangarda çalışanları toplamış, imzadan habersiz, yapacakları eylemleri açıklıyorlar. Son yılların en etkili komedisiydi bu.     

Megafonlu sendikacılar, gökyüzü mavisi, baharın yeşili delikanlılar hiç yakıştı mı size? Hani istifa ediyordunuz? Hani bağımsız ve idealist bir genç harekettiniz… 

Sevgili sözde sendikacılık yapanlar; Ortada bir başarısızlık varsa bu hepinizin komple bir ekip olarak başarısızlığıdır. Siz bu başarısızlığın hem sebebi hem de sonucusunuz. O gün yumruğunu masaya vuramayıp, perde arkasına gizlenen, Şube seçimlerine haksız ve ahlaksız hileler karıştırıp, tehdit ve baskılarla müdahale eden işçinin iradesini hiçe sayanlar, bugün ne sendikacılıktan, ne haktan ve adaletten bahsetmesinler… HEPİNİZİN BİRLİKTE BIRAKIP GİTMENİZ GEREKİR…

Elinizde işçi iradesinin kanı var.  Avrupa havacılık şubede göz göre göre kırmızı liste kazandığı halde adamların hakkını yiyip aday olmalarını engellediniz. Tepenizdekilerden aldığınız gücünüzü size rakip olan mazlumlara kullandınız. Az biraz demokrasiden adaletten bahsediyorsanız, şubeyi olağan üstü kongreye götürür işçinin gerçek iradesine saygı duyardınız. 

Bildiğim kadarıyla delege çoğunluğu halen kırmızı listedeki arkadaşlarda. İsterlerse imza toplayıp şubeye olağan üstü kurulla seçimi tekrarlatmanın önünde hiçbir hukuki engel yok.

O kadar iddialı adaylarsanız şubelere gizli ittifaklarla, yalan ve hile ile oturttuğunuz kişilerden değil, yiyorsa gidin aidatını hiç ettiğiniz hangarlardan, atölyelerden destek isteyin… Bakalım onlarda destekliyorlar mı sizi proje şube başkanlarınız gibi… En çok da bu oyunlara alet olup arkadaşlarının gözlerinin içine bakarak yalan söyleyen gizli ittifakların maaşlı askerlerine acıyorum. Öncekilerin yaşadığı sondan da ders alamamışlar oysa savaşlarda ilk onlar telef oluyor. 

Kasaplar kavga ederken koyunların taraf tutması, koyunların kaderini değiştirmez ki..(Sümer Atasözü) Bu sözü hiç mi duymadınız? 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

32 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Cankut Bagana emekçilerin parasini gasp ediyor bizim sesimiz ol ,biz mahkemeye verdik sonuç yok

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Sefa abi adamsın adam . Bu sendikacılarda yüz yok hangarlara dahi gelemiyorlar . Gelseler yüzlerine tüküreceğiz . Neymiş korona olanlara meyve sepeti gönderiyoruz diyorlar . Hangara gelip ferhanı destekliyoruz dediklerinde hepimiz yüzlerine tüküreceğiz. Seçim zamanı biz kimsenin adamı değiliz diyen sahtelarlar şimdi çiçeklerle karşılıyorlar.yalancılar taso Halime ve pijamalı

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Sefa abi yeşiller bizden oy isterken biz sahada olacağız sizin sesiniz olacağız diyorlardı . Seçimi kazandılar aylardır geldikleri yok. Anca başka sendikaların genel kurullarına katılıp slogan atıp sosyal story atıyorlar . Ellerinde megafonla işe başlayan sendikacılar ellerinde çiçekle abilerini karşılıyorlar . Abileri bize kazık atan ferhandır. Ferhanın kazıklarını bilmeyen yoktur ama belliki bunşar o kazıktan yememiş . Yesinler bakalım bizim yüzümüze nasıl bakacak yalancılar .

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Pijamalıyı gördükçe masaya yatarım sözü aklıma geliyor . Pijamaylada masaya yatmak kolay olsa gerek sıyırması kolay olur. Paytak paytak yürüyor galiba yattı.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Çıktı alıp çerçeveletip sendika odalarına asılması lazım olan anayasa gibi bir yazı olmus. Ama tabi bunu anlamak için karakter ve omurga lazım. Bunlar alışmış yalan ile peynir gemisi yürütmeye. İnşallah bir gün uyanırız geminin dümeni alırız. Azıcık onur gurur hak hukuk varsa istifa edilip tekrar adil bir seçim olmalı.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Habomcular iyi bilir ferhanı . Yalanla dolanla orada duruyor . Merak ediyorum hangi yüzle yine adaymış . Yada bu ferhanı kim destekliyor bize gelsinde bi destek istesin bakalım ferhan için . Saw uçak bakıma bekliyoruz ferhancıları. Gelin anlatın bakalım

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Ferhanı iyi bilirim altında Citroen c5 i vardı kırık dökük . Şimdi milyonluk olmuş . Gömleğinde isminin baş harfleri bile yazıyormuş . Yazık vallahi yazık . Sefa abi typ dahil 1.5 yıl çalışmışlığı vardır . İşyerindedr eline tornavida almamıştır bu kişi . yalanla dolanla orada duruyor .

