İzmir Belediyesinden Yangın Tartışmalarına Yanıt:

İzmir Belediyesinden Yangın Tartışmalarına Yanıt: “Belediye Uçak Alamaz, Protokol Gerekiyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 15 Ağustos’ta İzmir’de başlayan ve 62 saat sonra kontrol altına alınan yangınlarla ilgili yaptığı basın açıklamasında, uçak alımı tartışmalarına son noktayı koydu. Tugay, mevzuat gereği belediyenin uçak almasının mümkün olmadığını belirterek, bu tür alımların Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılacak protokollere bağlı olduğunu vurguladı.

Başkan Tugay, yangına müdahalede yetersizlik olduğu için uçak alımının gündeme geldiğini ve bu talebin çoğunlukla vatandaşlardan kaynaklandığını dile getirdi. Tugay, “Belediyelere yangın söndürme uçağı uçurma izni verilmesi çok zor. Bu yetkiler yerel yönetimlere verilseydi, afetlere daha etkili müdahale edebilirdik. Eğer devlet bize derse ki ‘orman yangınlarına müdahale için yeterli hava aracımız yok, siz de alım yapın ve gerektiğinde bize destek olun,’ biz bu sorumluluğu almaya hazırız,” diye konuştu.

Tugay, yangınlara müdahale konusunda yerel yönetimlerin yetkilendirilmesi gerektiğini savunarak, AFAD gibi merkezi kurumlar yerine afet bölgesindeki yerel yönetimlere daha fazla sorumluluk verilmesinin önemini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 2 ay önce

    yani sen şimdi bunu mu anladın? İZMİR 62 saat yanarken yaptığın yoruma bak

2 Yorum

  1. 2 ay önce

    Belediyenin paralarini bazi Ülke düsmani olan sanatci bozuntularina verirken protokola gerek yoktur anladigim kadariyla

    Cevapla
    • 2 ay önce

      yani sen şimdi bunu mu anladın? İZMİR 62 saat yanarken yaptığın yoruma bak