featured

Kam Air, Uçuşlarını Durdurdu!

Cumartesi akşamı açılan ateş sonucu 22 kişinin ölümüne sebep olan saldırı sırasında Kabil’deki Intercontinental Hotel’de 40 Kam Air çalışanı konaklıyordu.

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’in Bagh-e-Bala bölgesinde bulunan bir otele yaptığı saldırıda 9 kabin memurunu kaybeden Kam Air uçuşlarını bir süreliğine durdurdu.
Katliam, şirketin derinden etkiledi. Çalışanların kaybı ile baş etmeye çalışan havayolu, uçuş takvimini korumak için de mücadele etti. Kam Air yetkilileri, çoğu seferin iptal edilmesi gerektiğini ve programlarının değiştiğini bildirdi.
5’i pilot, 4’ü kabin görevlisi olmak üzere 9 çalışanını kaybeden havayolunun sözcüsü Farid Paykar Pazartesi günü Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği demeçte, “Otelin güvenliğine güvendik, hükümete güvendik, hükümete güvendik ancak şimdi yabancı pilotlarımız ve mürettebatımız öldü ve geri kalanı çok ciddi bir travma geçirdi. Onları evlerine geri göndermek zorundaydık. Hükümetler kendine gelmeli.” diyerek karmaşık hislerini ifade etti.
Saldırıda hayatını kaybeden dokuz kurbandan yedisi Ukrayna ve ikisi de Venezuela vatandaşıydı. 
Paykar, ‘silahlı kişiler kapıyı bıçakla açıp çalışanlarını öldürürken, diğer çalışanlarının odalarında saklanıp sessizce bekleyerek hayatlarını kaldığını’ söylerken, “Bu olaydan sonra Afganistan’a kim güvenebilir de gelir?” dedi.
Havayolu sözcüsü “Operasyonlarımızın haftalarca ve hatta muhtemelen aylarca iyileşeceğini sanmıyorum” diye ekledi.
Havayolu CEO’su Kaptan Samad Usman Samadi ise, personelin şok olduğunu ve iyileşmenin “biraz zaman” alacağını söyledi.
Savaştan parçalanmış Afganistan’da siviller için en ölümcül yerlerden biri olan Kabil’de havayolunun yabancı personelini nerede barındıracağı şu an için belirsiz.
Taliban saldırısı, saldırganlar Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürülmeden önce 12 saat sürdü. Çok sayıda kaynak, militanların yabancıları hedeflediğini söyledi.
Bir yetkili, Global InterContinental zincirinin parçası olmayan otelin devlet koruması altında olduğunu bildirirken, tanıklar, otelin güvenlik görevlilerinin saldırganlardan kaçıp misafirlerini kaderlerine bıraktığını iddia etti.
Otel güvenliği üç hafta önce özel bir şirket tarafından devralınmıştı.
2003 yılında kurulan Kam Air, Afganistan’da dokuz kente ve Yeni Delhi, İslamabad, Orta Asya, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi uluslararası varış noktalarını hizmet ediyor.
Kam Air’in filosunda 1 adet   A340-300, 1 adet MD-83, 2 adet MD-87, 1 adet B737-300 ve 2 adet B737-500 ile 2 adet Saab 340B tipi uçak bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Olay olmuş bitmiş 2 gün geçmiş şimdi mi haber veriyorsunuz?

    Cevapla