    Cevapla
  8. Taso Polat Alemdar rolü sana yakışmış . Ferhan abine söyle seni biraz daha okşasın . Oku yazılanları ferhan abin seni biraz daha eğitsin. Gelsene hangara ferhan abin için destek iste bizden . Gelirken yanında peçete getir lazım olur .

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    sefaa abi bide utanmadan bu kaka bu ak diyorlar… greenpark otelde ferahana askerlik yemini vereneler hagarlara bekliyoruz sizi. özçömak enikleri sizide yunusu ferhanınızıda lağama boğazak ah var bedddua var herkesde

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Adı geçen kişi boyu uzun olduğu İçin anca deve Poposu yağlar. Başkada bir işe yaramaz.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    kimşer kimlerle beraber . Hey yavrum hey. Telegramın tek sorumlusu halimedir. Halime ise Ferhanla beraber iş tutmuş kripto ferhancıdır. Ferhan kim diye soracak olursanız? Habomculara sorun ne diyecekler bakalım.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Abi Ferhan için yazılacak yazı için kullanılacsk kağıda ve mürekkebe yazık O kadar yani Ama yeni nesil bu gibi ZÜBÜKLERİ çok seviyor Toprak Haalim Ozi bu zübüğün kadrolu taklacıları bu taklacıları dinleyen de az değil hani

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    ferhana askerlik yemini verenler kimler taso , H,Safa, ve kırmızı pijamalılar . Sözleşme imzalandığı halde elinizde megafonla bize nutuk atıyordunuz akıl vermeye kalkmamıştınız Peki ne oldu şimdi yalancısınız. Hepiniz yalancı ve Ferhanın askerlerisiniz.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Bu Ferhan yılanını seven bir Allah’ın kulu çıkmayacak mı

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Düşe düşe ferhana kadar düştükmü:( vah vah. Yokmu içinizden bir tana aday yine ferhancı oldunuz Avrupa şube.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Allim Tashin Gallerici çelik iş şube kongrelerinde peşinde finoluk yaptığınız Ferran başganizi sahaya getirip bi gezdirin beea

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Varsa yoksa Teknik AŞ

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Ferhan ve yunus yaklaşık 10 yıldır beraber yönetiyor bu sendikayı ne olmuşta ayrı düşmüşler . Genelgede , protokolde , 3 dönemdir yapılan sözleşmelerde hepsinde ferhan vardı . Ve hepsinde sizin istemediğiniz bir sözleşmeye imza atmayacağız dedi. Şeref sözü verdi namus sözü verdi eee ne oldu ? Bi baktım pazar günü imzalanmış , bi baktım imzalanan sözleşmeyi imzalamadık size soracağız Sonra imzalayacağız yalanını söyledi . Sonuç ortada ben yapamadım yunus yaptı dedi. Şimdi çıkmış aday olmuş oy istiyor . Gelsin atölyeye istesin bakalım ne cevap alacak bay ferhan.

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Ulan ne ferhanmış be bi bitmedi gitti. Up tan bakıyorum ik başkanlığında çalışıyor görünüyor ama yıllardır sendikada . Ne iş hacı ? Adamın şirkete geldiği gittiği yok ama şirkette çalışıyor görünüyor .

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    TGS’ye alım var mı ?

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    ÇARE DİSK. BU İŞİ SOLCULAR YAPIYOR ARKADAŞ. SENDİKACILIK SOLCULARIN İŞİ O KADAR…

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Kalkıp bize arkamızda kimse yok diyen ahkam kesen çakma sandukacılar. Ferhana destek veren elleriniz kırılsın. Hakkımızı helal etmeyiz. Sizi onların tasmasıyla gezin diye mi yolladık o şubeye.. megafonlu artistler yok mu aranızdan başka aday çıkarıcak çapınız.. Ulan taso o kadar laga lugan ferhanla recebin yamaklığı için miydi..hele o Oğuzhan hangi ara kankası oldu bu ferhanın. Sabah akşam sektirdiği sendikanın hangi ara aslanı kesildi.. vay arkadaş güç ve para nelere kadir

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Halim,Tahsin ve Galerici-OzzO nun etrafındakiler veya bunların genelmerkezi de değiştireceğiz söylemlerine inanıp delege olan isimlerden biri çıkıp ya arkadaş bu söylemlerle bizi sahada herkesin koro halinde küfrettiği Ferhan nın kucağına atmaya utanmadınız mı siz nasıl böylesi bir tuzağı bize kurarsınız demez mi yada onlarda bunlar gibi miğdesiz Menfaati için hiçbir değer yargısı tanımayan kıblesini bile değiştirecek kararter yoksunluğuna sahip Galerici-OzzO ya biri ya KARDEŞİM dün bu bilmem ne yaptığımın Ferhanı saha istemiyor 10 yılı aşkın Ankara’da bizi temsil ediyormuş söyleyin kongre ve sözleşme harici ne zaman gördük bu süzme O.Ç nu bizi bu p.çe mi mahkum edecekler diye ağıza alınmayacak hakaretler eden sen şimdi bu Ferhanın kıçında kene gibi yapışmışsın hayırdır OzzO niye bu ekibi destekliyorsunuz Ferhan sahada hep küfürle anılıyor Recep diyorsun teşkilat başkanı teşkilatları gezip üyeyi dinlemez mi biz ne sahada hiç görmedik bu arkadaşı eski-yeni şubedekiler bile görmediklerini söylüyorlar bizi nerelere sürüklüyorsunuz.

    Cevapla
  24. Allah şu ahmet bolata bi güç versinde sendikaları ortadan kaldırsın,kan emiciler hem paramızı alıyorlar hem sefa sürüyorlar hemde faydalarından çok zararları var hakkım zehir zıkkım olsun.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Alim taso yavrukartal pijamalı ha birde kumandayla yönetilen başkancık yalanlarınız gün yüzüne çıktı biraz şerefiniz varsa orda durmaz istifa edersiniz etmezseniz de ferroyla beraber gideceksiniz zaten. saftirik Başkan sende galericiyle beraber araba pazarlarsın artık

    Cevapla
  26. Bize yalan söylediler birde utanmadan atl.de sırıtarak dolaşıyorlar bu ihanetlerini hiç bir zaman unutmayacağız mail nasil atilirmis bir gün dizede bunun hesabını soran biri çıkar.birakin ve gidin beyler

    Cevapla
  27. Sefa Başkanım bir yazında da 2006 yılında o zaman ki adıyla Çelik İş Sendikasının farklı işkolunda olmasına rağmen Hava İş in yetkisine itirazını ve Teknik AŞ işçilerinin 2 yıldan uzun süre TİS yapamadığı ve şuan TEC de çalışan işçilerin Sendikasız bir şekilde İşyerine transfer edildiklerinden bahsedersen seviniriz.İyi Çalışmalar

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Çelik işten olmaz sendika olsada koyulmaz avluya. Bunların genel merkezi bile iskenderun Demir çelikte 17 milyon kendi hesabına alıp işçilerin 3 bin TL eksik almasına sebep oldu. Ne kırmızı ne yeşil hepsi de lacivert.

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    mazeret izini yöneticilerin keyfine göremi kullanılacak.işe geç kalmışım yazarım.hastayımdır yazarım rapor almak zorunda değilim.adamlar mazeret beyanı beyenmeyip red ediyorlar.Özelik-iş den teknisyenin bu baskılara maruz bırakılmamasını diliyorum.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Sefa abi merhaba . İsmi lazım olmayan haber sitesinde herdem isimli şahıs sizin para aldığınızı ima etmiş sosyal medyasından paylaşmış

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Böyle bir paylaşım yaptıysa SEREFSİZİN önde gidenidir. Hemen ispat etmeli yoksa yine savcılığa veririm. Bir kere daha bir başka konuda laf attı. Savcılığa verdim ve ben Sefa İnan dan bahsetmedim ki demez mi:) SEREFSİZ İŞTE NE DİYEYİM. Sanırım beni yıpratmaya çalışıyor. Ben birine laf attım mı anında belgesini de koyarım. Bir çok kere Ali Kıdık ın yediği naneleri yazdım ve aynı yazıda belgeledim. Sizin yapacağınız o şerefsizden bu iddiayı belgelemesini istemeniz olmalı. Bu arada belgesi varsa bana da yolla ki mahkemeye verdiğimde kaçacak deliği olmasın. Senden ricam o iletiyi bana yolla bir daha süründüreyim o şerefsizi. Ben sosyal medyasının takipçisi değilim. Bu nedenle iletiyi göremiyorum. Lütfen bana yolla… İsmini vermeden de yollayabilirsin. Kesinlikle o iletiyi kimden aldığımı söylemem.

      Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Allah aşkına THY’nin yaş sınırı koyarak yayınladığı ilanlara bir yorum yapar mısın ? Avrupada böyle ilan mı var ? ayrımcılık yapılmıyor mu sence insan haklarına aykırı bir şey değil mi bu?

    Cevapla